Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
Online szentmisék
  2020-04-01 19:23:08, szerda
 
  Hol és mikor követhető élő szentmise-közvetítés?
A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése nyomán a nyilvános liturgiák március 22-étől elmaradnak. Ezért különösen is fontos, hogy naprakész tájékoztatást nyújtsunk a szentmisék közvetítéséről, hogy a hívek megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek.
hirdetés
Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül közöljük, hogy mely magyar nyelvű szentmise-közvetítésekbe lehet bekapcsolódni. Cikkünket a nagy érdeklődésre tekintettel a beérkező információk alapján FOLYAMATOSAN FRISSÍTJÜK.
*
- MTVA - rendkívüli közvetítések
Április 5-én, virágvasárnap szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n a budakalászi Szent Kereszt Felmagasztalása-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kelemen László plébániai kormányzó.

Április 9-én, nagycsütörtökön szentmisét közvetítenek 10 órától a Duna TV-n a győri Nagyboldogasszony-bazilikából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke.

Április 12-én, húsvétvasárnap szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti Szent István-bazilika Szent Jobb-kápolnájából. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, prímás.

Április 19-én húsvét 2. vasárnapi szentmisét közvetítenek 9 órától a Duna TV-n a budapesti Árpád-házi Szent Erzsébet-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Kampfmüller Sándor kórházlelkész.

Április 26-án húsvét 3. vasárnapi szentmisét közvetítenek 11 órától a Duna TV-n a budapesti Békásmegyer-ófalui Szent József-templomból. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet mond Szili András plébániai kormányzó.

- Bővebben itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ferenc pápa: Ahhoz, hogy láthassuk Istent, le kell
  2020-04-01 19:20:00, szerda
 
  Ferenc pápa: Ahhoz, hogy láthassuk Istent, le kell lepleznünk szívünk hazugságait!
Április 1-jén a Szentatya a hatodik boldog mondással folytatta a boldogságokról szóló katekézissorozatát: a tiszta szívűségről és Isten látásáról elmélkedett (vö. Mt 5,8).
Kedves testvérek, jó napot kívánok!
Ma a hatodik boldog mondást olvassuk együtt, amely Isten látását ígéri, és amelynek a szív tisztasága a feltétele.
Azt mondja a zsoltár: ,,Szívem felhívásodat ismételgeti: »Keressétek arcomat!« Arcodat keresem, Uram! Ne rejtsd el előlem arcodat!" (Zsolt 27,8-9).
Ez a fogalmazásmód az Istennel való személyes kapcsolat utáni vágyakozásra utal. Nem gépies, nem ködös, nem, hanem személyes kapcsolatról van szó, melyet Jób könyve is az őszinte viszony jelének tart. Jób könyve azt mondja: ,,Azelőtt csak hírből hallottam felőled, most azonban saját szememmel láttalak" (Jób 42,5). Gyakran gondolok arra, hogy életünk útja ilyen, ez jellemzi Istennel való kapcsolatunkat.
Hallomásból ismerjük Istent, de tapasztalatunkban egyre jobban haladunk előre, előre és előre, és végül közvetlenül fogjuk őt megismerni, ha hűek vagyunk... Erre az érettségre a Szentlélek vezet el bennünket.
Hogyan lehet eljutni ehhez a meghittséghez, arra, hogy saját szemünkkel ismerjük meg Istent? Gondolhatunk például az emmauszi tanítványokra, akik mellett ott áll az Úr Jézus, ,,látásukat azonban valami akadályozta" (Lk 24,16). Az Úr felnyitja szemüket egy olyan út végén, amely a kenyértöréssel zárul és egy feddéssel indult: ,,Ó, ti ostobák! Milyen rest a szívetek arra, hogy mindazt elhiggyétek, amit megmondtak a próféták!" (Lk 24,25). Ez a kezdeti feddés. Vakságukat ostoba és rest szívük okozza. És amikor valakinek ostoba és lassú a szíve, nem látja a dolgokat. Mintha ködbe burkolóztak volna a dolgok. Itt ragadhatjuk meg e boldog mondás bölcsességét: ahhoz, hogy szemlélhessük Istent, magunkba kell szállnunk és teret kell adnunk Istennek, mert, amint Szent Ágoston mondja: ,,Isten lelkem mélyénél is mélyebben lakozik bennem" (,,interior intimo meo": Vallomások, III. könyv, 6.11). Isten látásához nem szemüveget vagy megfigyelőállást kell cserélni, de nem is teológiai szerzőket kell lecserélni olyanokra, akik majd utat mutatnak: a szívet kell felszabadítani önbecsapásaiból! Ez az egyetlen járható út!
Döntő lépés az éretté válás útján: amikor rájövünk, hogy legádázabb ellenségünk gyakran a saját szívünkben rejtőzik. A legnemesebb harc az, amelyet a bűnökhöz vezető belső hazugságaink ellen vívunk. Mert a bűnök megváltoztatják belső látásunkat, megváltoztatják a dolgok értékelését, nem igaz dolgokat láttatnak, vagy legalábbis úgy láttatják, ahogyan nem igazak.
Ezért fontos megérteni, mi a ,,szív tisztasága". Nem szabad elfelejteni, hogy a Biblia nyelvezetében a szív nemcsak érzelmekből áll, hanem a szív az ember legmélyebb, legmeghittebb helye, az a belső tér, ahol az ember ön azonos. Ez jellemző a bibliai gondolkodásra.
Máté evangéliuma, melyben a boldog mondásokat találjuk, azt is mondja: ,,Ha a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!" (Mt 6,23). Ez a ,,világosság" a szív tekintete, az a perspektíva, szintézis, nézőpont, ahonnan a valóságot olvasnunk kell (vö. Evangelii gaudium apostoli buzdítás, 143).
De mit jelent a ,,tiszta" szív? A tiszta szívű ember az Úr jelenlétében él, és megőrzi szívében azt, ami az Úrral való kapcsolathoz méltó; csak így él ,,egységes", lineáris, nem szétcsúszó, hanem egyszerű életet.
A megtisztult szív tehát egy olyan folyamat eredménye, amely felszabadítást és lemondást foglal magában. A tiszta szívű ember nem születik ilyennek, hanem végigment egy belső leegyszerűsödésen, megtanult önmagában nemet mondani a rosszra, amit a Bibliában a szív körülmetéltetésének hívnak (vö. MTörv 10,16; 30,6; Ez 44,9; Jer 4,4).
Ez a belső megtisztulás megkívánja, hogy felismerjük szívünknek a gonosz befolyása alatt álló részét - ,,Tudja, atyám, bennem ilyen érzések vannak, ilyen gondolatok vannak, így látom a dolgokat, és ez rossz": tehát fel kell ismernünk az ocsmány részt, a gonosz által sötétségbe burkolt részt -, hogy megtanuljuk annak művészetét, hogy mindig engedjük magunkat a Szentlélek által tanítani és vezetni. Az az út, az a folyamat, hogy a beteg szívből, a bűnös szívből, mely nem látja helyesen a dolgokat, mert bűnben van, eljutunk a szív világosságának teljességére, az a Szentlélek műve. Ő vezet bennünket, hogy végigjárjuk ezt az utat. A szív ezen útján, átalakulásán keresztül jutunk el ,,Isten látásához".
Ebben a boldogító látásban van egy jövőre utaló, eszkatológiai dimenzió, mint az összes boldog mondásban: ez a mennyek országának öröme, amely felé tartunk. De van egy másik dimenzió is: Isten látása azt jelenti, hogy megértjük a Gondviselés terveit abban, ami történik velünk, felismerjük jelenlétét a szentségekben, jelenlétét a testvérekben, különösen a szegényekben és a szenvedőkben, és felismerjük őt ott, ahol megnyilvánul (vö. Katolikus Egyház katekizmusa, 2519).
Ez a boldogság mintegy a korábbi boldogságok gyümölcse: ha meghallottuk a jó utáni szomjat, mely bennünk él, és tisztában vagyunk azzal, hogy irgalmasan kell élnünk, akkor elkezdődik egy felszabadulási út, amely egész életünkön át tart és a mennybe vezet.
Ez komoly munka, melyet a Szentlélek végez, ha teret adunk neki, hogy végezze..., ha nyitottak vagyunk a Szentlélek működésére. Ezért mondhatjuk, hogy ez Istennek a munkája bennünk - az élet megpróbáltatásain és megtisztításain keresztül -, s Istennek és a Szentléleknek ez a munkája nagy örömhöz és valódi békéhez vezet. Ne féljünk, nyissuk meg szívünk kapuját a Szentlélek előtt, hogy megtisztítson és továbbvigyen bennünket ezen a teljes öröm felé vezető úton!



Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.04.01
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa a média munkatársakért imádkozott a szerda
  2020-04-01 19:14:10, szerda
 
  Ferenc pápa a média munkatársakért imádkozott a szerda reggeli szentmisében
Ferenc pápa a Szent Márta-ház kápolnájában április 1-jén reggel bemutatott szentmiséje elején a kommunikáció területén dolgozókhoz fordult, kérve őket, hogy segítsenek az embereknek elviselni az elszigeteltséget. Homíliájában a Szentatya kiemelte: Jézus tanítványa szabad ember, a hagyomány és az újdonság embere, mert hagyja, hogy a Szentlélek vezesse, és ne az ideológiák.
A nagyböjt ötödik hetében szerdán a szentmise kezdő antifónája a következő: ,,Te, aki haragos ellenfeleimtől megmentettél s az erőszak emberétől elragadtál" (Zsolt 17,48-49).
A pápa a reggeli szentmise elején a média munkatársakért fohászkodott: ,,Ma szeretném, ha azokért imádkoznánk, akik a médiában dolgoznak, és azon munkálkodnak, hogy az emberek ne érezzék magukat elszigeteltnek­, és hogy a gyerekek tanulni tudjanak, valamint akik azért tevékenykednek, hogy tájékoztassanak és segítsék elviselni a bezártság ezen időszakát."
Homíliájában Ferenc pápa a napi evangéliumhoz (Jn 8,31-42) fűzte gondolatait, amelyben Jézus így szól a zsidókhoz: ,,Ha megmaradtok tanításomban, valóban tanítványaim vagytok, megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket."
Ezekben a napokban az Egyház János evangéliumának nyolcadik fejezetét olvassa, melyben erős vita alakul ki Jézus és az írástudók között. Jézus sarokba szorítja az írástudókat, szembesítve őket saját ellentmondásaikkal, és az írástudók nem találnak más kiutat, mint a sértegetést - mondta a pápa. Az egyik legszomorúbb rész, amikor káromkodnak, sértegetik Szűz Máriát.
,,Ha megmaradtok tanításomban, valóban tanítványaim vagytok." Visszatér az Úr egyik kedvenc szava, amelyet majd sokszor emleget, az utolsó vacsoránál is: megmaradni. ,,Maradjatok meg bennem." Megmaradni az Úrban. Nem azt mondja, hogy ,,Tanuljatok jól, tanuljatok meg érvelni." A lényegre mutat rá: megmaradni. ,,Maradjatok meg szavamban." Akik megmaradnak Jézus szavában, keresztény identitással rendelkeznek.
Mit jelent ez? - tette fel a kérdést Ferenc pápa. ,,Valóban tanítványaim vagytok." A keresztény identitás nem azt jelenti, hogy van egy személyigazolványom, amelyben az áll: keresztény vagyok. Nem. Tanítványságot jelent. Ha megmaradsz az Úrban, az Úr Szavában, az Úr életében, akkor tanítvánnyá válsz. Ha nem maradsz meg benne, akkor olyan ember leszel, aki szimpatizál a tanítással, aki követi Jézust, mint sokat jótékonykodó, nagyon jó ember, aki igaz értékekkel rendelkezik, de hiányzik belőle a valódi keresztény identitás.
A tanítvány lét adja meg a szabadságot: a tanítvány szabad ember, mert megmarad az Úrban. Mit jelent ez? Azt, hogy hagyjuk, hogy a Szentlélek vezessen minket. A tanítvány engedi, hogy a Lélek vezesse. Ezért a tanítvány mindig a hagyomány és az újdonság embere. Szabad ember. Nincs alárendelve ideológiáknak, a keresztény doktrínáknak, amelyek vitathatóak... Megmarad az Úrban, és a Lélek ösztönzi. Amikor a Lélekhez fordulunk énekünkkel, akkor azt mondjuk, hogy a Lélek vendége, aki bennünk él. Ez csak akkor van így, ha megmaradunk az Úrban.
Kérjük az Urat, hogy segítsen megismerni a bölcsességet, amellyel megmaradhatunk benne, és segítsen bensőségességet teremteni a Lélekkel:
a Szentlélek tesz szabaddá minket. Ez a felkentség. Aki megmarad az Úrban, az a tanítvány.
A tanítvány pedig a Lélek által válik felkentté, amelyet visz tovább. Ez az út vezet a szabadsághoz és az élethez, amelyet Jézus mutat meg nekünk. A tanítvány mi volt a felkenés, amit azok nyernek el, akik megmaradnak az Úrban. Az Úr segítsen ezt megérteni, ami nem könnyű - jegyezte meg a Szentatya. A törvénytudók nem értették, mert pusztán ésszel nem lehet. Az értelemmel és a szívvel érthető csak meg. A Szentlélek által kapott felkentség bölcsessége tesz tanítvánnyá - zárta homíliáját Ferenc pápa.
*
A szentmise végén szentségimádást végzett és eucharisztikus áldást adott a pápa; majd a lelki áldozásra hívott. Így imádkozott: ,,Lábaidhoz borulok, ó Jézusom, és neked adom szívem bűnbánatát, mely elsüllyed saját ürességében, és elmerül a te szent jelenlétedben. Imádlak téged szereteted szentségében, az Eucharisztiában. Szeretnélek befogadni szegényes hajlékomba, amit neked ajánl fel a szívem. A szentáldozás boldogságára várva lélekben kívánlak befogadni téged. Jöjj el hozzám, Jézusom, hogy én hozzád mehessek! Szereteted lobbantsa lángra egész mindenem, életre és halálra. Hiszek benned, remélek benned, szeretlek téged."
Mielőtt elhagyta volna a Szentlélekről elnevezett kápolnát, Ferenc pápa elimádkozott egy ősi Mária-antifónát (Ave Regina Caelorum) a Mennyek Királynőjéhez: ,,Mennyországnak királynéja, angyaloknak szent asszonya, áldott gyökér, Szűz Mária, üdvözlégy, Krisztus szent anyja. Teáltalad e világra új világosság virrada. Örülj, dicsőség virága, kinél szebb nem jött világra. Áldott légy, drágalátos szűz, Isten veled, szép virág szűz, Mennyben szent Fiad mellett ülsz, tudjuk, rajtunk is könyörülsz."




Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.04.01
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ferenc pápa Twitter-üzenetei április 1-jén
  2020-04-01 19:10:56, szerda
 
  Imádkozzunk együtt mindazokért, akik a médiában, a kommunikáció, az információ világában dolgoznak annak érdekében, hogy az emberek ne érezzék magukat elszigetelve, és hogy jóra neveljék a gyerekeket. Imádkozzunk azokért, akik segítenek nekünk elviselni a bezártság idejét.
*
,,Ha megmaradtok tanításomban, valóban tanítványaim vagytok" (Jn 8,31). A tanítvány szabad ember, mert megmarad az Úrban. Megmaradni az Úrban azt jelenti, engedni, hogy a Szentlélek vezessen.
*
Mit jelent a tiszta szív? A megtisztult szív egy folyamat eredménye, amihez hozzátartozik a szabadulás és a lemondás. A tiszta szív nem tisztának születik, hanem bensőleg egyszerűbbé lett, megtanulta megtagadni magában a rosszat.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Püspökök légi körmenettel a Korona vírus ellen
  2020-04-01 19:07:24, szerda
 
  A nyitrai püspöki helynök kis repülőgépről áldotta meg ereklyével Szlovákiát és a lakosságot. A fehérorosz ortodox metropolita helikopterről hintette meg Minszk városát szenteltvízzel
...... .......



Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Götz János alkotása - Jézus a kesreszten
  2020-04-01 18:40:23, szerda
 
  Az első borítón: a Központi Papnevelő Intézet kápolnájának feszülete
(Götz János alkotása; hajlított , kovácsolt, hegesztett rézlemez)
...... ........... .....



Adoremus_áprilisi száma Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Isten bajnokait bátran hívjuk segítségül!
  2020-04-01 18:29:47, szerda
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szentmise közvetítés szerda este Déváról - 2020.04.01
  2020-04-01 17:12:07, szerda
 
  Videó Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
szentségimádás szerdán 14.00- tól Déváról 04.01
  2020-04-01 17:08:28, szerda
 
  Videó Link



 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Jeruzsálemi Szent Sír Bazilika
  2020-04-01 16:57:17, szerda
 
  Szent Sír-templomnak hívják azt a keresztény templomot amely Jeruzsálemben található, a feltételezett Golgota helyszínén épülve. Ez a szentély magában foglalja Jézus Krisztus keresztre feszítésének és egyben közeli sírjának és feltámadásának helyét. A templom a kereszténység egyik legfontosabb szentélye.A ,,Szent Sír-templom" megnevezés a nyugati kereszténység körében elterjedt név, az ortodox egyházak itt Feltámadás templomáról beszélnek (Anasztaszísz). A templom egyben székhelye a jeruzsálemi görög ortodox pátriárkának és a jeruzsálemi latin pátriárkának is. Ezen túlmenően az örmény, a kopt, a szír és etióp vallási közösség is kötődik hozzá. Maga a Szent Sír számtalan templom és kápolna mintájául szolgált az egész keresztény világban. A Keresztút X-XIV. stációi a bazilikában találhatók
Korábbi története:
Jeruzsálem egykori falain kívül található, a Golgotát magába foglalja. Építését Nagy Konstantin császár uralkodása alatt kezdték meg 326-ban, majd 335-ben szentelték fel. 614-ben a perzsák felégették a templomot, de újjáépítése hamar megkezdődött I. Hérakleiosz parancsára.
1103-1130 között a keresztesek emeltették a mai kupolás bazilikát, mely a II. és a III. keresztes háború között, 1187-ben muszlim kézre került.


- Katolikus lexikon Link

- Képen: Szent Sír Templom
...... ...........


Feltételezhető ugyanakkor, hogy a Golgota Jeruzsálem egykori városfalain kívül, a nyugati és északi városfal találkozásánál lehetett, a régi, Jaffa és Aszkalon közt haladó kereskedelmi utak mentén. A Golgota feltételezett helye a mai Jeruzsálem óvárosának keresztény negyedében van, ahogy Jézus feltételezett sírja is.
A Szent Sír-bazilika Időszámításunk szerint 135-ben ezen a területen emeltetett pogány bazilikát Hadrianus császár Jupiter tiszteletére és a kereszténység elnyomására. Ennek a helyére építtetett a 4. század táján Nagy Konstantin császár öthajós keresztény templomot. A hagyomány szerint Szent Ilona, Konstantin császár anyja volt az, aki megtalálta Jézus feltételezett sírját három kereszt maradványaival. A templomot az idők során számos támadás érte.Az eredeti épületnek már csak az alapjai vannak meg, a ma álló bazilikát a keresztesek idején építették fel. Azóta kápolnákkal és termekkel tarkított, kissé nehezen átlátható épületegyüttessé nőtte ki magát, mely felett több keresztény egyház igyekszik érvényesíteni jogait. A Szent Sír-bazilika a keresztények legszentebb zarándokhelye.
- A Golgota sziklái
A bazilika magában foglalja a Keresztút X-XIV. stációjit, Jézus feltételezett sírhelyét és a sziklákat, melyeket a Golgota szikláinak vélnek. Bár a sziklákat az idők során több alkalommal faragták és alakították, a mai napig is jókora rész megvan belőlük
A Golgota feltételezett szikláit vizsgáló szakértők találtak rajta egy mélyedést, melybe a keresztet állíthatták, és egy nagyobb repedést is. Utóbbi azért különleges, mert egy evangéliumi szövegrész szerint Jézus kiömlő vére egy sziklarepedésen át jutott a mélybe Ádám, az első ember sírjához, tisztára mosva őt. A Golgota-kápolna alatt ezért került kialakításra az Ádám-kápolna az épületben
*
- Jézus Sírja
Jézus feltételezett sírja, feltámadásának feltételezett helyszíne, a Szent sír sziklaürege fölé, mely közvetlenül a bazilika hatalmas kupolája alatti területen helyezkedik el, egy kisebb kápolnát emeltek síremlékként, az Anasztasziszt. Miután a korábbi síremlék leégett, 1810-ben újjáépítették azt barokk stílusban. Zarándokok hosszú sora várja nap mint nap, hogy bejuthasson ide és láthassa a Szent sírt
Képen: A kápolna, mely Jézus sírhelyét magában foglalja, a nagy kupola alatt áll.
...... ..........


A kápolnába lépve belül egy kis előcsarnok, az Angyalok kápolnája található. Itt látható egy kisebb kőtöredék, mely állítólag abból a hatalmas kőből származik, mellyel Jézus sírját lezárták. A kőpadkát, melyre a kereszthalált halt Jézust fektethették, márványlappal fedték be, és oltárrá alakították. Felette 43 lámpás, különböző keresztény egyházak ezüst lámpásai függnek. A több egyház jelenléte a díszítésben is megmutatkozik.
- Antiochiai Boldog András hitvalló - ünnepe március 27
A Jeruzsálemi Szent Sír Bazilika kulcsainak őrzője


- Az Elmozdíthatatlan Létra
A Szent Sír-bazilikában több keresztény felekezet is rendelkezik jogokkal, így addig nem történhet semmi az épületben, míg mindegyik egyet nem ért. Ebből fakadóan egy létra több évszázada az egyik emeleti ablakhoz támasztva áll. Az Elmozdíthatatlan Létra néven elhíresült létra egy kőművesé volt, aki azonban nem az összes jogot gyakorló egyház megbízottjaként érkezett, ami konfliktust eredményezett.A kőműves elmenekült, a létra pedig azóta is ott maradt, mert a felekezetek nem tudtak dűlőre jutni, kié. VI. Pál pápa elrendelésére addig ott kell maradnia, míg a keresztény egyházak fel nem oldják az összes köztük felmerült ellentétet. Az eszköz eredetisége ugyan kétséges, és azt is tudni, hogy már elmozdították, de a legenda él, és az egyik ablak alatt valóban áll egy ott felejtett létra.
Fotó a létráról és további képek a Szent Sír-bazilikáról a következőkben.
...... ........... ......


Forrás: Femina blog oldal

- Katolikus ma oldalon Link

*
- Húsvéti vigília a jeruzsálemi Szent Sír bazilikában: A halált őrző Sírból Élet fakad.
Vatican hírek Link

- Jeruzsálem Szent Sír Bazilika Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.