Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Napi 1000 légzést segítő készüléket gyárt a Mercedes .....
  2020-03-30 13:09:57, hétfő
 
  Napi 1000 légzést segítő készüléket gyárt a Mercedes motorrészlege
Már megindult a lélegeztető műszerek gyártása a Forma-1-es csapatok gyáraiban. A Mercedes motorrészlege napi 1000 speciális készüléket lesz képes előállítani.
Tisztában vagyunk azzal, hogy szerepünk van a válságkezelésben. Kötelességünk segíteni a társadalomnak, ahol tudunk" - nyilatkozta a McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown a múlt héten arról, hogy a Forma-1 csapatai orvosi eszközök gyártásával bekapcsolódtak a koronavírus-járvány elleni védekezésbe.
Pár hete a brit kormány felkérte a Nagy-Britanniában működő 7 F1-es alakulatot, hogy segédkezzenek a különböző lélegeztetőgépek előállításában, mivel azokra nagy szükség van és lesz a járvány terjedésével. Így jött létre a ,,Project Pitlane" elnevezésű program, melynek keretében a Mercedes, a Red Bull, a Racing Point, a Haas, a McLaren, a Renault és a Williams az orvosi műszerek gyártásával és fejlesztésével veszi ki a részét a vírus elleni küzdelemből.
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az osztrák ORF csatornának a hétvégén adott interjúban elárulta, programjuk előrehaladott állapotban van, Milton Keynes-i központjukban már meg is kezdték a gyártást. ,,A gyártás nálunk már elkezdődött, készítjük a lélegeztetőkészülékeket. Ez egy nagy pluszt jelent a Forma-1 számára, amely a lehető legrövidebb időn belül képes technológiai kihívásokra reagálni, és amelynek a gyártás terén is megvan a megfelelő tempója. Múlt péntek óta az úgynevezett kötelező nyári szünetünket tartjuk, de ezen szünet idején is zajlik a brit kormány által rendelt elemek gyártása" - adott helyzetjelentést az osztrák.
Hogy az ő gárdájuk pontosan milyen készülékeket vagy alkatrészeket gyárt, azt nem fejtette ki, az viszont már kiderült, hogy a címvédő Mercedes eközben a University College London (UCL) mérnökeivel együtt úgynevezett CPAP készülékek gyártásába kezdett a brixworth-i részlegén. A CPAP az angol ,,continous positive airway pressure" kifejezés rövidítése, amely folyamatos pozitív légúti nyomást jelent. Ezt a készüléket többek között alvászavaroknál is szokták használni, de a világjárvány miatt a kórházak a koronavírus-fertőzötteknél is bevetik, a tapasztalatok szerint nagy hatékonysággal. Az olaszországi gócpontot jelentő Lombardiában például több mint 2000 betegnél vetettek be ilyen eszközt.

- A CPAP nem egy hagyományos lélegeztető gép, alkalmazásához nincs szükség a beteg altatásához. Ehelyett úgy biztosít folyamatos oxigént a páciensnek, hogy nyomás alatt tartja a tüdőt, vagyis segíti a levegő beáramlását. ,,Ez az eszköz félúton van az egyszerű oxigénmaszk és a mechanikus lélegeztető gép között, aminél a pácienst altatni kell. Ezek életeket mentenek, mivel a használatuk lehetővé teszi, hogy a korlátozott számú lélegeztető gépet csak a legsúlyosabb betegségeknél használják" - magyarázta a BBC-nek Mervyn Singer professzor, a University College London szakembere.
David Lomas professzor kiemelte, egészen rövid idő alatt sikerült lendületbe hozniuk a projektjüket a Mercedesszel. ,,Ebben az áttörésben benne van a potenciál arra, hogy életeket mentsen azáltal, hogy az egészségügyi dolgozóknak nem kell majd mindenkit lélegeztetőgépre kapcsolniuk. Szeretném kifejezni elismerésemet az UCL, a HPP és az UCLH mérnökei és orvosai felé, akik megállás nélkül dolgoztak az új prototípus kifejlesztésén. Egyszerű és csodálatos eredmény, hogy a legelső megbeszélésünktől számítva tíz nap alatt eljutottunk az engedélyig. Ez megmutatja, mire képesek az egyetemek, az ipari résztvevők és a kórházak, ha egyesítik erőiket a nemzet érdekében."
A CPAP-készülékeket már jóváhagyták az illetékes hatóságok, és ha a kezdeti próbagyártások sikeresek lesznek, a Mercedes High Performance Powertrain (HPP) napi 1000 ilyen eszközt lesz képes legyártani. A motorrészleget irányító Andy Cowell elmondta: ,,A Forma-1 közössége lenyűgözően reagált a segítségkérésre. Büszkén bocsátjuk a UCL rendelkezésére a forrásainkat, hogy a legmagasabb követelményeknek megfelelve, a lehető leggyorsabban megvalósítsuk a CPAP-projektet."

A briteknél eközben a hagyományos lélegeztetőgépek gyártásába is több céget bevontak, így az Airbust, a BAE Systemst, a Fordot, a Rolls-Royce-t és a Siemenst, akik már meglévő eszközök tervei alapján kezdik meg a gyártást. Ők több mint 10 ezer gépet fognak előállítani a tervek szerint.


Forrás: M4 sport hírek 2020.03.30
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
A Tottenham védője tabletekkel segít karanténban lévő idősek
  2020-03-30 13:05:36, hétfő
 
  Több tucat tabletet adományozott kórházaknak és számos öregek otthonának Toby Alderweireld, aki így próbál egy kis örömöt csempészni a karanténban lévő idősek mindennapjaiba.
A BBC beszámolója szerint a belga válogatott és a Tottenham védője édesapjával és némi súgással ötlötte ki, hogyan tudna leginkább segíteni azokon, akik a koronavírus-járvány miatt nem láthatják családtagjaikat.
,,Felhívtam édesapámat, és mondtam, hogy valamit tennünk, segítenünk kell. Sokat gondolkoztunk, végül több kórházzal felvettük a kapcsolatot, ahol azt mondták, tabletekre lenne szükségük, hogy a karanténban lévő, de telefonnal nem rendelkező idősek így tarthassák a kapcsolatot szeretteikkel."
,,Nagyon boldog vagyok, de van bennem egy kis keserűség is, hogy nem tudok mindenkinek segíteni. Ha egy kis örömöt csempésztem a mindennapjaikba, már annak nagyon örülök" - tette hozzá.
Természetesen Alderweireld is otthonában próbálja formában tartani magát, és igyekszik pozitív oldalról megközelíteni a helyzetet.
,,Nagyon furcsa érzéseim vannak, mert hiányzik a foci, és azt akarom, hogy minden térjen vissza a normális kerékvágásba, másrészről viszont így nagyon sok időt tölthetek a családommal. Két kisgyermekem van, szóval ha épp nem edzek otthon, akkor sem unatkozok" - fogalmazott a védő a BBC egyik rádióműsorában.


Forrás:M4 sport hírek 2020.03.30
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Máris megvan az olimpia új időpontja
  2020-03-30 13:02:27, hétfő
 
  A New York Times és az NHK japán állami műsor szolgáltató egyaránt úgy értesült, hogy 2021. július 23-án veszi kezdetét a tokiói olimpia, és augusztus 8-án ér véget.
Az ötkarikás játékokat a koronavírus-járvány miatt kedden halasztotta el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, amely pénteken azt közölte a nemzetközi sportági szövetségek és a nemzeti olimpiai bizottságok vezetőivel, hogy a széleskörű egyeztetéseket követően három héten belül jelenti be az új időpontot.
Az amerikai napilap szerint sokkal valószínűbb, hogy korábban, akár már napokon belül megtörténik az új dátum hivatalos bejelentése, erről árulkodik az is, hogy vasárnap rendkívüli ülést tart a NOB végrehajtó bizottsága.
A cikk szerint nem véletlen, hogy szinte napra pontosan ugyanakkor rendezhetik az olimpiát jövőre, amikor idén nyáron lett volna, hiszen ez a legjobb időszak az NBC Universal számára, amely több mint egymilliárd dollárt fizet a játékok egyesült államokbeli médiajogaiért.
Ez változatlanul azt jelenti, hogy a tokiói nyár legmelegebb periódusában zajlanak majd a versenyek, pedig néhány nemzetközi sportági szövetség az enyhébb időjárás miatt javasolta a tavaszi rendezést, ez azonban sértené a legjelentősebb európai labdarúgó-bajnokságok, valamint az észak-amerikai profiligák (NHL, NBA, MLB) érdekeit. A NOB ezen kívül biztosan el akarja kerülni az ütközést a szintén jövő nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnoksággal is.
Az Oregon állambeli Eugene-ben sorra kerülő atlétikai világbajnokság elvileg nem okoz fejfájást a NOB vezetőinek. Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség elnöke ugyanis pénteken közölte, hogy azt szinte biztosan elhalasztják 2022-re.
Mark Adams, a NOB szóvivője szombaton csupán annyit reagált: az új időpont egyelőre csak spekuláció.

Forrás: M4 sport hírek 2020.03.29
 
 
0 komment , kategória:  Olimpia 2020  
Bízzunk Teremtőnkben
  2020-03-30 12:58:54, hétfő
 
  Szép tavaszi ragyogó napsütésre ébredtünk Déván! Ünnep van, az Úr napja, vasárnapra virradtunk!
Öltözzünk fel szépen, készüljünk fel, szokás szerint délben megszólalnak a harangok és kezdődik a szentmise! Sajnos ma is csak kétdimenziós szentmise lesz, de Jézusnak ez is elég, hogy szeretettel közénk jöjjön! Csak a képernyőkön keresztül kapcsolódhattok be, de kérlek vegyétek komolyan, otthon a nevelőnővel szépen ti is imádkozzatok! Énekeljetek Zitával és Zsolttal, ma ők lesznek a kántoraink!! Én is készülök, gondolatban mindannyiatokat megölellek, jól összeborzollak benneteket, majd az Úr oltára elé megyek és térden állva hálát adok az Istennek, hogy eddig még senki nem lett beteg!! Gyertek ti is segítsetek imádkozni, nekem erőt ad, ha tudom, hogy imádságos szeretetben együtt vagyunk ezekben a bezárt napokban is!
Ahogy a kiscsibe a kotlómama tollai melegében meghúzódó tojásban formálódik, ugyanúgy mi is most e csendes, békés időt fel kell használjuk arra, hogy napról napra többek, ügyesebbek, értékesebbek legyünk. E bezártságban nem csendben porladva pusztulunk, hanem nyugodtan készülünk egy új korszak hajnalára, mely biztos, hogy ránk virrad!! Bízzunk Teremtőnkben, ki mint a jó kertész tavasszal metszőollót, fűrészt ragad és megnyesi a fákat, permetez, felássa a facsemeték tövét, szorgalmasan végzi munkáját, hogy a gyümölcsfái sok sok szép, egészséges gyümölcsöt teremjenek! Isten nem ártani akar nekünk, csak megtisztít egy új korszak hajnalán!
Csaba t,

2020.03.29 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Az egyházi rend szentsége: A pásztori szolgálat
  2020-03-30 12:54:27, hétfő
 
  Az egyházi rend szentsége: A pásztori szolgálat

2020 március 29 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atyától szentíráshoz hasonló idézetei
  2020-03-30 12:52:55, hétfő
 
  Ne hagyd el a lelked a kísértésnek, mondja a Szentlélek, mert a szív öröme a lélek élete és a szentség kimeríthetetlen kincse; miközben a szomorúság a lélek lassú halála és haszontalan." Pio atya

- Minél inkább kérjük az Úrtól a szív teljes megtisztulásának ajándékát, annál jobban örülünk annak, hogy testvéreinket imádsággal és minden lehetséges megkönnyebbüléssel segítsük." Pio atya

- Az Úr tartson mindig szent szeretetében, és vezessen a legmagasabb keresztény tökéletességre."
Pio atya

- "Minden bűn elleni győzelem egy bizonyos örök dicsőségnek felel meg." Pio atya

- "Miasszonyunk megtaníthat minket a kereszt szeretetére, a szenvedésre és a fájdalomra". Pio atya

- "Milyen boldogság van a lelki csatákban! Elég mindig tudni, hogyan kell harcolni, hogy minden bizonnyal győztes legyél." Pio atya

- Amikor az ördög hallgat, az azért van, mert új tervet készít. Pio atya

- A szeretet nyaklánca
A szeretet minden erénynek a királynője. Amint a nyakláncon egyetlen szál tart össze minden gyöngyszemet, éppígy a lelki életben valamennyi erényt a szeretet egyesít. Ha a szál elszakad, a gyöngyszemek szétszóródnak, így ott is, ahol nincs szeretet, az erények elforgácsolódnak és összesorvadnak. Pio atya




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Bezártságodban üljön melléd az őrök Bátorító!
  2020-03-30 12:43:16, hétfő
 
  Egy kis vigaszt küldenek sok sok szeretettel a dévai gyerekek! Bezártságodban üljön melléd az őrök Bátorító!
Köszönet Varga Zitának és társainak az előadásért! Köszönet Pál Éva nevelőnőnek, hogy erőt, útmutatást, értékes munkát ad a nevelt lányainak!! Szeretettel, és örömmel amiért ilyen nagyszerű gyerekeink és munkatársaink vannak, Csaba t.

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kovács Gergely érsek videóüzenete
  2020-03-30 12:32:54, hétfő
 
  2020.03.29
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Dsida Jenő: Egyszerű vers a kegyelemről - vallásos
  2020-03-30 12:26:50, hétfő
 
  Csodákat próbáltam:
arannyal, ezüsttel
hívtam a népeket,
jöjjenek énhozzám!
Hiába, hiába..."
Lehet-e verset írni a kegyelemről? Össze lehet-e foglalni, mit jelent a kegyelem számunkra? Dsida Jenő mindössze 27 éves, amikor vállalkozik a feladatra és megírja Egyszerű vers a kegyelemről című költeményét. Mécs Károly előadásában hallhatjuk a verset.
- 52 héten át klasszikus magyar költők istenes verseit láthatjátok neves színművészek előadásában vasárnaponként 21:30-tól az M5 tévécsatornán, készülve az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.Figyeljétek, hallgassátok az Estéli zsoltárt!

- Dsida Jenő: Egyszerű vers a kegyelemről videó Link
Csodákat próbáltam:
arannyal, ezüsttel
hitam a népeket,
jöjjenek énhozzám!
Hiába, hiába,
az arany nem kellett,
az ezüst nem kellett,
nem jöttek énhozzám.

Elmondtam naponta
tíz hegyi beszédet,
gyönyörű szavakat,
igéző szavakat,
hiába, hiába:
egy fül sem fülelte,
egy szív sem szívelte
a hegyi beszédet.

Tüzet is akartam
rakni az erdőben:
nyulacska ne fázzék,
őzike ne fázzék, -
hiába, hiába!
Gyujtófám kilobbant
és a tűz nem akart
gyúlni az erdőben.

...S egyszer csak maguktól
gyűlnek az emberek,
együgyű szavamtól
sírásra fakadnak,
ránéznem alig kell
s a tűz is felszökken, -
az Ur áll mögöttem.

1934


albanocarrisi66 Videója Link Patkós Márton előadásában
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM
  2020-03-30 12:18:58, hétfő
 
  Keresztény Tanösvény
Csaba testvér tanító videója

Videó Link

- Hiszek egy Istenben videó Link

- Jézus, aki szenvedett Poncius Pilátus alatt videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.02 2020. Március 2020.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 658 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.