Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Dr. Székely János megyéspüspök húsvéti üzenete
  2020-04-12 21:33:10, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Különös húsvét – Bíró László püspök írása
  2020-04-12 21:24:35, vasárnap
 
  Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családbizottságának elnöke húsvéti írásával kívánunk minden kedves Olvasónknak áldott ünnepeket! Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Kozma Imre húsvéti üzenete 2020.04.12
  2020-04-12 21:19:57, vasárnap
 
  Elgondolkodtató, hogy Európában a koronavírussal folytatott küzdelmünk során fel sem merült a keresztény válasz, amely egyedülálló eleme a keresztény Európa örökségének, miközben Európa és a magyarság története nem is érthető a fertőzések nyomán kialakult járványok és a megoldást kereső válaszok ismerete nélkül. Emiatt bátorkodom a keresztény választ előtérbe helyezni.
Gondban az Isten miattunk
...... .........


Kozma Imre OH, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke húsvéti üzenetét olvashatják.
- Az idei nagyböjtben, világjárvány formájában, láthatatlan erők jelentek meg a látható világban. Nem tudjuk, hogy a reménység több-e szívünkben vagy a kétségbeesés. Kezünkben néhány elrongyolódott, összegyűrt szó Isten nagyszerű valósága helyett.
Az a kicsi vírushordozó lény valószínűleg tudta, hogy itt az idő az emberiség figyelmeztetésére. Az elvilágiasodott gondolkodás Isten helyébe az egyént ültette, a korlátok nélküli szabadság emberét, aki a rendet, a fegyelmet felszámolta, a másik ember tiszteletét kiirtotta, a mának él, az önmegvalósítás abszurd formáit támogatja, a hitet kigúnyolja, a keresztényeket üldözi, és a közösség helyébe a tömeget ültette.
A minap egy bölcs ember hallatta a hangját: A vírus átmenetileg visszahozta a rendet. Újra meg kell tanulnunk a társadalmi viselkedés normális rendjét, egymás tiszteletét és megbecsülését, amelyben meghatározó a nemzet és a család, amely védelmet és biztonságot nyújt egyéni életünk kiteljesedéséhez.
A rend betartása a hívőknek lesz könnyebb, akik nem hagyták el Istent. Akik a teljes szabadságot választották, azok a mindennapjaikban is küzdenek a tisztességért, a megbecsülésért, a valódi értékek megtartásáért, a lelki gazdagságért.
A vírus fertőzésveszélyt jelez, érintkezést tilt, embereket választ el egymástól, közben együttérzésre biztat, szoros együttműködésre késztet, érintkezés nélküli szeretetre szólít fel mindazokkal, akiktől elszakít.
A vírus felébresztette a nemzetek választott vezetőinek lelkiismeretét is, akik felelősek a nemzet-családot egybeölelő országhatárokért és az őket bizalmukkal megajándékozó népükért, valamint a nemzetek közötti szolidaritás fenntartásáért.
Az orvostudomány fejlettségének mai fokán is, a világjárvánnyal vívott harcunkban a legtöbbet a kiszolgáltatottságunk kerül szóba, ami a lelkünkre utal. Egyébként ez a felismerés jelenik meg a holisztikus gyógyításban és a Betegápoló Irgalmas rend gyógyító kultúrájában is.
Elgondolkodtató, hogy Európában a koronavírussal folytatott küzdelmünk során fel sem merült a keresztény válasz, amely egyedülálló eleme a keresztény Európa örökségének, miközben Európa és a magyarság története nem is érthető a fertőzések nyomán kialakult járványok és a megoldást kereső válaszok ismerete nélkül. Emiatt bátorkodom a keresztény választ előtérbe helyezni.
Az egészség a lélek Istennel való harmonikus kapcsolatát jelenti. Ezért a Krisztus-hívők számára az egészség nem önmagában érték, hanem azáltal érték, hogy az életnek azt a teljességét (egész-ségét) érthetjük alatta, amelynek megszerzése és megtartása elsősorban nem az orvosoktól függ. Így lehetséges az, hogy az egészséges lélek ép és erős maradhat akkor is, ha a test beteg.
A betegség a lelki-erkölcsi rend megbomlásának külső jele. A gyógyításban a testi gyógyulás csak másodlagos. A valódi gyógyulás az, amikor helyreáll a rend, ember és Isten kapcsolata. A rendteremtést Isten emberi testet öltött Fia, a Megváltó vette magára, aki betegségeinket viselte, akire fájdalmaink nehezedtek, akinek sebei gyógyulást szereztek. Ő állította helyre az emberiség lelki-testi egészségét, egészséges kapcsolatát Istennel.
Ez a tanítás határozza meg az európai kultúrát és civilizációt immár kétezer éve, és ez jelent igazodási pontot ezeregyszáz éve Magyarországnak is. Mondhatjuk: a gyógyítás a kétezer éves Egyház öröksége.
A világjárvány egyik napról a másikra megváltoztatta az életünket. A bezártság is szolgálhatja lelkünk gyógyulását, ha felfedezzük a kereszténység engesztelő gyakorlatait, a bűnbánatot, a böjtöt, az önmegtartóztatást, az imádságot. Ami rajtunk múlik, azt megtenni kötelességünk, ami nem, azt imádkozva bízzuk Isten kezére.
Örvendetes, hogy sokat teszünk testünk egészségéért, de mi lesz a lelkünkkel?,,Orandum est, ut sit mens sana, in corpore sano!" (Juvenalis) Imádkozni kell azért, hogy ép testünkben ép legyen a lelkünk.
2020 húsvétján kérem Istent, hogy a feltámadásba vetett hitünk hozza vissza a Lelket Európába.
P. Kozma Imre OH

Fotó: Lambert Attila
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek húsvétvasárnapi
  2020-04-12 21:14:29, vasárnap
 
  Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek húsvétvasárnapi videóüzenete

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Erdő Péter húsvétvasárnap: Nem vagyunk mindörökre bezárva
  2020-04-12 21:11:53, vasárnap
 
  Erdő Péter húsvétvasárnap: Nem vagyunk mindörökre bezárva az anyag korlátai közé
Könnyen azt gondoljuk, a természet erői s az emberi gonoszság és tudatlanság új és új bajokat zúdítanak a világra, időről időre. Ám az emberiség élete nem értelmetlen körforgás: nem vagyunk mindörökre bezárva az anyag korlátai közé, testünk pusztulása nem zárja le elmozdíthatatlan sziklaként személyes életünk történetét. Ahogyan elhengeríttetett a kő Krisztus sírboltjának ajtajából, úgy szabadulunk meg mi is a halál és a pusztulás hatalmából a húsvét erejében.... (Erdő Péter bíboros, prímás 2020 húsvétvasárnapján)

...... ........... .........



...... ......


Erdő Péter húsvétvasárnap, április 12-én délelőtt ünnepi szentmisét mutatott be a Szent István-bazilikában. A járványügyi helyzet miatt szűk körben történt mindez, de a közmédia segítségével otthonaikból sok ezren kapcsolódhattak be a szertartásba..
Erdő Péter homíliájában arról beszélt, hogy az evangéliumok pontosan megjelölik a feltámadás idejét: a hét első napját, a szombat után következő napot, a vasárnapot említik, és egyezik tanúságuk a kora reggelt illetően is.
A tanítványok, Péter és János futva mentek ki a sírhoz, látták az üres sírt, a gyolcsot és a kendőt és beléjük hasított a hit világossága. Pétert követte János is és belépett a sírba: ,,látta és hitt" (Jn 20,8). Ez a mondat az elbeszélés csúcspontja - mutatott rá a főpásztor.
De miben hitt a tanítvány? Krisztus feltámadásában! - hangsúlyozta Erdő Péter. - Ez az a tény, ami Jézus tetteit, szavait, egész életét igazolja. Ez a felismerés adott életet az Egyház közösségének, ez a mi hitünk lényege is mind a mai napig. A feltámadás fényében döbbennek rá a tanítványok, hogy Jézus kereszthalála nem bukás és cáfolat, mert ezt kellett elszenvednie a Megváltónak, hogy bemehessen Isten dicsőségébe.
Az ószövetségi Szentírás nélkül, a választott nép várakozása és hite nélkül Jézus feltámadása csak egy különleges esemény volna, de az esemény értelmét és sorsfordító jelentőségét éppen az isteni kinyilatkoztatás adja meg - folytatta a bíboros, aki arról is beszélt, hogy a húsvéti esemény jelentőségét az jelenti, hogy az ünnep a választott nép történetében Isten szabadító szeretetének emlékezete volt. Arra emlékeztek a zsidók, hogy a Mindenható kiszabadította őket az egyiptomi rabszolgaságból, átvezette a tengeren és szabad életet ajándékozott nekik. Jézus Krisztus pászkája is átmenet a halálból az életbe, az emberi élet korlátai és nyomorúságai közül az örök boldogságba.
Könnyen azt gondoljuk, a természet erői s az emberi gonoszság és tudatlanság új és új bajokat zúdítanak a világra, időről időre. Ám az emberiség élete nem értelmetlen körforgás: nem vagyunk mindörökre bezárva az anyag korlátai közé, testünk pusztulása nem zárja le elmozdíthatatlan sziklaként személyes életünk történetét. Ahogyan elhengeríttetett a kő Krisztus sírboltjának ajtajából, úgy szabadulunk meg mi is a halál és a pusztulás hatalmából a húsvét erejében.
A bíboros arra szólította a híveket, hogy éljék egész életüket derűsen és kirobbanó erővel, szeretettel és nagy távlatokba tekintve és ajándékozzák tovább a világnak a feltámadás hitét és örömét.
...... ........... ..........



Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye
Fotó: Ambrus Marcsi/NEK
Magyar Kurír 2020.04.12
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Húsvét vigíliája - Zalaegerszeg 2020.04.11
  2020-04-12 21:02:31, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Húsvéti szentmise a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen
  2020-04-12 20:48:36, vasárnap
 
  Húsvéti szentmise a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
húsvétvasárnap a szombathelyi Székesegyházból 04.12
  2020-04-12 20:34:32, vasárnap
 
  Videó Link

...... ........... .....



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Békességgel teli áldott Húsvétot kívánok mindenkinek!
  2020-04-12 20:30:51, vasárnap
 
  Idén először mindenki másként kénytelen ünnepelni, emlékezni Jézus feltámadására, mint ahogy az megszokott volt életünkben. Ebben a vészterhes időben a nagy családi vidámság, rokonlátogatás, és a hagyományos locsolkodás helyett most szűk családi körben töltjük a kereszténység egyik legnagyobb ünnepét. Most csak virtuálisan tudjuk meglocsolni, köszönteni ismerőseinket, rokonainkat, de azt tegyük ugyanolyan szeretettel, jósággal és hittel, mint korábban. Mert az odafigyelés, a szeretet és tisztelet most még nagyobb erőt ad. Ne feledjék, Isten mindig velünk van!
Húsvét alkalmából kívánok mindenkinek meghitt, szép, ünnepet, abban bízva, hogy Krisztus Urunk feltámadása elhozza hazánk, Magyarország felemelkedését, újjászületését is, és újévi kívánságaink, fogadalmain alapján egy szebb és boldogabb, gazdagabb országot építhetünk saját magunk, családunk és felebarátaink boldogulására!
Minden ismerősömnek barátomnak és honfitársamnak egyaránt kívánok békés, boldog ünnepet!
Isten áldjon és segítsen mindannyiunkat! Vigyázzunk és figyeljünk egymásra!

Mága Zoltán hegedű művész
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Támogatóinkhoz, jótevőinkhez 2020 04.12 - Déva
  2020-04-12 20:26:08, vasárnap
 
  Videó Link

Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM
Csaba testvér üzenete

...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.