Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk ...
  2020-01-30 16:19:06, csütörtök
 
  Az alábbiakban közzétesszük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának január 29-én kiadott közleményét. Szomorúan és megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt, ahogyan ez a napokban egy választott tisztségviselő részéről elhangozhatott. Tehette ezt a megszólaló úgy, hogy kijelentésétől - tudomásunk szerint - eddig sem a kereskedelmi csatorna, sem pártja, sem a hasonló esetekben többször fellépő érdekvédelmi szervezetek határozottan nem határolódtak el.
Ezt a tragikus emlékeket idéző hozzáállást elfogadhatatlannak tartjuk, és határozottan kérjük a politikai élet minden szereplőjét, meggyőződésétől és hovatartozásától függetlenül, hogy munkáját a közjó érdekében, az etikai és erkölcsi normák megtartásával végezze.
Hitünk, kultúránk, történelmünk arra tanít bennünket, hogy tiszteljük egymást és a másik emberi méltóságát, még akkor is, ha véleményünk nem mindenben egyezik.

Budapest, 2020. január 29. az MKPK Állandó Tanácsa

Forrás és illusztráció: MKPK Sajtószolgálat Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Hofi - A disznó mennyit fog fialni
  2020-01-30 16:10:50, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Hofi Géza kabaréja videókon  
Hofi Géza: A seregben
  2020-01-30 16:09:34, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Hofi Géza kabaréja videókon  
Hofi Géza: Behívó
  2020-01-30 16:07:41, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Hofi Géza kabaréja videókon  
Mikó István népi zenekara (Kovács Kati, Koós János, .....
  2020-01-30 16:05:16, csütörtök
 
  Mikó István népi zenekara (Kovács Kati, Koós János, Bajor Imre...)
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Ferenc pápa: Isten nemegyszer könnyeinken és vereségeinken..
  2020-01-30 08:32:13, csütörtök
 
  Ferenc pápa: Isten nemegyszer könnyeinken és vereségeinken keresztül adja magát nekünk!
anuár 29-én a Szentatya a boldogságmondásokról kezdett új katekézissorozatot. Az első alkalommal átfogóan beszélt róluk, a következő hetekben pedig egyenként fogja magyarázni őket.
Ferenc pápa katekézisének fordítását teljes egészében közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Útravaló – 2020. január 30.
  2020-01-30 08:29:52, csütörtök
 
  Amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek majd nektek is. - Jézus tanít az Isten országáról, és példabeszédekkel és hasonlatokkal segít a megértésben. Hasonlatai hozzásegítenek minket ahhoz, hogy megközelítsük az Isten országának titkát és befogadjuk azt, akinek szavai és jelenléte által Isten országa megvalósul bennünk. Aki Jézusra hallgat, aki az ő világosságát befogadja, annak belső világa kitágul, és túláradó gazdagság tölti el. ,,Mert akinek van, még kap; akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amije van." Isten szeretete irántunk nem olyan szeretet, mint a mi szeretetünk. Ő mértéktelenül szeret. Mi pedig mindig méricskélünk: tegyem, ne tegyem, mondjam, ne mondjam?  
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
3. évközi hét csütörtök 01.30
  2020-01-30 00:47:45, csütörtök
 
  OLVASMÁNY Sámuel második könyvéből
Dávid király köszönete az Úrnak családja kiválasztásáért.
Nátán próféta közölte Dáviddal az isteni ígéretet családja örök fennmaradásáról. Ekkor Dávid király az Úr elé járult, és így imádkozott:
,,Ki vagyok én, Uram, Istenem, és mi az én (királyi) házam, hogy engem ilyen magasra emeltél? Sőt még ez is kevésnek látszott előtted, Uram, Istenem, azért hosszú időre szóló ígéretet tettél szolgád házának. Ilyen sokra becsültél engem az emberek sorában, Uram, Istenem?
Választott népedet biztosítottad, hogy mindörökre néped lesz, mivel te, Uram, az ő Istenük lettél.
Nos tehát, Uram, Istenem, teljesítsd mindörökre ígéretedet, amelyet szolgádnak és házának tettél! Tégy úgy, ahogy előre mondottad, hogy magasztalják nevedet mindörökké, és hirdessék: Izrael Istene a Seregek Ura! S akkor szolgádnak, Dávidnak háza állandó lesz színed előtt.
Seregek Ura, Izrael Istene! Te nyilatkoztattad ki szolgádnak a szót: Házat építek neked. Azért volt olyan bátor a szolgád, hogy ezzel az imádsággal fordult hozzád.
Nos tehát, Uram, Istenem, te mindenható vagy, és szavad valóra válik. Hiszen te ígérted szolgádnak mindezt a jót. Láss tehát hozzá, és áldd meg szolgád házát, hogy fennmaradjon előtted mindörökké! Hiszen a te szavad ez, Uram, Istenem, és áldásod fogja kísérni szolgád házát mindörökké."
Ez az Isten igéje. 2Sám 7,18-19.24-29

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Keresztény életünk példájával világítanunk kell embertársainknak.
Egy alkalommal Jézus így beszélt hallgatóihoz: ,,Vajon azért gyújtanak-e lámpát, hogy a véka alá vagy az ágy alá rejtsék? Nem azért-e, hogy a lámpatartóra tegyék? Semmi sincs elrejtve, hacsak nem azért, hogy nyilvánosságra jusson; és semmi sem történik titokban, hacsak nem azért, hogy napfényre kerüljön. Akinek füle van a hallásra, hallja meg!"
Majd így folytatta: ,,Figyeljetek arra, amit hallotok! Amilyen mértékkel mértek, olyan mértékkel mérnek majd nektek is. Sőt ráadást is adnak hozzá. Mert akinek van, még kap; akinek pedig nincs, attól még azt is elveszik, amije van."
Ezek az evangélium igéi. Mk 4,21-25
...... .......



Imádság
Mindenható és teremtő Istenünk! Te az embert a saját képedre és hasonlatosságodra teremtetted. Szívünkbe adtad a vágyat, hogy téged keressünk és benned találjuk meg boldogságunkat. Fiad, Jézus azt kéri tőlünk, hogy hozzá váljunk hasonlóvá. Segíts minket, hogy arcunkon hordozzuk Jézus arcát! Segíts, hogy egészen odaadjuk, felajánljuk magunkat neked! Adj nekünk bölcsességet, hogy felfogjuk Jézus szavainak értelmét, komolyan vegyük azt és megadjunk neked mindent, ami téged illet!


Elmélkedés
Jézus előszeretettel beszélt példázatokban az Isten országáról, hogy a hallgatóság megértse mondanivalóját, üzenetét. Hasonlatai feltárják, hogy az Isten országa mennyire titokzatosan jön el és növekszik. Egyesek számára láthatatlanul, másoknak látható módon, de mindenképpen csendesen valósul meg. Nincs látványosság, nincs szembetűnő gyors változás, hanem lassú, csendes növekedés. Isten országának ilyen a természete, ilyen a jellege. Növekszik, akár alszunk, akár ébren vagyunk. Növekszik, akár pihenünk, akár dolgozunk. Növekszik, amikor örülünk vagy sírunk. Növekszik, amikor imádkozunk és akkor is, amikor feleslegesen fecsegünk. Növekszik, függetlenül attól, hogy jóindulat vagy rossz szándék, megbékélés vagy felindulás tölti el éppen a szívünket. Végső soron akár nélkülünk is növekszik, de jobb, ha bennünk és általunk tud növekedni.
A lámpásról szóló példázat, amit a mai evangéliumban olvasunk, szintén az Isten országáról szól. Valaki meggyújt egy lámpát és olyan helyre teszi, hogy annak fénye betöltse a házat. Isten meggyújt bennünk egy lángot, a hit lángját, hogy hitünk szerint éljünk és hitünkről tanúságot tegyünk. Isten meggyújtja bennünk a remény lángját, hogy életünk értelmét felismerjük és az üdvösségre törekedjünk. És meggyújtja bennünk a szeretet lángját, hogy válaszolni tudjunk meghívó szeretetére és a szeretet fényét sugározzuk. Ha nem alszik ki, hanem ég bennünk az Isten által meggyújtott láng, akkor az ő országa bennünk is jelen van.
C Horváth István Sándor
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Magyar szentek litániája
  2020-01-30 00:33:10, csütörtök
 
  Nagyon erősen kaptam imában, ami fent a tárgyban szerepel:
Szombatonként ajánljuk Magyarországot a Szűzanya szeplőtelen szívébe, és kérjük a magyar szentek égi közbenjárását ehhez! Ki fogom nyomtatni a magyar szentek litániáját és lelaminálom.
Ott lesz a központi térdeplőre felakasztva. Ha valami kis böjtöt is vállalnánk hozzá, az nagyon felerősíti az imát. Kérem,hogy mindenki, aki szombaton megy a kápolnába, ( 0- 24 óráig ) mondja el ezt a litániát és a felajánló imát országunkért! Szombatonként este 6 órakor pedig közösen elmondanánk egy rózsafüzért hazánkért.
A felajánló imát is kinyomtatom és lelaminálom szombatig , és ott lesz a litániával együtt a térdeplőn.

Szeretettel,
Medgyesi Zsuzsi Kőrösi Ili

Magyar szentek litániája Link

Missió Link

Katolikus Link

Metropolita Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 575 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.