Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
A Lourdes-i Szűzanyára bízzák a koronavírus áldozatait .....
  2020-02-25 18:22:40, kedd
 
  A Lourdes-i Szűzanyára bízzák a koronavírus áldozatait Ázsia katolikus püspökei.
...... ..........


A Lourdes-i Szűzanya közbenjárásáért esdekelnek, a koronavírus-járvány megszűnését kérik tőle az ázsiai főpásztorok, különösen az ő földrészükön, ahol a legtöbb áldozatot követelte a halálos vírus.
A Fides missziós hírügynökség február 11-i jelentése ismerteti Ázsia püspöki konferenciái szövetségének közleményét, amelyet Charles Maung Bo bíboros, a mianmari Rangun érseke írt alá.
Szűz Mária lourdes-i jelenésének emléknapján, február 11-én imádságra hívták a térség híveit a koronavírus áldozataiért, kiemelten is az ázsiai áldozatokért, hiszen a kontinenst sújtja leginkább a kór. Az ázsiai püspökök üzenetükben emlékeztetnek, hogy a vírus immár a Föld harminc országában megjelent, és a legtöbb áldozatot Kínában követelte. ,,Ebben a válságos időszakban lelkileg közel szeretnénk lenni az áldozatok hozzátartozóihoz és a betegekhez, és imádkozni értük. Az Úrtól kérjük, hogy fogadja be örök békéjébe az elhunytakat, erősítse a családokat és támogassa a kínai közösség elkötelezettségét, mellyel a járvány ellen küzd."
Ázsia valamennyi főpásztorát arra kérik, hogy bízzák a koronavírus áldozatait a Lourdes-i Miasszonyunk pártfogásába. ,,Imádkozzunk a Boldogságos Szűz Mária anyai oltalmáért, hogy fékezze meg a vírus gyors terjedését, adjon reményt és bátorságot. Tegye gyógyító kezét a betegekre és adja meg gyógyulásukat!" Az ázsiai püspökök levele ezzel a fohásszal fejeződik be: ,,Ezekben a tragikus pillanatokban a kereszten haldokló Fia mellett álló Mária legyen a mi anyánk, erőnk oszlopa, reményünk világítótornya, főként az egészségügyi dolgozók számára, akik életüket kockáztatják a fertőzött betegek gyógyítása érdekében."

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Nem tartanak szentmiséket, elmarad a hamvazkodás
  2020-02-25 18:19:52, kedd
 
  Néhány olasz egyházmegyében a koronavírus miatt nem tartanak szentmiséket, elmarad a hamvazkodás
Végül a legszigorúbb intézkedéseket vezették be az érintett egyházmegyék a fertőzés megelőzésére, a tartományi vezetésekkel összhangban.
Magyar kurír 2020.02.24 Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
„Tanúim lesztek”
  2020-02-25 18:15:42, kedd
 
  A golyóálló bíboros és más tanúságtevők az eucharisztikus kongresszuson.
Azt, hogy ismét Magyarországon rendezik meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, az akkori emberek kitartásának, tanúságtételének köszönhetjük. Mi vagyunk az ő tanúságtételük örökösei és szemmel látható jelei
Bővebben Magyar kurír 2020. február 24. Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Dolhai Lajos: Úgy várjuk az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Ko
  2020-02-25 18:12:44, kedd
 
  Dolhai Lajos: Úgy várjuk az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, mint a karácsonyt.
Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, a Nemzetközi Teológiai Bizottság tagja tartott előadást a kongresszusról február 19-én Debrecenben, a Kölcsey Központban a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) debreceni csoportja szervezésében.
Mi, magyar katolikusok évek óta az eseményeken való aktív részvétellel várjuk a szeptemberi eucharisztikus kongresszust, ennek kézzelfogható módja az is, hogy templomainkban a vasárnapi szentmisék elején vagy végén imádkozunk a nagy egyházi ünnepség sikeréért - kezdte előadását Dolhai Lajos, aki a 2020. szeptember 13. és 20. között Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) céljáról, az előkészület folyamatáról és főbb eseményeiről beszélt.
A bevezető gondolatok után Dolhai Lajos a kongresszus logóját, szimbólumát mutatta be, amely már talán mindenki számára ismert. A sárga színű kör és kehely az Oltáriszentségre emlékeztet bennünket, az ostyában lévő piros színű kereszt Jézus megváltó áldozatára, a négy függőlegesen lefelé forduló hullám a kongresszus alapgondolatára, jelszavára utal: ,,Minden forrásom belőled fakad" (Zsolt 87,7). A szimbólumon láthatjuk, hogy a hullámok nemcsak lefelé irányulnak. A vízszintes vonalak a helyszínt, Budapestet juttatják az eszünkbe, amelyet a Duna szel ketté, ugyanakkor Közép-Európa népeit is összeköti. Magyarországra utal még a piros-fehér-zöld nemzeti szín is.
Olyan lesz ez az esemény, mint egy nagy, térben és időben kitágított úrnapi szentmise és körmenet, amely alkalom arra, hogy egy héten keresztül együtt tegyünk tanúságot keresztény hitünkről és Jézus Krisztusba vetett reménységünkről. Ez történt az 1938-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson is, amely az ezeréves Magyar Katolikus Egyház talán legemlékezetesebb, legnagyszerűbb eseménye volt. Különböző tárgyi emlékek, jelvények, kiadványok emlékeztetnek bennünket erre - tekintett vissza az eseményre, amelynek az egyik fő helyszíne szintén a Hősök tere volt. Az akkori közlekedési körülmények ellenére több millióan megfordultak Budapesten, és mintegy ötszázezren vettek részt a kongresszus szentmiséin.
Az NEK Teológiai Bizottsága a hívek számára megfogalmazott egy négyrészes hitvallást arról, hogy mit is hiszünk és vallunk mi, katolikus keresztények az Oltáriszentségről. Dolhai Lajos felhívta a figyelmet arra is, hogy a hitvallásnak minden egyes szava nagy jelentőséggel bír.
- Hiszem és vallom, hogy az Eucharisztiában Isten igéje és a Szentlélek ereje által, a pap szolgálata révén, valóságosan jelen van a feltámadt, élő Jézus Krisztus. Őt imádjuk, aki ebben a szentségben nekünk adta önmagát.
- Hiszem, hogy minden szentmise áldozat, amelyben jelenvalóvá válik Krisztus egyszeri, tökéletes és megismételhetetlen keresztáldozata.
- Hiszem, hogy az Eucharisztiában jelen lévő Jézus Krisztus az örök Isten Fia, valóságos Isten és valóságos ember, aki elválaszthatatlan egységben él az Atyával és a Szentlélekkel.
- Hiszem, hogy az Eucharisztia, a szeretet szentsége keresztény életünk forrása és csúcspontja.
Az előadó a továbbiakban az előkészület folyamatának fontosabb dátumaira hívta fel a figyelmet.
Az írást teljes terjedelmében a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye honlapján olvashatják.

Szöveg: Kovács Ágnes
Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye
Magyar Kurír 2020.02.25.
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Busójárás 2019 évben
  2020-02-25 18:05:47, kedd
 
  A monda szerint a mohácsi csata után a város lakosai a Duna túlpartján lévő mocsaras, nádas, lápos vidékre menekültek a megszállók elől. Hosszú éveket kellett ott eltölteniük, míg nem egy este a tűz mellett az egyik öreg így szólt: "Álmot láttam. Az álmomban egy aranyszőrű lovon ülő arany ruhás férfi azt mondta nekem: Szedd össze az embereket, bújjatok birkabőrbe, készítsetek ijesztő maszkokat, melyek sem állatot sem embert nem ábrázolnak. Vigyetek magatokkal mindenfélét, amivel hatalmas zajt csaptok, aztán amikor a nap még nem kelt fel, de már úton van, keljetek át a Dunán és ijesztő öltözéketekkel, hatalmas zajjal, lármával űzzétek ki a törököt a városból."
...... ...........



Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Lilába borult a szombathelyi Kámoni Arborétum
  2020-02-25 17:55:13, kedd
 
  Tényleg küszöbön a tavasz.
Lassan két hete írtunk arról, hogy zúzmara helyett téli virágzás látható a Kámoni Arborétumban. Azóta sem lett rosszabb az idő, s az igazi tél idén meg sem mutatta magát.
Ma délelőtt a Kámoni Arborétumban készült ez a kép, amin jól látható, hogy a természet lila szőnyeget öltött, s ilyen gyönyörű látvánnyal kápráztatja el az odalátogatókat.
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Tavaszi versek és képek  
Himnusz Marton Áron püspökhöz
  2020-02-25 17:38:20, kedd
 
  Szentegyházi Gyermekkórus - Csíksomlyói Kegytemplomban
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Zárt kapus lesz hat olasz bajnoki mérkőzések
  2020-02-25 17:04:54, kedd
 
  A már Olaszországot is sújtó koronavírus-járvány miatt hat mérkőzést, köztük a bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú Juventus-Internazionalét is nézők nélkül rendeznek a Serie A 26. fordulójában.

Vincenzo Spadafora sportminiszter közölte, hogy Lombardia, Veneto, Piemont, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna és Liguria régiókban vasárnapig gyakorlatilag minden sportesemény elmarad, és bár bizonyos mérkőzések kivételt jelentenek, azokat is nézők nélkül kell megrendezni.

Kedden azt is bejelentették, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg csütörtökön az Európa-ligában az Internazionale-Ludogorec találkozót. A nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első, múlt csütörtöki felvonásán az Internazionale vendégként 2-0-ra nyert.

A járvány miatt múlt vasárnap az Atalanta-Sassuolo, a Verona-Cagliari, a Torino-Parma és az Internazionale-Sampdoria találkozó elmaradt, míg a harmadosztály teljes hétközi fordulóját törölték.

Paolo Dal Pinto, a bajnokságot szervező Serie A elnöke javasolta a találkozók elhalasztása helyett a zárt kapus rendezést, mert a nyári Európa-bajnokság miatt a küzdelmeknek május 14-ig be kell fejeződniük.

A Serie A 26. fordulójának zárt kapus mérkőzései:
szombat:
Udinese-Fiorentina

vasárnap:
Milan-Genoa
Parma-SPAL
Sassuolo-Brescia
Juventus-Inter

hétfő:
Sampdoria-Hellas Verona
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Női kézilabda Olimpiai kerete
  2020-02-25 17:01:54, kedd
 
  Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok kijelölték a magyar női kézilabda-válogatott bő keretét a márciusi, győri olimpiai selejtezőtornára, amelynek mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.
Képen Elek Gábor és Danyi Gábor edzők
........


A 28 fős névsor tagjai közül 16 játékos léphet pályára a négyes torna rajtján. A kvalifikációs viadal során három cserére nyílik lehetőség.
A bő keretbe bekerült Szikora Melinda, az EHF Kupa-címvédő Siófok KC kapusa, illetve Szöllősi-Zácsik Szandra, az MTK bal átlövője is, akik a közelmúltban rendre remek teljesítményt nyújtottak.

A válogatott március 10-én kezdi a felkészülést.

A magyar női válogatott bő kerete:
kapusok:
Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr), Szikora Melinda (Siófok)

jobbszélsők:
Faluvégi Dorottya (Győr), Grosch Vivien (Dunaújváros), Kovács Anett (Békéscsaba), Lukács Viktória (Ferencváros)

Jobbátlövők:
Kiss Nikoletta (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros), Kovács Anna (Debrecen), Tomori Zsuzsanna (Siófok)

Irányítók:
Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (Debrecen)

Beállók:
Kisfaludy Anett (Érd), Pásztor Noémi (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen)

Bal átlövők:
Csiszár-Szekeres Klára (Ferencváros), Háfra Noémi (Ferencváros), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)

Balszélsők:
Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Puhalák Szidónia (Győr), Schatzl Nadine (Ferencváros)

*
Az olimpiai selejtező menetrendje:
március 20., péntek:
Magyarország-Kazahsztán 17.00
Oroszország-Szerbia 20.00

március 21., szombat:
Magyarország-Szerbia 17.30
Oroszország-Kazahsztán 20.30

március 22., vasárnap:
Szerbia-Kazahsztán 17.30
Magyarország-Oroszország 20.30
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia 2020  
Tűzkő utcai kis kertben is nyílnak a virágok
  2020-02-25 16:54:44, kedd
 
  ...... .........



...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1201
  • e Hét: 17593
  • e Hónap: 30269
  • e Év: 264016
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.