Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Jelek, hogy veszélyben vannak a csontjai és az egészsége
  2020-05-11 08:57:25, hétfő
 
  Az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon lényeges. Amennyiben valaki kiegyensúlyozott táplálkozást folytat, nem igazán van szüksége kiegészítőkre, esetleg csak akkor, ha valamilyen betegségben szenved.

A testünk árulkodik arról, ha valamilyen tápanyaghiányban szenvedünk, azaz ha hiányt szenvedünk valamilyen vitaminból vagy ásványi anyagból. Az egyik ilyen jel a töredezett köröm. Ha törékenyek a körmei, ez jelezhet kalciumhiányt, de a kollagén hiányát is. A kollagén nemcsak a bőr egészséges működését segíti, hanem a kötőszövet és a csontok egészségéről is gondoskodik. Kalciumban gazdag források a tej, a sötétzöld leveles zöldségek.

Ha egész életében az inaktív életet részesítette előnyben, nagyobb esélye lesz a csontritkulás kialakulására. A rendszeres testmozgás nemcsak erős csontozatot, de erős izomzatot is épít. Az izmok erősítésére a súlyzókkal végzett gyakorlatok a legjobbak.

Sajnos a fogínyorvadás is jelezheti, ha baj van a csontjainkkal. A fogínysorvadás következtében az állkapocs csontállománya is sorvadni kezd, ez az oka annak, ha valakinek nincsenek ugyan lyukas fogai, de elveszíti azokat. Nagyon fontos, hogy megőrizzük fogaink egészségét, mivel a fogínygyulladás számos krónikus betegség előfutára lehet. Többek között a szívbetegségek kialakulásának is kedvez.

A csont tömege a kor előrehaladtával csökken, de ez nem törvényszerű, ha valaki rendszeresen mozog. Azonban ha az évek múlásával egyre alacsonyabb és egyre görnyedtebben jár, nem árt egy csontsűrűség-vizsgálaton részt venni, mert sajnos ennek a betegségnek többek között ez is a tünete.

Egyes szakértők szerint onnan is tudhatjuk, hogy baj van a csontjainkkal, ha például nehezebben nyitunk ki egy üveget, vagy nem tudjuk azt kinyitni. A csontritkulás során csökken a kezekben az erő és az izmok is sorvadni kezdenek, ami azt eredményezi, hogy sokkal gyengébbek vagyunk, mint korábban.

Ha a csontok veszítenek sűrűségükből és tömegükből, akkor gyakori csonttörésekkel kell számolni. Idősebb korban gyakran következik be combnyaktörés, ami nagyon veszélyes, hiszen sok szövődménnyel jár együtt.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Csontritkulás...  
Súlygyarapodás: a menopauza egyik mumusa
  2020-05-11 08:54:52, hétfő
 
  A menopauzába lépő nők gyakran küzdenek súlygyarapodással, ennek oka a hormonális változások sora. Ilyenkor a nők legfőképpen a hasukra híznak, de a csípő és a comb is megvastagodhat. A hormonális változások önmagukban még nem okoznak súlygyarapodást, ez összefüggésben lehet az életmóddal, az életkorral és a genetikának is van némi beleszólása. Például az izomtömeg jellemzően csökken az életkorral, ezzel szemben a testzsírszint megemelkedik. Ha a menopauzába lépve is ugyanolyan ételadagokat fogyaszt el valaki, mint korábban és mellette semmit sem mozog, akkor ennek természetes következménye az elhízás lesz. A testmozgás hiánya, az egészségtelen táplálkozás, a kevés alvás is mind-mind hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz, amely komoly következményekkel járhat az egészségre nézve. A túlsúly növeli a szívbetegségek, a 2-es típusú cukorbetegség, a légzési problémák és a daganatos megbetegedések - vastagbél, mell, méhnyak - kialakulásának kockázatát.

Mit tehet, hogy megakadályozza a súlygyarapodást a menopauza után? Csökkentse a kalóriabevitelt, még akkor is, ha elkezdett mozogni. Fogyasszon több gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket. Ezek sok rostot, vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak és még a fogyást is elősegítik. Egyen sok hüvelyest, diófélét, sovány húsokat és csökkentse a telített zsír bevitelét. A fehérjefogyasztás nagyon fontos idősebb korban, hiszen ez segít fenntartani az izomtömeget.

A menopauzába lépő nőknek naponta legalább egy-két adag tejterméket is kellene fogyasztaniuk, hiszen ez biztosítja számukra a kalciumot. Ahogy idősödünk, úgy érzékenyek lehetünk a tejtermékekre. Ezek helyett fogyasszon növényi tejet, hiszen ezek is tartalmaznak kalciumot. Természetes sok más táplálékban is megtalálható ez az ásványi anyag, mint például a brokkoliban, a mandulában, a babban vagy a narancslében.

Az alkohol kis mértékben még hasznos lehet, de nagyobb mennyiségben fokozza a csontvesztést és a csontritkulás kockázatát is megnöveli. De az üres kalóriák miatt súlygyarapodást is okozhat, így naponta mindössze egy adag alkoholt igyon, így csökkentheti az alkohol okozta problémákat.

Ahogy öregszünk, úgy változik szervezetünk tápanyagigénye. A kalcium mellett a D-vitamin egy másik fontos tápanyag, hiszen alapvető a csontok egészségének megőrzéséhez. Mindenképpen beszéljen kezelőorvosával, hogy Önnek van-e szüksége tápanyagkiegészítésre, és ha igen, akkor pontosan mennyire.

Mindenkinek ajánlott a rendszeres testmozgás, de a menopauzába lépő nőknek különösen ajánlatos a hét öt napján 30-50 percet mozogni. Az aerobic edzés segít a fogyásban, csökkenti a mellrák, a cukorbetegség, a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát és még a hangulatot is fokozza. Egy héten legalább 150 perc mérsékelt aerobik tevékenységre van szükség minden héten az egészség megőrzése érdekében. A súlyzós edzés a csontritkulás és az izomvesztés ellen hatásos. A jóga és a pilates edzések pedig az öregedési folyamatokat képesek lelassítani.

A stressz megnehezíti a fogyást, ha valaki emellett még a változókorba is belépett, akkor szinte lehetetlen a súlyfölöslegtől megszabadulni. A stresszhormon - azaz a kortizol - szintjének megemelkedése ugyanis megnöveli az étvágyat, és ilyenkor nem az egészséges ételek mellett tesszük le a voksunkat. Tegyen a stressz ellen! Sétáljon, meditáljon, jógázzon, hallgasson zenét vagy beszélgessen a barátaival.

A dohányzás egy nagyon káros szenvedély, és még a csontritkulás kockázatát is megnöveli. Sok nő azért nem akar leszokni a cigarettáról, mert félnek az elhízástól. Amennyiben cigarettázás helyett nem kezd el nassolni, biztos lehet benne, hogy egy kilogrammot sem fog hízni és hamarosan a leszokás pozitív hatásait is megtapasztalhatja.

Mindenképpen változtasson életmódot és erről beszéljen a barátaival, a szeretteivel, akik támogatni fogják az életmódváltással kapcsolatos erőfeszítéseit. A legjobb az lenne, ha néhány barátjával közösen kezdenének életmódváltásba, hiszen így sokkal egyszerűbb és könnyebb is megvalósítani a célokat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Rostban gazdag táplálékok
  2020-05-11 08:51:27, hétfő
 
 



A brokkoli egy szupertáplálék, hiszen tartalmaz egy szulforafán nevű vegyületet, amely antioxidáns hatással rendelkezik. De rákellenes tulajdonságairól is szólnak a tanulmányok, így nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszuk ezt a keresztesvirágú zöldséget. A brokkoli sok rostot is tartalmaz, amelynek az emésztésben van kitüntetett szerepe. A rostok, a rostos táplálékok könnyedén eltelítenek, ezért kevesebbet fogunk enni, így pedig a nem kívánt testsúlynövekedést és a hízást is el tudjuk kerülni. A brokkoli tehát egy rostban gazdag táplálék, de vannak olyan ételek, amely még a brokkolinál is sokkal több rostot tartalmaznak.

A chiamag is bővelkedik rostban, emellett sok antioxidánst, kalciumot és omega-3 zsírsavat tartalmaz.

Egy csészényi avokádó körülbelül 10 gramm rostot tartalmaz. A benne lévő rost csökkenti a koleszterinszintet és az olyan betegségek kockázatát is, mint rákos megbetegedés vagy szívbetegség, de a vércukorszint szabályozásában is kitüntetett szerepet játszik.

A makadámdió is sok rostot tartalmaz és nagyon egészséges, hiszen tele van egészséges zsírokkal.

Aki szeretné a rostbevitelt megnövelni, fogyasszon fekete vagy kék áfonyát. Ez a gyümölcs C-vitaminban is rendkívül gazdag és sok antioxidáns vegyület megtalálható benne, amelyek csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának a kockázatát.

Az élelmi rost egyik leggazdagabb forrása a korpa. A korpával kapcsolatban bebizonyosodott, hogy rendszeres fogyasztásával elkerülhetők az emésztőrendszert érintő megbetegedések.

A zöldborsó alacsony zsírtartalommal rendelkezik, viszont nagyon sok rostot tartalmaz. A zöldborsó egy hüvelyes növény, amely gazdag növényi fehérjében. A növényi fehérje sokkal egészségesebb, mint az állati fehérje és a szervezetet sem terheli meg annyira, mint az állati eredetű termékek.

A bab és a borsó is kiváló forrása a rostnak. A legegészségesebb a csicseriborsó, amelyből akár házilag is készíthetünk humuszt, amelyet akár pirítóssal is fogyaszthatunk, de saláták mellé is tökéletes választás.

A zab is sok rostot tartalmaz. Ha otthon készíti a kenyeret vagy a péksüteményt, használjon teljes kiőrlésű gabonákat, mert ezek a gabonák sok rostot tartalmaznak, amelyek csökkentik a koleszterinszintet, így jelentősen lecsökkentik a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Milyen előnyei vannak a babnak?
  2020-05-11 08:47:10, hétfő
 
 



A hüvelyesek közül a bab az egyik legegészségesebb. Akár szuperélelmiszernek is nevezhetjük, hiszen óvja az egészséget és még a fogyásban is a segítségünkre lehet.

Egy kutatásba fogyni kívánó embereket vontak be. A 12 hetes vizsgálati időszak alatt a vizsgálatban részt vevők minden nap kaptak valamilyen hüvelyest. A három hónap elteltével minden egyes alanynak sikerült valamennyit fogynia. Ennek nem más az oka, minthogy a hüvelyesek sok rostot tartalmaznak, könnyen eltelítenek, így sokkal kevesebbet fogunk két étkezés között enni, főleg az édességek utáni vágy fog lecsökkenni.

A hüvelyesekben többnyire megtalálható egy arginin nevű aminosav, amely a zsírégetést segíti elő.

A fehérje egy kulcsfontosságú tápanyag, amely szerepet játszik az egészség megőrzésében. A bab aminosavat is tartalmaz, amely a fehérje egyik építőköve.

A zöldbab például nagyon sok tápanyagot tartalmaz, beleértve a folátot. Milyen tünetei lehetnek a foláthiánynak? Gyengeség, fáradtság, heves szívdobogás, ingerlékenység és étvágytalanság. Milyen tápanyagok találhatók meg még a babban? Rost, cink, vas és magnézium.

A bab igen gazdag antioxidáns polifenolokban. Az antioxidánsok sikeresen küzdenek meg a szervezetben kialakuló oxidációs folyamatokkal szemben, amelyek okai lehetnek az idő előtti öregedésnek, a gyulladás és a rákos megbetegedések kialakulásának.

A bab rendszeres fogyasztása a szívkoszorúér-betegség kialakulásának a kockázatait is csökkenti. Mindemellett a bab a koleszterinszint csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik. Ez azért nagyon fontos, mert minimalizálja a szívroham és a szívbetegségek kialakulását.

A bab segít a vércukorszint csökkentésében, amely megemelkedése a cukorbetegség kialakulásában az elsődleges kockázati tényező. A szójabab az egészséges hasnyálmirigysejteket tudja biztosítani. A hasnyálmirigy az inzulin termelésében vesz részt, ez pedig a vércukorszint szabályozásában játszik kiemelkedő szerepet.

A bab sok rostot tartalmaz, így megakadályozza az ételek utáni sóvárgást. A bab rendszeres fogyasztása nemcsak a túlevést akadályozhatja meg, de még a fogyásban is a segítségünkre lehet.

A bab még a bélrendszer egészségét is elősegíti, mivel megtámogatja az egészséges bélbaktériumok elszaporodását, és ez segíthet megakadályozni az emésztéssel összefüggő betegségeket, rendellenességeket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Bőrproblémának hiszi, de lehet, hogy súlyosabb betegsége van
  2020-05-11 08:22:32, hétfő
 
  A bőrünk üzen nekünk. Igaz, hogy a kor előrehaladtával folyamatosan változik, mégis észre kell vennünk azokat az apró jeleket, amelyek akár komoly betegséget is feltételezhetnek. A szervek, szervrendszerek és a bőr szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ha valamelyik szervünkkel gond van, akkor azt a bőrünk jelzi.

Ha bőrkinövések jelennek meg a testen, akkor az utalhat 2-es típusú cukorbetegség kialakulására, amelyet a megnövekedett vércukorszint is okozhat. Ha más tünetek is társulnak a kinövések mellé, akkor mindenképpen látogasson el a háziorvoshoz, aki egy egyszerű vércukorszintméréssel meg tudja állapítani a diabéteszt. Melyek ezek a tünetek? Fokozott szomjúságérzés, megnövekedett étvágy és lassan, vagy nem gyógyuló sebek.

Ha felnőttkorban valakinek sok a pattanása, az nem a második kamaszkort jelzi, hanem akár a policisztás ovárium szindróma nevű betegséget is, amelyet röviden csak PCOS-nek szoktak nevezni. Ezt a betegséget a hormonális egyensúlyhiány okozza. Ilyenkor a szervezetben megnövekszik az androgén hormon szintje, és emiatt alakulnak ki főleg az arc bőrén pattanások.

Amennyiben piros, kiütésszerű foltok jelennek meg a bőrön, ez a Lyme-kórt is jelezheti. A foltok általában a csuklón, az alkaron és a bokán jelennek meg. Ha lázzal is párosul a rózsaszínes bőrelszíneződés, lehet gyanakodni erre a betegségre, amelyet a kullancscsípés vált ki.

Ha különösen nincs bőrelváltozása, de gyakran viszket egy végtagja, ez sajnos súlyos betegséget is jelezhet. Bőrviszketést okozhat a limfóma, a leukémia, a máj betegsége vagy a veseelégtelenség is. Ha a viszketés mellé megmagyarázhatatlan éjszakai izzadás, láz vagy fogyás is párosul, haladéktalanul keresse fel a háziorvosát.

Ha meglévő anyajegye mérete, színe, alakja változott meg, vagy új anyajegy jelent meg a bőrén bárhol, mindenképpen keressen fele egy bőrgyógyászt, mert ez a melanoma jele is lehet. Ez az egyik legrosszindulatúbb betegség, mivel könnyen ad áttéteket.

A bőrön megjelenő vörös dudorok a szervezetben zajló gyulladás miatt alakulnak ki. Ezek a dudorok jellemzők az IBD nevű betegségre, ami egy gyulladásos bélbetegség. Ha tartós hasmenése is van és a széklete is véres, azonnal konzultáljon a háziorvosával, hogy a kezelés minél hamarabb elkezdődhessen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hogyan védjük meg szervezetünket az új koronavírustól?
  2020-05-11 08:15:14, hétfő
 
  Hogyan védekezzünk a koronavírussal szemben?
Koronavírus - 2019-nCoV fertőzés

Mossunk kezet rendszeresen. Minden esetben használjunk vizet és szappant, valamint alkalmazzunk alkoholos kézfertőtlenítő szereket.

Miért?
A szappanos kézmosás, valamint az alkoholos kézfertőtlenítők elpusztítják a kezeken lévő korona vírusokat.

Ügyeljünk a köhögésre, tüsszögésre

Köhögéskor és tüsszentéskor takarja el száját és orrát zsebkendővel vagy akár behajlított könyökével, a zsebkendőt azonnal dobja ki, karját és kezét pedig fertőtlenítse le vízzel, szappannal, vagy alkoholos fertőtlenítővel.

Ezzel az egyszerű dologgal megakadályozza a vírusok és baktériumok terjedését.

Tartson távolságot

Tartson legalább egy méter távolságot a többi embertől, főleg azoktól, akik köhögnek, tüsszögnek és lázasak.

Miért?

A légúti fertőzöttek (pl. 2019-nCoV fertőzött betegek) köhögéskor és tüsszentéskor erősen fertőznek, a légzőszervből távozó kis cseppecskék nagy mennyiségben tartalmazzák a vírust, ami belélegezve könnyen szervezetünkbe jut.

Kerülje a szemek, az orr és a száj érintését

Miért?

Legnagyobb eséllyel kezünk érintkezik elsőként a vírusokkal, szemünkhöz, orrunkhoz és szájunkhoz nyúlva pedig a fertőzést szervezetünkbe juttathatjuk.

Ha lázas, köhög és nehézlégzést tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz

A fenti tüneteket nagyon sok fertőzés okozhatja, ezek közül csak egy a 2019-nCoV, viszont a betegség gyors diagnosztizálása jelentősen segítheti a gyógyulás folyamatát.

A WHO ajánlása szerint a következő időszakban kerüljük el a húspiacokat, ne fogyasszunk nyers vagy nem megfelelően hő kezelt húst és nyers tejet.

Erősítsük immunrendszerünket C-vitaminnal, D3-vitaminnal vagy más természetes készítményekkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Eperfogyasztás jótékony hatásai
  2020-05-11 08:13:57, hétfő
 
 



Eperfogyasztással a rák és a cukorbetegség megelőzéséért

A nyári eperszezon kihasználása nem csak a gyümölcs íze miatt fontos, egészségügyi hatásaiból is profitálhatunk, hiszen több krónikus betegség kialakulása is megelőzhető fogyasztásával.

Ízletes védelmező
Rák, keringési megbetegedések, gyulladás, és cukorbetegség ellen az eper kiváló választás. A Journal of Agricultural and Food Chemistry szaklapban közölt kutatás szerint eperfogyasztással a vastagbél- és a mellrák kockázata is 43-53%-kal csökkenthető, ez a gyümölcs speciális savtartalmának tulajdonítható.

Pozitív hatást akkor láthatunk, ha heti 2-3-szor fogyasztunk epret.

A keringési megbetegedések is kordában tarthatóak eper fogyasztásával, annak antioxidáns tartalma miatt. Így napi fogyasztással csökkenthető a vérnyomás, a vércukorszint, és a krónikus gyulladások mértéke. A Warwick Egyetem kutatói felfedezték, hogy az eper nem csak a szívre van jótékony hatással, de a cukorbetegség szív- és érrendszerre gyakorolt következményei ellen is hatékonyan küzd.

Az eper nagymértékben erősíti az immunrendszert, így védi a sejteket, szerveket, vérereket, csökkenti a szív- érrendszeri megbetegedések kockázatát.

Ezen felül az eper a vércukorszintre is pozitív hatást gyakorol: napjaink egyik legújabb kutatási eredménye az eper vércukorszintre gyakorolt hatása. Több kísérlet is bizonyítja, hogy rendszeres eperfogyasztással a cukorbetegség kialakulásának kockázata csökkenthető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Természet adta antibiotikumok
  2020-05-11 00:17:15, hétfő
 
  Az antibiotikumok néha szükségesek, hiszen sokféle betegség gyógyításában játszanak kiemelkedő szerepet. Azonban egyes gyógynövények is remekül a segítségünkre lehetnek, hiszen antibiotikus hatásuk révén eredményesen küzdenek meg a kórokozókkal.

A szegfűbors az egyike azon fűszereknek, amelyek sikeresen küzdenek meg a szervezetbe kerülő baktériumokkal.

A spárga is segítséget nyújthat számos baktériummal szemben, beleértve az E. colit és az MRSA elleni védekezést.

A bazsalikom egy aromás gyógynövény, amely szintén antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. Fogyasztható nyersen, salátába keverve, de teát és turmixitalokat is készíthetünk a segítségével.

Az áfonyát hatásosnak vélték a kutatások alkalmával E.coli fertőzéssel szemben. Az áfonyában található tanninok gátolják a baktériumok növekedését és legfőképpen a húgyúti fertőzéseket okozó baktériumok elszaporodását gátolják meg. A tanninok legnagyobb koncentrációban a koncentrált áfonyalében találhatók meg.

A fekete cseresznye is nagyon hatásos a baktériumok ellen. Legfőképpen a szájban megtelepedő baktériumokat tudja elpusztítani. Ezek a baktériumok okozzák a fogínybetegségeket.

A bíbor kasvirág főleg tinktúra formájában segíthet a betegségeket okozó baktériumok elpusztításában.

Az eukaliptusz őshazája Ausztráliában van. Antibakteriális hatásokkal rendelkezik. A fertőzések kezelésében az aromaterápiás megoldás nyújt segítséget. Külsőleg a sebfertőzés elkerülésében lehet a segítségünkre.

A fokhagyma antibakteriális vegyületeket tartalmaz. Ennek a vegyületnek allicin a neve. A fokhagyma segíthet megelőzni a sebek elfertőzését. A legnagyobb hatása nyersen érzékelhető. Már napi egy gerezd fokhagyma is sikeres lehet a baktériumok elpusztításában.

Az amerikai indiánok fertőzések kezelésére használták az aranygyökeret. Ez a gyógynövény berberint tartalmaz, amely nemcsak a baktériumokat pusztítja el sikeresen, de az immunrendszer működését is fokozni tudja.

A zöld tea gazdag forrása a polifenoloknak. A polifenolok antimikrobiális hatással rendelkeznek, amely megzavarja a baktériumok anyagcsere-folyamatait, így azok nemhogy nem fognak szaporodni, még el is pusztulnak.

A méz antibakteriális hatással bír, segít megakadályozni a sebfertőzést. A baktériumok elpusztításában a manuka méz a leghatásosabb.

Az oregánó antibakteriális illóolajat tartalmaz. A gránátalma tele van C-vitaminnal. Legfőképpen a száj- és ínyfertőzésekkel bánik el hatékonyan.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Természetes szíverősítők
  2020-05-11 00:06:57, hétfő
 
  A szívünk egészsége nagyon törékeny. Sok múlik azon, hogy mennyire vigyáztunk rá egész életünkben. Ahhoz, hogy megelőzzük a szívbetegségeket, fontos törődnünk szívünk egészségével. Nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy javítsunk a szívünk állapotán és jól tesszük, ha nem várunk ezekkel a tevékenységekkel, amíg késő lesz. Hiszen ha a szív meggyengül, akkor már kevésbé bírja az olyan terheléseket, mint a rendszeres sportolás vagy a hosszú erdei séták.

Már napi félórányi szobabiciklizéssel is erősíthetjük a szívünket. Ha valakinek valamilyen egészségügyi gondja van a szívével, előtte mindenképpen egyeztessen, konzultáljon a kezelőorvosával.

Az étcsokoládé kis mennyiségben fogyasztva meglehetősen egészséges. Hetente több alkalommal is el lehet belőle fogyasztani néhány kockányit. Az étcsokoládé azért olyan egészséges, mivel flavonoidokat tartalmaz, amelyek elősegítik, hogy az artériák fala rugalmas maradjon. Amennyiben az artériák nem merevek, hanem rugalmasak, úgy kisebb az esélye a vérrögök képződésének, illetve megakadályozzák, a rossz, vagyis az LDL-koleszterin oxidációját is.

A sörről is az bizonyosodott be, hogy nem is olyan nagy ellenség, persze csak mértékkel fogyasztva. Napi egy pohár sör segíthet a koleszterinszint csökkentésében, illetve megnöveli a vérben az antioxidánsok jelenlétét, emellett csökkenteni tudja egy fibrinogén nevű fehérje termelődését, amelynek kiemelt szerepe van a vérrögök keletkezésében.

A B-vitamin-komplex - amely folsavat, B6-vitamint és B12-vitamint tartalmaz - csökkenteni tudja a szervezetben a homociszteinszintet. Ez azért jó hír, mivel a homociszteinszint emelkedése jelentősen megnöveli a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát.

Az alvási apnoé nemcsak azért veszélyes, mert ilyenkor többször is kihagy a légzés, hanem mert ez okozhat magas vérnyomást is. A magas vérnyomás pedig jelentősen megemeli a stroke és a szívinfarktus kialakulásának a kockázatát.

Kutatások igazolják, hogy a halak nagyon egészségesek. Hetente legalább két alkalommal kellene halat fogyasztani, mivel így jelentősen lecsökkenthető a szívbetegségek, a szívelégtelenség és a hirtelen szívhalál kialakulásának a kockázata.

A lenmag omega-3 zsírsavakban gazdag, amely szintén segíthet megakadályozni a szívbetegségek kialakulását. A lenmagot őrölt állapotában lehet fogyasztani, naponta egy kiskanálnyit mennyiség javasolt. Én mézzel szoktam összekeverni, és ily módon fogyasztom.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A rákos betegségek megelőzése
  2020-05-11 00:03:58, hétfő
 
  Hozzáértők szerint a daganatos betegségek elkerülhetők, mégpedig a rendszeres testedzéssel és a változatos, egészséges táplálkozással.

Első lépésként mindenképpen az immunrendszerre és annak működésére kell fókuszálni, azaz meg kell azt erősíteni. Emellett meg kell szüntetni a szervezetben kialakuló gyulladásokat, kordában kell tartani a vércukorszintet és kiemelt figyelmet kell fordítani a hormonműködésre is. Ha ezek közül valamelyik jelen van, vagyis nem működik megfelelően, akkor nagy esély van a rákos sejtek megjelenésére.

Hozzáértők szerint az erős immunrendszer fel tudja venni a harcot az idegen sejtekkel. Csak akkor keletkeznek és szaporodnak el a rákos sejtek, ha az immunrendszer nem működik megfelelően. Tehát elsősorban az immunrendszer megerősítésén kell fáradozni. Kevesebbet kell stresszelni, idegeskedni, és arra is oda kell figyelni, hogy mi lakozik a szívünkben. A szeretet, a megértés és az elfogadás bennünket is megerősítenek. Fontos, hogy harmóniát sugározzunk a környeztünk és önmagunk felé, mivel ez is sokat segít az egészséges immunrendszer megteremtésében.

A daganatos betegségek akkor is kialakulhatnak, ha valakinek hiányzik a fizikai aktivitás az életéből. A passzív életmód nem vezet sehová, hiszen nagyon fontos, hogy megtornáztassuk a végtagjainkat, ami nemcsak a testnek, hanem a szívnek és a léleknek is nagyon jót tesz. A testmozgás javítja a légzést, a keringést, az izomerőt, az oxigénfelvételt, az állóképességet, illetve a mobilitást is. A rendszeres edzés nemcsak mentálisan, hanem érzelmileg is stabilabbá tesz bárkit.

Az immunrendszer akkor is megerősödhet, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk. Próbáljon lehetőleg bio, vagy legalábbis vegyszermentes táplálékokat magához venni. Fogyasszon minél több zöldséget, gyümölcsöt. Ne hagyja ki az étrendjéből a gyógynövényeket sem, és igyon minél több friss, tiszta vizet.

Az immunrendszert a vitaminok, az ásványi anyagok és a probiotikumok is javítani tudják. Melyek azok a tápanyagok, amelyek fellendítik az immunrendszert? Az A-, B-, C- és D-vitaminok, illetve a cink, a szelén, a magnézium és az emésztőenzimek is nagyon fontosak.

A mély légzőgyakorlatok és a kiegyensúlyozott alvás szintén nagyon jót tesz az immunrendszer egészségének.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1186
  • e Hét: 4764
  • e Hónap: 24626
  • e Év: 200501
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.