Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Nem harcolok egyedül a sátán és démonai ellen
  2020-05-20 13:56:05, szerda
 
  Beszélgetés Szikora Robival, a NEK világi hírnökével.
Szikora Robi énekes, dalszerző, a csikidam műfaj megteremtője, a magyar popzene egyik legeredetibb alakja. A rockzenészek között ritka, hogy valaki annyira nyíltan vállalja a hitét, mint ő. Három évtizede mindennap részt vesz szentmisén. Az 52. budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) világi hírnökével a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt beszélgettünk.
...... ...........


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Útravaló – 2020. május 20.
  2020-05-20 13:51:33, szerda
 
  Jézus az Atya teljességének részese, ebből kap részt a tanítvány a Lélek által. ,,Mi mindnyájan az ő teljességéből kaptunk kegyelmet kegyelemre halmozva" (Jn 1,16). Ezért is hívhatjuk szentnek az Egyházat, hiszen Jézus rábízta a Lelkét: ,,vegyétek a Szentlelket" (Jn 20,22), vagyis az emberek részesítését Isten gazdagságában. Istennek ez a szándéka bátorít bennünket abban, hogy mi is tudjunk úgy tekinteni Krisztus tanítványi közösségére, ahogy ő látja: alkalmatlan, de kiválasztott; bűnös, de kegyelemhordozó - amilyenek mi, valamennyien vagyunk, Isten gazdagító szeretete által.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
Hittanóra Csaba testvérrel- 05.20
  2020-05-20 13:42:43, szerda
 
  Őszinte testvéri szeretet, hogy tesz boldoggá mi bennünket!?
Nagyobb kép Link
...... ........... .........


Videó Link

- Hittanóra Csaba testvérrel - 12.00- tól Tornaóra,
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kalmár Pál: Nem lehet azt parancsolni
  2020-05-20 13:39:04, szerda
 
  Énekel: Kalmár Pál
Zene: Sándor Jenő
Vers: Szenes Andor
Készítette: Mihályfalvi János videó Link

Dal szövege
Élt a Maros partján valahol egy aranyhajú lány,
Minden tavasz estén kiszökött a házuk kapuján.
Csókos, piros ajkán ragyogott a napsugár,
Remegve várja, jön-e a párja, egy vidám, tüzes huszár.

Nem lehet azt parancsolni senkinek,
Azt szeresse, kit a szíve nem szeret.
Amíg lesz egy piros rózsa,
Amíg lesz egy magyar nóta,
Felejteni parancsszóra nem lehet.

Nem lehet azt parancsolni senkinek,
Azt szeresse, kit a szíve nem szeret.
Amíg lesz egy piros rózsa,
Amíg lesz egy magyar nóta,
Felejteni parancsszóra nem lehet.

Lent a Maros partján árva lett egy aranyhajú lány.
Csend van dalos ajkán, és az arca igen halovány.
Kint már virág sincsen, a régi kert csupa gyom,
Kinéz a rétre, s a kis szívébe' valami fáj még nagyon...

Nem lehet azt parancsolni senkinek,
Azt szeresse, kit a szíve nem szeret.
Amíg lesz egy piros rózsa,
Amíg lesz egy magyar nóta,
Felejteni parancsszóra nem lehet.

Nem lehet azt parancsolni senkinek,
Azt szeresse, kit a szíve nem szeret.
Amíg lesz egy piros rózsa,
Amíg lesz egy magyar nóta,
Felejteni parancsszóra nem lehet.

- Koncz Péterné, Ilona videója Link
Videón Bessenyei Ferenc énekel

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Sienai Szent Bernardin áldozópap 05.20 katolikus hitszónok
  2020-05-20 13:25:02, szerda
 
  - Igenaptár oldalon
SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Nincs üdvösség senki másban, egyedül Jézus Krisztusban.
Azokban a napokban Péter a Szentlélektől eltelve így szólt: ,,Népünk elöljárói és ti, vének! Ha ti ma azért hallgattok ki minket - miután egy beteggel jót tettünk -, hogy vajon ő hogyan is gyógyult meg, hát tudjátok meg mindannyian, ti és Izrael egész népe, hogy ez az ember annak a názáreti Jézus Krisztusnak a neve által áll itt előttetek egészségesen, akit ti keresztre feszítettetek, és akit az Isten feltámasztott a halálból.
Ő az a kő, amelyet ti, építők elvetettetek, és mégis szegletkővé lett. Nincs üdvösség senki másban. Mert nem adatott más név az ég alatt az embereknek, amelyben üdvözülhetünk."
Ez az Isten igéje. ApCsel 4,8-12

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Követlek téged, bárhová mégy.
Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, útközben valaki így szólt hozzá: ,,Követlek, bárhová mégy." Jézus így válaszolt: ,,A rókának van odúja, az ég madarainak fészke, de az Emberfiának nincs hová fejét lehajtania."
Egy másikat Jézus szólított fel: ,,Kövess engem!" Az így válaszolt: ,,Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek és eltemessem apámat." ,,Hagyd a holtakra, hadd temessék el halottaikat - mondta neki -, te pedig menj, és hirdesd az Isten országát."
Egy harmadik ezt mondta neki: ,,Uram, követlek téged, de engedd meg, hogy előbb elbúcsúzzam a családomtól." Jézus így válaszolt: ,,Aki kezét az eke szarvára tette, és mégis hátratekint, nem alkalmas az Isten országára."
Ezek az evangélium igéi. Lk 9,57-62

*
- Wikipedia oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Magyar kurír Link
Különösen nagy volt békeszerző hatása; Jézus Nevének tiszteletével nyerte meg a szíveket. Felismerte, hogy a fegyverekkel, zászlókkal, pártjelvényekkel szemben neki egyetlen fegyvere van: az üdvözítő Jézus Krisztus. Nevének monogramját (IHS) arany betűkkel egy kis pajzsra írta, melyet kezében tartva prédikált. E pajzs hamarosan a béke és testvériség jelévé vált: házak, templomok, városházák kapuja fölé tették.
...... .........


Képen: Bernardin ,,pajzsa" az Eremo delle Carceri falán, melyet 1400 körül építtetett
...... ........... ......


Istenünk, te Sienai Szent Bernardin áldozópap lelkébe csodálatos szeretetet adtál Jézus szent neve iránt. Tekints érdemére, és közbenjáró imájára add, hogy mindenkor a te szereteted lelkesítsen minket. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
húsvét 6. hét szerda 05.20
  2020-05-20 13:11:22, szerda
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál apostol ,,az ismeretlen Istent" hirdeti az athénieknek.
Mivel Pál ellenfelei újra fellázították a népet, a testvérek kísérőket adtak Pál apostol mellé, akik egészen Athénig vezették őt. Amikor a kísérők visszafordultak, Páltól azt az utasítást vitték Szilás és Timóteus számára, hogy minél előbb menjenek utána Athénba.
Amíg ott rájuk várakozott, egy alkalommal így beszélt az Areopáguszon, Athén főterén:
,,Athéni férfiak! Látom, hogy minden szempontból nagyon vallásosak vagytok. Amint ugyanis körbejárva megtekintettem szentélyeiteket, olyan oltárra akadtam, amelyen ez a felírás állott: Az ismeretlen istennek. Azt hirdetem tehát nektek, akit ti ismeretlenül is tiszteltek.
A világot és minden benne lévő dolgot teremtő Isten nem lakik kézzel épített templomokban, mivel ő a mennynek és a földnek Ura. Semmiben sem szorul emberi kéz segítségére, hiszen ő ad mindenkinek életet, levegőt és mindent. Ő telepítette be az egy őstől származó emberiséggel az egész földet, és ő szabta meg itt lakásuk pontos idejét és határát. Azt akarta, hogy keressék az Istent, hogy rátaláljanak és elérjék, hiszen nincs messze egyikünktől sem. Benne élünk, mozgunk és vagyunk. Ahogy költőitek is mondják: »Az ő fiai vagyunk.«
Ha tehát az Isten fiai vagyunk, nem szabad azt gondolnunk, hogy az Isten emberi művészettel, emberi tervek szerint formált arany-, ezüst-, vagy kőszoborhoz hasonlít. De elmúlt már az az idő, melyben Isten elnézte a vele kapcsolatos tudatlanságotokat, mert az emberek tudomására hozta, hogy mindenhol mindenkinek meg kell térnie.
Kiválasztott ugyanis egy napot, amelyen igazságos ítéletet tart majd az egész világ felett egy arra rendelt férfi által, akiről mindenki előtt tanúbizonyságot tett azzal, hogy feltámasztotta őt a halálból."
A halottak feltámadásának hallatára némelyek gúnyolódni kezdtek, mások meg azt mondták: ,,Erről majd még máskor is meghallgatunk téged." Pál erre eltávozott közülük.
Néhányan mégis csatlakoztak hozzá, és hívők lettek. Köztük Areopagita Dénes, egy Damarisz nevű asszony és még mások is.
Ezek után Pál Athénből Korintusba távozott.
Ez az Isten igéje. ApCsel 17,15.22-18,1

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Szentlélek majd minden igazságra megtanítja Jézus követőit.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Még sok mondanivalóm volna nektek, de nem vagytok hozzá elég erősek. Amikor azonban eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra.
Nem magától fog beszélni, hanem azt mondja el, amit hall, és a jövendőt fogja hirdetni nektek. Megdicsőít engem, mert az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.
Minden, ami Atyámé, enyém is. Ezért mondtam, hogy az enyémből veszi, amit majd hirdet nektek.“
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,12-15
...... ........... ......



Imádság
Áldott legyél, aki azért jöttél, hogy életünk legyen. Köszönöm, hogy tőled semmi nem választhat el; hogy számodra nincs elveszett drachma vagy eltévedt bárány, mert számodra mindenki él, és senki nem szakadhat ki kezedből. Hálát adok neked, hogy a te országod törvénye nem emberi szabály, hanem új szövetség. Köszönöm, hogy első zsengeként feltárod előttünk a feltámadás reménységét!

Elmélkedés
Továbbra is az eljövendő Szentlélekről beszél Jézus a mai evangéliumban. Továbbra is az Igazság Lelkének nevezi őt és kijelenti: ,,Amikor eljön az Igazság Lelke, ő majd elvezet titeket a teljes igazságra."
Amikor egykor Jézus meghívta az apostolokat, akkor nem bölcseket vagy hatalmasokat választott, hanem egyszerű embereket. Most, küldetésének végéhez közeledve, ezekre az egyszerű emberekre bízza az örömhír terjesztését, művének folytatását. Ehhez az emberi erő vagy felkészültség kevés. A tehetségnél többet ér az Úr ügyéért való lelkesedés. Az emberi okoskodásnál többet ér az Úrba vetett bizalom. Az emberi ékesszólásnál többet ér az isteni szó igazsága. Jézus szava nem elvont tanítás, nem bonyolult elmélet, amelyet csak a tanultak képesek felfogni és megvalósítani. Szavából az igazság ereje árad az emberi szívekbe és átalakítja az üdvösség tanítására fogékony lelkűek életét.
Mi az az igazság, amelyre elvezet minket a Szentlélek? Ez nem más, mint a Krisztusban való hit. Hit abban, hogy ő az Isten Fia, aki megismerteti velünk az igaz Istent. Hit abban, hogy Jézusban a mennyei Atya mutatja meg magát nekünk és szeretetét közli velünk. Hit abban, hogy Krisztus halála szerezte meg nekünk a megváltást. Hit abban, hogy Jézus által eljuthatunk a mennyei Atyához, ahol az örök élet vár bennünket.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4168
  • e Hét: 15230
  • e Hónap: 27906
  • e Év: 261653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.