Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
1. Az őszödi beszéd üzenete a mának
  2020-05-25 23:33:44, hétfő
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD ÜZENETE A MÁNAK: POLGÁRHÁBORÚS USZÍTÁS
A 2006-os őszödi beszéd, mint PROVOKÁCIÓ, ÜRÜGYÜL szolgált - az egyébként jogos - népharag kiprovokálására.
1. KIEMELÉS: a beszédből:
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE_ (2.29-nél)
,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
*
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években.
Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... - mint baloldali- szocialista pártnak - megszűnt a politikai életbeli létjogosultságuk.
Az sem véletlen, hogy az MSZP-ből kiválva később a Demokratikus Koalíció nevet vették föl...
*
Az, amire készültek, az a PROVOKÁCIÓ, amivel minden áron ki akarták váltani az egyébként jogos népharagot.
Mint, ahogy az a tv-székház ,,ostrománál" megtörtént (kép mellékelve) és amiről nyilvánvaló, hogy megrendezett esemény volt... Gergényi Péter végig ott állt a tér szélén és onnan figyelte az eseményeket.
*
Valószínű, hogy az a TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVÉNYBE BÚJTATOTT, a NATO-val kapcsolatos T/5311-es törvény-tervezete (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) már ,,le volt papírozva"... (Gyurcsány erre utalhatott a beszédében.) Arra gondolok, amit csak 2008. április 22-én tudtak a parlament elé terjeszteni és elfogadtatni.
Bővebben itt olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_
*
IDÉZET A TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSBÓL:
,,"Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli."
,,Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.""
*
Ennek a törvénynek azóta sem tudtak érvényt szerezni, mert megtévesztéssel - TERÜETFEJLESZTLSI TÖRVÉNYBE BÚJTATVA - lett megszavaztatva! Ezért a vég nélküli PROVOKÁCIÓ... amely ÜRÜGYÜL szolgálna a NATO európai támaszpontja kiépítésének szükségszerűségére!
*
Azt a POLGÁRHÁBORÚT, amit később sikerrel kirobbantottak UKRAJNÁBAN, eredetileg 2006-ban ide tervezték Magyarországra. Erre vonatkozó dokumentumok vannak a birtokomban.
*
Kép: TV-székház ,,ostrom" után.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278373&kid=1050629&sort=
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vörös veszedelemmel 1919-ben beköltözött a félelem
  2020-05-25 23:32:17, hétfő
 
  A VÖRÖS VESZEDELEMMEL 1919-ben BEKÖLTÖZÖTT A FÉLELEM és a BIZALMATLANSÁG az EMBEREK LELKÉBE
Az I. világháború kitörésekor a Monarchia egész területén 19-42 évben határozta meg a HADKÖTELEZETTSÉGET!
Ezzel szemben a magyar törvények 1912-ben 18-50 év közötti férfiak számára írt elő hadkötelezettséget.
1916. január 21-én 50 évről 55 évre emelték fel a Monarchia egész területén a korhatárt. EZ AZÉRT FONTOS, MERT AKI NEM TELJESÍTETTE A BEHÍVÓ PARANCSOT, STATÁRIÁLISAN (AZONNAL) ELÍTÉLHETTÉK ÉS KIVÉGEZHETTÉK!
Vagyis, a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján hozott trianoni döntés eleve már ezért is teljességgel igazságtalan volt! Pedig, mint az adatok is bizonyítják, nem a nép kezdeményezte a háborút és a KÖTELEZŐ HADRAFOGHATÓSÁG miatt teljesíteni kellett a behívó parancsot.
*
Éppen ezért, vissza kell utasítani a ,,KOLLEKTÍV BŐNÖSSÉG"-elvén alapuló vádat! Még akkor is, ha a ,,VÖRÖS VESZEDELEMTŐL" való félelem szülte!
*
A történelmi Magyarország területéről kb. 3,4 millióan vettek részt az első világháborúban Ebből: több-mint félmillió elesett, 833 ezer fogságba esett, másfél millió megsebesült. Az ország 18-40 év közötti, fegyverfogásra alkalmas korosztályainak több-mint harmada fogolyként élte át az orosz forradalmat és polgárháborút. A szovjet hatalomátvétel után, amikor a hadifoglyok visszanyerték személyes szabadságukat, ún. internacionalista katonai alakulatokat szerveztek, amelyeket a Vörös Hadsereg kötelékében minden fronton bevetettek. A magyarok aránya az internacionalista alakulatokban felülmúlta bármely más nemzetét. Összlétszámuk 100 ezer főre tehető, ebből kb. 30 ezren elestek....
A frontról hazaözönlött és leszerelt katonák száma 1918 decemberéig elérte az 1,2 milliót.

Károlyi Mihály 1919 februárjában aktív ellenállás szükségességét hirdeti.
1919. március 21-én a Magyarországi Szocialista Párt megvalósítja a proletárdiktatúrát. Létrehozza hadseregét és szövetségre lép Szovjet-Oroszországgal.
1919. május 2-án a Budapesti Központi Ötszázas Forradalmi Munkás- és Katonatanács, majd a Forradalmi Kormányzótanács határozatot hoz a munkásosztály mozgósításáról és fölfegyverzéséről!

Május 3-4-re 44 ezer ember áll be a Vörös Hadsereg soraiba és az üzemi dolgozók tízezrei jelentkeznek tartalék munkásszázadokba.

A forradalmi Kormányzótanács 1919. március 26-i rendeltével a karhatalmi és közbiztonsági feladatok ellátására létrehozta a Vörös Őrséget. Kifejezetten politikai célokra.
A leghírhedtebb közülük egy Cserny József nevű kalandor kb. 200 főnyi egysége volt, az un. ,,Lenin fiúk". Fekete bőrruhában(!) állig felfegyverkezve, aknavetőkkel és gyalogsági ágyúkkal tanyáztak a Teréz körút és az Oktogon sarkánál lévő, volt Batthyány-palotában.
A különítmény tagjai mintegy tucatnyi, közönséges gyilkosságot követtek el Cserny kifejezett utasítására vagy minden parancs nélkül.

Az ellenforradalminak nevezett szervezkedések felderítése a Belügyi Népbiztosság Politikai Osztályának feladata volt. A részleg tevékenységét Korvin Ottó irányította.

A vidéki fegyveres felkelések leverésére és megtorlására Szamuely Tibor újságíró, népbiztos kapott teljhatalmat a Forradalmi kormányzótanácstól. Könyörtelen és hidegvérű elszántsággal, ,,a cél szentesíti az eszközt" meggyőződésével tett eleget a megbízatásának.

Különvonatával, amelyet ,,halálvonat"-nak neveztek (kép a HALÁLVONATRÓL mellékelve) megjelent az ellenforradalmi lázadások színhelyén rögtönítélő eljárással egy személyben törvényt ült az elfogottak felett. A halálos ítéleteket a helyszínen nyomban végrehajtatta.

A forradalmi törvényszékek, valamint a rögtönítélő bíróságok ítéletei alapján 153 személyt végeztek ki, közülük 119 vádlottat politikai, 6-ot katonai, 28-at közönséges bűncselekmény miatt.
*
Az un. Tanácsköztársaság idején beköltözött az emberek lelkébe a bizalmatlanság és a félelem. Erről is szól FEKETE ISTVÁN: ZSELLÉREK c. könyve.
*
A Tanácsköztársaság bukását követően a Nemzeti Hadsereghez tartozó Prónay-, Otenburg-, és Madary fővezérek vezette osztagok - az 1919. aug. 19-én kiadott rendeletek alapján - gyorsított bűnvádi eljárással ítélkeztek a vörös terror végrehajtói fölött.

1920. ápr. 11-én a Vérmezőn a nemzeti hadsereg felesküszik Horthy kormányzóra.

1920. jun. 4. Az, hogy a trianoni békediktátum alapján Magyarország elveszítette területének és azok lakóinak több, mint kétharmadát nem jelent mást, minthogy az összmagyarságot büntették!!!!!! Az, hogy ennek utólag milyen nevet adtak TELJESSÉGGEL közömbös. A lényegen semmit nem változtatott!
*
(Kép a HALÁLVONATRÓL mellékelve) http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1050630&sort=
*
(Részlet a MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyvem kéziratából.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eucharisztikus Kongresszus 1938
  2020-05-25 23:30:25, hétfő
 
  Az 1938-ban megtartott Magyarok II. Világkongresszusa életre hívja a Világkongresszusok ülései között is működő, állandó ügyvivő testületként a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.
A világ figyelmének középpontjába került Magyarország 1938-ban:
- a Felvidék visszacsatolása,
- az EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS megrendezésének alkalmával és
- Szent István halálának 900. évfordulójára való emlékezéssel.

1.) 1938-ban, a - bécsi döntés (nemzetközi választott bírósági döntések) értelmében Németország és Olaszország békés úton, döntőbíráin keresztül igyekezett kielégíteni Magyarországnak a trianoni békeszerződés felülvizsgálatára irányuló követeléseit.
A bécsi döntések révén, 1938-ban és 1940-ben Magyarország - a trianoni békeszerződés értelmében - elvesztett területeinek egyes részeit visszakapta Csehszlovákiától illetve Romániától. (A második világháborút lezáró párizsi békeszerződések aztán e döntéseket 1947-ben semmisnek nyilvánították, a visszacsatolt területek pedig újra Csehszlovákiához és Romániához kerültek.)
2.) 1938-ban volt az EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS, melynek megrendezését az új esztergomi érsek, Serédi Juszticián szorgalmazta.
Az eucharisztia magyarul oltáriszentséget jelent, a kongresszusi mozgalom ennek jegyében Krisztus társadalmilag elismerhető és érvényesíthető hatalmát, a világban való valóságos jelenlétét hirdeti. Ennek az eszmének a tiszteletére szervezi meg a katolikus egyház 1881 óta a nemzetközi eucharisztikus kongresszusokat.
3.) A többszázezres tömeget megmozgató egyházi ünnepségsorozat egybekapcsolódott az 1938-as Szent István-évvel és, mint a ,,kettős szent év" rendezvényei bizonyították, hogy Magyarország a ,,béke szigete Közép-Európában".
A két utóbbi esemény, de elsősorban az Eucharisztikus Kongresszus elképesztő színpompával és nagyszabásúan került megrendezésre. A küldöttek és vendégek 33 országból érkeztek, mintegy 50 ezren, a hazai résztvevők száma néhol elérte a félmilliót is.
A május 25-29. között lezajlott istentiszteletek, ünnepségek, kongresszusok és körmenetek a magyar katolikus egyház erejét és a világegyházzal való egységét bizonyították. Eugenio Pacelli bíboros államtitkár, a pápa legátusa (a későbbi XII. Pius pápa) és a résztvevők többsége úgy vélte: a budapesti ünnepségek - a lelki élet elmélyítése mellett - politikailag elsősorban a nácik ellen irányulnak. (Hitler nem engedte a német katolikusokat Budapestre.) A másik fő ellenség a bolsevizmus maradt. (A vörös veszedelemtől való félelem-szülte békediktátum ... Így a magyar egyház és a Szent István-i Magyarország ismét a ,,,,két pogány között" a kereszténység, az európai civilizáció védőbástyájának szerepében érezhette magát.".
A kongresszus fővédnöke, a református Horthy természetszerűleg nem lehetett, így a római katolikus kormányzóné kapta ezt a feladatot. A Szent István-év legfőbb védnöke azonban már Horthy volt, aki tudatosan igyekezett is felvállalni ezt az örökséget.
Mindhárom, nagyszabású eseménysorozat jó alkalmul szolgált a világ magyarjainak találkozójára is.
*
Élve a lehetőséggel, 1938. augusztus 16-19-én megrendezték a Magyarok II. Világkongresszusát, amikor megalapították a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.
Kezdeti célkitűzése szerint azért, hogy támogassanak ,,minden olyan munkát, amely arra irányul, hogy a külföldön élő magyarok között a magyar nyelvet és kultúrát megőrizze és fejlessze, az összetartást ápolja az óhaza és a külföldi magyarság közötti kapcsolatokat erősbítse, a külföldi magyarok életét és a külföldön elért eredményeit állandóan figyelemmel kísérje"
A két világháború között főleg a jobboldali politikai beállítottságú és az egyházhoz hű köröket támogatta.
*
(Részlet, a MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSAI c. könyve kéziratából.)
*
Kép: A Citedellán felállított 50 m-es kereszt díszkivilágítása és a dunai hajók ünnepi körmenete.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278473&kid=1050631&sort=
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 271
  • e Hét: 548
  • e Hónap: 9152
  • e Év: 45093
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.