Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ferenc pápa rendkívüli Urbi et Orbi áldása a járvány idején
  2020-03-27 20:27:30, péntek
 
  Cikk Magyar kurír 2020.03.27
Ferenc pápa március 27-én, pénteken imát vezetett és rendkívüli, teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldást adott a Szent Péter-bazilika előtti üres téren, a világméretű koronavírus-járvány idején Isten irgalmába ajánlva Róma városát és az egész emberiséget.
Ferenc pápa 18 órakor a Szent Péter-bazilika lépcsőin, a katekézisek szokásos helyén vezetett imádságot, miközben az üres Szent Péter téren esett az eső. Isten igéje Szent Márk evangéliumából (4,35-41) hangzott fel, ezt követte a Szentatya homíliája.
*
Aznap alkonyatkor" (Mk 4,35). Így kezdődik az evangéliumi szakasz, amelyet az imént hallottunk. Már hetek óta úgy érezzük, leszállt az este. Sűrű árnyékok borultak tereinkre, utcáinkra és városainkra; uralmuk alá hajtották az életeinket, mindent megsüketítő csönddel és vigasztalan ürességgel töltve el, amely minden dolgot megbénít jártában: érezni lehet a levegőben, észre lehet venni a gesztusokban, elárulják a tekintetek. Rémültté és elveszetté váltunk. Akárcsak az evangéliumi szakaszban szereplő tanítványok, felkészületlenül miránk is ránk tört a váratlan és vad vihar. Ráébredtünk, hogy mindannyian ugyanabban a bárkában vagyunk, mind törékenyek és irányt vesztettek, ugyanakkor mégis fontosak és szükségesek vagyunk, mindannyian arra nyertünk meghívást, hogy evezzünk együtt, hisz mindannyiunknak szüksége van a kölcsönös támasznyújtásra. Ebben a bárkában... itt vagyunk mindannyian. Akárcsak azok a tanítványok, akik egy hangon szólalnak meg, és szorongásukban ezt mondják: ,,Elveszünk" (v. 38), mi is ugyanígy rájöttünk, hogy nem tudunk külön-külön, a magunk erejéből előre jutni, hanem csakis együttesen.
Könnyen magunkra ismerhetünk ebben az elbeszélésben. Sokkal nehezebb azonban megértenünk Jézus magatartását. Miközben a tanítványok természetesen izgatottak és reményvesztettek, Ő a tatnál van, a bárkának azon a részén, amelyik először süllyed el. És mit csinál? A háborgás ellenére békésen alszik, bízva az Atyában - ez az egyetlen alkalom, amikor azt látjuk az evangéliumban, hogy Jézus alszik. Amikor aztán felébresztik, majd lecsillapítja a szelet és a vizeket, odafordul a tanítványokhoz, és megrovóan így szól hozzájuk: ,,Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?" (v. 40).
Próbáljuk megérteni! Miben is rejlik a tanítványok hitének a hiánya, amely szemben áll Jézus bizalmával? Ők továbbra is hittek Benne, hiszen Őt hívták segítségül. De figyeljük meg, hogyan szólítják meg őt: ,,Mester, nem törődöl vele, hogy elveszünk?" (v. 38). Ez egyáltalán nem érdekel Téged: úgy gondolják, hogy Jézus közönyös velük szemben, nem törődik velük. Közöttünk, családjainkban az egyik legfájdalmasabb dolog az, amikor ezt mondják: ,,Nem törődsz velem?". Olyan mondat ez, amely megsebez, és elszabadítja a szív viharait. Jézust is megrázza. Hiszen senki sem törődik jobban velünk, mint Ő. És valóban: ahogy megszólítják, rögtön megmenti reményvesztett tanítványait.
A vihar leleplezi sebezhetőségünket, és lemeztelenítve elénk állítja hamis és felszínes biztonságérzéseinket, amelyek segítségével meghatároztuk életeink forgatókönyveit, a terveinket, a szokásainkat és prioritásainkat. Megmutatja, hogy engedtük elaludni, hátra maradni azt, ami táplálja, fenntartja és erősíti az életünket és a közösségünket. A vihar feltárja mindazon elhatározásainkat, amelyekkel úgymond ,,be akartuk csomagolni" és el akartuk felejteni azt, ami táplálta népeink lelkét; mindazokat a próbálkozásainkat, amelyekkel látszólag ,,üdvös" szokások révén ,,anesztetizáltuk" magunkat, s képtelenné váltunk arra, hogy megszólítsuk a saját gyökereinket és felidézzük időseink emlékezetét. Ezzel pedig megfosztottuk magunkat attól az immunitástól, amely ahhoz szükséges, hogy szembenézzünk ezzel a viszontagsággal.
A vihar által lehullottak a sztereotípiák álarcai, melyekkel álcáztuk az ,,egónkat", amelyet soha nem érdekel semmi más, csak önnön imázsa; ugyanakkor újra lelepleződött az az (áldott) közösséghez tartozásunk is, amelyet nem tagadhatunk meg: testvérként összetartozunk. Testvérként összetartozunk.
,,Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?". Uram, a te Igéd a mai estén szíven üt és miránk vonatkozik, mindannyiunkra. Ebben a mi világunkban, amelyet Te nálunknál is jobban szeretsz, a lehető legnagyobb sebességgel robogtunk előre, úgy éreztük, erősek és mindenre képesek vagyunk. Epekedtünk a haszonra, engedtük, hogy felemésszenek minket a tárgyak és megrészegítsen a sietősség. Nem álltunk meg a hívásodra, nem tértünk észre a háborúkkal és a bolygószintű igazságtalanságokkal szemben, nem hallottuk meg sem a szegényeknek, sem a mi súlyosan beteg bolygónknak a kiáltását. Folytattunk mindent rendíthetetlenül, és úgy gondoltuk, örökre egészségesek maradunk egy beteg világban. Most, amikor háborgó tengeren hajózunk, tehozzád esdeklünk: ,,Kelj fel, Urunk!"

,,Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?" Urunk, te egy felhívással fordulsz felénk: a hit felhívásával. Nem is annyira arról van szó, hogy higgyük: Te létezel, hanem sokkal inkább arról, hogy Hozzád menjünk és bízzunk Benned. Ennek a nagyböjtnek az idején visszhangzik a Te sürgető felhívásod: ,,Térjetek meg", ,,térjetek vissza hozzám teljes szívetekből" (Joel 2,12). Arra hívsz meg minket, hogy a próbatétel jelen idejét a döntés idejeként éljük meg. Nem a Te ítéleted ideje ez, hanem a mi ítéletünké: annak az ideje, hogy döntsünk, mi az, ami számít, és mi az, ami elmúlik. Külön kell választanunk azt, ami szükséges, attól, ami nem az. Annak az ideje van, Urunk, hogy az életünk útját újból Feléd és a többi ember felé irányozzuk. Magunk körül láthatunk megannyi példás útitársat, akik a félelem közepette is a saját életük odaajándékozásával válaszoltak. Ez a Szentlélek hatékony ereje, amely bátor és nagylelkű felajánlásokba fordult át, azokban öltött testet. Ez a Szentlélek élete, amely képes megszabadítani, értékelni és megmutatni, hogy életeinket olyan - legtöbbször elfeledett - közös személyek szövik egybe és tartják fenn, akik soha nem jelennek meg a magazinok címlapjain, sem a legújabb showműsorok hatalmas kifutóin, ám napjainkban mégis kétségkívül ők írják történelmünk leginkább döntő fontosságú történéseit: az orvosok, az ápolók, a bevásárlóközpontok dolgozói, a takarítók, a gondozók, a szállítók, a rendfenntartók, az önkéntesek, a papok, a szerzetesek és még sokan mások, akik megértették: senki sem menekülhet meg egyedül, önmagában. A szenvedéssel szemközt mérlegre kerül, valójában mennyire fejlettek a népeink; ugyanakkor felfedezzük és megtapasztaljuk Jézus főpapi imáját: ,,legyenek mindnyájan egy" (Jn 17,21). Hány és hány ember gyakorol minden áldott nap türelmet és sugároz reménységet, óvakodik attól, hogy ne a pánikot, hanem a közös felelősségvállalást terjessze. Hány és hány apa, anya, nagyapa és nagyanya, tanár mutatja meg apró és hétköznapi gesztusokkal a gyermekeinknek, miként nézzenek szembe ezzel a válsággal s jussanak túl rajta, újragondolva a szokásaikat, felemelve a tekintetüket és imára indítva őket. Hányan imádkoznak, tesznek felajánlást és járnak közben mindannyiunk javára. Az imádság és a csöndes szolgálat: ezek a mi győztes fegyvereink.
,,Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?" A hit kezdete az, ha tudatosul bennünk: rászorulunk az üdvösségre. Nem vagyunk elégségesek önmagunknak, egyedül elsüllyedünk: szükségünk van az Úrra, ahogyan a régi hajósoknak szükségük volt a csillagokra. Hívjuk meg Jézust életünk bárkájába! Bízzuk Rá a félelmeinket, mivel Ő legyőzi azokat! Akárcsak a tanítványok, mi is meg fogjuk tapasztalni, hogy ha Ő a fedélzeten van, nem fogunk hajótörést szenvedni. Ez ugyanis Isten ereje: mindazt, ami velünk történik, képes jóra fordítani, még a legrosszabb dolgokat is. Elhozza a csendes időt a viharainkba, mivel ha Isten velünk, az élet nem hal meg sohasem.
Az Úr megszólít minket, és viharunk idején arra hív meg, hogy ébredjünk fel, aktivizáljuk a szolidaritást és a reménységet, mivel ezek szilárdságot, támaszt és értelmet adhatnak ezeknek az óráknak, amikor látszólag minden hajótörést szenved. Az Úr felkel, hogy felébressze és új élettel töltse meg húsvéti hitünket. Van horgonyunk is: a keresztje által megmenekültünk. Van kormánykerekünk: a keresztje szabadulást hozott nekünk. Van reménységünk: keresztje által meggyógyultunk, Ő magához ölelt minket, hogy semmi és senki ne szakíthasson el bennünket az Ő megváltó szeretetétől. Az elkülönítésben, amikor mindannyian szenvedünk szeretteink és a velük való találkozásaink hiányától, megtapasztaljuk rengeteg dolognak a hiányát. De újra meghalljuk a minket megmentő üzenetet: Ő feltámadt és közöttünk él! Az Úr a keresztjéről meghív minket arra, hogy újra ráleljünk az életre, amely miránk vár, fordítsuk tekintetünket azok felé, akik szólongatnak bennünket, erősítsük meg, ismerjük fel és mozdítsuk elő a kegyelmet, amely bennünk lakozik. Ne oltsuk ki a pislákoló mécseslángot (vö. Iz 42,3), amely soha nem betegszik meg, hanem hagyjuk újraéledni a reményt.
A kereszt átölelése azt jelenti, hogy bátorságra lelünk mindannak az átöleléséhez, ami jelen korunkban idegenkedést, visszatetszést kelt bennünk, és legalább egy pillanatra hátrahagyjuk a mindenhatóság és a birtoklás zaklatott vágyát, hogy ily módon teret nyissunk azon kreativitás előtt, amelyet csakis a Szentlélek tud felszítani. Azt jelenti, hogy megleljük a bátorságot olyan helyek felleléséhez, ahol mindannyian megérezhetik: meghívást nyertek; és amelyek lehetővé teszik a vendégszeretet, a testvéri érzület és a szolidaritás új formáinak a megélését. Keresztje által megmenekültünk, hogy befogadjuk a reményt, és engedjük, hogy ez a kereszt megerősítsen és fenntartson minket az összes lehetséges úton-módon. Ez segít majd abban, hogy képesek legyünk megőrizni önmagunkat és másokat is. Ha átöleljük az Urat, akkor a reményt öleljük át: íme, a hit ereje, amely megszabadít a félelemtől és reménnyel ajándékoz meg minket.
,,Miért féltek ennyire? Még mindig nincs bennetek hit?" Kedves Testvéreim, erről a helyről, amely Péter sziklaszilárd hitét hirdeti, ezen az estén mindannyiótokat az Úrra szeretnélek bízni, a Szűzanya közbenjárását kérve, aki a nép üdve, a tengernek csillaga a vihar idején. Ezek a kolonnádok átölelik Rómát és az egész világot. Innen szálljon le rátok vigasztaló ölelésként Isten áldása. Urunk, áldd meg a világot, adj egészséget a testnek, vigasztalást a szívnek! Azt kéred tőlünk, hogy ne féljünk. Ám hitünk gyönge, mi pedig félelemmel teltek vagyunk. Te, Urunk, ne hagyj magunkra minket a vihar tombolása idején. Ismételd el újra: ,,Ne féljetek!" (Mt 28,5). Mi pedig Péterrel együtt ,,minden gondunkkal hozzád fordulunk, mert neked gondod van ránk" (vö. 1 Pt 5,7).
Beszéde után a pápa erre a különleges alkalomra a Santa Maria Maggiore-bazilikából a Szent Péter térre érkezett Salus Populi Romani-kegykép elé járult. A római nép megmentője elnevezésű kegykép Róma legnagyobb tisztelet övezte Mária-ábrázolása. Leghíresebb másolata a częstochowai Fekete Madonna. A korábbi pápák járványok écs csaták idején imádkoztak az ikon előtt. Ferenc pápa 2013. március 14-én, a megválasztása utáni reggelen a kegykép előtt imádkozott, és hasonlóan tesz külföldi apostoli útjai előtt és után is. Legutóbb március 15-én, múlt vasárnap délután fohászkodott előtte a pápa, amikor gyalog ellátogatott a Santa Maria Maggiore-bazilikába, majd ezt követően a San Marcello al Corso-templomban a csodatevő feszület előtt imádkozott.
Most is ugyanígy tett, miután a csodatévő feszületet is a Szent Péter térre hozták e rendkívüli imádság alkalmából. A sötét fából készült feszülethez számos csoda kötődik, többek között Róma városának az 1522-es súlyos pestisjárványtól való megmenekülését is annak tulajdonítják, hogy bűnbánati körmenetben a templomtól a Szent Péter-bazilikához vitték. A processzió az egészségügyi előírások betartása miatt elmaradt, de a pápa Róma városa és az egész világ nevében a kereszthez járult.
Ezután szentségimádás következett: az Eucharisztiát a bazilika előterében felállított oltárra helyezték ki. Ferenc pápa és a kis számú asszisztencia csendben imádkozott, majd könyörgő litániát mondtak.
Ezt követően a pápa Urbi et Orbi áldást adott az Oltáriszentséggel. Ahogy Angelo Comastri bíboros, a Szent Péter-bazilika főpapja kihirdette: ,,A Szentatya, Ferenc, mindazoknak, akik a rádió, a televízió, vagy más kommunikációs eszközök révén részesülnek a szentségi áldásban, megadja a teljes búcsút az Egyház által rögzített formában."
Miközben megszólaltak a szentségi áldást kísérő harangok, - szinte szimbolikus módon - éppen ugyanakkor kezdett el egy mentőautó is szirénázni.


A Duna Televízióban és sok más csatornán is élőben közvetített szertartás fohászokkal ért véget.
A homíliát fordította: Török Csaba
Fotó: Vatican News
...... .......



...... ........



...... .......



...... .......



- Egy kivételes pillanat. Adj hálát Istennek.
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Tartsunk ki az imádságban... 03.26
  2020-03-27 20:07:05, péntek
 
  Türelem, hűség, kitartás, remény, olyan erények, melyekre most e bezárt világunkban nagy szükségünk van! Sajnos ezek a létfontosságú belső értékek, olyan pótolhatatlan erők, amiket üzletben nem lehet megrendelni, amelyeket csak Istentől és az ő szentjeitől tanulhatunk meg! Ezért is hívlak nagy szeretettel ma is 12.00 órától az interneten keresztül a dévai templomba, hogy így együtt imádkozva, erőt, bátorságot, hitet kérjünk Mesterünktől, Jézustól! "Ő Nem vitatkozik s nem kiabál, szavát sem hallják a tereken. A megroppant nádat nem töri le, a pislákoló mécsbelet nem oltja el, míg győzelemre nem viszi az igazságot. Az ő nevében bíznak a pogány népek." Mt 12,18
A közös szentségimádás, erdélyi idő szerint 12.00 órától 17.00 óráig tart, majd 18.00 órától csendes szentmisét mutatunk be, az otthonunkban nevelkedő két fiatallal! E szentmise végén nem én fogok áldást adni hanem maga Ferenc pápa, ha a technika engedi. 19.00 órától - egy kis nagyképűséggel azt is mondhatnánk, hogy - adásunkba bejelentkezik maga Ferenc pápa Rómából, hogy velünk imádkozzon, és a világ valamennyi lakójával együtt bennünket is megáldjon! Isten igéjének meghallgatása és a szentségimádás után Ferenc pápa Urbi et Orbi áldást ad, melyhez teljes búcsú kapcsolódik.
Kisebb testvéri szeretettel várlak, gyertek imádkozzunk együtt, Csaba t.

Videó Link

- Szentségimádás közvetítés délben videó Link
Csaba testvér a nevelőkkel és a gyerekekkel felváltva szentségimádást tartott.
Szent Rita: keresztút - 14 stációhoz tartozó elmélkedés felolvasása az oltáriszentség előtt
...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Járvány, Félelem...avagy Kiút másképp
  2020-03-27 19:59:45, péntek
 
  Benedekffy Katalin nem csak csodálatosan énekel, de bölcsen is gondolkodik.... köszönettel megosztom levelét! Szeretettel, Csaba t.

*
Lassan két hete, hogy eluralkodott hazánkban is a félelem és a pánik az új vírus miatt.
Bezártak iskolák, óvodák, közintézmények, tilos minden összejövetel nem tanácsos az utcán járni...rettegünk.
Van aki sír, ketségbeesett, van aki nem látja hogyan tovább...hiszen felfoghatatlan , hogy hónapokig így éljünk ilyen kétségbeejtő és kilátástalan helyzetben sokan jövedelem nélkül.
Félünk és féltünk...féltjük a szüleinket, a gyerekeinket, a barátainkat mindazokat akik fontosak nekünk....
De ebben a kétségbeesésben az egyszer csak ránk szakadó félelmetes mennyiségű időnkben egy pillanatra álljunk meg és gondolkodjunk el!!
Hiszen most van rá időnk....
És az elmúlt évtizedeinkben ez volt nekünk a legkevesebb az IDŐ...
Fontosabb volt a karrier, az előrelépés, hogy még jobb és nagyobb színvonalon éljünk és hogy megvegyük mindaz ami nem fontos de kell mert csak úgy érezzük jól magunkat....
És rohantunk és szétestünk és újra rohantunk.
Nem volt időnk meghallani egymást, idő arra hogy megértsem, átérezzem a párom vagy bármely család tagom gondját, hogy azért dacos mert szüksége van rám.... összevesztünk , elváltunk...felbomlottak barátságaink...mert nem volt idő megbeszélni újraértékelni...
....és arra sem maradt sokszor lehetőség, hogy időt töltsünk idősödő szüleinkkel, hogy a kötelező ünnepi látogatásokon kívül is beszélgessünk velük......milyen volt az első szerelmük...hogyan és mért úgy döntöttek egy egy nehéz helyzetben....mitől félnek...mi teszi igazán boldoggá őket.....
Vagy hogy a párom "nincs semmi" válasza mit takar...
Vagy a barátom flusztrált beszólasa miért van...??
És ezt az egyéni őrületes mokusk erekünket teljes mertékben alátámasztotta a mai fogyasztói társadalmunk.

....Ne foglalkozz semmivel csak magaddal!! Pörögj... költs minél többet!!!. Nincs idő betegségre problémákra....tied a világ... Élj!!!
Szennyezzük a világot...majd eladjuk egymás közt a szennyezési kvótánkat ( mintha ettől kevesebb lenne a légszennyezé)...
Felgyújtsuk és kipusztítsuk az őserdőket, hogy termőföldeket kapjunk ..sebaj..te csak költsd a pénzed...
Ellepi a víz az alacsonyabban fekvő földrészeket...no problem.....te csak utazz egy újabb luxusnyaralásra....
Kitőr egy új világjárvány...... .....- erre a forgatókönyvre valahogy nem készültünk fel....

Idő IDŐ....IDŐ.....
Igen időt kaptam végre megállni és elgondolkodni!
Időt, hogy kicsit befele nézzünk, hogy hol tartunk mi magunk!
Időt, hogy körülnézzünk a világunkban.
A szennyezett tengerek , a felégetett erdők, az olvadó jéghegyek.....
Valahol mindannyian szépen lassan hozzátettünk ehhez, hogy most itt tartunk....
...a teljesen kielégíthetetlen fogyasztói társadalmunkkal.

Valahol valami vagy valaki azt mondta ÁLLJ!!!
ÁLLJ MEG ÉS LÁSS - NE CSAK NÉZZ!
NÉZD MEG MIT TETTÉL!!!!

És egyszer csak képesek vagyunk visszafogni a költekezéseinket....tudunk figyelni a körülöttünk élőkre, hozunk vizet vagy élelmet a szomszéd öreg néninek....ha telefonon is de naponta beszélhetünk a szeretteinkkel....meghallgatjuk és képesek vagyunk meg is érteni a másik embert mert hagyunk magunknak időt!!!
Mert MA MÉG VAN IDŐNK......
ÉS HOLNAP........KI TUDJA....???

Én hiszek az emberi jóságban és abban is ha ez az IDŐ megtanít arra, hogy képesek legyünk befele nézni (ki vagyok, miért, hol tartok , mit tehetek magamért és a körülöttem élőkért, a környezetemért ) akkor képesek vagyunk változtatni magunkon!!!
Közelebb kerülni Önmagunkhoz, megismerni és jóba lenni Önmagunkkal, a saját világunkkal.
És ha képesek vagyunk magunkat megismerve MEGVÁLTOZNI akkor képes rá az EGÉSZ EMBERISÉG és akkor van még remény számunkra ezen a FÖLDÖN.
NE pánikoljunk, bízzunk magunkban, az erőnkben és a hitünken és hogy van számunkra HOLNAP

Szeretettel és nagy öleléssel Kata - Benedekffy Katalin Énekművész
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mi ad erőt akkor, amikor az életünk veszélyben van?
  2020-03-27 19:53:07, péntek
 
  Nagyböjti ráhangoló: 2020.03.27 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szentmise online közvetítése 03.29
  2020-03-27 19:28:56, péntek
 
  Szentmise nagyböjt V. vasárnapján "A" év - Bemutatja Szkaliczki Csaba Örs O.Cist. - Mise közvetítés
Budai Szent Imre Plébánia 03.29 reggel 8 órakor

Youtube csatornán videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ferenc pápa „Urbi et Orbi” áldásának közvetítése
  2020-03-27 18:15:06, péntek
 
  - Ferenc pápa ma, március 27-én este 6 órakor volt imádsága végén teljes búcsúval járó Urbi et Orbi áldásban részesít minket a római Szent Péter-bazilika előtti térről.
A Szent Péter téren szakadt az eső.
Képeket a TV adásról készítettem.
...... ......



...... ......



...... ........... ...........



Vatican tv élő adása a Youtube csatornán Link

Ferenc pápa ,,Urbi et Orbi" áldásának közvetítése Rómából Magyar kurír Link /később jelenik meg

Ferenc Pápa a Mária kegykép előtt
...... ........... ........... ..........



Ferenc pápa a kereszt előtt
...... ............



...... ........... ........... .....



.......


Ferenc pápa az oltáriszentség előtt imádkozik
...... .........







...... ........



........



...... ........... .....



- Cikk a katolikus ma oldalon Link
Azt mondhatjuk, hogy ilyen még soha nem fordult elő a történelemben.

- Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Keresztút és szentmise nagyböjt 4. hetének Veszprém
  2020-03-27 17:22:56, péntek
 
  Videó Link

...... ...........



...... ........



...... ..............



...... ........... .....



...... ..............



...... ..............



...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Keresztút és szentmise Csíksomlyó 03.27
  2020-03-27 16:52:46, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Világméretű közös ima 03.27
  2020-03-27 10:19:32, péntek
 
  .

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Szentmise közvetítés nagyböjt 4. vasárnapján 03.22
  2020-03-27 10:08:12, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 27259
  • e Év: 230172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.