Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Botorkálva a szeretet útján
  2020-02-27 10:43:11, csütörtök
 
  Nagyböjt ideje alatt mit kellene tegyünk, hogy megtisztuljunk, újjászülessünk Isten akarata szerint!? Mi a tökéletes bűnbánat??
Mindig úgy képzeltem el, hogy a bűn olyan mintha bemennénk egy sötét pincébe, hol hideg nyirkos sötétben mindenkitől elszigetelten céltalanul, magányosan poshadnánk!! Az igazi bűnbánat nem abból áll, hogy elkezdem magamat marni, szidni, mocskolni, amiért saját magamat egy ilyen helyre juttattam, hanem az, hogy felállok és kimegyek a fényre a testvéreim közé!! A tékozló fiú nem magát ostorozza a disznók vályúja előtt, hanem alázatosan, bocsánatot kérve elmegy az ő édesapjához! Kimegy a fényre, mely beragyogja az ő életét!!
Teréz anyának igaza van! A legjobb nagyböjti jó feltételünk az, ha eldöntjük, hogy mától fogva Istent imádjuk tiszta szívvel és minden teremtményt sokkal jobban szeretünk! Istent imádni, teremtményeket őszinte jóakarattal szeretni ez a mi hivatásunk, és ha erre az útra lépünk akkor mint az éj homálya a hasadó hajnalban a sötétség, a bűn egyszerűen eltűnik!! Ha SZERETSZ akkor szépen szerre a hibáidat te magad jóvá teszed, a sebek begyógyulnak és a teremtő mennyei Atyánk mint gyermekét magához ölel, kézen fogva vezet!!
Botorkálva a szeretet útján, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Korzenszky Richárd OSB nagyböjti gondolatai
  2020-02-27 10:30:32, csütörtök
 
  Az önmagunkkal való küzdelem hetei ezek. Az elmélyedés lehetősége... A negyven napi böjt megtartásának, a böjtöt végző gyakorlatainak célja, ,,hogy a lelki vágyódás örömével várja a szent húsvétot".
...... ...........


Hol van ma már a nagyböjti fegyelem? Ki gondol arra, hogy nagyböjt van? - teszi fel a kérdést Korzenszky Richárd bencés szerzetes, emeritus tihanyi perjel írásában, amelyet február 25-én tett közzé a Facebookon.
Az alábbiakban Richárd atya nagyböjti gondolatait olvashatják. Link
 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
A legeslegfőbb jó----EUCHARISZTIA
  2020-02-27 10:27:23, csütörtök
 
  Joseph Hämmerle személyes élménye alapján írja: Midőn Pio az oltárhoz lépett, már túl volt az Úr megostorozottságának és tövissel való koronázásának haláltusáján! Teljesen kimerülten, összegörnyedve lépett fel - két társa támogatásával - az oltár lépcsőjén. Oly gyenge volt, hogy még az áldásosztásnál is tartaniuk kellett a karját. A bűnbánatnál, vérző kezével verdeste sebes mellét s imádkozott, de hogyan...?!
Megrázó élmény volt. Értünk könyörgött, bűnösökért! A Golgotánál átváltozott az arca. Szemei azt tükrözték, mintha az égben lett volna. Isten dicsőségét tükrözte (mint Mózes, mikor lejött ahegyrôl). (Egy rendőrfőnök megkérdezte tőle: Ki van jelen körülötte misézés közben?
Pio atya válasza ez volt: ,,Az egész Mennyország!" A kíváncsiskodó még tovább érdeklődött: És ilyenkor hol van a Szűzanya? Pio atya csodálkozó tekintettel válaszolta: ,,Hol másutt, mint Szent Fia mellett!") A hívek kéréseinél - kihasználva az alkalmat -, több, mint fél órán át könyörgött. A közelállók hallhatták is esedezését: ,,Nem, nem... hiszen megígérted..." vagy: ,,Igen, igen... jó, jó..."Hogy mi zajlott le ilyenkor Pio atya lelkében, le lehetett olvasni az arcáról. Olyan volt a tekintete, mint egy ,,áldozati bárányé", mert önmagát adta az ,,Isten Bárányához"! Odaadása nem egyszerűen szertartásosság volt, hanem valódi áldozat!

- "Törődjetek bele abba, hogy a szenvedés természetes, és a bűnön kívül ennél semmi sem természetesebb. Akaratotok - Isten segítségével - mindig győzedelmeskedik majd, és az isteni szeretet sohasem veszti el erejét lelketekben, ha állhatatosan megmaradtok az imában." Pio atya

- Pál apostolhoz hasonlóan, Pio atya életének és apostolkodásának csúcsára az Úr Keresztjét helyezte el ereje, bölcsessége és dicsőségeként. A Jézus Krisztus iránti szeretet elárasztva önmagával feláldozta magát a világ megmentése érdekében. Annyira nagylelkű és tökéletes volt a keresztre feszített Krisztus követésében és utánozásában, hogy azt mondhatta volna: "Krisztusban keresztre feszítettek; már nem én élek, hanem Krisztus él bennem" (Gal 2:19). És a kegyelem kincseit, melyeket Isten különös bőséggel adott neki, könyörtelenül elhagyta szolgálatát, egyre nagyobb számban szolgált a férfiak és nők számára, és szellemi fiainak és lányainak sokaságát generálta. Assisi Szent Ferenc lelki örököse, Pio atya volt az első pap, akinek a keresztre feszítés stigmáit nyomtatta testére. Az egész világon megbélyegzett "Frei".....megbélyegzett barátnak ismerték.

- Ezen a földön mindenkinek megvan a keresztje. Úgy kell azonban cselekednünk, hogy ne a bal, hanem a jobb latorrá váljunk Pio atya

- "Ne aggódj azon, hogy mit javasol ez a lázadó angyal ; a te akaratod mindig ellentétes legyen az ö javaslatával, hogy nyugalmad legyen". Pio atya

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
70 ötlet a nagy böjtre
  2020-02-27 10:23:21, csütörtök
 
  Nem tudod miről mondjál le a nagyböjtben? - 70 ötlet (nem csak) fiataloknak
Magyar kurír 2020.02.26 Link
 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
Stációs szentmise Szombathelyen
  2020-02-27 10:18:46, csütörtök
 
  - 2020. február 26., Hamvazószerda - Stációs szentmise Szombathelyen a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban az oladi lakótelepen. Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde
Itt hallható Link

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Jöjj a kereszthez
  2020-02-27 10:08:48, csütörtök
 
  ...... ........... ..........



Jőjj a kereszthez,ha bánat súlya nyom
Jőjj itt lecsendesül a sajgó fájdalom
Ne fogja el lelkedet néma csüggedés
Jőjj én megtanítlak mi a csüggedés
Jőjj én megtanítlak mi a szenvedés

Szenvedés tüzében tisztítom lelked én
Szenvedések szárnyán száll a szíved felém
Ó jőjj megértelek,szeretlek gyermekem
Minden kiontott könnyed drága kincs nekem
Szeress és alánld fel nyomasztó kínodat.
Vedd fel a kereszted és kövesd utamat

Ugye megérted amit a világ nem ért
Mily édes szenvedni Jézussal -Jézusért
Ha pedig az élet kegyetlen lesz hozzád
Ha mindenki elhagy akitől sokat vársz
S ha a síved összetört a lelked nagyon fáj

Borulj a kereszthez ott sosem csalódtál
Most megáldalak,menj küzdeni szenvedni
De várlak! Jöjj hozzám erőt meríteni.Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
2020. február 26-án, hamvazószerda - Szombathely
  2020-02-27 10:02:41, csütörtök
 
  2020. február 26-án, hamvazószerdán megkezdődött a nagyböjt. Ebben az időszakban minden szerdán és pénteken Szombathelyen a város más-más templomaiban gyűlnek össze a katolikus hívek, hogy reggeli szentmisén vegyenek részt.
Az évek óta hagyományos stációs szentmisejárás első állomása az oldai lakótelepen lévő a Fatimai Szűzanya Szeplőtelen Szíve és Boldog Batthyány-Strattmann László emlékére épült templomban volt. Ismét megtelt a templom, ami mutatja a katolikus hívek elkötelezettségét, hogy e nagyböjti időben jobban megéljék kereszténységüket.
A nagyböjt út a húsvét titka felé, a szeretet titka felé, mondta szentbeszédében Székely János. A nagyböjt út a Golgota felé, ahol Isten kitárt karokkal odaadta az életét értünk. Út a feltámadott Krisztus üres sírja felé, ahol a szeretet legyőzte a bűn sötétségét, legyőzte a halált, hangsúlyozta a megyéspüspök.
Felidézte, hogy az elmúlt félévben kétszer is járt a Szentföldön, ahol zarándoktársaival virrasztottak a Getszemáni-kertben. Jézus aki valóságos ember is volt emberi értelmével nem értette a Mennyei Atya tervét, hogy miért kell a rettenetes szenvedés. De rábízta magát az Atyára, igent mondott a keresztútra. Jézust a Golgota felé vezető úton nem lábai, hanem a szíve vitte: a szeretete, a hűsége az Atya iránt, a szeretete irántunk. Jézus, az élő Isten fia elindult értünk is, hogy életét adja az emberért, mondta Székely János.
A zarándoklatok során jártak Jézus születésének helyén is. A megyéspüspök kiemelte: ez az a hely, ahol az Isten egy védtelen, gyönge gyermekként jött a világra. Tudta, hogy mi lesz a sorsa, de mégis gyermekként megszületett.
A nagyböjt út a szeretet titka felé. Vajon hiszünk-e ebben a titokban igazán? Átjárja-e a szívünket isten szeretetének, önátadásának fénye? Érezzük-e hogy értem is, nekem is odaadta az életét. Hagyjuk-e, hogy a mi életünk sötétségét is beragyogja ez a fény? - emelte ki Székely János.
Érezzük, hogy Isten kézen fog minket, érezzük, hogy megajándékozottak vagyunk! Tudjuk, hogy van Atyánk, van Megváltónk!
A szentbeszéd után következett a hamvazkodás, amikor a hívek homlokára hamuból keresztet rajzolnak, mely külső jele a bűnbánó lelkületnek.

...... .............



...... ............



 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
NAGYBÖJT péntekjein keresztúti ájtatosságot
  2020-02-27 09:49:50, csütörtök
 
  A mai nap 18 óra 30 perctől érseki szentmisét közvetítünk az egri Bazilikából.
Hamvazószerdával elkezdődik a 40 napos böjti időszak, előkészület.
A NAGYBÖJT péntekjein keresztúti ájtatosságot közvetítünk 17 óra 45 perctől az egri Bazilikából.

Szent István rádió Link
Napi imák itt hallhatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Dr. Udvardy György érsek nagyböjti üzenete
  2020-02-27 09:42:21, csütörtök
 
  Videó Link
Dr. Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó gondolatai nagyböjt kezdetén
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Hamvazó szerda  
Az est karmestere Dobszay Péter volt
  2020-02-27 09:28:45, csütörtök
 
  Szolnoki Szimfonikus Zenekar - 2020. február 17. - Szolnoki Megyeháza Díszterem
Február 17-én a szolnoki Megyeháza dísztermében lépett fel Fantázia-bérletének ,,Nemzetközi kitekintő" című koncertjével a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. Az est karmestere Dobszay Péter volt;
...... ........


a műsoron Prokofjev Klasszikus szimfóniája, Sosztakovics 1., c-moll zongoraversenye (Fujii Aki zongora- és Siket István trombitaszólójával) és Beethoven 5. (,,Sors") szimfóniája szerepelt.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 489 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3433
  • e Hét: 19825
  • e Hónap: 32501
  • e Év: 266248
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.