Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Híd Krisztushoz – Faykod Mária a lourdes-i keresztút
  2020-04-14 13:32:54, kedd
 
  Híd Krisztushoz - Faykod Mária a lourdes-i keresztút és az alkotás erejéről
Ez a feltámadás keresztútja. Elsősorban arról szól, illetve arra szólít fel, hogy végigjárói, szemlélői személyesen találkozzanak a krisztusi szeretettel és kapcsolódjanak Hozzá.
...... ............


Faykod Mária lourdes-i stációinak szemlélői (zarándokok, betegek, kísérők, turisták), ha nem is tudják megfogalmazni, hogy miért, általuk valahogy mást, valami többet tapasztalnak meg, mint a húsvétra tekintő hagyományos keresztútjárás résztvevői..
További írás itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
A feltámadás öröme képes átformálni az aggódó és csüggedt sz
  2020-04-14 13:29:21, kedd
 
  A feltámadás öröme képes átformálni az aggódó és csüggedt szíveket
Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem. húsvéti gondolatait adjuk közre.

Alleluja! Jézus feltámadt! Hirdeti az Anyaszentegyház húsvétvasárnapján. Ezt az örömet kiáltja az egész világba a mostani megrendítő körülmények között is. Az aggodalom, a félelem, a bizonytalanság, a szomorúság, a fásultság és az elkeseredés járja át szívünket, határozza meg gondolatainkat ezekben a napokban. Életünk, munkalehetőségünk, emberi kapcsolataink egyik pillanatról a másikra drámaian megváltoztak. Nehéz éreznünk azt a különleges örömet, amelyet minden évben szeretteink körében megtapasztaltunk, amellyel a húsvéti liturgiában oly magával ragadóan szembesültünk a templomi közösségben.
Életünkben talán sosem volt ennyire aktuális a húsvét üzenete. Hiszen Jézus Krisztus megváltotta a világot a bűntől és a halál fogságából, lehetőséget adva az embernek, hogy újra kezdje az életét, kiegyensúlyozott kapcsolatban az Istennel. Avval a szeretettel élve, mely kezdettől fogva adva volt a megteremtett ember számára. Azt a szeretetet közvetítve, mely szeretetnek legtökéletesebb formájaként Isten saját Fiát sem kímélte, hanem odaadta az emberekért, hogy ők a jó útra térhessenek. Nem rosszé, hanem a jóé; nem szomorúságé, hanem az örömé az utolsó szó. Ez az öröm képes átformálni az aggódó és csüggedt szíveket, amelyekből a mostani körülmények között is felszínre tud törni az az öröm, amelyet az egész Egyház élete hirdet számunkra, a legnagyobb bizonytalanság közepette is.
Az üres sír látványa meghatározta az Ősegyháznak a mindennapi életét, és átértelmezte a Jézus Krisztusról alkotott képüket. Ekkor értették meg, hogy mit tanított számukra a Mester. Mit jelentettek az elhangzott példabeszédek. Mire utalt akkor, amikor őket intette, hogyan cselekedjenek, tanítványává téve minden népet. Természetesen mindezt még jobban, még tisztábban fogják érteni a Szentlélek kiáradása után, Pünkösd ünnepével. Húsvétkor előtérbe kerül Jézus Krisztusnak az a megváltó műve, amely teljes összhangban van az ősatyák tanításával. Azzal, amit a próféciákban olvashattak. Szent János aprólékosan írja le, a szemtanú pontosságával, miként is fedezik fel Szent Péterrel azt a sírt, amelyben Jézus Krisztus volt. Az az öröm, amely valójában ebből a húsvétból származik, mind a mai napig meghatározza saját napjainkat, még akkor is, ha ez érthetetlennek is tűnik világi mércével nézve.
A húsvét pedig minden egyes szentmisében újra jelenvalóvá válik. A szentmise áldozatban, itt és most, jelen van közöttünk a húsvéti misztérium, és mintegy időtlenné teszi Jézus Krisztus megváltó művét. Azt szoktuk mondani, hogy a történelmi korszakok elmúltával, az idő előrehaladtával, az öröm elenyészik. Nem tudunk ugyanúgy ujjongani egy örömhírnek évekkel, évtizedekkel később. A keresztények mégis ragaszkodnak ehhez az örömhöz, hiszen ennél nagyobb, ennél tökéletesebb sohasem történt, történhetett, és történhet az egész világon. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint hogy most, amikor nélkülözzük a húsvéti liturgiában való megszokott személyes részvételt, és csak lélekben és imádságban tudunk bekapcsolódni a húsvéti szentmisébe, megfontolva, átelmélkedve az olvasmányokat, az Alleluja szó jelentését; mégis szomjazzuk a húsvét örömét és saját élethelyzetünkben áhító hittel és reménnyel próbálunk kapaszkodni a feltámadt Jézus Krisztusba. Ez az, amely az ember számára mindig megadja a valódi ujjongás indokát. Éppen ezért indítja a krisztus hívőket a mai húsvéti ünnep is arra, hogy a távolból is megosszák ezt a sajátos örömet egymással: Van remény! Az aggodalmon és az elkeseredésen túl ott van a megváltó Krisztusba vetett megingathatatlan hit! Velünk van a Megváltó örök szeretete megpróbáltatásaink idején! Nagy szüksége van az egész emberiségnek erre a gyógyító örömre; így mindenki, még a legelesettebbek is hirdethetik: Feltámadt! Alleluja!


Magyar Kurír 2020.04.12
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Válasszunk az élet és a pénzszeretet között!
  2020-04-14 13:25:05, kedd
 
  Ferenc pápa a mai miséjén azért imádkozott, hogy a kutatók és a politikai vezetők helyes döntéseket tudjanak hozni azok számára, akiket szolgálnak
Alapvető választással kell szembenéznünk, amikor a koronavírus-válság megoldására törekszünk" - mondta Ferenc pápa hétfői homíliájában. "Amikor megoldást találunk erre a világjárványra az élet, az emberek feltámadása és a pénz istene között kell majd választani. [...] Ha a pénzt választod, akkor az éhség, a rabszolgaság, a háborúk, a fegyvergyárak, az iskolázatlan gyermekek útját választod... ott van a sír. Uram, segíts nekünk, hogy az emberek számára jót tudjunk választani, anélkül, hogy beleesnénk a mammon sírjába " - imádkozta a Szentatya.
Ferenc pápa prédikációjában kitért az asszonyokra, akik először tudták meg, hogy Jézus feltámadt, és rajtuk keresztül a nők szerepére az Egyházban: "Isten mindig a nőknél kezdi, mindig. Utakat nyitnak meg. Nem kételkednek: tudják; látták, megérintették Őt. Az üres sírt is látták".
A katonákról is megemlékezett, azokról, akiket Krisztus sírjának őrzésével bíztak meg, és akik pénzt fogadtak el azért cserébe, hogy azt hazudják, hogy Jézus testét ellopták az éj leple alatt: "Ezek a szegény emberek nem értették, attól tartottak, hogy az életük forog kockán... elmentek a főpapokhoz és írástudókhoz. Fizettek nekik, fizettek a csendért. És ez, kedves testvérek, nem megvesztegetés: ez tiszta korrupció".

Homíliáját egy imával fejezte be:
"Az Úr vezessen minket mind a személyes, mind a társadalmi életünkben, és segítsen minket abban, hogy a kinyilatkoztatást tudjuk választani: a kinyilatkoztatás mindig elérhető és mindig nyitva áll. Vezessen minket, hogy mindig a jót válasszuk az emberek számára és sose álljunk a pénz istenének szolgálatába".

Forrás: NEK 2020
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pio atya rózsája
  2020-04-14 13:21:43, kedd
 
  1968. szeptember 19-én, négy nappal a Padre Pio halála előtt, Alberto D'Apolito atya volt jelen, amikor egy lelki fia hozott Padre Pio-nak egy csokor rózsát a stigmata 50. évfordulója alkalmából. Padre Pio arra kérte lelki fiát, hogy vigye az egyik rózsát a Pompeji Miasszonyunk remetehelyébe. Megcsinálta. Az egyik nővére a szentélyben a rózsát vázába tette a többi virágokkal. Amikor Padre Pio meghalt, a húga 23. napján látta, hogy a vázában lévő virágok kiszáradtak. Arra készül, hogy eldobja őket, amikor rájött, hogy Padre Pio rózsája "bezárt állapotban van, friss és illatos". Ezt látva egy új tartályba helyezte a rózsát. Egy évvel később, amikor Alberto atya zarándoklatot tett Pompeijbe, csoportjával látta, hogy a rózsa "tartályában tartósítva, még mindig friss, enyhén sárgás szárú".

U.I.....a rozsa a mai napig is megvan a légmentes tartójában.
Az a tisztelet ért hogy egy pár évvel ezelőtt én is láttam
...... ........





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Szentmise járvány idején
  2020-04-14 12:57:25, kedd
 
  Választható miseszöveget adott közre a szentszéki kongregáció.
...... .........


Nem kell félned a sötétben látogató járványtól (vö. 91,5-6). Ezekkel a szavakkal a zsoltáros arra buzdít, hogy legyünk nagy bizalommal Isten hűséges szeretete iránt, aki soha nem hagyja magára népét a megpróbáltatás idején.
Az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció, a Ferenc pápa által ráruházott jogkör erejénél fogva, engedélyezte a Szentmise járvány idején választható miseszöveget, amíg a világjárvány véget nem ér.

A dekrétum (IDE kattintva letölthető) Link
és a mise szövegének hivatalos magyar nyelvű fordítása ITT letölthető. Link

Forrás: MKPK Sajtószolgálat

Magyar Kurír 2020.04.14
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
2020.04.13. Húsvét hétfő Szentangyalok templom
  2020-04-14 12:13:39, kedd
 
  Videó Link

Mottó:
Húsvétvasárnap reggel az asszonyok sietve távoztak el Jézus sírjától.
Egyszerre csak Jézus jött szembe velük, és megszólította őket: ,,Üdv nektek!
Ne féljetek! Siessetek, és vigyétek hírül a tanítványoknak, hogy menjenek Galileába! Ott majd viszontlátnak engem." Mt 28,8-15

...... .....



...... ........



...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért, április 14-én
  2020-04-14 12:07:06, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Imádkozzunk a járvány megszűnéséért 04.14 Pécs
  2020-04-14 12:05:13, kedd
 
  Pécsi Egyházmegye Videó Link

Másik videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Ima Rózsi néniért – és mindenki másért
  2020-04-14 08:55:30, kedd
 
  Egy megindítóan szép írás... amely után a szívünk egy dologra vágyik, csatlakozni az imádsághoz a betegekért!
Szűz Mária betegek gyógyítója! Könyörögj érettünk
Egy arc a koronavírusos betegek arctalan statisztikájából:
Szendéné Kiss Nóra érzékeny tollú többgyermekes fiatal édesanya, akinek már több remek írását közreadtuk az általa alapított MiDió honlapról. Most egy arcot emel ki a statisztikák arctalan rengetegéből, Rózsi nénit. Olvassunk, imádkozzunk érte és minden betegért.
...... ........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Apostol TV élő adás oldala
  2020-04-14 08:48:15, kedd
 
  ...... .......



Apostol TV élő adás oldala Link

Apostol TV Youtube csatornája Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1254
  • e Hét: 7055
  • e Hónap: 40209
  • e Év: 273956
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.