2020-04-25 08:10:56, szombat
|
|
|
Hozzávalók
80 dkg fejes káposzta
30 dkg fodros tészta
1 evőkanál só
0,5 dl zsír
bors
Elkészítés
A káposztát egy éles késsel vágjuk vékony csíkokra, ennek
hiányában gyaluljuk le. Tegyük egy keverőtálba, enyhén sózzuk
le, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután alaposan nyomkodjuk ki
belőle a felesleges nedvességet.
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olajjal, és dobjuk rá a káposztát.
Sózzuk meg, vegyük a hőfokot alacsonyra, fedjük le, és időnkénti
átkeverés mellett pároljuk 30 percig. Szórjuk rá a cukrot, vegyük
közepesre a hőfokot, és 5-10 perc alatt pirítsuk a káposztát arany
barnára.
Amikor megpuhult, keverjük bele a borsot.
Közben főzzük meg a tésztát a csomagoláson leírtak szerint, szűrjük le,
és forgassuk a káposztához.
Frissen őrölt borssal és cukorszórással kínáljuk.
Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, majd összekeverjük
a pirított káposztával.
Megborsozzuk, majd sózzuk ízlés szerint.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 2. |
|
|
|