Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Ferenc pápa Twitter-üzenetei április 5-én
  2020-04-05 23:31:43, vasárnap
 
  Isten szolgálva mentett meg bennünket. Általában azt gondoljuk, hogy mi szolgáljuk Istent. Nem, ő az, aki szolgált ingyenesen, mert elsőként szeretett bennünket. Nehéz úgy szeretni, ha előbb nem vagyunk szeretve. És még nehezebb szolgálni, ha nem engedjük, hogy Isten szolgáljon bennünket
*
Ez megdöbbent minket: Isten úgy mentett meg bennünket, hogy engedte, hogy rosszaságunk őt terheljék, és nem reagált rá, csak a szolga alázatával, türelmével és engedelmességével, kizárólag a szeretet erejével.
*
Atya támogatta Jézus szolgálatát: nem vette le róla az őt sújtó rosszat, hanem gyámolította őt szenvedésében, hogy rosszaságunkat csak a jó győzze le, hogy azt a szeretet járja át teljesen. Teljes egészében.
*
Jézus megtapasztalta a teljes elhagyatottságot, a számára legidegenebb helyzetet, hogy mindenben szolidáris legyen velünk. Értem tette, érted tette, mindannyiunkért tette. Azért tette, hogy azt üzenje nekünk: ,,Ne félj, nem vagy egyedül. Átéltem egész elhagyatottságodat, hogy mindig melletted lehessek."
*
Isten szolgálva mentett meg bennünket. Általában azt gondoljuk, hogy mi szolgáljuk Istent. Nem, ő az, aki szolgált ingyenesen, mert elsőként szeretett bennünket. Nehéz úgy szeretni, ha előbb nem vagyunk szeretve. És még nehezebb szolgálni, ha nem engedjük, hogy Isten szolgáljon bennünket.
*
Kedves fiatalok, érezzétek át, hogy életeteket is vásárra kell vinnetek! Ne féljetek Isten és a többi ember szolgálatába állítani, megtérül majd! Mert az élet olyan ajándék, amelyet olyan mértékben kapunk, amennyire másoknak ajándékozzuk. És mert a legnagyobb öröm az, ha feltétel és kifogás nélkül igent mondunk a szeretetre.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Udvardy György érsek nagyheti üzenete
  2020-04-05 23:27:15, vasárnap
 
  - Otthonainkban éljük meg Krisztus szeretetét - Udvardy György érsek nagyheti üzenete
Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó nagyhét alkalmával videóüzenetben tolmácsolta gondolatait a rábízott két egyházmegye hívei felé.
Egyházunk vezetésével elérkeztünk húsvét ünnepének a kapujához, a nagyhéthez, a szent hétnek a megünnepléséhez. Sok szép emlék van bennünk, hogyan szoktuk ünnepelni, mely napon milyen élmények érnek bennünket. S a húsvéti ünnep készületében vágyakozunk is ezekre az élményekre. Vágyakozunk a közösségi találkozásra, vágyakozunk az imákra, vágyakozunk arra, hogy testvérekkel együtt hallgassuk az Úr szent igéjét, hogy megtehessük azokat a gesztusokat, amelyek számunkra a nagyheti szertartásokat élővé, elevenné teszik. Mégis azt kell megállapítanunk, hogy az idei esztendőben a nagyhét ünneplése is másképp történik, mint ahogy azt megszoktuk, vagy számunkra az kedves, vagy ismerős. Így van ez az élet többi területén is, hiszen ez is a járvány, amit mi mindannyian átélünk, hatása; lényegileg és alapvetően változtatja meg mindennapi szokásainkat, a mindennapi rutinokat. Át kell gondolni, mit teszünk az iskolával, hogyan végezzük el alapvető feladatainkat, hogyan kapcsolódunk a rokonokhoz, barátokhoz, ismerősökhöz; és ugyanígy, a a lényegre irányítva figyelmünket akarjuk ünnepelni a nagyhétnek az ünnepét is.
Mint ahogyan megkívánja mindennapi életünk változékonysága, hogy csak a lényegre figyeljünk és ezeket tartsuk szem előtt, fontos, hogy a liturgiát tekintve is a lényeget emeljük ki.
Nagyon fontosak a szertartásos elemek, de ezeket az egyházmegyék papjai egyedül fogják végezni, hogy elhangozzék a szó, megtörténjék a gesztus, s a hívek, a gyermekek, a fiatalok, az idősek pedig lélekben tudják követni ezt az isteni gesztust, merthogy erről van szó.
Nem csak egyszerűen eljátszunk valamit a nagyhét szertartásaiban, nem csak egyszerűen ismétlünk szertartási szövegeket, hanem arra a Krisztusra figyelünk, aki mindent, mindent oda akar adni az Atyának, mert számára egyetlen egy fontos, hogy szeresse az Atyát, és ennek tanújelét adja. Ehhez a kapcsolathoz képest válik minden értékessé az Ő életében, és válik értéktelenné minden, amit tesz, vagy amit gondol, vagy amit tanít. Így vagyunk mi is a liturgiát illetően.
Nem tudunk részt venni úgy, ahogy megszoktuk a közösségi ünneplésben, de tudunk figyelni arra a Krisztusra, aki elindul Jeruzsálembe, hogy ott átadják az Isten Fiát az ember kezére, gonoszok kezére. Ott megalázzák, megszégyenítik, megölik, és Ő vállalja ezt. Nem egyszerűen eltűrni, nem csak pozitív eredményt akar a rossz körülményekből kihozni, nem csak ura akar lenni az eseményeknek - mert ez mind-mind emberi gondolkodás -, hanem Ő az Atyát akarja szeretni, az Atyát szereti akkor, amikor bevonul Jeruzsálembe, bár pontosan tudja, hogy az ünneplő szavak mögött a »feszítsd meg« kiáltást hallja. Önmagát akarja odaadni akkor, amikor az utolsó vacsorán megtöri a kenyeret, amikor megmossa a tanítványok lábát. Önmagát akarja odaadni akkor, amikor önként viszi és vállalja a keresztet, az értelmetlen, a végeláthatatlan szenvedést, mert szereti az Atyát. És önként vállalja, akarja az Isten némaságát nagyszombatban, hogy aztán megérintsen minket húsvétvasárnap gyönyörű hajnala.
Egészen másképp fogjuk ünnepelni - püspökök, paptestvérek, hívek - az idei húsvétot. Hiányozni fognak a kapcsolatok, a családi találkozások, a szokások, de mindezek mögött fedezzük fel a bennünket szerető, értünk önmagát feláldozó Krisztust. Segítsen bennünket, hogy hitünk lényegére tudjunk figyelni. És bátorítok mindenkit - a családfőket legfőképpen, hogy amint a Bibliában a családnak a feje beszámol arról a gyermekeinek, hogy mit is ünneplünk, és elmondja az Egyiptomból való szabadulásnak a csodálatos történetét - legyenek a családfők, a családok, a nagyszülők ennek az ünnepnek mesélői, átadói, hogy miként a liturgia is mindig, mindig az Istent dicsőíti, de ugyanúgy az ember életét hivatott megszentelni.
Áldott ünnepet, áldott készületet kívánok! Bízzunk nagyon az értünk önmagát feláldozó Krisztusban!
Minden kedves testvéremnek, paptestvérnek, katekéta testvérnek, családtagnak, idősnek, nyugdíjas testvérnek áldott készületet kívánok, és kívánom, hogy otthonainkban sikerüljön átélni az önmagát feláldozó Krisztus szeretetét!

Magyar Kurír 2020.04.05

Dr. Udvardy György érsek nagyheti üzenete videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Pio atya szép gondolatai
  2020-04-05 23:12:59, vasárnap
 
  "Az a tehetség, amelyről az evangélium beszél, az öt érzék, az intelligencia és az akarat. Azoknak, akiknek több tehetsége van, nagyobb a kötelessége, hogy mások javára használja őket." Pio atya

- " Isten köztünk van, és hív minket; de ragaszkodunk hozzá, hogy ne válaszoljunk, és ne lássuk Öt, mert inkább a saját érdekeinkkel vagyunk elfoglaltak."
...... ........... ........... .......



- "Az az idő, amely Isten dicsőségére és a lélek egészségének gondozására szolgál, soha nem pazarolt idő." Pio atya

- Pio atya breviáriuma Aggodalmaskodás [04-07]
Hagyj föl a hiábavaló aggodalmaskodásaiddal! Vésd emlékezetedbe, hogy nem pusztán az érzésben áll a bűn, hanem abban, ha jól megvagyok ezekkel az érzésekkel. A szabad akarat egyformán képes jóra és rosszra is. Amikor azonban az akarat szenved és tiltakozik a kísértő próbában, akkor az már nem bűn, hanem igazi erény is.

- "A te küldetésed példaként szolgáljon másoknak, jó szót mondjál a rászorulóknak, szeresd Istent és testvéreidet." Pio atya

- ,,Nem tudod, hogy a PROTESTANTIZMUS természetfeletti alapítóval is rendelkezik? tudod, ő egy angyal, és neve neve Lucifer ... "Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Ima virágvasárnapra
  2020-04-05 23:11:08, vasárnap
 
  Urunk, mi nagyon gyakran beállunk a tömegbe, és azt sem tudjuk igazán, hogy mit kiabálunk. Sokszor sodródunk együtt az emberekkel. Alig látjuk a lépések értelmét, de sietünk, rohanunk és idegeskedünk. Állíts meg minket a rohanásban, szólíts meg minket a te hangoddal és irányítsd lépéseinket arra az útra, ahol te jársz.
Urunk, mi nagyon könnyen elhisszük, hogy igazunk van. Képtelenek vagyunk meghallgatni másokat, mert tele vagyunk a saját gondolatainkkal és érzéseinkkel. Tégy minket alkalmassá arra, hogy valóban meghalljuk a kérő, könyörgő vagy éppen örömtől lelkendező testvéreink hangját. Segíts az úton körülnézni. Irányítsd tekintetünket azokra, akiknek még út sem jut önző világunkban.
Urunk, szeretnénk most azokra is gondolni, akik lemaradtak az úton, vagy csalódottan visszafordultak. Adj erőt nekünk ma ahhoz, hogy a félig kidőlt fákat megtámogassuk, a száradásnak indult növényeket vízhez jutassuk. Az elromlott levegőjű falvakat és városokat kiszellőztessük, az embereket elválasztó falakon tágas ajtókat vághassunk.
Mozdíts minket tettekre. A bevonuló tömeg soraiba engedj be minket igaz énekkel és méltó ajándékkal. Lemaradástól és kidőléstől Te óvj meg bennünket. Emeld magasabbra tekintetünket, hogy távolra is jól lássunk. Ne engedd, hogy folyton azt gondoljuk: ,,nincs vesztegetni való időnk". Add, hogy időnk legyen számodra, hogy a Jeruzsálembe vezető úton megtaláljuk a kiutat zsákutcáinkból. Formáld át úgy az indulásunkat, hogy végre tudomásul vegyük, veled menni a kivezető úton a legnagyobb megtiszteltetés.
Urunk, Te adj igazi tartalmat minden ma vonuló tömegnek, hogy csak nemes célok vezéreljenek embereket. Legyen látványos és vonzó a téged követő tömeg, hogy sokak figyelmét felkeltse. Hogy érdeklődők sokasága vegye körül földön élő egyházadat. Tárd ki szélesre templomaink kapuit, hogy sokan induljanak el onnan vagy érkezzenek meg oda, de mindig tehozzád. Ámen.
......

 
 
0 komment , kategória:  Virágvasárnap  
Az élet drámája - Gondolatok nagy hétre
  2020-04-05 23:03:13, vasárnap
 
  Katolikus ma oldalon Link

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
Mindenek előtt szeretném őszintén kifejezni, hogy ....
  2020-04-05 22:40:37, vasárnap
 
  Kedves Zenésztársaim, Kollégák és Munkaadók!
Mindenek előtt szeretném őszintén kifejezni, hogy szolidaritásomról biztosítok minden olyan zenészt, előadóművészt, vagy vállalkozást, akik az elmúlt hetekben a koronavírus járvány miatt elrendelt egészségügyi veszélyhelyzet következtében elveszítették munkahelyüket, vagy ideiglenesen megszűnt a bevételi forrásuk.
Az egészségügyi veszélyhelyzet elrendelésével bezártak a színházak, koncerttermek, éttermek, nem lehet előadásokat, koncerteket tartani sem zárt, sem szabadtéren. Sajnos ez egy nem várt, mindenkit hátrányosan érintő helyzet, de meggyőződésem, hogy közös összefogással túl tudunk lendülni a nehézségeken. Sajnálom, és együtt érzek azokkal az előadóművészekkel, színészekkel és zenészkollégákkal, a cigányzenészekkel, akik nem muzsikálhatnak, nem tudnak koncertet adni, vagy fellépni sem idehaza, sem pedig külföldön, és most önmaguk, családjuk megélhetése is veszélybe került. Bízunk abban, a helyzet hamarosan rendeződik, és minden reményünk megvan ahhoz, hogy a kormányzat is segítséget nyújt majd a bajba került vállalkozásoknak, embereknek, és senki nem marad egyedül a bajban.
Úgy gondolom, most a cselekvés ideje van. Tudatos és felelősségtejes döntéseket kell hoznunk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akik bajba, kilátástalanságba kerültek. Most, ebben az időszakban, ezekben a napokban és hetekben emberségből is vizsgázunk.
A közös felelősségvállalás és áldozathozatal jegyében elsőként is szeretném biztosítani minden irodai munkatársamat arról, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet idején is megkapja a munkabérét. Ideiglenesen arra kértem a kollégáimat, hogy a legszükségesebb, halaszthatatlan munkákat továbbra is otthonról végezzék el, ezzel is óvva saját családjukat, közösségüket, és természetesen az állampolgárokat az esetleges fertőzés lehetőségétől.
A zenekarunk igazgatójával egyeztetve szeretném tájékoztatni a munkaviszonyban foglalkoztatott zenész kollégáinkat, hogy mindenki határidőre megkapja a munkabérét. Ezzel is próbálunk segíteni a családot fenntartó zenészeinknek, gondolva arra is, hogy hamarosan itt lesznek a Húsvéti ünnepek. Sajnos idehaza és a világ számos pontjára tervezett koncertjeinket le kellett mondanunk, és bizonytalan, hogy ezeket az előadásokat mikor tudjuk, vagy egyáltalán meg tudjuk-e majd rendezi.
Az biztos, hogy az előttünk álló hetek, hónapok mindenki számára nehéz lesz. Mivel az előttünk álló időszakban bevételre, jegyeladásokra nem számíthatunk, a saját anyagi tartalékaimból tudom csak fedezni az irodai alkalmazottak, a szimfonikus és cigányzenekar művészeinek munkabérét, ameddig bírom.
Most, a bajban szolidaritást, empátiát kell mutatnunk, gyakorolnunk. Éppen ezért arra kérek minden munkaadót, hogy a jelen helyzetben is minden rendelkezésre álló eszközzel segítse munkatársait. A nehézségeken túllendülve együtt, közösen kell majd újrakezdenünk mindent, és reméljük, hogy tudjuk folytatni megszokott életünket, mégha a világ
nem is lesz olyan, mint amilyen a világjárvány kitörése előtt volt. Ne csak a jóban, a bajban is legyünk társak! Legyünk emberségesek, vállaljunk közösen felelősséget és hozzunk áldozatokat! Családunkért, embertársainkért és a Hazánkért!
Vigyázzanak magukra és egymásra! Isten áldja Önöket!
És ne feledjék: Maradjanak otthon, kövessék és tartsák be az Operatív törzs előírásait, intézkedéseit
Mága Zoltán hegedű művész
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Virágvasárnap Budafok 04.05
  2020-04-05 22:35:11, vasárnap
 
  Budafoki Evangélikus Egyházközség
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Virágvasárnap  
7. Hittanóra : Hiszem a katolikus Anyaszent egyházat
  2020-04-05 21:54:07, vasárnap
 
  Csaba testvér tanítása Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
2020.04.05 Virágvasárnap - Grét_Szentangyalok templom
  2020-04-05 21:42:58, vasárnap
 
  Virágvasárnapi körmenet és a Passió előadását a 2019 évi felvételről lett leadva a mise közben
Mottó
Jézus szenvedésének napja. Szamárháton vonult be Jeruzsálembe.
Nem rejtettem el arcomat azok elől, akik gyaláztak, de tudom, hogy nem vallok szégyent.
Hátamat odaadtam azoknak, akik vertek, arcomat meg azoknak, akik tépáztak. Nem rejtettem el arcomat azok elől, akik gyaláztak és leköpdöstek.
Isten, az Úr megsegít, ezért nem vallok szégyent. Arcomat megkeményítem, mint a kőszikla, s tudom, hogy nem kell szégyenkeznem. Iz 50,4-7
Ezért Isten felmagasztalta őt, és olyan nevet adott neki, amely fölötte van minden névnek,
hogy Jézus nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön, és az alvilágban, és minden nyelv hirdesse az Atyaisten dicsőségére, hogy Jézus Krisztus az Úr. Fil 2,6-11

Videó Link

...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Virágvasárnap  
Titokzatos Opera - Bolyky Zoltán sorozata
  2020-04-05 21:37:10, vasárnap
 
  Zongora művész elmondja a zenemű tartalmát.
1. rész - Puccini: Tosca videó Link
*
2. rész - Pietro Mascagni: Parasztbecsület videó Link
Zongora művész elmondja a zenemű tartalmát.
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3646
  • e Hét: 15276
  • e Hónap: 48430
  • e Év: 282177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.