Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Csoportok, amiben vagyok
  2020-04-15 19:22:53, szerda
 
  Szentség imádás Link
Vagy Link

Felnőtt hittan
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Levélben kaptam
  2020-04-15 19:20:28, szerda
 
  Az alábbi tanúságot tegnap kaptam. Csodálatos, szívszorító történet Isten jelenlétéről a bajban, és az ima erejéről!
Jézus Gyógyítása Videó Link

- Carlo Caretto: Atyám, reád bízom magam! című könyvéből:
Isten bizalma az emberben megingathatatlan. A végsőkig tud várni. Tudja, hogy az emberben lévő rossz jóra fordulhat, az éretlenségből érettség lesz, durvasága szelídségre, kegyetlensége szánalomra, ellenszenve vonzalomra változhat. A bennünk lévő lehetőséget szereti. Igen, Isten az emberben elsősorban azt szereti, ami még nincs meg benne.
A szeretet, amit Isten adott belénk, éppen az a képesség, hogy testvérünkben azt szeressük, ami még hiányzik belőle.
Ha szeretem testvéremet az összes hiányosságával együtt, akkor megértettem valamit az önzetlen szeretetből. Ha szeretettel vagyok iránta szegénységében, hazugságaiban, szétszakítottságában, hamisságában, sötétségében, az így rááradó szeretet új életet teremthet benne. A szeretet arra készteti, hogy az üdvösség útjára lépjen. Kezdi megutálni hazugságát, vágyódik a tisztaságra, sötétségét fény árasztja el.
Igen, Isten szereti az embert hiányosságaival együtt. Szereti azzal a biztos tudattal, hogy holnap fölülkerekednek benne a jó tulajdonságai. Ha így látom a földet, akkor már nem félek.

Nagyobb kép Link

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Hodász András: Az üres templom tragédia - Angyalföld
  2020-04-15 13:11:27, szerda
 
  A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat kíván. Húsvétvasárnap a hívek nem jöhettek el a templomba, Hodász András katolikus lelkipásztor és Kuzmányi István diakónus vitték el Jézust az emberekhez.
...... ........... ......


,,Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten."

Ady Endre Az Úr érkezése című versének sorait idézték fel azok a képsorok, amelyek a húsvétvasárnapi szentmisét követően Angyalföldön készültek.
Hodász András, a Budapest-Angyalföldi Szent Mihály-templom plébániai kormányzója és Kuzmányi István diakónus, az Új Ember katolikus hetilap főszerkesztője, az üres templomban tartott húsvétvasárnapi szentmise után, előre jelzett útvonalon haladtak végig az Oltáriszentséggel.
,,Nagyon megrendítő volt látni, hogy mennyien kijöttek, és nagy hittel, áhítattal várták Jézust. Mivel végig csengettünk, sokan, akik nem hívők, szintén kinéztek az ablakaikból, hogy mi történik, és néhányan meg is köszönték. De természetesen sok minden egyéb is bennem volt, például, hogy mikor hívják ki ránk a rendőrséget, és hogy fogom bírni végig tartani a monstranciát. Egy óra után már mindenem fájt" - idézte fel az átélt élményeket Hodász András.
A katolikus lelkipásztor beszélt arról is, hogy munkatársaival sokat gondolkodtak azon, hogy húsvét közeledtével, a járványhelyzet miatt kialakult körülmények között mi az a maximum, amivel segíteni tudják a híveket, akik hónapokon át kénytelenek nélkülözni a szentségek megerősítő kegyelmét. Így született meg az ötlet, ha a hívek nem jöhetnek el a templomba, Jézus megy el hozzájuk. Sok visszajelzés érkezett, hogy mennyire sokat jelentett az embereknek a Jézussal való találkozás.
Nagy kihívás ez a helyzet hívek és papok számára is. Hodász András szerint az üres templom tragédia. Megszokhatatlan. Az Egyház természete, létezésének csúcsa a liturgia. Bízik benne, hogy minél előbb újra összegyűlhetünk ünnepelni.
Addig marad az online kapcsolat. Négy-ötezer ember követi az interneten a Szent Mihály-templombeli szentmisék közvetítéseit a plébánia YouTube-csatornáján, sokan olyanok is, akik korábban nem jártak templomba.
,,Az Egyház már eddig is jelen volt az online térben. Talán most kicsit többen meglátták benne a lehetőséget. Az internetet lehet jóra is és rosszra is használni. Rajtunk múlik. Jelenleg az online letöltések kétharmada pornográf tartalom. Az Egyház akkor tudna változtatni ezen, ha minőségi és kreatív tartalmakat kínálna. Itt a lehetőség, hogy a szertartások közvetítését igényesen csináljuk meg, illetve hozzunk létre oldalakat a közösségi médiában, szánjunk rá időt, pénzt, profizmust."



Forrás: Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK)
Fotó: Zuggó Zsolt/Angyalföldi Szent Mihály Plébánia
Magyar Kurír 2020.04.15

Húsvétvasárnap - Szentbeszéd - Kuzmányi István videó Link
Kuzmányi István diaónus atya húsvétvasárnapi szentbeszéde. 2020. április 12.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Útravaló – 2020. április 15
  2020-04-15 13:02:05, szerda
 
  Amikor többnapos betegségből felgyógyul valaki, a láztól és az ágytól elgyöngült tagjainak jólesik járni egyet. Sétálni az utcán, elmenni valahová csak úgy, különösebb cél vagy indok nélkül. Amikor már jólesik kimozdulni, a legyengült tagokba akkor kezd visszatérni az élet. ,,Gyere, járjunk egyet" - szoktuk mondani ismerősnek, barátnak, rokonnak. Az Emmausz-járás is hasonló. Abból a tespedtségből, amibe a hosszú és fagyos téli időszak vetett, jólesik kiszakadni, és elmenni valahová. Kerülni, járni egyet a környéken. Bölcsen nevezik Emmausz-járásnak a húsvét másnapi körsétát. A tanítványok útközben Emmausz felé újjászületnek a halálos jeruzsálemi dermedésből.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Szentírás üzenete - 2020.04.15.
  2020-04-15 12:59:54, szerda
 
  Videó Link

Horváth József pápai prelátus gondolatai
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Esti szentmise Déva 04.15
  2020-04-15 12:58:43, szerda
 
  Videó Link

Csaba testvér szentmisét mutat be Déván

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Húsvét után kaptam - húsvéti képeslapok
  2020-04-15 12:51:02, szerda
 
  ......



...... ........... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Új Buda fontos információ
  2020-04-15 12:46:09, szerda
 
  Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam a kormány legújabb intézkedéséről. A család- és nyugdíjas védelem elnevezésű program részeként a kormány visszaépíti a 13. havi nyugdíjat, mégpedig négy részletben. Így 2021 februárjában a januári nyugdíjon felül a nyugdíjasok egyheti nyugdíjat fognak kapni, és ez történik majd 2022-ben, 2023-ban és 2024-ben is.
Amit 2010 előtt a balliberális kormányok elvettek, azt most a nemzeti kormány visszaépíti. Tesszük ezt azért, mert most ugyan a legfontosabb, hogy a járvány ellen küzdjünk, valamint, hogy megmentsük a munkahelyeket, de nem szabad elfelejtkeznünk a nyugdíjasokról sem, akiket a mostani helyzet leginkább fenyeget.
Tisztelettel:
Simicskó István 2020.04.10

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Erdő Péter: A járvány tudatosítja, hogy a világot nem
  2020-04-15 12:43:49, szerda
 
  Erdő Péter: A járvány tudatosítja, hogy a világot nem mi teremtettük
"Egymást segítve is keresnünk kell a problémák megoldását. Isten pedig minden embert örök életre hív, vagyis a megpróbáltatások is ebben az összefüggésben kapnak értelmet" - mondta lapinterjújában Erdő Péter.
"Egy járvány megmutatja, hogy részei vagyunk a teremtett világnak. Tudatosítja bennünk, hogy a világot nem mi teremtettük. Hálát és csodálatot érzünk, hogy az emberiség itt, a Földön élhet és mindmáig fennmaradt, átélt jégkorszakokat, természeti katasztrófákat, képes biológiailag alkalmazkodni sokféle hatáshoz"
- nyilatkozta Erdő Péter a Népszavának. A bíboros beszélt arról is, hogy a mostani helyzet ráirányította a figyelmet a nemzedékek közötti szolidaritásra, a kölcsönös szeretetre és segítségre. Egy tanulási folyamat ez, ahol elkezdjük jobban tisztelni azok munkáját, akik az egészségügyben, a szállítás, a köztisztaság, a kereskedelem területén és más fontos szektorokban dolgoznak. A főpásztor örvendetesnek nevezte a művészek szerepvállalását, ahogy otthonaikból is arra törekednek, hogy örömet szerezzenek az embereknek.
Az interjúban kitért arra is, hogy a Karitász javára gyűjtést szerveztek. Elsősorban élelmiszert, tisztító- és fertőtlenítőszereket, gumikesztyűket, maszkokat és más felszereléseket vásároltak, amelyet egyházi és állami szociális intézményeknek, rászoruló magánszemélynek juttattak el. A segítő feladatokat a fiatalabb önkéntesek végzik, ők vásárolnak az idősek számára és meleg ételt visznek nekik. A hajléktalanok ellátása külön kihívást jelent.
Erdő Péter beszélt arról is, hogy a központi tartalékból segítették a szórványban élő magyar híveket. Gyorssegélyt küldtek a földrengéstől és járványtól egyaránt sújtott zágrábi katolikusoknak is. A katolikus segélyszervezetek együttműködnek más felekezetek szolgálataival és a Vöröskereszttel is.
A főpásztor a sokszor elhangzó kérdésre - Isten ezt hogyan engedhette meg - is válaszolt. Azt mondta:
"Isten jó Atya, de nem nagypapa. A teremtett világból azt látjuk, hogy minden élőlénynek meg kell küzdenie az életért. Ezt teszi a szervezetünk is, amikor sok káros hatás ellen biológiailag védekezik. De nekünk tudatosan és egymást segítve is keresnünk kell a problémák megoldását. Isten pedig minden embert örök életre hív, vagyis a megpróbáltatások is ebben az összefüggésben kapnak értelmet."

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Szerda húsvét nyolcadában 04.15
  2020-04-15 12:24:55, szerda
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Péter apostol Jézus Krisztus nevében gyógyít.
Péter és János apostol egyszer a három órai imádság idején fölmentek a templomba.
Volt egy születése óta béna ember, akit naponta elhoztak, és letettek a templom úgynevezett Ékes-kapujánál, hogy alamizsnát kéregessen a templomba menőktől. Meglátta Pétert és Jánost, akik éppen belépni készültek a templomba, és alamizsnát kért tőlük.
Péter Jánossal együtt rátekintett, és megszólította: ,,Nézz ránk! Erre feléjük fordult abban a reményben, hogy kap tőlük valamit. Péter azonban így folytatta: ,,Aranyom, ezüstöm nincs. De amim van, azt neked adom: a názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel, és járj!"
Megfogta a béna kezét, és felsegítette. Azonnal életerő szállt a lábába, felugrott, és járni kezdett. Bement velük a templomba, járt-kelt, örömében ugrándozott, és dicsőítette Istent.
Az egész nép látta, hogy jár, és Istennek hálálkodik. Ráismertek, hogy ő az a béna koldus, aki a templom Ékes-kapujánál szokott ülni. Megdöbbentek, és nem tudták, hová legyenek a csodálkozástól, hogy ez történt vele.
Ez az Isten igéje. ApCsel 3,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Amikor Jézus a kenyeret megtörte, felismerték őt a tanítványok.
Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket: ,,Milyen dolgokról beszélgettetek egymással útközben?" Erre szomorúan megálltak, és egyikük, akit Kleofásnak hívtak, ezt válaszolta neki: ,,Te vagy talán az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudja, mi történt ott ezekben a napokban?"
Ő megkérdezte: ,,Miért, mi történt?" Azok ezt felelték: ,,A názáreti Jézus esete, aki szóban és tettben nagy hatású próféta volt Isten és az egész nép előtt. Főpapjaink és elöljáróink kiszolgáltatták őt, hogy halálra ítéljék, és keresztre feszítsék. Pedig mi azt reméltük, hogy ő váltja meg Izraelt. Azóta, hogy ezek történtek, már három nap telt el, és néhány hozzánk tartozó asszony megzavart bennünket. Hajnalban a sírnál voltak, de nem találták ott a holttestét. Azzal a hírrel tértek vissza, hogy angyalok jelentek meg nekik, akik azt állították, hogy él. Közülünk néhányan el is mentek a sírhoz, és úgy találtak mindent, ahogyan az asszonyok mondták, őt magát azonban nem látták."
Jézus erre így szólt: ,,Ó, ti oktalanok és késedelmes szívűek! Képtelenek vagytok hinni abban, amit a próféták jövendöltek! Hát nem ezeket kellett elszenvednie a Messiásnak, hogy bemehessen dicsőségébe?" Azután Mózesen kezdve valamennyi prófétából megmagyarázta, ami az írásokban őróla szól.
Közben odaértek a faluhoz, ahová tartottak. Úgy tett, mintha tovább akarna menni. De azok marasztalták és kérték: ,,Maradj velünk, mert esteledik, és lemenőben már a nap." Betért tehát, hogy velük maradjon. Amikor asztalhoz ültek, kezébe vette a kenyeret, áldást mondott, megtörte, és odanyújtotta nekik. Erre megnyílt a szemük, és fölismerték. De ő eltűnt előlük.
Akkor azt mondták egymásnak: ,,Ugye lángolt a szívünk, amikor útközben beszélt hozzánk, és kifejtette az írásokat?"
Még abban az órában útra keltek és visszatértek Jeruzsálembe. Ott egybegyűlve találták a tizenegyet és társaikat. Azok ezzel fogadták őket: ,,Valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak!" Erre ők is elbeszélték, mi történt az úton, és hogyan ismerték fel Jézust a kenyértörésben.
Ezek az evangélium igéi. Lk 24,13-35
...... ........



Imádság
Uram, te szeretsz engem a szenvedésben is! Uram, hiszek irántam való jóságodban és szeretetedben. Biztosan tudom, hogy te gondoskodsz rólam. Sok kegyetlenség van a világban. De a világ minden természetes összefüggésével együtt egy magasabb hatalomnak van alávetve. Hiszem, hogy te vagy a világ Ura és Teremtője. Hiszem, hogy minden a te kezedben van, minden ember, én is. Te Atyánk vagy, és szeretsz mindannyiunkat. Köszönöm, hogy az állandó változásban te vagy az élet nyugvópontja, amelyhez tarthatom magam. Köszönöm, hogy szilárd életem van benned, és így a jövőm nincs a véletlenre bízva.

Elmélkedés
Két tanítvány csodálatos útjáról olvasunk a mai evangéliumban, amely Jeruzsálemből a közeli faluba, Emmauszba vezet. Az ő útjuk az idegennel való találkozástól az Úr felismerésének és azonnali eltűnésének pillanatáig vezet. Az ismeretlen személlyel való néhány órányi beszélgetés miatt egészen különleges az ő útjuk, amelyet két irányba is megtesznek, visszafelé már nélküle, de mégis új érzésekkel a szívükben haladnak.
Az emmauszi tanítványok útján a fordulatot mind jelképes, mind szószerinti értelemben az a pillanat hozza, amikor a kenyértöréskor felismerik Jézust. De ehhez az élményhez, ehhez a felismeréshez két feltétel volt szükséges. Az egyik, hogy végigjárják a maguk útját. Ha Jeruzsálemben maradnak, nem találkozhattak volna ilyen módon Jézussal. Ők végigjárták a maguk útját, kezdetben egyedül, majd idegennek vélt útitársukkal. Jeruzsálemből elindulva alig várják, hogy végre hazaérjenek, aztán amikor már otthon vannak és egyedül maradnak az önmagát felismertető Jézus eltűnése után, akkor felugranak az asztaltól és rögtön indulnak vissza a városba. Alig várják, hogy Jeruzsálembe érjenek és elmondhassák, mit történt velük útközben és otthonukban.
És a másik feltétel, hogy behívják otthonukba a számukra akkor még ismeretlen útitársat, akit lángoló szívvel hallgatnak. Ha engedték volna tovább menni, nem történhetett volna meg az asztalnál a kenyértörés, amely kiváltotta a felismerést.
Húsvéti utamat nem tudom megspórolni, el kell indulnom és haladnom kell. Közben pedig érdemes hallgatnom arra, aki hozzám lép, társam lesz ezen az úton.
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5881
  • e Hét: 17511
  • e Hónap: 50665
  • e Év: 284412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.