Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szeretet és ismeret
  2020-02-21 21:04:56, péntek
 
  "A földi dolgokat ismernünk kell ahhoz, hogy szerethessük őket, az isteni dolgokat azonban szeretnünk kell ahhoz, hogy megismerhessük őket."

- B. Pascal -
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
A hitetlen nevetés
  2020-02-21 20:56:04, péntek
 
  A hitetlen nevetés

,,De az Úr megkérdezte Ábrahámot: Miért nevetett Sára, és miért mondta: Ugyan hogy szülhetnék öreg létemre? Van-e valami lehetetlen az Úr számára?" (1Móz 18,13-14)

25 éve már, hogy Ábrahám és Sára az Úr útján jártak. E hosszú időn át végig hordozták szomorú terhüket: nincsen gyermekük.
Nyolc ízben van feljegyezve, hogy Isten megvigasztalta őket ígéretének megismétlése által. Ez a gyermekre vonatkozó ígéret először nagyon általános volt, majd, ahogy múlt az idő, egyre pontosabb lett. Isten először közelebbről meg nem határozott kifejezésekkel szólt, amikor sok utódról beszélt (12,2. 7;13,16).
Akkor Ábrahámnak az a gondolata támadt, hogy Isten az Ábrahám szolgájáról, Eliézertől valókat tekinti ,,a leszármazottaknak". Ezen a ponton az ígéret félreérthetetlenebb lett: ,,Nem ő lesz az örökösöd, hanem az lesz az örökösöd, aki tőled fog származni." (15,4)
Ábrahám és Sára biztosan megvitatta az ígéretet, szinte minden este. Úgy látták, hogy Isten igéjében egy olyan fiúnak van helye, akinek Ábrahám az apja, anélkül, hogy Sára lenne az anyja. Izmáel? Akkor az ígéret pontosabbá vált: ,,Nem! Sára, a feleséged szül neked fiút." (17,19)
És a mindenható Isten, aki később egy angyalt fog Máriához küldeni, hogy bejelentse Jézus születését, maga jött el Sárához azzal a hírrel, hogy ,,egy esztendő múlva" az ígéret fia megszületik (18,10).
És akkor Sára nevetett.
Ne siessünk elítélni ezt az asszonyt hitetlen, kétségbeesett nevetése miatt. Minden asszony elesik olykor, aki Istent komolyan veszi ugyan, és mégis hordoznia kell valami terhet éveken át, napról napra. Az ilyen sírni és nevetni szokott keserű hitetlenségében. Isten bocsássa meg nekünk azokat a pillanatokat, amikor kiábrándultak leszünk, mert az ő szava túl jónak tűnik, hogy elhiggyük egy olyan világban, amelyik túl fárasztó, hogy elviseljük. Csak azoknak nincs harcuk, és csak azok nem buknak el soha, akik valójában nem is hisznek.
Van-e bármi is, ami lehetetlen az Úr számára? Van-e bármi?

Napi gondolat
Imádkozz valakiért, aki nem imádkozik, pedig szüksége van arra, hogy az üdvösség áldásában részesüljön.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Ábrahám, mint közbenjáró
  2020-02-21 20:28:26, péntek
 
  Ábrahám, mint közbenjáró

,,Ábrahám ezt mondta: Ne induljon fel az én Uram, hogy még egyszer szólok: de hátha csak tíz található ott? Ő így felelt: Nem pusztítom el a tízért." (1Móz 18,32)

Isten népe nem csak arra kap engedélyt, hogy tudjon Istennek a világot illető terveiről. Tetteiknek szerepe van abban, ahogy ő bánik a többi emberrel. Akik Istennel élnek, azoknak az a feladatuk, hogy imádkozzanak a világért. Amikor a szövetség népe tusakodik Istennel a világért, merészséget és alázatot kell alkalmaznia. Imádságaiknak merész volta abból ered, hogy ismerik Istenüket. Figyeljük meg ezeket a kifejezéseket: ,,vajon elpusztítod-e az igazat is a bűnössel együtt?" (23. vers, majd ismét a 25.)
,,Távol legyen tőled" (a 25. versben kétszer is). ,,Vajon az egész föld bírája nem hozna-e igaz ítéletet?" (25. vers, RUF 2014) A hívők imádkozhatnak merészen, mert ismerik Isten jellemét.
A merészség alázattal párosul. Mélyen tudatában vagyunk annak, hogy mi magunk csak emberek vagyunk, és hogy ő az Isten. ,,Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak, bár én csak por és hamu vagyok." (27. vers)
,,Ne induljon fel az én Uram." (30. és 32. vers) A merészségnek és alázatnak, a szabadságnak és félelemnek ez a keveredése teszi Ábrahámot az imádság emberévé. Ábrahám és gyermekei nem azért hívattak ki a világból, mivel Isten el akar feledkezni a többi emberről, hanem mert szándékában áll minden embert megáldani általuk. Az első és leglényegesebb módja annak, ahogy a hívők áldássá válnak a világ számára, az, hogy imádkozzanak a világért. Különösen mióta Krisztus eljött, Isten nyilvánvaló terve az, hogy az ő ügyét képviseljük az emberek előtt, és az, hogy Istennel a világ üdvösségéért tusakodjunk.
Imádkoznunk kell azokért, akik nem imádkoznak. Kérnünk kell Istent, hogy fordítsa el haragját. Nem az a dolgunk, hogy átadjuk városainkat az égből jövő tűznek. Imádkozzunk és dolgozzunk úgy, hogy Jézus nevének zenéje legyen hallható minden városban.

Napi gondolat
Vajon mit változtat meg ez a bibliai szakasz és ez a magyarázat a mindennapi életedben?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Türelem
  2020-02-21 19:22:18, péntek
 
  ,,Csendesedjél le az Úr előtt, és türelmesen várjad Őt!" (Zsolt 37,7)

Volt-e már olyan időszak az életedben, amikor csak imádkoztál és imádkoztál, vártál és vártál, és mégsem láttad a válasz semmilyen bizonyítékát? Ugye belefáradsz, ha nem látsz semmi változást? Talán ott vagy annál a pontnál, hogy föladod? Lehetséges, hogy nem helyesen várakoztál, ami miatt nem voltál a megfelelő helyen - ott, ahol az Úr találkozhatott volna veled.
,,Türelemmel várjuk" (Róm 8,25)! A türelem megszünteti az aggodalmat. Az Úr mondta, hogy megérkezik, és ígérete egyenlő az Ő jelenlétével. A türelem megszünteti a sírást. Miért legyünk szomorúak és kedvetlenek? Ő ismeri szükségleteidet jobban, mint saját magad, és a várakoztatással az a célja, hogy nagyobb dicsőséget érjen el általa. A türelem megszünteti az emberi munkát..
,,Az az Isten dolga, hogy higgyetek..."(Jn 6,29), és mihelyt hiszel, tudod, hogy minden rendben van. A türelem megszünteti az összes hiányt. Talán óhajtod megkapni azt, amit akarsz, és ez erősebb, mint az a vágyad, hogy Isten akarata beteljesüljön.
A türelem megszünteti a gyöngeséget. Ahelyett, hogy azt gondolnád a várakozásról, hogy az elpocsékolt idő, tudd meg, hogy Isten készíti erőforrásait, és téged is megerősít. ,,Ő megérintett engem és talpra állított" (Dán 8,18). Isten alapjai szilárdak, és amikor belül türelmesek vagyunk, akkor szilárdak vagyunk a várakozás alatt. A türelem istentisztelethez vezet. Néha a hálás várakozás legjobb része az, hogy megtapasztaljuk segítségét ,,minden kitartásra és hosszútűrésre, örömmel" (Kol1,11). Várakozás közben ,,az állhatatosság tökéletes cselekedetet jelent" (Jak 1,4), és te felettébb meggazdagodsz. (C. H. P.)

Tarts ki, amíg a tűz lobog,
Amikor leckéd tanulod!
Az ösvényről sose térj le,
Hogy célba érkezhess végre!
L. S. P.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 184 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1094
  • e Hét: 3996
  • e Hónap: 65665
  • e Év: 184757
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.