Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Teremtők vagyunk.
  2020-04-04 09:37:21, szombat
 
 




Aquarius Kincsei


"Teremtők vagyunk. Minden kapcsolatunkban építünk... és rombolunk.
Minden szavunk, tettünk vagy annak hiánya, lavinákat indít el. Képesek vagyunk szárnyakat adni valakinek és egy pillanat alatt le is törhetjük azt. Formáló hatással vagyunk minden egyes személyre, akivel összekötjük éltünk akár csak egy kis részét is! Teremtők vagyunk...
Előfordul, hogy valaki teljesen más emberré válik, kinyílik, ha olyan mellé kerül, aki kisugárzásával ezt hozza ki belőle. És előfordul olyan is, hogy valaki már azt is elfelejti, milyen a saját nevetésének hangja...
Nem kell sok, olykor egy puszta mosoly, egy kedves szó, egy gyengéd hanglejtés vagy egy szorítás elég ahhoz, hogy visszahozzunk valakit az életbe. Hogy visszaadjuk az életbe vetett hitet. Az emberekbe vetett hitet. A szerelembe vetett hitet!
Bárhova mész, bárkinek is nézel a szemébe, és bármit mondasz, soha ne felejtsd el: teremtő vagy és felelősséggel tartozol azért, amit másokkal teszel..."

(Manna OWell)

 
 
0 komment , kategória:  Elgondolkodtató gondolatok   
Imádság lelki áldozáshoz!
  2020-04-04 09:29:40, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Hit  
Dr.Patkó Katalin írása: Otthoni higiénés rendszabályok!!!!
  2020-04-04 09:24:46, szombat
 
 




Dr.Patkó Katalin írása: Otthoni higiénés rendszabályok!!!!


Erről szinte senki nem ír, ezért mondok párat:
Amikor hazaértél:
- kabát, cipő legjobb, ha az ajtón kívül marad, de ha nem megoldható, vedd le az ajtóban és csak egy helyre pakoljátok le!Táskákat, szatyrokat is!
- irány a fürdőszoba: kézmosás! Utcai cucc le, szennyes kosárba be! Kézmosás, arc mosás, tiszta otthoni ruha fel.
- fertőtlenítővel lefújod a táskád fülét,(a gyerekét is!), a szatyor fülét, a telefont, a kulcsokat - slusszkulcsot is! - na most kipakolhatod, amit vásároltál, de lehetőleg mindent moss meg, főleg a csomagolt terméket kívülről - ki tudja, hányan tapizták össze!
- kabátot, cipőt lehet napoztatni, szellőztetni, de a többi felsőruhát mosd ki, ne használd többször, főleg, ha tömegközlekedsz! A sálat, sapkát, kendőt is! Sőt azt mindig csak egyszer vedd fel! Jó, ha a hajadra is teszel valamit, ha elmész otthonról, mert teleköhöghetik!)
- mosd le a cipődet szappanos vízzel, legalább a talpát! (ha jól megszáradt a felsőrész, bekenheted cipőápolóval, impregnálóval, ha olyan)

Otthon:
- legyen otthoni ruhád, papucsod, v. cipőd, amiben NEM MÉSZ KI! Sehová! Nem ugrasz le benne a kisboltba se! A teraszra, erkélyre esetleg, de akkor is válts cipőt!
- SOHA NE feküdj az ágyra utcai ruhában! Legyen az ágyad a legtisztább "szent hely", hisz ebben töltöd a legtöbb időt szinte védtelenül!
- mielőtt leviszed a szemetet, válts utcai cipőre, mikor visszértél, papucsra és kézmosás!!
- gyakran moss kezet! Ha pénzt fogtál meg, akkor utána mindenképpen! (a pénztárcádat is lemoshatod kívülről!)
- naponta fertőtlenítsd le a bejárati ajtó és a fürdőszoba-WC ajtó kilincseit!
- nem kell agyonhipózni a lakást! A felmosóvízbe tegyél egy kevés ilyesmit, vagy alkoholt - /a Biocomosak is!!! /
- Legalább most az elején csinálj egy nagyobb takarítást, mosd le a ablakkilincseket is, utána már csak fenn kell tartani a tisztaságot és a bejárat körül kell fertőtlenítő felmosás naponta.
- naponta moss hajat, de legalábbis azokon a napokon, amikor utcán jártál, főleg, ha fedetlen fővel!
- minden este zuhanyozzál! Vannak, akik csak reggel szoktak...nekik üzenem, hogy az egész nap összeszedett cuccost este le kell mosni, különben egész éjszakára bele áztatod magad!
- sűrűbben cseréld a törölközőt, ágyneműt,konyharuhát, mint szoktad.

Ha elmész otthonról:
- legyen nálad maszk! Szinte mindegy, hogy milyen, mert a legsilányabb is véd a cseppektől és figyelmeztet, hogy ne piszkáld az arcod, szemed, orrod.
- húzz kesztyűt! Mindegy, hogy milyet, a sima textil is jó, mert kevesebb kórokozó tapad meg a bőrödön, és figyelmeztet, hogy ne nyúlkálj a szemedhez, szádhoz, orrodhoz, arcodhoz!
- ha dúl a járvány, húzz valamit a fejedre, hajadra: kendő, sál, sapka, mindegy, csak ne gyűjtse a hajad a szálló kósza cseppeket, amit utaznak a vírusok.
- legalább 2 m-t tarts másoktól! Így még beszélgetni is lehet az utcán.
- ha süt a Nap, napozz, sétálj, de olyan helyen, ahol mások nem járnak! Szerencsés vagy, ha kertes házban laksz, vagy teraszod, erkélyed van,használd ki!
- lehetőleg NE EGYÉL AZ UTCÁN! Semmit! a kocsiban is csak akkor, ha fertőtlenítetted előtte a kezed! Az ember óhatatlanul, reflexesen is hozzányúl a kajához, szájához, vagy lenyalja az ujját! Hát ez most elég necces!

Boltban:
- legyen bevásárló listád! Ne ténferegj erre-arra, célirányosan szedd össze, ami kell és a lehető legrövidebb időt töltsd bent!
- ne tapizz össze semmit! A zöldséget, gyümölcsöt se! A pékárút meg végképp ne, mert azt nem mossuk meg! Zero waste ide, vagy oda, most fogd meg zacskóval és mindjárt húzd is rá! - a kocsi-kosár füle tele van nünükével és eddig azt fogtad!
- a pénztárnál is tartsd a 2m távolságot, ha lehet
- lehetőleg pakolj be mindent a szatyrodba, mielőtt a pénzhez nyúlsz!
- ha visszatoltad a kocsit is, és van kitéve kézfertőtlenítő, most használd.(Befelé a boltba is lehet, de kifelé mindenképpen!)
- a legrövidebb úton menj haza, lehetőleg ne tömegközlekedve - már csak a kapaszkodók miatt is!

Ha kérdésed lenne, fordulj bizalommal tisztaság-mániás kényszerbetegekhez - vérprofik!
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Vesekő kialakulásának megelőzése
  2020-04-04 09:13:55, szombat
 
  Vesekő kialakulásának megelőzése


A vesekő okozta görcs az egyik, ha nem a legfájdalmasabb dolog a világon. Emberek egész serege kerül be minden évben a sürgősségi osztályokra ennek a kínzó állapotnak a következtében. Pedig egy friss kutatás szerint a megelőzés nagyon egyszerű lenne.

A vesekő által okozott fájdalom szinte elképzelhetetlen azok számra, akik még nem élték át. Azon nők szerint, akik korábban már szültek és a vesekő okozta fájdalmat is megtapasztalták, a vesekő sokkal fájdalmasabb tud lenni. Ráadásul a vesekő nagyon ijesztő is tud lenni, hiszen a tünetek hirtelen jelentkeznek, mindenféle előjel nélkül. Aki nem jön rá, hogy mi is okozza valójában a fájdalmat, nagyon meg tud ijedni, szabályos halálfélelem lehet úrrá rajtunk.

Egy friss kutatás szerint a vesekő természetes módon megelőzhető.

A vesekő általában egy homokszem nagyságú vagy kisebb, tűhegyes kristályokból felépülő konglomerátum, mely a húgyutakban helyezkedik el és okozza a borzalmas fájdalmat. A kövek többsége beavatkozás nélkül távozik a szervezetből. Akiben már volt vesekő, 50% eséllyel újra kialakulhat benne, egyes embereknek több kővel is meg kell birkózniuk életük során. A legtöbben a betegeknek azt tanácsolják, hogy fogyasszanak sok folyadékot és kerüljék a kalcium tartalmú ételeket, mivel a vesekövek egyik alkotóelem a kalcium. Mégis a kalcium kiiktatása étrendünkből, nem mindig előzi meg az újabb vesekő kialakulását, azonban utat nyithat a csontritkulásnak.

Egy friss kutatás szerint a vesekő megelőzésének legjobb és legolcsóbb módja, ha minden nap elfogyasztunk egy pohár friss citrus dzsúszt, pl. egy pohár citromos vizet.

A vesekövek a vérben lévő kalcium feleslegből képződnek. A feloldódni nem képes kalcium kristályokká alakul, áthalad a vesén és bejut a húgyutakba, ahol a fájdalmat okozza. A citrusfélékből készített frissítő levek citromsavat tartalmaznak, ami segíti a kalcium oldódását a vérben, így az az emésztőrendszeren keresztül távozhat szervezetünkből.

A kutatás eredményei azt mutatták, hogy a vesekő megelőzésére a legjobb a citromlé, illetve a narancslé,kevésbé hatásos a grapefruitlé és a tőzegáfonya kivonat. Ez utóbbiak bizonyos esetekben még növelték is a vesekő előfordulását. A citrom és narancslén felül még szóba jöhet az almalé is, mely szintén tartalmaz olyan vegyületeket, melyek jótékony hatással vannak a vesekő megelőzésére.
Forrás:drtihanyi

Megjegyzés : a lándzsás útifű magja a legtöbb fajtájú vesekövet ha lassan is de oldja(sajnos kereskedelmi forgalomban csak maghéj kapható) Fontos,hogy fagyit ne fogyasszunk együtt pl nesteával, túl dús ásványvízzel stb.
Kerüljünk az oxalát tartalmú ételeket pl spenót, sóska ( CzI)
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében  
Lévay László : Még mindig remélek
  2020-04-04 09:10:20, szombat
 
 




Lévay László : Még mindig remélek


Minden nap egy másikat várok,
Hol kékebb az ég, pirosabb a hajnal.
Szebben süt a Nap, az emberek jobbak,
S nem kell küzdeni annyi búval, bajjal.

Minden nap egy másikat várok,
Okos napot, hol nincsen már talány.
Minden a helyén van, az ember ügyes,
S boldogulhat végre valahány.

Minden nap egy másikat várok.
Bolond fejemmel még mindig remélek.
És sétálok a szép ábrándok útján,
Mert hiszek az emberben, amíg csak élek...

 
 
0 komment , kategória:  Versek 5  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 53 db bejegyzés
e év: 939 db bejegyzés
Összes: 12989 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 272
  • e Hét: 1295
  • e Hónap: 8768
  • e Év: 126014
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.