Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Mégegyszer a szeretetről
  2020-04-14 19:51:33, kedd
 
 


"Nem itt tartana a világ, ha az emberek a szó jó értelmében többet foglalkoznának saját magukkal, saját maguk megismerésével. Sokkal kevesebbet ártanának egymásnak, ha az ember rájönne, hogy ki is ő valójában, és ezért talán arra is maradna ideje, hogy megpróbáljon azon elgondolkodni, hogy ki az, aki éppen vele szemben ül, és megpróbálna odafigyelni azokra, akikkel érintkezik. Azt hiszem a legnagyobb tanulás az életben elfogadni saját magadat. Ha dolgozol azon, hogy magadat elfogadd, akkor az megnyit egy utat afelé, hogy elfogadd a világot, a környezetedet, hogy el tudd rakni a dolgokat magad körül, mert nem lehet egy állandó káoszban élni. Tudnod kell felelősséggel, hogy mit teszel az életedben, és azzal amit teszel, azzal mit okozol másoknak. Ezt muszáj..."

(Kulka János)
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szeretet  
Szeretetről
  2020-04-14 19:19:48, kedd
 
 


"Én azt hiszem, a szeretetet nem lehet megparancsolni. Viszont azt biztosan vallom, hogy a másik ember iránti tapintatnak akkor is működnie kell, ha a szeretet nem áll fenn. Én nem szeretek minden embert, nem is hiszem, hogy létezne ilyesmi. De ha olyan valakivel kerülök kapcsolatba, aki a segítségemre szorul, vagy egyszerűen csak arra, hogy elfogadjam őt, akkor biztos, hogy készen állok erre. A tapintatra mindenki képes kell, hogy legyen."

(Konrád György)
 
 
0 komment , kategória:  Szerelem és szeretet  
Az igazságról és hazugságról
  2020-04-14 18:49:51, kedd
 
 


Egy 19 századi legenda szerint, az igazság és a hazugság egy nap találkozik.
A hazugság az igazat mondja: "csodálatos nap ez a mai nap"! Az igazság gyanakodva néz az égre, de a nap valóban igazán gyönyörű volt. Sok időt töltenek együtt, majd végül egy kút mellé érnek. A hazugság ismét az igazat mondja: "a víz nagyon csodálatos, menjünk együtt fürödni!" az igazság, ismét gyanakodva vizsgálja a vizet, de rájön hogy valóban nagyon csodálatos.
Levetkőznek és elkezdenek fürdeni. Hirtelen a hazugság kijön a vízből, felveszi az igazság ruháit, és elmenekül. A dühös igazság utána fut, hogy megtalálja a ruháit és hazugságot.
A világ amikor meztelenül látja az igazságot, megvetéssel és dühvel tekint rá.
A szegény igazság ezután visszatér a kútba, és örökre eltűnik hogy ott rejtőzzön szégyenében.
Azóta a hazugság a világ körül vándorol az igazság ruhájában, kielégítve társadalom igényeit, mert a világ nem kíván találkozni a meztelen igazsággal.

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Pitypang
  2020-04-14 16:47:44, kedd
 
 


Pitypang
Pitypang Francia neve - Pissenlits - nem mást jelent, mint ágyba pisilést, köszönhető ez a növény közismerten jó vízhajtó hatásának.

Jellemzés
A pitypang nem más, mint a mindannyiunk gyermekkorából jól ismert gyermekláncfű. Ízét azonban valószínűleg már kevesebben ismerik.

A pitypang nemesített változatát nevezzük ruccolának!

Vízhajtó, vértisztító, izzasztó. Serkenti az epe és gyomornedv kiválasztását. Szünteti a bőrviszketést, kiütést. Tavaszi vitaminforrás, friss leveléből saláta készíthető.

A gyermekláncfű levelében és gyökerében temérdek vitamin és ásványi anyag található, például béta-karotin, kalcium, kálium és vas. A gyermekláncfű levele enyhén vízhajtó hatású - elősegíti a vizeletkiválasztást -, de serkenti az epe ürülését, és enyhíti a terhesség alatt gyakran jelentkező emésztési problémákat is. A gyermekláncfű gyökerét hagyományosan a máj megerősítésére és működésének élénkítésére használják. A gyermekláncfű, avagy pitypang szervezetünket salaktalanítja, tisztán tartja, mézet, és salátát készíthetünk belőle, és a gyerekek kedvenc játéka. A pitypangleveleket felhasználás előtt alaposan mossuk meg!

Évente kúraszerűen szoktam naponta pár szálat elrágcsálni, van, h margarinos kenyérre aprítva fogyasztom, de salátának is kiváló.

SALÁTAkészítés: Friss gyökeréből és a leveléből készíthetünk salátát / majonézes tojás salátába keverve nagyon finom.
 
 
0 komment , kategória:  TAVASZ TAVASZ TAVASZ  
Pitypang tea, méz, zselé
  2020-04-14 16:42:03, kedd
 
 


TEA:
1-2 vőkanál összevágott teljes növényt 1/4 liter vízzel forrázva, napi 2 adagban.
Virágából

MÉZET főztek : 2-3 maroknyi virágszírmot 1 liter vízzel felfőzve 1 napig állni hagyjuk. Leszűrve, a léhez adunk 1kg cukrot 1 egész citromot karikára vágva, lassú tüzön sűrűre főzzük. Kitűnő epekőoldó, epemüködést javító, vitaminpótló. Adagja: napi 1-2 evőkanál.

ZSELÉ
Hozzávalók:
1 tálnyi frissen szedett pitypangvirág
ugyanennyi térfogatú víz,
nyírfacukor, egyéb édesítő pl. sztívia ízlés szerint,
1 teáskanál agar-agar por vagy zselatin a zselésítéshez (agar-agar: növényi zselésítőanyag - én most ezt használtam)
1 db héjától megtisztított narancs
Elkészítés:
A pitypangvirágokat szedd le, rázd ki szedd ki belőle a kis bogarakat (nekem most szerencsém volt, mert nem volt benne, igaz kicsi fejű virágokat sikerült szednem. Ezután szedd ki a szirmokat, azaz távolítsd el a zöld részét, nehogy keserű legyen. a virágpor meg fogja fogni a kezed és a tálat is, de sebaj!

 
 
0 komment , kategória:  TAVASZ TAVASZ TAVASZ  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 151 db bejegyzés
e év: 1777 db bejegyzés
Összes: 10102 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2138
  • e Hét: 5954
  • e Hónap: 15540
  • e Év: 84460
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.