Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú
  2020-05-22 23:34:03, péntek
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
,,A kereszt erősíti a gyengét, szelídíti az erőset" - ez volt a püspöki jelmondata az 1945-ben vértanúságot szenvedett Apor Vilmosnak
...... ........... ...........


1941. január 21-én kapta kézhez a pápai nuncius iratát, miszerint a Szentatya győri püspökké nevezte ki. A február 24-i püspökszentelés, amelyen nemcsak a főpapok és előkelőségek, de a szegény galbácskerti és krinolinkerti hívek is részt vettek, évtizedekig emlékezetes maradt Gyula történetében.
Apor Vilmos március 1-jén érkezett Győrbe, másnap megtörtént a hivatalos beiktatás. Az egykori gyulai plébános új szolgálati helyén, immár püspökként is emberszeretettel, alázattal kormányzott.
A veszélyben szorosabb kapcsolat alakult ki a Dunántúl főpásztorai, különösen Mindszenty József veszprémi, Shvoy Lajos székesfehérvári és Apor Vilmos győri püspök között.
1945. március 28-án, nagyszerdán az oroszok elérték Győrt. A visszavonuló németek szintén lőtték a várost Nagycsütörtökön Apor Vilmos a pincében mondta utolsó szentmiséjét.
Egyre gyakrabban érkeztek orosz katonák a püspökvárhoz. Ekkor részeg orosz katonák el akarták vinni a pincében tartózkodó asszonyokat és lányokat. Apor Vilmos ellenállt. Egy katona előbb a mennyezetbe lőtt - a négy golyó helye most is látható a múzeummá alakított pincében -, majd háromszor rálőtt a püspökre. Egy asszony, meglátva vérző homlokát, felkiáltott: ,,Püspök atyánk, ezt értünk tette!" Apor Vilmos halkan, mosolyogva felelt: ,,Szívesen, nagyon szívesen!"
Apor Vilmos hálát adott Istennek, hogy ,,ilyen nagypénteket adott" neki, és szenvedései alatt papjaiért, híveiért és hazánkért imádkozott, és megbocsátott támadóinak. Április 2-án, húsvéthétfőn hajnalban halt meg. Újratemetésére csak 1986. május 23-án kerülhetett sor, azóta a győri bazilika Héderváry-kápolnájában nyugszik
...... ...........


Egy évvel később, 1997. november 9-én II. János Pál pápa boldoggá avatta Apor Vilmos püspököt a római Szent Péter téren, több ezer magyar zarándok jelenlétében.
...... ............


Istenünk! Te Boldog Vilmos püspöknek megadtad, hogy életét feláldozza juhaiért. Közbenjárására add meg nekünk, hogy akaratodban helytálljunk és testvéreink üdvösségén fáradozzunk. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
- Ima Boldog Apor Vilmos szentté avatásáért
Mindenható Örök Isten! A te szolgád, Boldog Vilmos püspök életében szeretettel hajolt le a szegényekhez. Bátran kiállt az igazságtalanság áldozatainak védelmében. Életének hősies feláldozásával megvédte a rábízottakat a testi-lelki veszedelemtől, és ezzel kiérdemelte a vértanúság koronáját.
Kérünk, Istenünk, add, hogy hathatós közbenjárására legyünk mi is élő tagjai Egyházunknak, az igazság védelmében bátran kiálljunk, embertársainkat pedig odaadó szeretettel szeressük.
Dicsőítsd meg, Istenünk, Boldog Vilmos püspök szolgádat azzal, hogy őt a szentek társaságában tisztelhessük, és egykor az ő közbenjárására mi is eljussunk országodba, ahol élsz és uralkodol mindörökké. Ámen.

*
- ,,Köszönöm a Jóistennek, hogy ilyen nagypénteket adott" - Emlékezés egy háborús húsvétra
Itt olvasható Link

- ,,Félelem nélkül kell élni" - Apor Vilmosra emlékezünk Link

- 125 éve született Boldog Apor Vilmos Link

- Múlt_kor oldalon Link

- Wikipédia oldalon Link

- Győri szalon oldalon Link

- Miben példakép Apor Vilmos püspök a mai ifjúságnak?" Link

- BOLDOG APOR VILMOS EMLÉKÉRE Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
húsvét 6. hét szombat 05.23
  2020-05-22 23:13:44, péntek
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
A zsidó származású Apolló ékesszólóan hirdeti a Szentírás nyomán, hogy Jézus a Megváltó.
Pál apostol egy ideig a szíriai Antióchiában tartózkodott, majd sorra bejárta a galaták földjét és Frígiát, lelket öntve valamennyi tanítványba.
Eközben egy Apolló nevű alexandriai származású zsidó érkezett Efezusba. Ékesszóló és az írásokban igen jártas ember volt. Már kapott valami oktatást az Úr tanításáról. Buzgón és helyesen beszélt és tanított Jézusról, de még csak a János által hirdetett bűnbánati keresztségről tudott. Bátor bizalommal kezdett beszélni a zsinagógában.
Amikor ezt Priszcilla és Akvilász meghallották, magukhoz hívták, és még behatóbban elmagyarázták neki Isten igéjét. Mivel Ahájába akart menni, a testvérek buzdították, és írtak a tanítványoknak, hogy fogadják őt szívesen.
Odaérkezve nagy segítségére volt a híveknek. A nyilvánosság előtt eredményesen cáfolta a zsidókat: a Szentírásból bizonyította ugyanis, hogy Jézus a Messiás.
Ez az Isten igéje. ApCsel 18,23-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
A Jézusban hívőket az Atya is szereti.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
Bizony, bizony, mondom nektek: Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek. Mindeddig semmit sem kértetek az én nevemben. Kérjetek, és kaptok, hogy örömötök teljes legyen!
Ezeket hasonlatokban mondtam nektek. Eljön az óra, amikor már nem hasonlatokban szólok, hanem nyíltan beszélek az Atyáról.
Azon a napon majd az én nevemben kértek, és nem mondom azt nektek, hogy én kérem értetek az Atyát. Hiszen az Atya szeret titeket, mivel ti is szerettetek engem, és hittétek, hogy az Istentől jöttem.
Eljöttem az Atyától és a világba jöttem. Most elhagyom a világot, és visszatérek az Atyához.
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,23b-28
...... ...........



Imádság
Mindenható Istenünk! Emberi értelmünk végessége nem képes felfogni téged, a végtelen Istent. A te titkaiddal, hitünk titkaival találkozunk, amikor feltárod, kinyilatkoztatod számunkra önmagadat. Nem a véletlenben, a sorsban, hanem a te gondviselésedben hiszünk. Hiszünk a feltárt titkokban és elfogadjuk, hogy földi életünk során nem ismerhetünk meg mindent, hanem majd az örök életben tárul fel számunkra mindaz, amire evilágban homály borul. Hisszük, hogy itt a földön veled és a mennyben benned élhetünk

Elmélkedés
Jézus búcsúbeszédének befejezését olvassuk a mai evangéliumban. Ezt mondja a mi Urunk: ,,Bármit kértek majd az én nevemben az Atyától, megadja nektek." Buzdítás és ígéret fogalmazódik meg ebben a kijelentésben. Jézus arra buzdít, hogy forduljunk kéréseinkkel bátran Istenhez, a mi mennyei Atyánkhoz, és tegyük ezt az ő nevében. Kérhetnénk anyagi javakat is, de Jézus nevében ilyet nem fogunk kérni. Inkább lelki javakat kérünk az ő nevében és azt, hogy teljesüljön életünk végső célja, az üdvösségre jutás. Ezeket a kéréseinket Isten szívesen teljesíti, ezért igaz Jézus ígérete.
Istennel és embertársainkkal való kapcsolatunkra egyaránt igaz, hogy amikor valamit kérünk, az nem a gyengeség jele. Kérni nem megalázó dolog, csupán annak felismerése, hogy korlátozottak a lehetőségeink, nem vagyunk képesek mindent megtenni. Az olyan dolgokban, amihez nem értek, rászorulok a másik ember segítségére. A lelki ügyekben pedig rászorulok Isten támogatására, kegyelmére. Minden kérésünk Isten utáni kiáltás, vágyakozás. Bizalommal fordulhatunk hozzá, mert nem zárkózik el előlünk, hanem jóságosan elénk siet. Isten jól tudja, hogy mire van szükségünk, mielőtt még bármit is megfogalmazunk, mégis azt szeretné, hogy elinduljunk felé, megszólítsuk őt és rátaláljunk az imádságban. Alázatosan forduljunk hozzá kéréseinkkel!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Húsvét 6. hét péntek esti szentmise Csíksomlyó 05.22
  2020-05-22 16:37:55, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Húsvét 6. hete, péntek - szentmise közvetítés 05.22 Pécs
  2020-05-22 16:33:48, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Trianoni Múzeum a trianoni határ mellett Rédicsen
  2020-05-22 16:29:11, péntek
 
  A tervek szerint 2021-ben megnyílik a Lendvai Zoltán rédicsi plébános által megálmodott Trianon Múzeum Rédicsen.
Készítette: Molnár Péter, sajtómunkatárs, Szombathelyi Egyházmegye

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Pio atya monostorának mindig sok vendége volt
  2020-05-22 16:14:10, péntek
 
  - A második világháború alatt Olaszországban a kenyeret jegyre adták. Pio atya monostorának mindig sok vendége volt és ott voltak a szegények is, akik ételért jöttek. Egy napon a szerzetesek az ebédlőbe mentek és rájöttek, hogy a kosárban csak alig két vekni kenyér van. Imádkoztak és leültek mielőtt elkezdtek volna enni. Pio atya bement a templomba, és amikor visszatért, egy halom kenyeret tartott a kezében. A felettese kérdezte Pio atyát: "Hol kaptad ezt a több vekni kenyeret?" - "Egy zarándok az ajtónál nekem adta őket", válaszolta Pio atya. Senki sem kommentálta az esetet, de mindenki azt gondolta, hogy csak Pio atya találkozhatott ilyen zarándokkal.

- Pio atya imája a Szent Szűzhöz
,,Könyörülj rajtam! Egyetlen részvéttel teli pillantásod új életet támaszt bennem, megtisztít, és felemel Istenhez; felemel ennek a világnak a szennyéből, hogy Hozzá mehessek, aki teremtett, aki újjáteremtett a szent keresztségben, visszaadva az ártatlanság fehér stóláját, amelyet beszennyezett az eredendő bűn. Drága Édesanyánk, add, hogy szeressem Őt!"




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Az ukrajnai püspökök közleménye Szent II. János Pál pápa
  2020-05-22 16:05:55, péntek
 
  Az ukrajnai püspökök közleménye Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulóján
2020. május 18-án volt száz éve annak, hogy Wadowicében, ebben a kisvárosban, Karol Wojtyła és Emilia Kaczorowska gyermekeként világra jött Karol Wojtyła, a későbbi Szent II. János Pál pápa.
Ugyancsak Wadowicében ,,kezdődött minden" - ahogy a pápa szűkebb hazájában tett látogatásakor visszaemlékezett rá: ,,Itt kezdődött minden. Az életem, az iskola, a tanulás, a színház, a papság." Így működik Isten - belép történelmünkbe, családunk, népünk történetébe, annak minden körülményébe és minden zugába, hogy mindegyikünk, a kis Karolhoz hasonlóan, meghallja az Ő szelíd szavát: ,,Kövess engem!"
A hitnek az a válasza, melyet a fiatalember Wadowicében kimondott, nem csak az ő életét, hanem milliók életét, történelmét változtatta meg. 104 apostoli utat tett 135 országba, 14 enciklikát, 42 apostoli levelet, 14 szinódus utáni buzdítást adott ki, ezernyi prédikációt és katekézist tartott - és ez csak néhány látható gyümölcse annak az alázatos válasznak. És mennyi mély megtérés ment végbe az általa hirdetett evangélium hatására?!
Nem lehet nem említeni Ukrajnába tett apostoli útját, mely sokunknak megérintette a szívét, és megváltoztatta életünket. Itt hangzottak el a Szentatyának azok a szavai, melyeket bátran tekinthetünk egyfajta végrendeletnek:
,,Az Egyház minden fiát és leányát arra hívom, hogy állandóan és buzgón keressék Krisztus valódi és mélyebb ismeretét. A papságnak folyamatosan legyen gondja a világiak alapos evangéliumi és egyházi nevelésére. A keresztények ne veszítsék el az önfeláldozás szellemét. Ne gyengüljön a keresztény közösség bátorsága a bántalmazottak és üldözöttek védelmében sem, nagy figyelmet fordítva az idők jeleinek megértésére, hogy így válaszoljon a mai társadalmi és szellemi kihívásokra." (Lemberg, 2001. június 27.)
Valóban, ennek a nagy pápának életében és szolgálatában ,,mindannyiunk számára láthatóvá vált Isten ereje és jósága" (XVI. Benedek levele II. János Pál születésének 100. évfordulójára).
Születésének 100. évfordulóján mi, Ukrajna Római Katolikus Egyházának püspökei veletek együtt kívánunk köszönetet mondani a Mindenható Istennek azért a 27 évért, mely Isten dicséretének szolgálatában telt. Ezzel együtt arra hívunk benneteket, hogy mélyedjetek el Szent II. János Pál gazdag lelki örökségében, mely az enciklikákban, katekézisekben és apostoli levelekben található. Mindenekelőtt pedig azt kívánjuk, hogy ez a szent, aki különösen is az idei megszentelt élet évének védőszentje, példakép és ösztönzés legyen számunkra, hogy szélesre tárjuk a kapukat Krisztus előtt, és mindvégig kövessük Őt!
Szent II. János Pál pápa, közbenjáró imádba ajánljuk Ukrajnát, rád bízzuk magunkat és családjainkat, papjainkat, szerzeteseinket és püspöki konferenciánkat. Járj közben értünk a Mindenható Istennél, hogy mindig legyen bátorságunk azt mondani neki: ,,Igen! Legyen a Te Igéd szerint!"

Forrás: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye
Magyar kurír 2020.05.22
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
II. János Pál pápa gondolatai Pio atyáról
  2020-05-22 14:27:18, péntek
 
  ...... .......


Az 1986. február 23-án, a Szent Péter téren összegyűlt fiatalok előtt tett tanúságtételét, így folytatja II. János Pál pápa: ,,Újra meg kell találnunk magunkban ezt a fajta hitet mind a papok részéről, akik gyóntatnak és szerető gonddal meg akarják menteni a hozzájuk forduló lelkeket, mind pedig a hívek részéről. Sok esetben a gyóntató pap hite az, amely kisugárzásával a gyóntatószékbe vonzza a híveket. Amikor én még szeminarista voltam, azt tanították nekünk, hogy a papoknak a gyóntatószékben kell a híveket várniuk, ezzel is ki kell fejezniük szolgálatkészségüket, és várakozás közben imádkozniuk kell a bűnösök lelkéért. Így járt el az ,,ars-i plébános is, vagy a nagy olasz szentek közül Néri Szent Fülöp, és még sokan mások. A gyóntatás nagy problémát jelent az egész egyház számára Rómában, Olaszországban és mindenhol, mert sajnos - és ez aggodalomra ad okot - a gyónások száma manapság szinte folyamatosan csökken. Ez pedig rossz jel. Még nagyobb hitet kell találni magunkban, és bátorságot, hogy legyőzzük ezt a helyzetet."
II. János Pál sok más alkalommal is, elsősorban privát beszélgetések, kihallgatások során megemlítette Pio atya nevét és munkásságát. Egy alkalommal egy imacsoport tagjainak ezt mondta: ,,Ha azt szeretnétek, hogy Pio atya minél hamarabb a szentek sorába lépjen, igyekezzetek gyorsan cselekedni!"
Egy foggiai fiatalembernek pedig, aki a város imacsoportjainak üdvözletét tolmácsolta a pápának, II. János Pál ezt mondta: ,,Ó, Pio atya...! Jól van, akkor ti sokat segítetek nekem!"
Carlo Campanini olasz színésznek pedig, aki Pio atya ájtatos híve volt, a pápa egy magánbeszélgetés során ezt mondta: ,,Imádkozzon, hogy Pio atya mielőbb a szentek sorába léphessen!"...
Még valaminek azonban történnie kellett, hogy az egész világ meggyőződhessen arról, hogy II. János Pál pápa milyen nagy híve Pio atyának. A pápa ugyanis harmadszor is ellátogatott San Giovanni Rotondóba, arra a helyre, ahol 1948 áprilisában, még ismeretlen fiatal papként beszélhetett a garganói szenttel, és ahol 1974-ben Krakkó bíboros-érsekeként pappá szentelésének huszonnyolcadik évfordulóját ünnepelte, Pio atya sírja mellett misézve. Most azonban ő volt az egyetemes anyaszentegyház főpásztora, látogatása így különleges jelentőséggel bírt: II. János Pál pápa elfogadja a Pio atyát tisztelő, környékbeli főpapok meghívását, és elzarándokol San Giovanni Rotondóba. 1987. május 23-án a Szentatya megérkezik a városkába. Mint korábbi látogatásai alkalmával, most is még aznap este misét mond, most azonban a kisvárostól északra, egy hatalmas szabad téren, hívek tömege előtt, arany miseruhában. Szentbeszédének végén, amelynek középpontjában ismét húsvét misztériuma áll, felszólítja a hatalmas tömeget: ,,Legyetek méltóak mindig az örökséghez, amelyet Pio atya e helyütt rátok hagyott!" A szentmise után a pápát a kapucinusok rendfőnöke fogadja, aki szintén meleg szavakkal méltatja a rendjéhez tartozó Pio atyát és kolostorukat, e szavakkal: ,,Ez a hely tanúja volt Pio atya lobogó tüzű szeretetének, az atya kínjainak, szenvedéseinek, de örömeinek is, és láthatta, hogyan hagyatkozik Pio atya gyermeki őszinteséggel és ártatlansággal égi Édesanyánk karjainak pártfogására." A pápa a továbbiakban így méltatta a szentéletű szerzetest: ,,A szent papi szolgálat egyik alapvető jellemvonására szintén Pio atya mutatott nekünk ékes példát: arra ugyanis, hogyan ajánljuk fel önmagunkat Krisztusban és Krisztussal, engesztelő áldozatul és elégtételül az emberiség bűneiért... Ezen felajánlás legmagasztosabb kifejeződése a szentmise áldozatban nyilvánul meg. Ki ne emlékezne arra a hatalmas buzgóságra, amellyel Pio atya élte át újra és újra minden szentmisében Krisztus szenvedését? Ebből az érzésből ered Pio atya szentmise iránt érzett végtelen tisztelete is. Ő így nevezte a szentmisét: ,,félelmetes misztérium", és úgy határozta meg azt, mint az emberi üdvösség és az ember szentté válásának döntő tényezőjét, amely által a lélek részesülhet a keresztáldozat fájdalmában. Pio atya szerint a szentmisében benne foglaltatik az egész krisztusi szenvedéstörténet. A szentmise volt Pio atya számára életének és működésének forrása és csúcspontja, tengelye és középpontja."...
Jézus Krisztus áldozatában való bensőséges és szeretetteljes részvétel indította Pio atyát arra, hogy az emberi lelkek iránt különleges odaadást és szolgálatkészséget érezzen, különösen azon lelkek iránt, akik a bűn hálójában vergődnek, vagy az emberi lét nyomorúságát nyögik. Ez a tény szintén példaértékű papjaink számára, akiknek talán újra kellene értelmezniük, és mindenképpen javítaniuk kellene az embertestvéreink szolgálatában végzett munkát, amely küldetésük központi motívuma, és amelyből oly mérhetetlen lelki haszon származik Isten egész népének elsősorban az életszentség előmozdítása terén, valamint a papi és szerzetesi hivatások számának növelésében. ,,Veletek együtt hálát adok Istennek, hogy elküldte nekünk a mi kedves Pio atyánkat, hogy pont a mi viharos évszázadunkban adta nekünk őt, és pont a mi nemzedékünk javulására. Isten és embertársai iránt érzett végtelen szeretetével az atya hatalmas reménységet adott nekünk, és mindenkit, különösen minket, papokat arra indít, hogy ne hagyjuk őt magára szeretetküldetésének végrehajtásában."
Beszédét pedig a pápa így zárja: ,,E helyhez engem is személyes emlékek fűznek, felidézik számomra Pio atyánál tett látogatásaimat, melyeket földi életében, és halála után lélekben tettem nála, az atya sírjánál." II. János Pál San Giovanni Rotondóban tett harmadik látogatásának igazi jelentősége azonban nem is a kimondott szavakban áll, hanem a ,,tettekben", vagyis a személyes tanúságtételben, amellyel a pápa kifejezte Pio atya iránti személyes csodálatát és odaadását, amely pedig többet ér minden szónál. A szentélyben mondott szentbeszéde végén a pápa a kapucinus atyák kis csoportjának kíséretében lemegy az altemplomba, kinyitják előtte a Pio atya sírját őrző vasrácsot, a szentatya pedig térdre borul, és kezével megérinti az atya sírját. Majd pedig mély imádságba merül, mozdulatlanul, a lehető legnagyobb csendben. A pápa látogatásának végén a kapucinus atyák rendfőnökétől megkapja az egyik kelyhet, amellyel Pio atya a szentmisét celebrálta. Majd pedig e szavakkal búcsúzik a rendfőnöktől: ,,Akkor hát indítsuk végre útjára Pio atyát!"...
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Egész életetekkel öltözzetek Krisztusba!
  2020-05-22 14:20:57, péntek
 
  Ferenc pápa üzenetet küldött a lengyel fiataloknak Szent II. János Pál születésének centenáriumán
Az irgalmasság óriásának nevezte elődjét videoüzenetében Ferenc pápa, melyben a krakkói fiatalokat köszöntötte Szent II. János Pál születésének centenáriuma alkalmából, arra buzdítva őket, hogy mélyítsék el hazájuk nagy szülöttének tanítását. Az olasz nyelvű üzenetet május 18-án este, egy fiatalok számára rendezett koncert végén tette közzé lengyel felirattal a TVP1 állami televízió.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Padre Pio és a szívet tépő könnyek
  2020-05-22 14:16:41, péntek
 
  Leó atya, aki 1903és 1908 között Padre Pióval együtt folytatta skolasztikus tanulmányait, a következőket mesélte:
-Ima közben Padre Pio mindig sírt, csendben és olyan hosszasan, hogy könnyei nyomot hagytak a kórus kőlapjain.Mi fiatalok, csúfolódtunk rajta. Akkor azt a szokást vette föl, hogy mikor letérdelt imádkozni, maga elé terítette a földre nagy zsebkendőjét. Imádság után összefogta a zsebkendőt, mely teljesen átázott volt. Ki lehetett volna facsarni!Azóta a könnyek ezt az ajándékát, amelyért az Egyház különleges imákban könyörög, San Giovanni Rotondo apostola sohasem nélkülözte.Láttuk zokogva az oltárnál. Nagy könnycseppek gördülnek végig arcán, és lehullanak az oltár terítőjére, díszítményeire. A gyóntatószékben állandóan kézben tartja kockás zsebkendőjét, mely a rekkenő hőségnek ezekben a napjaiban nemcsak izzadságcseppek letörlésére szolgál. Láttuk meggörnyedve, lihegve, mint aki már nem tud megbirkózni a szennyáradattal, mely körülveszi. És az undortól elfogva többször kiáltozott kegyelemért:
- Mára elég volt!
Egyes gyónások után, melyek különösen fáradságosak voltak, zokogása szívtépőbbé válik az oltárnál, és könnyei sűrűbben hullanak. Nagy bűnösök "izzadságban fürdő homlokkal" látták, amikor fogadta őket télvíz idején, farkasordító hidegben.

- Miért és kiért sír Padre Pio?
Egy szent mondása szerint, ha látnánk a bűn borzalmasságát, meghalnánk az undortól. Nekünk szerencsétleneknek, akik már hozzászoktunk, a bűn látványa alig okoz kényelmetlenséget, s jól megvagyunk ebben a mocsokban. De vannak köztünk olyan emberek, akik nem nyugodnak bele, és nem paktálnak a gonosszal. Padre Pio közülük való: ez az oka könnyeinek. Sír a bűnös miatt, aki értékes lelkénél többre becsüli a bűnt. Sír Isten Vére miatt, amely annyi szerencsétlen emberért ömlik ki hiába. Sír a teremtettvilág megszentségtelenítése fölött és a kegyelem elutasítása miatt. Sír végül, mert hiszen Krisztus is sírt. Nos hát ezért nem alkudozik Istennel! A lelkekért fizetni kell. Tisztában van ezzel. A nappal és az éjszaka minden pillanatában kész arra, hogy az árat megadja értünk.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 34 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.