Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Teréz anya gondolata 02.16
  2020-02-16 21:42:02, vasárnap
 
  "Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra - s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket. Soha ne engedd, hogy valaki ne legyen boldogabb a veled való találkozás után, mint előtte."  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Sarah bíboros: Esteledik, a nap már lemenőben
  2020-02-16 21:01:40, vasárnap
 
  " Ez a világ az Egyházban még a legrosszabb pillanatokban sem jut teljes győzelemre. Most is hány titkos kis sziget, hány üde oázis, mennyi hiteles és elbűvölő lelki nagyság van benne! Teljes mértékben megértem azokat a keresztényeket, akik szenvednek attól, hogy annyi hitszegés és visszásság csúfítja el az Egyház arcát. Gyermeki szívünk néha eltelik szégyennel. Meneküljünk Mária szívébe! Hadd hívjam meg Önöket egy képzeletbeli látogatásra a római Szent Péter Bazilikába! Lépjünk be, és menjünk oda Michelangelo szépséges szobrához, a Pietához! Szemléljük ezt az Édesanyát, amint karjában tartja fia megkínzott, megalázott, köpésekkel és ostorcsapásokkal teli testét. Krisztus keze szegekkel átverve, homloka sebes a töviskoronától, az Édesanya mégis oly szelíden, oly végtelen gyöngédséggel tartja. Fiatal arca egyszerre tükröz összeszedettséget, fájdalmat és békességet. Imádja, bár nem érti megcsúfoltságában is szépséges fiát - a fiát, aki egyben az Ő Istene is. Máriához hasonlóan mi is tudjuk felismerni az Egyház beszennyezett arca mögött Krisztus arcát! Sem bűneink, sem árulásaink, sem lanyhaságunk, sem hűtlenségeink nem képesek az Egyházat elcsúfítani: egészen szép marad a szentek szépségétől, s egészen fiatal Isten fiatalságától. Tudjuk úgy szeretni, és a hit szemével úgy szemlélni az Egyházat, ahogy Mária nézte a karjába vett halott Jézust! Tudjunk könnyet hullatni az Egyházért, tudjunk szenvedni érte, ha kell, de mindig azzal a szeretetteljes és máriás gyöngédséggel viszonyuljunk hozzá, melyet Michelangelo márványszobra oly hűen kifejez. " ( Sarah bíboros: Esteledik, a nap már lemenőben " )
- A ,,Nyugati világ" összeomlásának hátterében kulturális és identitásválság húzódik meg. A Nyugat nincs tisztában önmagával, mert nem tudja, vagy nem akarja tudni, hogy ki teremtette és rendelte olyanná, amilyen volt, és amilyen ma is. Manapság számos ország, nemzet nem ismeri saját történelmét, s mindez szükségszerűen hanyatláshoz vezet, utat nyitva új barbár ,,civilizációknak". Robert Sarah
A bíboros harmadik könyvében a fenti gondolatokat fejti ki a Nicolas Diat-val való beszélgetésekben. Állítása egyszerű: világunk a szakadék szélére jutott; ezt jelzik a hit és az Egyház válsága, az elit árulása, az erkölcsi relativizmus, a határokat nem ismerő birodalomépítés, a fékevesztett kapitalizmus, az új ideológiák, a politikai kimerültség, az iszlám totalitárius megnyilvánulásai...Itt az ideje tehát a megalkuvást nem ismerő diagnózis felállításának, melyben nemcsak a fenti válságjelenségek elemzését kell elvégezni, hanem e problémák súlyosságát is tudatosítani kell. E feladatnak tesz eleget a bíboros, aki nem ragad le a puszta elemzésnél. - Bizonyítja, hogy elkerülhető az Isten, ember és reménység nélküli világ pokla. Ugyanakkor fontos lelki feladatot is ad: az embernek el kell jutnia a lélek felemelkedésének tapasztalatára, és magasabbra jutott teremtményként kell elhagynia ezt az életet, mint ahogy ide belépett...

*
- Magyar kurír oldalon Link

- Sarah bíboros: ,,Ma az Egyház leggyengébb pontja a félelem" Link

*
- A Pietà több kisebb mű után az első alkotás, amely a 24 esztendős Michelangelo Buonarroti számára meghozta a hírnevet. A francia Jean Bilhères de Lagraulas bíboros megrendelésére készült 1499-ben. Eredetileg a francia királyok által patronált Szent Petronilla-kápolnát ékesítette. A szoborcsoport, amint olasz címe a ,,Pietà" (magyar fordításban a ,,Fájdalmas anya") mutatja, azt a jelenetet ábrázolja, amikor Mária a keresztről levett Jézust gyászolja. A szobor a római Szent Péter-bazilika egyik oldalkápolnájában látható.
...... ..........


Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ........... ......



- Új megvilágításban Michelangelo Piétája a Szent Péter bazilikában Link

- 2017.05.25.
1972. május 21-én egy őrült magyar megtámadta Michelangelo Piétáját a Szent Péter bazilikában A Pieta nevű szobor restaurálásáról rendezett tudományos találkozón emlékeztek meg a Michelangelo alkotása ellen egy magyar férfi által elkövetett támadásról kedden a Vatikánban Link

-
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Ferenc pápa üzenetei
  2020-02-16 13:27:31, vasárnap
 
  Jót tesz a lelkünknek, ha ma - az Isten iránti hála gesztusaként - azokra az emberekre gondolunk, akik elkísérnek az életünk útján: családtagjainkra, barátainkra, munkatársainkra... Az Úr azt akarja, hogy egy nép legyünk, együtt legyünk. Köszönjük, Urunk, hogy nem hagytál minket egyedül!

Az imádságunk ne szűküljön le pusztán a személyes szükségleteinkre - az ima akkor valóban keresztény, ha egyetemes dimenziója is van.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ünnepi szentmisék Veszprémben és Keszthelyen a Betegek .....
  2020-02-16 12:40:52, vasárnap
 
  Ünnepi szentmisék Veszprémben és Keszthelyen a Betegek Világnapján

2020.02.13. Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Mi magunk próbáljunk megváltozni
  2020-02-16 12:38:11, vasárnap
 
  2020.03.15 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
XXIII. Hét, 3. Keresztség: A keresztség szentségét felnőttek
  2020-02-16 12:34:49, vasárnap
 
  2020.02.16 videó Link

Felnőtt fejjel is kérheted a keresztség szentségét magad, családod számára!
Mindannyian vándorok, zarándokok vagyunk!! Sok sok ember rálépett a keresztény tanösvényre az elmúlt években, évtizedekben, van aki szépen lendületesen halad, de vannak olyanok is akik itt ott megakadtak, fáradtan leálltak, vagy le is tért erről az útról!!
A kereszténység nem egy kiesős játék, mi - Isten végtelen irántunk való szeretetének hála - bármikor újrakezdhetünk, újra folytathatjuk a szent utazásunkat! Akár felnőtt fejjel is dönthetünk Krisztus mellett, a szeretet mellett, kérhetjük a keresztség szentségét is, bizalommal, szeretettel a hozzánk legközelebbi plébánián! Ha elakadtál volna, ha tanácsra van szükséged, akár itt privát levélben én is szívesen állok rendelkezésedre.
Testvéri szeretettel, Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Évközi 6. vasárnap. 02.16 Csíksomlyó
  2020-02-16 12:32:20, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Útravaló – 2020. február 16.
  2020-02-16 12:23:58, vasárnap
 
  Miután Jézus mint új Mózes a hegyen átadja tanítványainak a boldogságmondásokat, az Újszövetség tízparancsolatát, elkezdi formálni tanítványainak benső világát, beteljesíti a próféciát: ,,Ez lesz az a szövetség, amelyet majd Izrael házával kötök, ha elérkeznek azok a napok - mondja az Úr: Bensejükbe adom törvényemet, és a szívükbe írom. Én Istenük leszek, ők meg az én népem lesznek" (Jer 31,33). Jézus számára a törvény nem külső szabálykönyv, hanem a szívbe írt valóság, ami úgy meghatároz, hogy nem tudok másként tenni, nincs más alternatívám, ő ezt adja át. Szép példa erre Boldog Batthyány Strattmann László édesanyja vagy Bálint Sándor, akik nem átkozódtak, nem a jézusi parancs megváltoztatását követelték akkor, amikor házasságuk zátonyra futott, és amikor a korabeli közerkölcs egészen más utakat kínált, hanem kudarcaik ellenére is vállalták, ami ezzel jár, mert házastársuk igenje, mely Isten szavát jelenítette meg a szentség kiszolgáltatásánál, törvényként égett szívükbe. Ebben a kérdésben és az élet más területein merjük-e a szentek mércéjéhez és példájához viszonyítani törvényszemléletünket és megőrizni az Isten igéjéhez való hűséget, vagy új farizeusok vagyunk, akik irgalmasság címén ugyanazt akarjuk elérni, mint a farizeusi törvényalkalmazás: megszokásaink, hibás életvitelünk legalizálását?
A szívbe írt törvény nem jelent öntörvényűséget, mert a Mester nem azt mondja, hogy mindenki úgy tegyen, ahogy érez, hanem hogy a szív érzéseit is hassa át az általa adott törvény, ami egyben az objektív valóság. A tanítványok közössége ezáltal tudja felülmúlni az írástudók és a farizeusok kazuisztikáját, és maga az ember is ebben alakul át, mert itt már nem azt méricskéli, meddig mehet el, hanem hogy miként tudja ezáltal Istenének teljesebben odaajándékozni magát.
Fontos meglátnunk a jézusi struktúrát. Nem társadalmi reformot hirdet meg, hanem a legtitkosabb rétegek átalakulását, miként erre már a Példabeszédek könyve is figyelmeztet: ,,nagy gonddal őrizd a szívedet, mert hiszen belőle indul ki az élet" (Péld 4,23). Ezért érdemes ma azon elgondolkodnunk, mi él bennünk: miről gondolkodunk, mi foglalja le a képzeletvilágunkat, egy-egy embert, történést látva mi fakad fel bennem, miként érzek iránta? Ha rosszat, keressem meg annak a bennem (is) lévő okát, próbáljak eljutni a gyökerekig, és ne elégedjem meg a jelenség kezelésével, mert akkor csak csillapítani tudom a bajt, és nem orvosolom annak forrását. Vagy amennyiben ténylegesen vétett ellenem a másik, ne tagadjam le bűnét, illetve annak súlyát, hanem mondjam ki, hogy bűnös tettével együtt - de nem annak igazolására vagy ismétlésre biztatásul (!) - megadom neki a jézusi elvárást. Próbáljuk csak ki élesben, milyen kemény dolog a bocsánatkérést nem elütni egy nem történt semmivel, hanem kimondani ezt a súlyos szót: megbocsátok. Ebben a kijelentésben ugyanis egyszerre van jelen annak a kinyilvánítása, hogy ténylegesen vétkeztél, és az új lehetőség vállalása, aminek biztosításával mintegy részt vállalok a másik bűnének hordozásában.
Jézus mindezt tanítványainak mondja, és nem az egész népnek. Vagyis ezt a logikát nem külső, társadalmi mérceként kell elvárnunk, hanem úgy, mint a tanítványi közösség, az Egyház sajátját. Hiszen akik Isten vándorló népéhez tartoznak, éppen azért lépnek át komfortzónájukból az evangélium világába, mert megtapasztalták, hogy ez a valódi élet, az igazi szabadság. Ugyanakkor nap nap után szembesülnek vele, hogy a kivonulás egy életen át tartó átalakulás, ezért tudják, Isten és mások irgalma folytán jutnak előbbre, és így ők maguk is irgalmasok, azaz irgalmukkal nem kitaszítják, hanem megtartják a botladozót ennek a kivonulásnak a vonzásában.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
A balgák bölcsessége - gondolatok a mai evangéliumhoz
  2020-02-16 12:17:51, vasárnap
 
  Katolikus ma oldalon Link  
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4898
  • e Hét: 15960
  • e Hónap: 28636
  • e Év: 262383
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.