Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Influenza kezelése házi módszerekkel
  2020-04-22 22:48:49, szerda
 
  Az influenza akár még májusban is elérhet bennünket, hiszen a levegőben lévő kórokozók az időjárás változékonysága miatt még ebben az évszakban is támadhatnak. Sok esetben elegendő otthoni módszerekkel kúrálni magunkat és nem szükséges azonnal az orvoshoz menni.

A sós vízzel történő gargalizálás sokat segíthet a torok fájdalmának enyhítésében. Öntsön egy pohárba 2 dl langyos vizet, majd ehhez adjon negyed teáskanálnyi sót. Gargalizáljon vele. Ez az elegy nemcsak a fájdalmat, de a gyulladást is csökkenti.

A másik remek természetes módszer a méz. A méz nemcsak a torokfájást enyhíti, de köhögés esetén is nagyon hasznos lehet. Segíti csökkenteni a köhögési reflexet és az irritált nyálkahártyát is megnyugtatja.

A C-vitaminban és cinkben gazdag táplálékok is sokat segíthetnek, hiszen mindkettőnek nagy szerepe van az immunrendszer megerősítésében.

A gyömbér gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. A gyömbér nemcsak az émelygés és a hányinger csillapításában lehet a segítségünkre, hanem a láz és a megfázás tüneteit is enyhíteni tudja.

A bodza gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és értékes, antioxidáns vegyületekkel van tele. Kutatások igazolják, hogy a bodza jelentősen képes lecsökkenteni a megfázás és az influenza időszakát, sőt még arcüreggyulladás esetén is jelentős sikereket értek el ezzel a csodálatos gyógynövénnyel.

A propolisz antivirális és antibakteriális hatással is rendelkezik, így vírusos és bakteriális fertőzés esetén is bátran bevethető. Használható megfázás esetén, de a torokfájás kellemetlen tüneteit is csökkenteni tudja.

Az illóolajokkal történő inhalálás is sokat segíthet a tünetek enyhítésében. Az egyik ilyen illóolaj az eukaliptusz, amely vírusölő és antimikrobiális hatásokkal rendelkezik. A borsmentaolaj pedig a nyálkahártyát nyugtatja meg.

A fokhagyma egy allicin nevű vegyületet tartalmaz. Ez a gyógynövény antioxidáns, antimikrobiális és vírusellenes hatásokkal rendelkezik. A megfázás és az influenza tüneteinek csökkentésében segíthet a fokhagymában megtalálható C-vitamin, az enzimek, a kén- és a szeléntartalom is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Hasznos információk
  2020-04-22 22:45:16, szerda
 
  Manapság már mindenre azt mondják, hogy egészségtelen, de amikor úton-útfélen azt halljuk, hogy az eladás érdekében mi mindent megtesznek egyes cégek, vállalatok, akkor bizony nem árt elgondolkodni ezeken a szóbeszédeken.

Például nyáron hogyan marad a boltban sokáig friss egy-egy zöldség vagy gyümölcs? Hozzáértők szerint ha egy szupermarketben látunk egy csomó, ragyogó kinézetű gyümölcsöt, annak az az oka, hogy megpermetezik azokat mindenféle vegyszerrel, hogy jó sokáig frissek maradjanak, és sokáig el lehessen azokat adni. Én rendszerint a fűszernövényekkel járok így. Az üzletben mindig olyan csodaszépek.

Hiába kertészkedem nyáron, télen még mindig el szoktam csábulni, amikor meglátok egy pozsgás levelű bazsalikomot, és eszembe jut, hogy a húsételnek milyen karakteres íze lesz a rozmaringtól. Ilyenkor mindig beteszek a kosaramba egy-egy cseréppel ezekből a fűszernövényekből, de néhány nap múlva el is hullajtják a levelüket. Ezért hát el is határoztam, hogy télen is saját magam termesztem meg a fűszernövényeimet magról, így biztos lehetek benne, hogy a talaja semmilyen káros anyaggal nem érintkezett.

A boltokban, nagyobb bevásárlóközpontban rendszerint előre csomagolt termékeket is árulnak. Általában azt írják a csomagolásra, hogy ezek a zöldségek vagy gyümölcsök tiszták, azonban nem árt az óvatosság, nem árt, ha étkezés előtt ismét megmossa ezeket a termékeket.

A déli országokból származó gyümölcsök héját nem szabad megenni. Ezeket a gyümölcsöket is különféle peszticidekkel kezelik, hogy ne csak kibírják a hosszú utazást, hanem még itthon is jó sokáig frissek maradjanak. Ha eddig felhasználta a citrom vagy a narancs héját, jól teszi, ha ezek után a szemetesbe dobja azokat.

Ha bioterméket szeretne vásárolni, mindig bizonyosodjon meg arról, hogy az valóban bio, mivel sok esetben derül ki az, hogy az adott gyümölcsöket és zöldségeket is ugyanúgy vegyszerrel kezelték, csak kicsit drágábban adják a piacon.

A boltokban a régebbi lejárati dátummal ellátott termékek kerülnek a polcok hátuljára, míg azok, amelyek egy-két napon belül le fognak járni, előre kerülnek. Jól teszi, ha mindig megnézi az adott termék lejárati dátumát, és nem otthon érik a kellemetlen meglepetések ezzel kapcsolatban.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A trigliceridszint csökkentése természetes módszerekkel
  2020-04-22 22:40:37, szerda
 
  Amikor elmegyünk laborvizsgálatra, mindenképpen nézetni kell trigliceridszintet is, mivel ha ennek magas az értéke, az jelentősen megnöveli a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

A triglicerid szintje jelzi a zsír mennyiségét a véráramban. Amennyiben magas értékeket mutat, úgy a szív- és érrendszeri betegségek kockázata nő meg, illetve a halálozási kockázatok is jelentősen megemelkednek. Természetesen a kezeléssel csökkenthető a triglicerid magas szintje.

Sajnos néhány betegség is elősegíti a trigliceridértékek megemelkedését. Ilyen például a pajzsmirigybetegség, a cukorbetegség, de egyes májbetegségek is megemelik a szervezetben a zsírszintet.

A trigliceridszint növekedésében kiemelt szerepet játszanak a finomított szénhidrátok. Ide sorolható a fehér lisztből készült kenyér, péksütemények, kekszek, sütemények, rágcsálnivalók. Nyilvánvaló, hogy a trigliceridszint csökkentéséhez minimalizálni szükséges ezeket a táplálékokat, de ki is lehet iktatni azokat az étrendből. Helyette készítsen magának teljes kiőrlésű lisztből finomságokat, és reformálja meg az étkezését, azaz fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt, amelyek csak minimális zsírt és szénhidrátot tartalmaznak.

A rendszeres testedzés segít a kalóriaégetésben, ezáltal a trigliceridszint is csökkenni fog. Már a mérsékelten intenzív testmozgás is mintegy 20 százalékkal képes csökkenteni a trigliceridszintet. Tanulmányok igazolják, hogy a trigliceridszint drasztikus csökkentésében elsősorban az aerob testmozgás lehet a segítségünkre. Ahhoz, hogy a vér zsírszintje ne emelkedjen meg, vagy ha már levittük annak magas értékét, akkor heti 150 percet kell ahhoz mozognunk, hogy az értékek így is maradjanak. Természetesen az egészséges táplálkozást továbbra is folytatni szükséges.

Az alkohol megemeli a trigliceridszintet, ami viszont megemeli a vérnyomást, de az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának esélyét is. A mértékkel fogyasztott alkohol nem okozhat gondot. Nőknél ez egy egységet, míg férfiaknál két egységet jelent. Bor esetében ez nőknél 1, míg férfiaknák 2 decilitert jelent.

A rendszeres cukor- és édességfogyasztás is drasztikusan megemelheti a trigliceridszintet. A hozzáadott cukorról se feledkezzen meg, amit nagyon sok feldolgozott élelmiszer is tartalmaz, ez szintén nagy veszélyeket hordoz magában, már ami a trigliceridszint emelkedését illeti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A cukorbetegség-főzési módszerek
  2020-04-22 22:37:31, szerda
 
  A cukorbetegség megakadályozása a főzési módszerek egyszerű megváltoztatásával.

Az, hogy egy étel mennyire marad egészséges, nagyban függ attól is, hogy milyen főzési technikát alkalmazunk. A minimálisan feldolgozott vagy nem agyonfőzött élelmiszerek segítenek megakadályozni a cukorbetegséget és csökkentik a glükózszintet, szabályozzák a testsúlyt és megnövelik az élettartamot. Ezzel szemben kutatások igazolják, hogy a magas hőmérsékleten elkészített vagy a feldolgozott élelmiszerek káros glikációs végterméket és mutagéneket szabadítanak fel.

A magas hőmérsékleten kezelt ételek glikációs végtermékei (AGE) a szövetek működésének elvesztését idézik elő. Ezek a sejtes elváltozások károsítják a DNS-t és megnövelik a rák kialakulásának a kockázatát.

A hőkezelt és a roston sült húsok a legmagasabbak glikációs végtermékekben, amelyek nagyon mérgező anyagoknak számítanak. Hiszen ha az ételeket magas hőmérsékleten kezelik, akkor olyan kémiai változások következnek be, amelyek óriási károkat generálnak a sejtekben. Például azoknál a férfiaknál, akik hetente 1,5 adagnál több grillezett húst fogyasztanak, 50 százalékkal nagyobb a prosztatarák kialakulásának a kockázata.

Akik nem magas hőmérsékleten kezelt ételeken élnek, nemcsak elkerülhetik ezeket a betegségeket, de még fogyhatnak is. Nem beszélve arról, hogy a koleszterin- és a vércukorszintjük is csökkenhet.

A főzési módszerek ezért kulcsfontosságúak az egészségre nézve és még a cukorbetegséget is megakadályozhatjuk, ha nem sütjük agyon az ételeinket. Az alacsony hőmérsékleten kezelt ételek csökkenti a káros glikációs végtermékeket és megakadályozzák a DNS-t károsító toxinok és karcinogének képződését.

Nagyon fontos, hogy mindenki elegendő figyelmet szenteljen a főzési módszerekre, hogy elkerülje a cukorbetegséget, a rákos betegségeket és a felgyorsuló öregedési folyamatokat. A nyers étkezés lenne az ideális választás, de már azzal is sokat tehetünk az egészségünkért, ha sok friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, illetve egészségesen elkészített szárnyas és halételeket fogyasztunk és csak minél kevesebb grillezett és feldolgozott táplálékot veszünk magunkhoz.

Az egészséges főzési módszerek - párolás, gőzölés, alacsony hőfokon való főzés - is sokat segíthetnek a glikációs végtermékek csökkentésében. A marinálás is jó döntés. Ilyenkor az ételeket az elkészülésük előtt savas kémhatású folyadékban pácoljuk. De ez csak akkor egészséges, ha ez a savas kémhatású folyadék valamilyen biocitrusfélének a frissen préselt leve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Az ízületi gyulladás fellángolása
  2020-04-22 22:34:39, szerda
 
  Az ízületi gyulladás leginkább idősebb korban jellemző. Sok esetben nem is kell rá semmilyen gyógyszert szedni. Elegendő csak betartani némi szabályt az étkezésben, ugyanis az ízületi gyulladás könnyedén fellángolhat, ha olyan táplálékokat fogyasztunk, amelyek újra és újra előhozzák a tüneteket.

A tejterméket mindenképpen kerülni szükséges, mivel a benne lévő fehérjék nagyban felerősítik a tüneteket. Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be. Majdnem mindenki érzékenyen reagált a tej fogyasztására, de a tejtermékek sem jelentettek kivételt. A sajt például a térdben lévő ízületek fájdalmát erősítette fel nagymértékben.

A zsírban sült és a feldolgozott élelmiszerek gyulladást generálnak az emberi szervezetben. Ezek az ételek telített zsírban gazdagok, amelyek súlyosbítják a gyulladást. Márpedig a szervezetben kialakuló gyulladások is hozzájárulnak az ízületes betegek állapotának rosszabbodásához.

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek a cukrot és a cukros ételeket sem árt elkerülni, hiszen ez is a tünetek felerősödéséhez vezethet. Ilyenkor ugyanis megnő a glükózszint a szervezetben, ami szintén gyulladást generál, ez pedig fokozza a fájdalmat.

A húsételek sem tesznek éppen jót az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek, például a grillezett húsok is egyfajta gyulladást generálnak az emberi szervezetben. A szerveztben megjelenik az úgynevezett glikációs végtermék, amely szintén gyulladáshoz vezethet.

A fehér lisztből készült kenyér és péksütemény senkinek nem tesz jót, nem csak az ízületi gyulladásban szenvedőknek. A finomított szénhidrátok is gyulladást okoznak. Fehér liszt helyett fogyasszon teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret és egyéb élelmiszereket.

A rendszeres kávéfogyasztás megnöveli az ízületi gyulladás kialakulásának az esélyét. A koffeinben gazdag kávé helyett igyon koffeinmentes gabonakávét vagy antioxidánsokban gazdag teát.

Egyes gabonafélékben megtalálható glutén is gyulladást okoz a szervezetben. Egyes embereknél lisztérzékenység alakul ki, amely nem más, mint egy autoimmun betegség, csakúgy, mint az ízületi gyulladás. A glutén is okolható a gyulladás elhatalmasodásáért.

Az alkohol felelőssé tehető a gyulladást okozó citokinek elszaporodásáért. Ezért ha nem szeretné, hogy felerősödjenek az ízületi gyulladás tünetei, ne fogyasszon alkoholt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Botox-hatású házi pakolás
  2020-04-22 21:44:18, szerda
 
  Nemcsak ránctalanít, elhalványítja a barna foltokat és mélytisztító ez a házi arcmaszk. 3 összetevője 3 irányban hat.

Az afrikai asszonyok megették a banánt, aztán a héj belső felével áttörölték az arcukat. Sosem ráncosodtak meg. A titok nyitja a banánban található keményítő és savak. Ezt kiegészíti a joghurt pórusösszehúzó és gyulladás csökkentő hatása, valamint a narancslé magas savtartalma, ami nagyon jól hámlasztja az elhalt bőrsejteket.

Keverj össze egy széttört banánt joghurttal és narancslével, hogy jól kenhető legyen. Ezt hetente alkalmazd az arcon 20 percig: fehér és üde lesz a bőröd, a ráncok fokozatosan eltűnnek, és mivel megszűnik minden gyulladásos folyamat, sokkal egyenletesebb lesz a bőr színe és felülete.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hatékony arcmaszk- otthon
  2020-04-22 21:39:31, szerda
 
  100%-ban természetes és könnyen elkészíthető maszk. Olcsó, hatékony és természetes!

3 összetevője:
méz
tojás
tejpor

Tisztító maszk:
Keverj el 1 egész tojást 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál tejporral. Keverd addig, amíg egységes homogén masszát nem kapsz. Ezt kend fel a sminktől megtisztított arcra és hagyd rajta 15 percig. Ezután meleg vízzel öblítsd le. Ha van szokásosan használt krémed azt utána ugyan úgy használhatod. Ez a maszk megtisztítja arcod, leradírozza a nem kívánt szennyeződéseket.

Hidratáló maszk:
Ha a tisztításon túl száraznak is érzed bőröd, készíts hidratáló maszkot néhány csepp mandula olaj hozzáadásával.
Keverj el 1 tojás sárgáját 2-3 csepp mandula olajjal és 2 kanál mézzel. Az előzőleg megtisztított arcra kend fel ezt a maszkot és hagyd hatni 20 percig. Addig pihenj meg, olvass el néhány cikket. Ez könnyű krém a legjobb megoldás a fáradt, száraz bőrödnek. Ha letelt az idő meleg vízzel öblítsd le és meglátod, hétről hétre érezheted, láthatod megszépülő bőrödet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A tüdő egészsége- Cordyceps gyógygombával
  2020-04-22 21:24:35, szerda
 
  Hogyan segítheti a Cordyceps gyógygomba a tüdő egészséges működését?

Az ősi távol-keleti gyógyítók már évezredekkel ezelőtt úgy tekintettek a cordyceps gyógygombára (hernyógomba), mint a tüdő egészséges működésének természetes védelmezőjére.
Cordyceps gyógygomba és a tüdő egészséges működése
A modern kutatások azt mutatták, hogy a Cordyceps gomba segítséget nyújthat számos tüdőbetegség tüneteinek az enyhítésében, mint pl. a krónikus bronchitis, asztma, tüdőgyulladás.

Ez elsősorban a gomba gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhető, melyek segítenek ellazítani a hörgők falát és javítják az oxigén felvételét.

Több tanulmány is arra a következtetésre jutott, hogy a cordyceps tágítja a hörgőket, fokozza az adrenalin hatását, ami a hörgők ellazításában játszik szerepet és növeli a váladékképződést a légcsövekben.

A cordyceps gombában található aktív hatóanyag gátolja a légcső összehúzódását, nagyobb mennyiségű oxigént enged a tüdőbe, ami különösen fontos asztmás betegeknél. Egy 50 fős klinikai vizsgálat azt mutatta, hogy a cordyceps sinensis kivonattal kezelt betegek esetében 5 nap alatt 81,3%-os javulás következett be, míg az antihisztamin kezelés 9 nap alatt csupán 61%-os javulást eredményezett.

Más tanulmányok a cordyceps gomba jótékony hatását mutatták krónikus bronchitisben és COPD-ben szenvedő betegeknél.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 98 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 177
  • e Hét: 5022
  • e Hónap: 36508
  • e Év: 241209
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.