Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Egy újabb átverés
  2020-02-25 09:38:24, kedd
 
  Egy újabb átverés a "törött telefon". Be ne dőlj nekik, csak a pénzedet akarják!

A napokban egyre többet lehetett hallani a törött telefon trükkről. A csalók mindent megtesznek azért, hogy áldozatuktól pénzhez jussanak, ezért a legelképesztőbb hazugságokat képesek kitalálni.

Az átverés hétköznapi helyzetekben zajlik, akárkivel előfordulhat. Az áldozat sorban áll egy boltban, vagy a kirakatott nézegeti, mikor odamegy mellé egy férfi. Az úriember drága telefonja leesik és betörik a kijelzője. A férfi rögtön elkezd kiabálni, hogy meglökted. Mivel te állsz mellette, csak te lökhetted meg. A történet azért válik egyre hitelesebbé, mert erre több tanúja is van, a "barátai" vagy mondhatnánk, hogy bűntársai.

Az áldozat azt szajkózza, hogy te vagy a hibás, meglökted, ezért esett le a drága telefonja. Te azonban nem emlékszel rá, hogy bárkit meglöktél volna. A legtöbb ember megrémül és inkább felajánlja, hogy kifizeti a telefont, vagy annak a javíttatását, mintsem ellentmondjon a dühös sértettnek és a tanúknak, akik látták az esetet.

Manapság ez az egyik legátlagosabb átverési trükk, aminek bárki az áldozata lehet. Fontos, hogy megjegyezd az alábbi tippeket és ne hagyd, hogy rászedjenek.

1. Elsősorban tudatosítsd magadban, hogy ez nem egy véletlen baleset, hanem átverés. Valaki szeretne pénzt kicsalni tőled. A te feladatod most nem az, hogy kifizesd a kárt, vagy elkezdj vele veszekedni, csak meg kell szabadulnod a helyzetből.

2. Nézd meg jól a leesett telefont. A készülék kijelzője általában túlságosan repedezett, ami egy eséstől nem valószínű, hogy bekövetkezne. Ez azért van, mert a csalók naponta többször eljátsszák ezt a történetet az áldozataikkal.

3. Ne félj attól, hogy erőszakot alkalmaznak. A csalók nem akarnak bántani, nekik csak a pénzed kell. Ha erőszakkal akartak volna lopni, akkor nem játszanának el egy ilyen jól kitalált színjátékot csak, hogy pénzt csalhassanak ki. Lehet, hogy mutogatnak, feszültek és úgy tűnik, hogy bántalmazni akarnak. Ők tisztában vannak a törvénekkel, tudják meddig mehetnek el. Ezért nem alkalmaznak fizikai erőszakot, mert így ők nem bántalmazók, egyszerűen csak sértettek, akiket megkárosítottak.

4. A másik bizonyíték, hogy ez nem egy tényleges baleset, hanem átverés, hogy a sértett és a tanuk sem követlenek tőled semmit. Ehelyett olyan kifejezéseket használ a sértett "Most mit csináljunk?", "Ön mit javasol?" Ez azért van, hogy ne lehessen a későbbiek folyamán csalással vádolni őket. Nem tettek semmi rosszat, csak megkérdezték, hogy ön mit javasol, mit tegyenek. Erre felajánlod nekik, hogy kifizeted a károkat, tehát ők nem felelősek, nem követeltek semmit.

A kérdéseikre egy kérdéssel kell válaszolni " Ön mit mond, mit tegyünk?" Ha erre a csaló hárít és azt mondja, hogy az te javaslatodra kíváncsi, akkor nyugodj meg, ez egy átverés. Hívd a rendőrséget.

5. Ne félj kihívni a rendőrséget. A sértett felel az értékeiért, ez ha nem átverés lenne, még akkor is csak egy véletlen baleset, amit a sértettnek bizonyítania kell. Hívd ki bátran a rendőrséget, ne félj, te nem vagy hibás. Az ilyen esetekben általában nem indul hivatalos eljárás, mert ha a csalók látják, hogy nem hagyod magad és márpedig te kihívod a rendőrséget ahelyett, hogy felajánlanád, hogy fizetsz nekik, rögtön hátrálnak. Ettől a helyzettől megrémülnek előfordulhat, hogy a színjáték kedvéért azt mondják, hogy hívd csak ki a rendőröket, de ez csak a műsor része, félnek mert tudják, hogy nincs igazuk.

6. Légy nyugodt! Ne mutasd ki a félelmed, nincs okod rá, hogy idegeskedj, mert te semmi rosszat nem követtél el. Ha kiabálnak, vagy erőszakosnak tűnnek, akkor se ess kétségbe és ne mutasd ki a félelmed. A saját álláspontod mellett tarts ki, ragaszkodj ahhoz, hogy hívod a rendőrséget és maradj nyugodt.

Manapság egyre több az átverés, sajnos sok módon megpróbálják a védtelen emberek pénzét kicsalni. Ezért is fontos, hogy minél több emberhez eljusson ez a hír, ne dőlj be a csalóknak és hívd fel rá a családtagjaid figyelmét is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Borsmentaolaj mint a tüdő tisztítója
  2020-02-25 01:02:21, kedd
 
  A borsmentaolaj egy sokoldalú olaj, amelyet sokféle egészségügyi problémára használhatunk. Nagyon hatékony lehet emésztési problémákra, de a fejfájást is csillapítja, illetve izomfájdalom esetén is fordulhatunk ehhez az olajhoz.

A borsmentaolaj rendkívül gazdag tápanyagokban. Megtalálható benne az A-vitamin, a C-vitamin, különféle ásványi anyagok és zsírsavak. A gyógynövényben található mentol adja a növény által okozott hűsítő érzést. Sok kutatás számolt be arról, hogy a borsmentaolaj használata nagyon hasznos lehet a tüdő számára, és a felső légutak tisztításában is kitüntetett szerepe lehet.

Az emberek gyakran küzdenek asztmával, allergiával, influenzával, hörghuruttal vagy megfázással. Ekkor nagyon hatásosak lehetnek azok a természetes anyagok, amelyekkel a mellkast bedörzsölhetjük, hiszen ezáltal a légzést könnyíthetjük meg. Persze léteznek patikában is kapható szerek, de ezekkel ellentétben a borsmentának semmiféle káros mellékhatása nem létezik.

A borsmenta olyan tápanyagokat is tartalmaz, mint foszfor, magnézium, kálium és kalcium. Ezek az ásványi anyagok nagyon hasznosak lehetnek szerveztünk számára. A betegségeket gyakran a kórokozók, vagyis a vírusok, a baktériumok és a gombás fertőzések okozzák. A borsmentaolaj hatékonyan képes megküzdeni ezekkel a mikroorganizmusokkal is.

A borsmentaolajat tartalmazó spray használata nagyon hasznos lehet, hiszen hatékonyan képes megtisztítani a felső légutakat, így könnyítve meg a légzést és ezzel fenntartva a tüdő egészségét.

Mivel a borsmentaolaj antibakteriális és antivirális hatással is rendelkezik, így nagyon hatékony lehet torokgyulladás esetén is. Ilyenkor az aromaterápia is sokat segíthet, de még gargalizálhatunk is ezzel az olajjal, természetesen úgy, hogy vízzel hígítjuk.

A borsmentaolaj a különféle fájdalmakat is csillapítani tudja. Eredményesen képes csökkenteni a feszültségből eredő fejfájást, de hatékonyan bánik el a migrénes fejfájással is. Migrén esetén a homlokra kell dörzsölni belőle néhány cseppet. Így nemcsak a fájdalom enyhül, de a hányinger és a fényérzékenység is rövid időn belül elmúlik.

IBS esetén az egyik legtermészetesebb gyógymód a borsmentaolaj, hiszen csökkenti a gyulladást, jó hatással van a simaizmok működésére, hatására csökken a fájdalomérzet, és még a bélben található rossz baktériumokat is elpusztítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A kézremegés okai
  2020-02-25 00:55:49, kedd
 
  Bizonyára Ön is észrevette, hogy egyes embereknek gyakran vagy állandóan remeg a keze. A kézremegésnek számtalan oka lehet. Lehet egyszerű, banális magyarázata, megbújhat mögötte olyan ok, ami könnyen orvosolható, de súlyos problémát is jelezhet.

A kéz remegésének egyik oka, ha valaki túl sok kávét fogyaszt. A koffein túlzott bevitele kiválthatja a kéz remegését, de számlájára írható a nyugtalanság, a gyors szívverés, az álmatlanság és az idegesség megjelenése is.

A pajzsmirigynek nagyon sok funkciója van. Többek között részt vesz az emésztési és számos anyagcsere-funkcióban. Azonban kialakulhat pajzsmirigybetegség is. Ha a pajzsmirigy túlműködik, akkor az egyik tünete a kéz remegése lehet. Egy egyszerű vérvizsgálattal kideríthető, hogy pajzsmirigyet érintő gondról vagy esetleg más problémáról van-e szó.

A kéz remegését egyes gyógyszerek is kiválthatják. A gyógyszereknek egyébként is sok, káros mellékhatásuk van, így jobb azokat csak végszükség esetén használni. Milyen gyógyszerek okozhatnak remegést? Az antidepresszánsok vagy a vérnyomásra ható gyógyszerek.

Kézremegés a túlzásba vitt alkoholfogyasztástól is előfordulhat. Az alkohol negatív befolyással van az agyban zajló kémiai folyamatokra, és ez arra készteti a testet vagy csak a kezet, hogy remegjen.

Természetesen idegrendszeri rendellenesség is kiválthatja a kéz remegését. Ebben az esetben azonban vannak megfelelő gyógyszerek a tünet csökkentésére, illetve annak megszüntetésére.

A higanymérgezésnek is az egyik gyakori tünete a kéz remegése, hiszen ez is negatívan hat az idegrendszerre. Amennyiben úgy érzi, hogy higanymérgezése van, azonnal keresse fel a sürgősségi szakrendelést, mivel a higanymérgezés súlyos memóriaproblémákat és akár még vakságot is okozhat.

Sok ember küzd szociális szorongással. Ez azt jelenti, hogy ha az illetőnek emberek közelébe kell menni, akkor stressz lesz rajta úrrá, és ez okozhat kézremegést sok egyéb más tünet mellett.

A túl kevés alvás is kiválthatja a kéz remegését. Hiszen amikor keveset alszunk, akkor nem elég, hogy nem tudjuk magunkat kipihenni, még a stresszel is számolnunk kell, ami bizony az idegrendszerünket is alaposan megviseli.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Mitől lehetünk mogorvák?
  2020-02-25 00:52:34, kedd
 
  Vannak emberek, akik állandóan zsörtölődnek. Lehet, hogy a személyiségük alapból ilyen, de az is elképzelhető, hogy valami olyan betegségük van, amiről még nem is tudnak, és emiatt gondolják úgy, hogy az egész világ összeesküdött ellenük, ez az oka az állandó elégedetlenségüknek.

Valaki akkor is lehet házsártos, ha nem aludta ki magát. Napi 7-8 óra alvásra van ahhoz szükségünk, hogy pihenten ébredjünk. Amennyiben nem alszunk eleget, úgy mentális problémákkal kell szembenéznünk, de a kialvatlanság fáradtságot és ingerültséget is szül.

A demencia nem csak az idősebbeket érintheti. Fiatalabb személyek is felejthetnek el dolgokat. Ha valaki demenciában szenved, gyakran nem tudja, hová tett dolgokat, vagy elfelejt olyan információkat, amelyekre szüksége lenne, ez pedig feszültté, idegessé teheti.

Vannak olyan személyek, akik krónikus fájdalomban szenvednek, viszont nem tesznek az ellen semmit, hogy a tüneteik enyhüljenek. Az egészségesebb életmód helyett inkább folyton panaszkodnak, és ezzel elviselhetetlenné teszik, hogy a környezetükkel megfelelő és kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatuk.

A depresszió nagymértékben megváltoztathatja az adott személy életét, hiszen a kezeletlen depresszió miatt az illető sokszor érezheti lehangoltnak és frusztráltnak magát. Haragudhat az egész világra, de nem mondja el a környezetének, hogy a mi a problémája, mi bántja, így egyre több ,,haragost" szerez magának, míg a betegsége magányra nem kárhoztatja. Ha depressziósnak érzi magát, mindenképpen kérjen segítséget, mert ma már gyógyítható, szinten tartható, tünetmentessé tehető ez a betegség.

A szorongás is mogorvává tehet bárkit. Ilyenkor azonban általában nem másokkal, hanem saját magával van problémája az illetőnek, viszont ha képtelen azokat megoldani, akkor ez torzíthatja is a személyiségét. Ma már a szorongásra is van megoldás, ne hagyja, hogy megkeserítse az életét.

Manapság sokan a kávétól remélik, hogy éberebbek lesznek, viszont a kávéban található koffein negatívan is hathat az agyra. Napi 1-2 csésze kávé nem okoz gondot, viszont ha valaki több csészényit is elfogyaszt naponta, akkor érezheti idegesebbnek és feszültebbnek is magát. Délután 2 és 3 óra után már ne igyon kávét, mert nem tud aludni, ez pedig megzavarhatja a biológiai ritmusát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 119 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1094
  • e Hét: 7450
  • e Hónap: 21199
  • e Év: 225900
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.