Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Napra kész friss információ a járvány terjedéséről
  2020-04-18 14:27:01, szombat
 
  Napra kész friss információ a járvány terjedéséről. Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
ma fotóztam séta közben
  2020-04-18 14:16:51, szombat
 
  ...... .............



...... ............



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Idő milliomosok lettünk
  2020-04-18 14:08:47, szombat
 
  Nem is annyira a távolság, mint a járvány miatt telefonon hívtuk fel Böjte Csaba testvért, aki mesélt pápai áldásról, az internet adta lehetőségekről, gyerekekről és egy vackorfáról is.
Cikk a Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Mi tesz hőssé, öngyilkossá, vagy akár gyilkossá?
  2020-04-18 14:03:57, szombat
 
  "Nagyobb szeretete senkinek sincs annál,
mint ha valaki életét adja barátaiért!" Jn 15,13
Közel száz orvos és ugyanennyi pap halt meg Olaszországban a koronavírussal fertőzött betegek testi, lelki gyógyítása közben! Imádkozzunk érettük és kérjük segítségüket, hogy mi is feladatainkat példájuk szerint nagy lélekkel teljesíteni tudjuk!
Gondoljuk meg jól, hogy hol a helyünk, mi a feladatunk, mit kér tőlünk a hivatásunk, az állapotbeli kötelességünk, teremtő Istenünk?!
Akik kötelességteljesítés közben halnak meg azok hősök, szentek, azokról utcákat, intézményeket neveznek el, emlékükre képeket festenek, szobrokat állítanak, azokat az egyház boldognak, szentnek nevezi őket, mert hisszük, hogy Isten jobbján nyertek helyet! Jól van ez így! Tiszteljük őket és ugyanakkor példájukon épülve mi magunk is vállaljuk alázattal, hűséggel, szorgalmas buzgósággal a mindennapi állapotbeli kötelességeinket!
Aki balgán, ügyetlenkedve, maga okozza önmagának a vesztét, vagy az aki vakmerően, törtető kivagyiságban maga keresi magának a bajt, az öngyilkos! De ennél is rosszabb, ha valaki akár bűnös gondatlanságból, feladatainak az elmulasztásával, nem beszélve a nagyravágyó tudatos bajkeresésről valakinek testi, lelki vesztét okozza, az gyilkos, az Isten és az ember előtt elítélendő bűnös!
Mit kér tőled a a vállalt hívatásod? Életünk egyik legfontosabb kérdése, mellyel ritkán nézünk szembe. A mindennapokban, akkor és ott azt a feladatot melyre vállalkoztál, melyre tanulmányaid végzésével tudatosan készültél, hogy teljesíted!? A gátőrnek ha árad a folyó, a gáton van a helye! A tűz ha ég, a tűzoltó a lángok közé megy, hogy mentse az életet, hogy oltsa a tüzet! Az orvosnak a kórházban kell lennie, még akkor is ha az ismeretlen kór akár őt is elragadhatja! Tanuljunk tőlük helytállást, mert ott ahol vagy, neked is helyt kell állnod akár, mint kereskedő, tanár vagy utcaseprő, mindegy! Testünk utolsó kis sejtje is, ha nem teljesíti feladatát, ha rákosan elkezd burjánzani, azaz mást csinálni, mint amire született, akkor az egész lényünk szenved, meghal! A liberális lötyögés, hogy mindenki azt teszi a társadalomban amihez neki kedve van, mert csak ő, az egyén a fontos, öngyilkosság, de lehet, hogy gyilkossá tesz az önző felelőtlenség mely kiszakít a családod, környezeted, néped élő testéből. Az élet válaszokat, tetteket vár el tőlünk, kerüljön az bármibe! Ott ahová álltál, ahová talentumaid, tanulmányaid alapján állítottak, ha hivatásodat nem teljesíted, mint orvos, pap, politikus vagy katona, lehetsz bármi, a nagy gépezet legparányibb sejtje is, ha nem teszed a dolgodat, megvetésre méltó senki vagy! Ne feledd, a bajban ha elhagyod őrhelyedet, ha bármilyen okból nem teljesíted vállalt kötelességedet, akkor gyáva árulója vagy annak a közösségnek mely táplált és iskoláztatva téged felnevelt! Burjánzó rákos daganatként, ha a létért dolgozó szervezetben csak a magad érdekét keresed, akkor gyilkos vagy, s csak remélni tudjuk, hogy az igazságos szike kivág, s megmenti tőled a közösséget!
Mi felnőttek, kik egy öregotthonban vagy gyermekvédelmi központban dolgozunk, nekünk is teljesítenünk kell állapotbeli kötelességünket! Nem hagyhatjuk magukra a védtelen életeket! Testi, lelki épségünket tudatosan, bölcsen védve, vállalt kötelességünket teljesítenünk kell, még akkor is, ha ezáltal veszélynek tesszük ki magunkat! Nap mind nap egészségünket, életünket, a bennünket végtelenül szerető Isten kezébe helyezve, alázattal vállaljuk sorsunkat. Bátran éld meg vállalt küldetésedet, tudva azt, hogy a kötelességüket szeretettel teljesítő emberek már itt a földön társai a világot megalkotó, és folyamatosan továbbteremtő Szentháromságnak!
Szeretettel, Csaba t.

*
- Olaszországban 94 orvos és 26 nővér halt meg koronavírusban.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Szombathely - szentmise vasárnap 04.19
  2020-04-18 14:00:46, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szent Anna és Szent Joachim
  2020-04-18 13:58:30, szombat
 
  Szent Annát és Szent Joachimót, a Boldogságos Szűz Mária szüleit, Jézus Krisztus nagyszüleit hívjuk ma a szentmisében segítségül, szeretettel kérjük őket, hogy járjanak közbe felmenő rokonainkért, idős, beteg testvéreinkért!
Európa népei lassan elvesztik a nagyszülőket, elárvulunk mindannyian! Egy szomorú vízválasztóhoz értünk! Imádkozzunk a halottainkért, az elmenő generációért és nőjűn fel alázattal az ők hátramaradt poraikból!!
Megrendült lélekkel, Csaba t.

- Magyar kurír oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya mondta egykoron
  2020-04-18 13:56:49, szombat
 
  - "Csak a Paradicsomban leszünk teljesen boldogok". Pio atya

- "Az élet viharok közepette is meg lehet tartani a lelki békét". Pio atya

- " Isten irgalma mindig nagyobb lesz, mint a te hálátlanságod." Pio atya

- "Ha a világ kifelé fordul, hogy minden sötétségben, füstben vagy zavarban van, Isten mindig velünk lesz". Pio atya

- Imádkozz, legyen önbizalmad és ne aggódj. A rohanás nem vezet semmire. Isten irgalmas és meghallja az imát ". Pio atya

- "Ha kíváncsi vagy arra, hogy Isten hol van a szükségben ... tedd a kezed a szívedre, Ő minden szívverésedben ott van." Pio atya

- Pio atya, miért halnak meg először a jó emberek?
Amikor elmész egy kertbe, milyen virágot választasz először?
A legszebbet..." Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Legyetek jók, ha tudtok - részlet a filmből
  2020-04-18 13:52:56, szombat
 
  Keresel itt, keresel ott, de mikor a halál elragad,mi marad az élvezetekből,hiábavaló hiúság.
Ha csak a gyönyöröknek élsz,csak a drága kincsek csillogását látod,a végén mi marad neked,hiábavaló hiúság.
Keresel itt, keresel ott,az élvezeteket hajszolod,vidám vagy, száműzöd a gondot,de ez csak hiábavaló hiúság.
Ha a tükörben nézed nyugodt tekinteted,el sem képzelheted,hogy e nap a te végzeted.Minden hiúság, csak hiúság,éljetek boldogan és szerényen,legyetek jók, ha tudtok,a többi úgyis hiábavaló hiúság.
Minden hiúság, csak hiúság,adj, Uram nyugodalmat,segítsd a bizodalmat,és a békesség sem hiányozhat.
*
Vanita di vanitaVai cercando qua, vai cercando la,ma quando la morte ti coglierache ti restera delle tue voglie?Vanita di vanita.
Sei felice, sei, dei pensieri tuoi,godendo solo d'argento e d'oro,alla fine che ti restera?Vanita di vanita.
Vai cercando qua, vai cercando la,seguendo sempre felicita,sano, allegro e senza affanni...Vanita di vanita.
Se ora guardi allo specchioil tuo volto serenonon immagini certo quel cheun giorno sara della tua vanita.
Tutto vanita, solo vanita,vivete con gioia e semplicita,state buoni se potete...tutto il resto e vanita.
Tutto vanita, solo vanita,lodate il Signore con umilta,a lui date tutto l'amore,nulla piu vi manchera

Böjte Csaba testvér osztotta meg a Facebook oldalon
Facebook oldali videó Link

*
- A Legyetek jók ha tudtok című film zenéje olaszul, magyar felirattal /teljes film
Videó Link Lejátszási idő: 2 óra 30 perc
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Orvosok szolgáltatták ki az Eucharisztiát húsvétkor a korona
  2020-04-18 13:44:01, szombat
 
  Orvosok szolgáltatták ki az Eucharisztiát húsvétkor a koronavírusos betegeknek.
,,Spontán módon jött az ötlet, amit Carlo atya, a kórházlelkész azonnal támogatott, és felkészített minket arra, hogyan éljük meg a helyzetet" - mondta el Lorenzo Guarducci doktor, aki öt kollégájával együtt szolgáltatta ki a koronavírus-fertőzötteknek az Eucharisztia szentségét.
Giovanni Nerbini püspök megbízásából húsvétvasárnap a pratói kórház orvosai mint rendkívüli kiszolgáltatók elvitték a betegeknek az Eucharisztiát. Az ötlet maguktól az orvosoktól származott.
,,Spontán módon jött az ötlet, amit Carlo atya, a kórházlelkész azonnal támogatott, és felkészített minket arra, hogyan éljük meg a helyzetet" - mondta el Lorenzo Guarducci doktor, aki öt kollégájával együtt szolgáltatta ki a koronavírus-fertőzötteknek az Eucharisztia szentségét.
Nerbini püspök is pozitívan fogadta a kezdeményezést, és húsvét vasárnapján a kórházkápolnában megbízta őket, hogy legyenek a szentáldozás rendkívüli kiszolgáltatói. Az onkológiai, a sürgősségi, a koronavírusos betegeket ellátó és az intenzív osztályon szolgáltatták ki a szentséget, több mint száz beteg áldozott így húsvétkor a kórházban. Bergamaschi atya, a kórházlelkész is védőfelszerelést öltött, és az orvosokkal tartott. A szentségtartóban az ostyákat úgy helyezték el, hogy ne érjenek közvetlenül egymáshoz. A lélegeztetőgépre kapcsolt betegek esetében, akik nem tudták magukhoz venni a szentséget, egy imádságot mondtak el.
,,Együtt sírtam a betegekkel. A kórházak a gyógyítás helyei, de nem választhatjuk el a testet a lélektől: azt látom, hogy a koronavírus elleni harcban az erőinket túlságosan csak a páciensek testi bajaira fordítjuk - jegyezte meg az egyik orvos, Filippo Risaliti. - Ferenc pápa szavai ösztönöztek minket. Amikor azt mondta, hogy az egészségügyi dolgozóknak az Egyház közelségét is érzékeltetniük kell a szenvedő emberekkel, eldöntöttük, hogy húsvétkor jelentkezünk az Eucharisztia kiszolgáltatására. Csak mi tehettük ezt meg, mivel csak mi mehetünk be a kórtermeikbe."
Guarducci elmagyarázta, hogy ezzel a különleges szertartással szerették volna gyógyítani a sebet, amit az elszigeteltség okoz: ,,A járvány egyik drámai következménye éppen az elszigetelődés, a betegek és az egészségügyi dolgozók mindentől és mindenkitől el vannak szigetelve." Ahogyan a kórházi dolgozók nagy része, ő maga is több mint egy hónapja nem ment már haza a feleségéhez és a gyermekeihez. ,,Áldoztatni a betegeket ennek az űrnek a betöltését is jelentette számomra, ezzel a gesztussal az Úron keresztül kapcsolódtam a szeretteimhez. Emberként, keresztényként, orvosként életem egyik legszebb élménye volt." A leginkább akkor hatódott meg, amikor egy koronavírussal fertőzött anya és fia vették magukhoz az Eucharisztiát.
Risaliti elmondta, hogy az orvosok tisztában vannak vele, mennyire el vannak szigetelve a betegek a szeretteiktől. ,,Egyedül vannak, szenvednek, nemcsak testükben, de lelkükben is. Távol vannak az emberektől." A püspök, aki megbízta őket az áldoztatással, elmondta, hogy ebben a nehéz időben nekik, orvosoknak ez is a hivatásuk. ,,És én egyetértek ezzel: jelenleg túlságosan is a testi bajokra kell koncentrálnunk, de tudom, hogy az ember lelke és teste nem választható el egymástól. A léleknek is szüksége van a gyógyulásra."

Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás és fotó: Avvenire
...... ..........


Magyar Kurír 2020.04.18

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A barna maci csak segít, a kijárási tilalom betartásában
  2020-04-18 13:39:53, szombat
 
  Az éjjel egy medve sétált Székelyudvarhely utcáin
...... ...........


A Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették a lakosokat, hogy keddről szerdára virradóan medve jelent meg Udvarhely egyik utcájában - közölte a Hargita megyei katasztrófavédelem.
A tájékoztatás szerint a medve a Rákóczi utcában bukkant fel, de mire a hatóságok kiértek a helyszínre, már nem találták ott az állatot.
Ha másban nem is, de a medvekérdésben élenjáró Borboly Csaba megyei tanácselnök nemrég arra figyelmeztetett, hogy lévén április közepe, várhatóan meg fognak jelenni az anyamedvék a környéken, és arra kérte a lakosságot, hogy azonnal jelezze mindenki a hatóságoknak, ha medvét lát, vagy vadkárokat észlel.
Hadnagy Lehel, a Szilos vadásztársaság elnöke a medvéket távol tartó óvintézkedések betartására kérte az embereket. Ezek közé tartozik, hogy ne hagyjanak az udvaron vagy a háztáji gazdaságok területén állati eredetű hulladékokat vagy állateledelt, mert a medvék messziről megérzik ezek szagát

Forrás: Itthon ma oldal 2020.04.18
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 885
  • e Hét: 6576
  • e Hónap: 27259
  • e Év: 230172
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.