Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
A szó, amely lezárja az imáinkat
  2020-02-21 21:08:33, péntek
 
  ,,Valóban, ámen! Hiszünk Krisztusban és ragaszkodunk hozzá teljes szívünkből.
Az Aleteia katolikus portál Jacques Gauthier lelkiségi szerző gondolatait idézi az ,,ámen" szóról.
Ámen! Hogy megízleljük ennek a szónak a rejtett értelmét, a látszat mögé kell tekintenünk, és lepárolni a jelentését. Az ámen a héber mn gyökből származik, ami stabilitást, megbízhatóságot, igazságot jelent. Amikor kimondjuk az áment, egy imát vagy egy szöveget a magunkévá teszünk. Kimutatjuk, hogy megbízunk a másikban: ,,Igen, amit most hallottunk, az megbízható, ezért mondunk rá áment, igent." A héber terminusnak van egy interperszonális jellege. Amikor Istenhez imádkozunk, és lezárjuk az imát egy ámennel, azzal kifejezzük: Rá hagyatkozunk, Benne bízunk - az egyetlen igaz Istenben (Iz 65,16). ,,Áldott legyen az Isten mindörökké! Úgy legyen [Ámen]! Úgy legyen! [Ámen]! (Zsolt 88,53).
Krisztus, aki arámi nyelven beszélt, gyakran használta ezt a szót; János evangéliuma több példával is szolgál. Jézus gyakran kezdte beszédeit így: ,,Ámen, ámen, mondom nektek..." (például Jn 10,1) - amit gyakran ,,valóban"-nak (a magyar nyelvű Szentírás-fordítások ,,bizony"-nak - a szerk.) fordítanak. Az Újszövetség úgy hivatkozik Jézusra mint az igaz tanúra, ,,az Ámenre" (Jel 3,14). ,,Mert ahány ígérete csak van Istennek, mind »igen« lett őbenne. Ezért az »ámen« is általa hangzik fel tőlünk Isten dicsőségére" (2Kor 1,20).
Áment mondunk Istennek, ha bizalmunkat Krisztusba helyezzük, és hisszük, amit mond: ,,Ha valaki szeret engem, megtartja szavamat. Atyám is szeretni fogja őt, hozzá megyünk, és lakóhelyet veszünk nála" (Jn 14,23). A Jézus szavaiban való hit életre kelt azáltal, hogy ragaszkodtak a megszülető egyház tanításához; az apostoli hitvallás és a Jelenések könyve is ámennel végződik.
Ámennel zárjuk az imáinkat, hogy kifejezzük: egyetértünk annak tartalmával. Amikor magunkhoz vesszük Krisztus Testét, ámennel válaszolunk a pap szavaira. Ragaszkodunk a Testéhez, ami az Egyház, mert ragaszkodunk Krisztushoz. Nemcsak egy kívánság hangzik el, mint amikor azt mondjuk: ,,úgy legyen", hanem megerősítjük Krisztussal kötött szövetségünket, aki felajánlja magát kenyér formájában.
Mintha azt mondanánk: ,,Valóban, ámen! Hiszünk Krisztusban és ragaszkodunk hozzá teljes szívünkből." Így mi magunk is ámenné válunk a Fiúban, aki él és uralkodik az Atyával és a Szentlélekkel, mindörökkön örökké. Ámen.
Jézus ajkán ,,bizony" értelemben fordul elő az ,,ámen" szó - tudjuk meg a katolikus lexikonból. - Jézus az egyetlen, aki szavait ámennel vezette be, a rabbinista irodalomban ez nem ismert. Ezzel isteni tekintélye súlyával kezeskedett szavainak igazságáért. Egy 3. századi töredék szerint: ,,Miközben mi ünnepeljük az Atyát és a Fiút és a Szentlelket, az egész teremtés így válaszol énekünkre: Amen, amen!" A liturgiában az ámennel a nép megerősíti, hogy amit a celebráns tesz és mond, azt az egész nép nevében teszi. Szent Ágoston szerint az ,,ámen" aláírás-értékű.


Forrás: Aleteia.org
Magyar Kurír 2020. február 21
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Babits Mihály – Bródy János: Mindenik embernek a lelké
  2020-02-21 21:02:42, péntek
 
  Babits Mihály - Bródy János: Mindenik embernek a lelkében dal van
2014. okt. 13. Gyerek kórus énekel videó Link

Halász Judit énekel videó Link

Dal szövege:
Bródy János (1996) - Babits Mihály

De szép is lenne, ha egy este, elalvás előtt
Betoppanna Micimackó, hogy látogatóba jött.
És megkérdezné: Véletlenül akadna egy kis méz?
És bölcsen megbeszélnénk, hogy a méz mindig kevés,
És eljönnének Micimackónak az ismerősei,
És Nyuszival együtt barátai és üzletfelei,
S egy égi kar intene, hogy énekelhető egy dal,
amit a Babits Mihály bácsi írt nekünk:

Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek

És beszélgetnénk arról is, hogy a lélek mire való,
Mire Micimackó megjegyezné, hogy énekelni jó.
És Bagoly persze mondaná, hogy a pszichózis bonyolult,
És Malacka meg szégyellné, hogy erről nem tanult,
És Nyuszinak eszébe jutna, hogy épp valamit nagyon keres,
De Füles csak legyintene, hogy szóra sem érdemes,
És Zsebi babának elmagyarázni a problémát nehéz,
De Micimackó azt mondaná, tudod, ez olyan, mint a méz.

Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek

És Micimackóval együtt most már te is jól tudod,
Hogy énekelni mindenképpen kellemes dolog,
És szorult helyzetünkben jó, ha kéznél van egy dal,
Mit együtt énekelhetünk, és senkit nem zavar.

Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Pio atya - Ég és föld között 1. rész 2019.12.25.
  2020-02-21 20:44:31, péntek
 
  Giulio Base színész-rendező kétrészes életrajzi filmje, melyet az olaszok szeretett szentjéről, Pietrelcinai Szent Pioról készített. A címszereplőt a Polip című sorozatból is ismert neves színész, Michele Placido alakítja, míg a zenei aláfestést a csodálatos filmzenéket komponáló szerző, Ennio Morricone írta.
Pio atya lelki gyermeke, az immár idős Emilia egy vatikáni bíborosnak idézi fel azt a közel fél évszázadot, amit a kapucinus pap szerzetes közelében töltött férjével, Dr. Gugliemo Sanguinettivel együtt. A történet 1918-ban kezdődik, amikor is az éppen lelki válságban lévő Pio atya jelet kap az Úrtól, és testén megjelennek az egész életét megváltoztató stigmák. Láthatjuk, hogyan tart ki a helybéliek által rajongva szeretett személyiség, amikor irigyei ártani akarnak neki, ahogy azt is, hogy miként valósítja meg dédelgetett álmát, és alapítja meg kórházát a szegények számára.

Mtv videó Link
Lejátszási idő: 1 óra 35 perc

Pio atya - Ég és föld között 2. rész
2019.12.26. Mtv videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya és az angyalok
  2020-02-21 20:37:49, péntek
 
  Pio atya már életében megtapasztalta az angyalokkal való találkozást, jól ismerte őket. Belső hangokat is hallott, meg kellett különböztetnie, kitől jönnek és hogyan kell reagálnia rájuk. Egy levelében tanácsokat adott arról, hogyan fogadjuk ezeket a hangokat.
Pio atya 1913. július 15-én levelet írt egy Annita nevű lánynak, amelyben tanácsokat ad neki - nekünk arról, hogyan viselkedjünk az őrangyallal, hogyan fogadjuk a belső hangokat, hogyan imádkozzunk.
.....


Jézus leánya!
Szíved legyen mindig a Szentháromság temploma! Jézus növelje lelkedben a szeretet tüzét, és mindig mosolyogjon rád, ahogyan minden lélekre, akit kedvel. Szűz Mária mosolyogjon rád életed minden eseményében, és pótolja bőségesen a földi anya hiányát!
A te jó őrangyalod őrködjön mindig feletted, ő legyen a vezetőd, aki irányít az élet zord ösvényein; őrizzen meg mindig Jézus kegyelmében, támogasson kezével, hogy meg ne botolj valami kőben; szárnyai védelmezzenek a világ, az ördög és a test csábításaitól.
Légy nagy hódolattal iránta, ó, Annita, a jóságos angyal iránt. Milyen vigasztaló a gondolat, hogy ott van mellettünk egy lélek, aki a bölcsőtől a sírig soha nem hagy magunkra egy pillanatra sem, akkor sem, amikor vétkezünk. És ez a mennyei lélek vezet minket, barátként, testvérként védelmez.
Végtelenül vigasztaló azt tudni, hogy ez az angyal szüntelenül imádkozik értünk, Istennek ajánl minden jó cselekedetet és mindent, amit teszünk, a gondolatainkat, a vágyainkat is, ha tiszták.
Kérlek, ne feledkezz meg erről a láthatatlan társról, aki mindig jelen van, mindig készen áll, hogy meghallgasson minket, és még inkább kész megvigasztalni. Ó, milyen kedves meghittség, ó, milyen örömteli társaság ez, bárcsak megérthetnénk! Legyen mindig lelki szemeid előtt, gondolj gyakran az angyal jelenlétére, mondj köszönetet neki, imádkozz hozzá, légy mindig jó társa. Nyílj meg előtte, bízd rá fájdalmaidat; mindig óvakodj attól, hogy megsértsd pillantása tisztaságát. Tudd ezt, és vésd jól az elmédbe. Ő annyira finom, annyira érzékeny! Hozzá fordulj a legnagyobb szorongás pillanataiban, és megtapasztalod majd, milyen jótékony hatással lesz rád.
Soha ne mondd, hogy egyedül vagy az ellenségeiddel vívott harcban; soha ne mondd, hogy nincs egy lélek sem, aki előtt megnyílhatsz, akiben megbízhatsz. Nagy tévedés lenne ezzel a mennyei hírnökkel szemben.
Ami a belső hangokat illeti: ne aggódj, légy nyugodt! El kell kerülnöd, hogy megérintsék a szívedet, ne tekintsd őket fontosnak, mutatkozz közönyösnek, ne vesd meg, ne szeresd vagy áhítsd ezeket a dolgokat. Mindig ezt válaszold ezekre a hangokra: »Jézus, ha te vagy az, aki szólsz hozzám, mutasd meg tettekben, mutasd meg szavaid hatásában, vagyis a bennem lévő szent erényekben.«
Hajolj le az Úr előtt, és bízd rá magad, a szent kegyelem segítségével fordítsd minden energiádat az erények gyakorlására, és aztán engedd, hogy a kegyelem működjön benned Isten tetszésére. Az erények azok, amelyek megszentelik a lelket, és nem a természetfeletti jelenségek.
Ne keverd össze, hogy mely hangok jönnek Istentől. Ha Isten a szerzőjük, annak az egyik legfőbb jele, hogy amint meghallod ezeket a hangokat, eltöltik lelkedet félelemmel és zavarodottsággal, de végül az isteni békével. Ezzel szemben azok a hangok, amelyeknek a szerzője az ellenségünk, megtévesztő biztonságérzetet adnak kezdetben, és ezt követi a zavarodottság, a kifejezhetetlen rossz érzés.
Én egyáltalán nem kételkedem abban, hogy bizonyos hangok Istentől erednek, de nagyon óvatosnak kell lenni, mert az ellenség sokszor keveri bele a saját hangját. De ettől nem kell megijedned: olyan próbatétel ez, amelyen a legnagyobb szentek és a legragyogóbb lelkek is keresztülmentek, pedig ők nagyon kedvesek voltak az Úr szemében. Csak arra kell figyelned, hogy ne higgy könnyen ezeknek a belső hangoknak, különösen akkor, ha olyan dolgokat kérnek, hogyan cselekedj, mit kell tenned. Vigyázni kell, és annak az ítéletére kell bízni ezeket, aki vezet téged, az ő ítéletében megnyugodhatsz.
Jó tehát, ha nagy óvatossággal és alázatos, kitartó érdektelenséggel fogadjuk az ilyen hangokat. Ehhez tartsd magad, és akkor minden arra szolgál, hogy növekedj az érdemekben az Úr előtt. Légy nyugodt a lelkedet illetően, Jézus nagyon szeret téged, igyekezz válaszolni erre a szeretetre azzal, hogy egyre növekszel az Isten és az emberek előtti szentségben.
Imádkozz hangosan is, nem jött még el az ideje annak, hogy abbahagyd, viseld el alázatosan és türelemmel a nehézségeket, amelyeket ezzel kapcsolatban megtapasztalsz. Légy kész arra is, hogy el kell szenvedned a szétszórtságot, a sivárságot, és semmiképpen ne hanyagold el az imádságot és a meditációt. Ez az Úr műve, szívesen beszélget veled a lelki fejlődésed érdekében.
Bocsáss meg, ha most lepihenek. Isten tudja, milyen fáradságos volt számomra megírni ezt a levelet. Nagyon rossz az egészségem, imádkozz sokat, hogy az Úr szándéka az legyen, hogy mihamarabb megszabadítson ettől a testtől.
Megáldalak a jó Francescával együtt. Azt kívánom, hogy Isten karjai közt éljetek és haljatok meg!
Pio testvér"


Forrás: Papaboys.org
Fotó: Today's Catholic
Magyar Kurír 2018. augusztus 7
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio Atya és a pofonok - Őrangyalod ott van és néz téged
  2020-02-21 20:33:19, péntek
 
  Katolikus ma oldalon Link

"Vannak olyan ostoba emberek, akik úgy gondolják, hogy egész életünket Miasszonyunk segítése nélkül tölthetik!" Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Péntek esti szentmise Csaba testvérrel - 2020.02.21
  2020-02-21 17:01:48, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Öt éve végezték ki a 21 kopt vértanút
  2020-02-21 16:56:06, péntek
 
  Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudták, nem tudják, mit cselekednek. E könyörgés nélkül nincs megbékélés, csak dühödt igazságkeresés. Az igazság pedig a kopt keresztények számára sem igazoló tények pontos halmaza, hanem egy személy, Istennek egyszülött Fia, akit mindnyájunk bűnéért emeltek a fára.
Emléküket már nemcsak templom, szobor is őrzi.
Egyiptom ortodox egyháza hálával emlékezik a huszonegy mártír hősies tanúságtételére. A koptokat 2015. február 15-én végezték ki a líbiai Sirte tengerpartján az Iszlám Állam terrorszervezet fanatikus hóhérai. Vértesaljai László SJ jegyzetét olvashatják.
Ha megtagadják a hitüket, és az iszlámra térnek, megkímélhetik az életüket - hitegették őket fogvatartóik. Egyikük sem tette meg, hanem mindvégig hűségesek maradtak Urukhoz, akinek nevét megvallva vettek búcsút ettől az élettől. ,,Uram, Jézus Krisztus!" - mondták, ahogy az ősi Alexandria keresztényei a Nílus torkolatánál magától Márk evangélistától hallották a hitvallást még az apostoli időkben.
Bővebben 2020.02.20 Magyar kurír Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
A stigmatizált szent a történelemben
  2020-02-21 16:45:43, péntek
 
  Isten sok embert megérintett Pio atya útján. A püspökök és pápák egész életükben azért érezték az Úr jelenlétét és felismerték, hogy valóban Isten embere volt:
"Padre Pio a mi Urunk stigmata metszete" (VI. Pál pápa).
Sírkövet akartak helyezni San Giovanni Rotondó fölé, de nem sikerült, mert Isten keze volt (Giacomo Lercaro bíboros).
"Az a mise! Az a mise!" (II. Szent János Pál).
"Nézze meg az elért hírét, hány ember gyűl össze a világ minden tájáról! De miért? Mert talán filozófus? Mert ő egy bölcs? Mert sok eszköze van a rendelkezésére? Nem! reggeltől estig gyóntatott. Urunk stigmai nyomtatott képe. Ima és szenvedés embere "(VI. Pál).
...... ........... ..........


"Amikor egy másik pap, aki Pietrelcinában volt nagyobb beosztásban, megtudta, hogy Pio atya három órahosszát ünnepli a misét, nehézkesnek találta. Az ünneplés vége után a pap felhívta a figyelmét, mondván, hogy már hallott a késésről. Amint kinyitotta a száját, hogy felszólaljon, a szent azt válaszolta: "A mise Krisztus szenvedése! Most azt akarják hogy egy óra alatt járjam meg a Kálvária
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
2020. február 21. – Péntek- Csaba testvér gondolata
  2020-02-21 16:41:24, péntek
 
  Olvassuk Jézus Krisztus szép beszédeit, és lelkünk mélyén valahogy meg vagyunk győződve arról, hogy a mi Mesterünk nem is gondolja komolyan, hanem csak virágnyelven ijesztget, amikor azt mondja: "Ha valaki utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye föl keresztjét, és kövessen engem!"
Van egy rósz hírem, és egy jó! A rosszal kezdeném! Meg vagyok győződve, hogy Jézus nem ijesztget, a "mindennapi kereszttel" hanem végtelenül komolyan és nagy-nagy szeretettel mondja amit mond. Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy akkor is szeretünk, amikor fáj a másikat szeretni. Mert ha csak addig szeretünk amíg jólesik, amíg kényelmes, akkor mi különbség van köztünk keresztények és a pogányok között? Igen, a társam mondhat, tehet bármit, az nem jogosít fel engem arra, hogy letérjek a szeretet útjáról.
A jó hír az az, hogy érdemes akkor is szeretni amikor fáj! Nemrég beszéltem egy idős házaspárral. Annak idején két külön világból jöttek, tüzesek, temperamentumosok voltak és biza, az évek alatt egymásnak nagyon sok fájdalmat okoztak. Az évek elteltek, egymást egyre jobban megismerték és igazából a köztük lévő szeretet nagyon mély lett. A férj viccesen azt mondotta, hogy úgy érzi, neki most kellene megesküdjön az oltár előtt, mert annak idején amikor azt mondta, hogy ő szereti a feleségét, nem is tudta, hogy mit is mondott, hisz az akkori szeretet a mostanihoz viszonyítva csak pislákoló szentjánosbogár volt. Megkérdeztem, hogy soha nem akartak elválni? Azt válaszolta, hogy a válásra soha nem is gondolt, de az, hogy megnyuvassza a feleségét az biza megfordult a fejében! Egymás terhét hordozva, egymás zsörtölődését, kirohanását eltűrve, szeretetből sok "vartyogó békát" lenyelve tudjuk társunkkal, de önmagunkkal is megértetni, hogy mennyire szeretjük egymást.
Családunkért, a munkahelyi kollégáinkért, népünkért hordozzuk alázattal a mindennapi szeretet keresztjét, még ha körülöttünk koromsötét éjszaka is van higgyük, hogy imádságos szeretetünknek meglesz a gyümölcse, erőfeszítésünket Isten bőségesen megáldja. Lassan a háborgó tenger elcsendesedik és felragyog a maga pompájában felettünk az áldott nap, beérik a kitartó szeretet gyönyörű gyümölcse!

Szeretettel, Csaba testvér
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
A fatimai jóslatok - vallásos film
  2020-02-21 16:02:26, péntek
 
  Nostradamus Effect: 1917-ben Fatimában 3 gyerek isteni kinyilatkozást hallott, melyekből 3 a pusztulásról szólt. A háromból két gyerek 3 éven belül meghalt. A harmadik a Vatikánnal osztotta meg a 3 titkot. A Vatikán aggódott, hogy a levelek tartalma világméretű pánikot kelthet, így közel 50 évig "hét lakat alatt" tartotta őket.

13. napon Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.