Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
Jézus-jelenések 04.26
  2020-04-26 19:20:11, vasárnap
 
  Az emmauszi tanítványok történetének van egy furcsa eleme, amin egyre gyakrabban elgondolkodom. A tanítványok beszámolójából kitűnik, hogy ők tökéletesen tisztában vannak a húsvéti történésekkel: az asszonyok híradásával az üres sírról és az angyalokról, Péter és János ezeket a tényeket megerősítő beszámolójával. Azt is mondhatnánk, hogy vasárnap délre már tudnak mindent, amiről az evangélisták beszámolnak, tisztában vannak a több tanú által megerősített eseményekkel. Mégsem hisznek. Hátat fordítanak Jeruzsálemnek, elindulnak napnyugat felé (vagyis: a fény felől a sötétségbe tartanak). Már-már panaszosan róják fel: ,,néhány hozzánk tartozó asszony megzavart bennünket". Mindent tudnak húsvétról, és mégsem támadt húsvét a lelkükben.
Milyen nagy a távolság az ember tudata és a szíve között! Mennyivel egyszerűbb Istent az agyunk skatulyáiban elraktározni, mintsem szabad életáramlásában szemlélni, befogadni! Keresztényként mi mindannyian tudunk arról, hogy Jézus feltámadt - immár harmadik vasárnapja ezt a titkot ünnepeljük. Ugyanakkor újra és újra felhorgad a kérdés: elért-e már a szívünkig ez az örömhír? Ha nem, akkor könnyen előfordulhat, hogy Isten eleven kezdeményezése, spontán és kreatív cselekvése az emberek között és az emberekben inkább zavarkeltő tényezőnek fog tűnni a szemünkben. Ugyanis előállhat az a helyzet, hogy az élő (vagyis a lezárt, tárgyiasító és ,,halott" okoskodásainkat szüntelenül meghaladó) Úr nem azt teszi, amit mi elvárunk tőle; nem úgy mutatkozik meg, ahogyan szeretnénk.
Ezzel el is érkeztünk a feltámadás utáni Jézus-jelenések egyik érdekes pontjához: miért van az, hogy a megszólítottak először nem ismerik fel a Mestert, s csak nagy nehezen fogják fel és fogadják el: valóban ő az. Nem pusztán arról van itt szó, hogy a halálból való visszatérés túl ,,fantasztikus", elképzelhetetlen a számukra. Ahogyan az emmausziak példája is mutatja, elvileg tudnak a beállt rendkívüli helyzetről, de még így sem képesek legalább a lehetőségét megadni annak, hogy a mellettük haladó furcsa idegen maga Krisztus legyen. Amikor Isten ,,életre kel", akkor nincs többé alávetve a gondolkodásunk, az elvárásaink szabályainak. Mi azonban továbbra is úgy akarjuk megtalálni az Urat, ahogyan mi keressük őt, rögzült előzetes elképzeléseink alapján, és nem úgy, ahogyan önmagában, a mi agyunk skatulyáitól függetlenül van. Ekkor áll elő az a helyzet, hogy mellettünk halad az úton, ám mi nem ismerjük fel őt.
Emmausz meghívás: akarjuk látni Isten igaz arcát, és akkor felismerhetjük őt, az Élőt, úgy, amint van!

Török Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Ferenc pápa megmondja
  2020-04-26 19:18:00, vasárnap
 
  ,,Minden összefügg mindennel, és mi, emberi lények mindannyian testvérként egybekapcsolódunk egy csodálatos zarándoklásban.
...... ........... ............


A Corvina Kiadó által kiadott kötetben a Szentatya válogatott beszédeit és írásait olvashatjuk, így a 2015-ös Laudato si' - Áldott légy, Uram kezdetű enciklika rövidített változatát, valamint Ferenc pápának többek között a menekültválságról, a szegények és fiatalok helyzetéről, a közönyről, a szexuális zaklatásról, a kommunikációról megfogalmazott állásfoglalásait.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Pio atya breviáriuma 04-26
  2020-04-26 18:56:33, vasárnap
 
  Pio atya breviáriuma
Jézus már megbocsátotta azokat a gyóntatószékben [04-26]
Gondolatban és gyónásban nem kell visszatérni az előző gyónásokban már megbánt bűnökhöz. Őszinte bánatunkért Jézus már megbocsátotta azokat a gyóntatószékben. Ott Ő megjelent nekünk és nyomorúságainknak, mint hitelező a fizetésképtelen adósnak. Végtelen nagylelkűséggel széttépte a vétkeinkkel aláírt váltókat, amelyeket isteni könyörületének segítsége nélkül biztosan nem tudtunk volna megfizetni. Visszatérni a régi bűnökhöz, újra vizsgáltatni akarva azokat csak azért, hogy még egyszer bocsánatot nyerjünk, mert kételkedünk az igazi megbocsátásban - nem bizalmatlanságot jelent-e ez a jóságban, amelyről már bizonyosságot kaptunk, amikor minden tartozásunkat eltörölte?... Csak ha a lélek megerősítésére szolgál, akkor gondoljuk újra bűneinket, amelyekkel megbántottuk Isten igazságosságát, bölcsességét, végtelen irgalmasságát: a bánat és a szeretet megszabadító könnyeivel sírjunk bűneink miatt.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Krisztus örömhíre képes feloldani szenvedéseink fájdalmát
  2020-04-26 18:53:38, vasárnap
 
  ...... ...........


Az alábbiakban Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem. húsvét harmadik vasárnapjára írt gondolatait adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Mai is aktuális Pio atya mondási
  2020-04-26 18:46:07, vasárnap
 
  " Bátorság, a csata után béke lesz." Pio atya

- Imádkozz értünk Pio atya és védd meg az összes szenvedő embert

- " A néma küzdelem zajt csap a mennyben. Pihenj, bízz Istenben, és ő a segítségedre lesz."Pio atya

- "A dicsőséges Jézus szép, de bármennyire is legyen az, nekem úgy tűnik, hogy a megfeszített még inkább"

- Ne félj, Jézus hatalmasabb, mint az egész pokol. És amikor a nevét hívod, a mennyben és a földön minden térd meghajol előtte, ami a jó vigasztalása és a rossz terrorja." Pio atya
........





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Olaszországban május közepétől újranyitnák a templomokat
  2020-04-26 18:44:30, vasárnap
 
  Az olasz kulturális miniszter május 18-ra tűzte ki a múzeumok és régészeti területek újranyitását - így a Colosseum és a pompeji ásatások is akkortól nyithatnak újra, miként a Vatikáni Múzeum.
Az olasz püspöki kar (Cei) tízpontos útmutatást küldött Olaszország belügyminisztériumának, amelyben a templomok fertőtlenítése, a szentmisén résztvevők biztonságos távolságra ültetése, a szenteltvíztartók üresen hagyása, az áldozáskor az ostya kézbe adása szerepel. A Cei kérelmezi a temetési szertartások újbóli engedélyezését, valamint a temetők újranyitását is.
hirdetés
A római kormány májustól tervezett ,,újraindulási" tervezetének újabb részleteit ismertette az olasz sajtó április 25-én, szombaton. A tervezetben a templomok megnyitása mellett többek között az olasz múzeumok és régészeti parkok újranyitása, a strandok és hegyi kirándulóhelyek biztonságossá tétele, a templomok és a temetők újbóli megnyitása, a szájmaszk használatának kötelezővé tétele is szerepel.
A második világháború utáni újjászületéshez hasonlította az új koronavírus-járvány utáni újraindulást Sergio Mattarella az április 25-i nemzeti ünnepen. Az államfő teljesen egyedül tette tiszteletét az ismeretlen katona sírjánál, Róma központjában.
Az olasz kormány április 25-re ígérte a végleges forgatókönyv bemutatását, amely azonban jövő hét elejére csúszott, miután néhány vitás kérdés még megoldásra vár. Hétfőtől a gépgyártás, május 4-én a kézműves ágazat és az építkezések indulnak újra, május 18-án pedig a kereskedelem és a vendéglátás. Tisztázásra vár a kijárási korlátozás oldásának ütemezése: május 4-től továbbra is csak indokolt esetben lehet mozogni, ugyanakkor engedélyezett lesz a szűk értelemben vett lakókörzettől való eltávolodás és a szabadtéri sportolás is. Május 18-tól a tartományok közötti mozgást is engedélyezik, ha ezt a járványgörbe aktuális alakulása megerősíti. A déli tartományok továbbra sem fogadnak a gócpontnak számító északi tartományokból érkezőket. Kötelezővé akarják tenni a szájmaszk használatot. Domenico Arcuri járványügyi kormánybiztos közlése szerint május 4-től országosan megkezdik az ellenanyagszintet mérő teszteléseket. Minden tartomány rendszeresen közölni fogja a saját területén mért reprodukciós rátát, s ahol a fertőzés szintje erősödik, újra szigorítani fogják az óvintézkedéseket.
Az olasz püspöki kar (Cei) tízpontos útmutatást küldött a belügyminisztériumnak, amelyben a templomok fertőtlenítése, a misén résztvevők biztonságos távolságra ültetése, a szenteltvíztartók üresen hagyása, az áldozáskor az ostya kézbe adása szerepel. A Cei kérelmezte a temetési szertartások újbóli engedélyezését, valamint a temetők újranyitását.
A kulturális miniszter május 18-ra tűzte ki a múzeumok és régészeti területek újranyitását - így a Colosseum és a pompeji ásatások is akkortól nyithatnak újra, miként a Vatikáni Múzeum.
A családoknak juttatott kedvezményekkel kívánják ösztönözni a belföldi turizmust, mivel az olaszok nem fognak külföldre utazni, és a tavaly Olaszországba érkezett több mint kétszázmillió külföldi látogató is elmarad az idén. A presszókban, éttermekben a vendégek között az asztalok között két méteres távolság betartását írják elő: ezért a tervek között szerepel, hogy az üzlet helység előtti járda vagy úttestrészén is további asztalokat helyezhetnek el, az esetleges parkolóhelyek megszüntetésével. A strandokon legalább négy méteres távolságot javasolnak a napernyők között, előzetes helyfoglalással. A szabad strandokra is csak meghatározott számú vendéget engednének be, ahogyan kötelező lesz a szájmaszk a hegyi kötélpályákon, a kabinos felvonók használatához a testhőmérséklet mérése. A hegyi menedékházak sátrakat helyezhetnek udvaraikra a vendégek közötti távolság betartására. A tömegközlekedésben csökkenteni akarják a napi csúcsforgalomban utazók számát, a munkahelyek és üzletek eltérő órarend szerinti működésével, nyitva tartásával. Megnyitják a nagyobb területű játszótereket, egészen szeptemberig szünetel viszont az oktatás: a tanév újranyitását váltott délelőtti-délutáni órarenddel, valamint a távoktatás fenntartásával képzelik el.



Forrás: MTI
Magyar Kurír 2020.04.26
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Vajon mennyit érne ma Júdás 30 ezüstpénze?
  2020-04-26 18:41:49, vasárnap
 
  Mai pénzben, a Jézus árulásáért kapott jutalom kevesebbet ér, mint gondolnánk.

Katolikus ma oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
A húsvétkor megkeresztelkedett mentős tanúságtétele
  2020-04-26 18:35:18, vasárnap
 
  ,,Az életünk minden egyes napja ajándék Istentől, nem szabad lemondanunk sem magunkról, sem másról. A Jóistent kértem, hogy segítsen túlélnem.
Vanek Ákos triatlonista, világbajnoki bronzérmes, világkupa-futamgyőztes tavaly november óta mentősként dolgozik. Húsvét vigíliáján, április 11-én külön engedéllyel mentős ruhában megkeresztelkedett a pasaréti ferences templomban. Története bejárta a magyar és világsajtót. Vele beszélgettünk.
hirdetés
- Az egyik nyilatkozata szerint tavaly a triatlon már csak hobbiszinten volt jelen az életében. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakán végzett, és honlapokat, videoklipeket tervezett, például a Duna TV-n sugárzott Diplomatavadász című magyar tévé filmsorozat főcíme is az Ön munkája. Hogyan lett végül mentős?

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Egy koronavírusból meggyógyult olasz pap tanúságtétele
  2020-04-26 18:30:42, vasárnap
 
  Nem Tanítókra, hanem Tanukra vár a mai világ!! Ez az olasz atya megjárta az elszigeteltséggel együtt járó radikális magányt, a betegség Golgotáját, ezért nagyon érdemes elolvasni ezt az írást!! Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe, Csaba t.

Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Húsvét III. vasárnapja - Pasarét Ferences Plébániáról. 04.26
  2020-04-26 18:17:40, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 651
  • e Hét: 2421
  • e Hónap: 15097
  • e Év: 248844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.