Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A Szentírás üzenete - 2020. április 6.
  2020-04-06 14:55:39, hétfő
 
  Dr Székely János megyéspüspök gondolatai
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
02. Nagyheti-húsvéti szereplők és jegyzetek
  2020-04-06 14:41:03, hétfő
 
  Új digitális segédanyagaink közül két tankocka-feladat a nagyheti-húsvéti történet feldolgozásához:
Nagyheti-húsvéti szereplők (kisebbeknek)
Párosítsd a nagyheti-húsvéti történet szereplőinek nevét a hozzájuk tartozó képekkel!
Itt lehetséges Link
Learning Apps: Nagyheti-húsvéti szereplők
Lukács jegyzetei (nagyobbaknak)
Lukács evangélista részletesen leírta a nagyheti-húsvéti eseményeket. Igyekezett mindennek utána járni, és a munkához biztosan használt jegyzeteket is, amin egy-egy mondattal, szóval emlékeztette magát arra, mi történt. Alább Lukács képzeletbeli jegyzetlapjait olvashatod, azonban a lapok összekeveredtek. A te feladatod lesz megkeresni, és nyilakkal vagy számozással helyreállítani a sorrendet. A megoldásban segítenek Lukács evangéliuma

19. rész 38. igeverse,
22. rész 7-12., 19., 21-23., 34., 39-46., 48., 66-71. igeversei,
23. rész 4., 43., 50-56. igeversei,
24. rész 6. igeverse.
A kártyák keverve jelennek meg, a rendezés (klikkeléssel és húzással) a bal felső saroktól a jobb alsó sarokig történik. A bibliai igehelyeket a kérdőjel ikon megnyitásával láthatják meg a gyerekek.

Learning Apps: Lukács jegyzetei .Link

A Digitális segédanyagok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok/Digitális segédanyagok menüpont alatt
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Döntsünk a szeretet mellett!
  2020-04-06 14:32:54, hétfő
 
  Böjte Csaba ferences szerzetes a rendkívüli helyzetről, a másik ajtóról, a születő új világról

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Fekete István: Nincs az a vihar, mely elpusztíthatna, ha
  2020-04-06 14:28:05, hétfő
 
  Fekete István: Nincs az a vihar, mely elpusztíthatna, ha veled van az imádság és veled van az Isten
Fekete István írónak az Új Ember katolikus hetilap újságírójaként a lapba írt, örök érvényű, a járványhelyzet idején is aktuális írását adjuk közre az imáról. Fogadjátok szeretettel.
...... ..............


Az ima nálam nagyon régen kezdődött. Szinte emlékeim legelején. Ülök az ágyban és egy pár száraz, öreg kéz összefogja az enyéimet.
- Mondd, kisfiam... És én mondtam utána az imát. Az ágy puhasága simogatott, az est zsongított, az álom a szemem körül járt és én mondtam az imát, és gyönge gyermeki képzeletemmel felemeltem lelkem az Istenhez.
Később - a diákévek kamaszos rohanásában - az ima a templomot jelentette, ahol elcsitultak a zűrzavaros vágyak, lassúra vált a lépés, tompán koppantak a szentelt kövek és az oltár előtt lobogó örökmécs mindig megmelegített, ha kinyújtottam feléje didergő kezemet.
Ekkor már nem könyvből imádkoztam és nem is a régi kis imádságokat mondtam. A kivilágosodó értelem szavakat keresett, melyek újak, szépek voltak és csak az én örömömet, bánatomat, kérésemet vitték az Örökkévaló elé.
Aztán jött az előbbi világégés és mindig mélyen megrendített az imára zendült kürtök rivalgása s a térdre hullt harctérre induló századok halálos csendje, ahol szinte érezni lehetett az elhagyott otthonok felé szálló gondolatokat, aggódást, szeretetet, igazi imát, ami hangtalanul szárnyalt a halál felé induló férfiak lelkéből.
Ó, milyen kicsik és mégis mennyire férfiak voltak ezek a katonák, akik káromkodva ébredtek, káromkodva feküdtek és csak itt döbbentek rá, hogy az igazi kiállás hitben, vérben, fájdalomban, betegségben - és imádságban akár ezrek előtt a nyílt terek porában: az egyetlen és valódi férfiasság.
Aztán jött a zuhanás Trianon halálos völgyébe. Jött a megalázás, a szégyen, az elesettség, szegénység, járvány és jöttek az imák. Az egész nemzet megtanult imádkozni és nem szégyellték már a férfiak sem - egy-egy ,,szóra" - befordulni a templomba.
Ezek a férfiak többnyire megjárták a harctereket és megtanulták, hogy egyetlen félelem örökös csak - nem halálfélelem, hanem az istenfélelem. És ahogy az imádság felé fordult a nemzet, úgy emelkedtünk ki a halálra ítéltség posványából.
Amilyen csendesek lettünk, olyan hangos volt körülöttünk a győztesek páholya, és amilyen fennhéjázók voltak ők, olyan alázatosak lettünk mi, mert akkor éreztük már, hogy az alázatosságnál nincsen nagyobb a világon. És elhallgatott körülöttünk az erőszak süvöltése, mert halkan szólni kezdtek a kassai harangok és meghallhatták az egész világon, amikor a dómban a magyarok Te Deum-ot imádkoztak.
Nagy, szent pillanatokban mindig az ima volt velünk, mellettünk, értünk. Nagy örömökben, nagy sírásokban, csendben és viharokban: ima, ima. És most mégis mind több helyen hallom, olvasom, hogy valaki imádja a lencsefőzeléket, imádja a karóráját, imádja a kirándulást és a táncot. Préda lett ez a szó, melyet magyar paraszttól sohasem hallott senki, és elkopott lassan, mint a kocsmaküszöb.
Mindenki ,,imád" mindent. A lovát, a szeretőjét, a nyakkendőjét... megszentségtelenítve egy szót, az emberi lélek néma himnuszát, tisztaság, a kérés, a vigasz, a félelem, az istenkeresés egyetlen, utolsó felkiáltását, amikor már nincs semmi, de semmi segítség, mentsvár, csak az ima.
Ne imádj hát mindent, édes Magyarom, ne szórd lelked aranyát, nyelved szépségét a rombolás disznai elé, ne imádj semmit, csak az Istent, mert nem tudod, milyen idők jönnek és nincs az a vihar, mely elpusztíthatna, ha veled van az imádság és veled van az Isten.

Forrás: Új Ember
Fotó: Pixabay
Magyar Kurír 2020.04.06

*
Fekete István író 1900 - 1970
- Wikipedia Link

- Részletes életrajza Link

- Miért vakították meg Fekete Istvánt? Link
"Az írót egyik nap az ÁVO emberei elkapták, elcipelték az Andrássy út 60.-ba, és úgy megverték, hogy búcsút kellett mondania fél veséjének és a fél szemének is."
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Bízzunk a szeretet világformáló erejében! 04.06
  2020-04-06 14:09:42, hétfő
 
  Az Egyesült Nemzetek Szervezetének döntése szerint 1985 az ifjúság nemzetközi éve volt, ekkor II. János Pál pápa az év virágvasárnapján apostoli levelet intézett a világ ifjúságához. Azóta a katolikus egyházban virágvasárnap egyben Ifjúsági világnap is. Akkor így írt II. János Pál: "Írtam nektek, ifjak, mert erősek vagytok: él bennetek Isten tanítása, és legyőztétek a gonoszt."
Ezen a napon imádkozzunk mi is tudatosan a fiataljainkért, legyen Virágvasárnapja Krisztusnak hozsannát éneklő ifjúság napja!! Úgy érzem magam mint Mózes az ígéret földjének a határán! Igen, egy gyönyörű új korszak határához értünk! Mi idősek, vágyakozva nézünk a holnapba, mely a jól feltarisznyált fiataljainkra vár!! Igen, egészen biztos, hogy nem egy összeomló világ határán állunk, hanem egy új korszak küszöbén, mely Isten drága ajándékaként vár reánk!!
Szeretettel,
Csaba t.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
szentségimádás hétfőn Déván
  2020-04-06 14:07:41, hétfő
 
  Szentségimádás Csaba testvérrel a nevelőkkel és a gyerekekkel felváltva.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért 04.06
  2020-04-06 14:02:17, hétfő
 
  Angyalföldi Szent Mihály templom
Magyar Kurír és Új Ember szerkesztősége
Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnöke

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Ferenc pápa: Nagyhéten családi körben, otthon imádkozzatok!
  2020-04-06 09:07:59, hétfő
 
  Ferenc pápa az Úrangyala előtt virágvasárnap: Nagyhéten családi körben, otthon imádkozzatok!
Hittel induljunk neki a nagyhétnek, melynek során Jézus szenved, meghal és feltámad.
Április 5-én, virágvasárnap a Szentatya a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise végén imádkozta el a vasárnap délben szokásos Úrangyalát. Előtte azonban köszöntötte a fiatalokat, a sportolókat, és a nagyhét megéléséhez adott szempontokat

Kedves testvérek!
A szentmise befejezése előtt szeretném köszönteni mindazokat, akik a tömegkommunikációs eszközök segítségével részt vettek rajta. Különösen azokra a fiatalokra gondolok, akik - a világ minden táján - a megszokottól egészen eltérően élik meg, egyházmegyei szinten, a mai ifjúsági világnapot. A tervek szerint ma adták volna át a panamavárosi fiatalok a lisszaboniaknak az ifjúsági világnap keresztjét. Ezt a jelentőségteljes gesztust Krisztus Király vasárnapjára, november 22-re halasztottuk. Míg várunk arra a pillanatra, biztatlak benneteket, fiatalok, hogy ápoljátok és tanúsítsátok a reményt, a nagylelkűséget és a szolidaritást, melyekre mindannyiunknak szüksége van ebben a nehéz időszakban.
Holnap, április 6-án lesz a Sport a békéért és fejlődésért világnap, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete hirdetett meg. Ebben az időszakban számos rendezvényt felfüggesztenek, de a sport legjobb gyümölcsei kerülnek felszínre, olyanok, mint a kitartás, a csapatszellem, a testvériség, a tőlünk telhető legjobb nyújtása... Adjunk hát új lendületet a békét és fejlődést szolgáló sportnak!
Kedves testvérek! Hittel induljunk neki a nagyhétnek, melynek során Jézus szenved, meghal és feltámad. Azokat a személyeket és családokat, akik nem tudnak részt venni a liturgikus szertartásokon, arra biztatom, hogy digitális eszközök segítségét is igénybe véve otthon, elmélyülten imádkozzanak. Vegyük körül lélekben a betegeket, családtagjaikat, és mindazokat, akik sok lemondással kezelik őket! Imádkozzunk a halottakért, a húsvéti hit fényében! Mindegyikük jelen van szívünkben, emlékezetünkben, imánkban!
Tanuljuk meg Máriától a belső csendet, a szív pillantását, a szerető hitet, hogy kövessük Jézust a kereszt útján, mely a feltámadás dicsőségéhez vezet! Mária velünk halad, és támaszt nyújt reményünknek.


Fordította: Tőzsér Endre S
Magyar Kurír 2020.04.06
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Karantén Passió 2020.04.05
  2020-04-06 08:48:08, hétfő
 
  A hagyományos Tettyei Ifjúsági Passió idén a felkészülő szereplő gárda hanganyagának és fotóinak felhasználásával film formában lesz jelen az otthonokban. Legyünk részesei Krisztus szenvedéstörténetének. Tapasztaljuk meg, hogy így is összetartozunk, és aki köztünk a kapocs, az Jézus.
Szervezők: Pécsi Egyházmegye Ifjúsági Referatúrája (PécsiKatifi) és Keret Alkotó Csoport (KACS)

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Jézus a keresztúton  
Önmaga számára teremtette Isten az ember
  2020-04-06 08:43:21, hétfő
 
  Nagyböjti ráhangoló: 2020.04.06 videó Link

"Az elmélkedések nyított szívvel való hallgatása és befogadása."
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 707 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2320
  • e Hét: 4501
  • e Hónap: 37655
  • e Év: 271402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.