Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Balassi Bálint: Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ideje..
  2020-05-30 21:24:06, szombat
 
  A régi magyar irodalomban kalandozunk ma. Balassi Bálint a 16. századba röpít, szép nyelvén a végvári víg pünkösdöt felidézve. Riasztóan gyorsan változik körülöttünk a világ, de van, ami állandó. A rózsákat még mindig pünkösd nyitja ,,illatozásra". És most is örömre, vigadozásra, megújulásra hív az ünnep. És istendicséretre, melyből ne fogyjunk ki soha. ,,Dicsérjük szent nevét fejenkint jó szívből"!

Áldott szép Pünkösdnek gyönyörű ideje,
Mindent egészséggel látogató ege,
Hosszú úton járókot könnyebbítő szele!

Te nyitod rózsákot meg illatozásra,
Néma fülemile torkát kiáltásra,
Fákot is te öltöztetsz sokszínű ruhákba.

Néked virágoznak bokrok, szép violák,
Folyó vizek, kutak csak néked tisztulnak,
Az jó hamar lovak is csak benned vigadnak.

Mert fáradság után füremedt tagokat
Szép harmatos fűvel hizlalod azokat,
Új erővel építvén űzéshez inokat.

Sőt még az végbéli jó vitéz katonák,
Az szép szagú mezőt kik széllyel béjárják,
Most azok is vigadnak, s az időt múlatják.

Ki szép füvön lévén bánik jó lovával,
Ki vígan lakozik vitéz barátjával,
Ki penig véres fegyvert tisztíttat csiszárral.

Újul még az föld is mindenütt tetőled,
Tisztul homályából az ég is tevéled,
Minden teremtett állat megindul tebenned.

Ily jó időt érvén Isten kegyelméből,
Dicsérjük szent nevét fejenkint jó szívből,
Igyunk, lakjunk egymással vígan, szeretetből!

 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Pünkösd üzenet Zoltán Imre atyától
  2020-05-30 20:41:27, szombat
 
  Videó Link

Élő adásban MTV Ma este c. műsorban volt.
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
A Dal 2020 győztese
  2020-05-30 20:27:57, szombat
 
  - Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól (A Dal 2020 első elődöntő)
Videó Link

- Győztes dal: Rácz Gergő és Orsovai Reni: Mostantól
Videó Link

- Eredmény hirdetés: videó Link

- Minden eddigi rádiós rekordot megdöntött A Dal 2020 győztes slágere.
Új rekord született a hazai rádiózás történetében, ugyanis A Dal 2020 győztes száma, Rácz Gergő és Orsovai Reni duettje, a Mostantól immár 19. hete vezeti folyamatosan a Magyar Rádiós Top40 játszási listát. Erre korábban soha nem volt még példa, sőt, Rácz Gergő YouTube-csatornáján is a 20 millióhoz közelít a megtekintések száma. Így a páros A Dal 2020 győzelme és a Petőfi Zenei Díj után egy újabb elképesztő sikert tudhat magáénak. Rácz Gergő, a dal szerzője már a szám megjelenése előtt érezte, hogy sláger lehet belőle.
"Amikor elkészült a Mostantól, éreztem, hogy ez az egyik legjobb dalom. Készítése során azon voltam, hogy minden belekerüljön, ami az eddigi szakmai tapasztalataim alapján a siker felé viszi. Emellett nagyon fontos része az a személyes élmény is, amiről szól. Nagyon jó érzés ilyen egyértelmű visszajelzést kapni" - kezdte az énekes-dalszerző, aki csak nemrég értesült arról, hogy múlt heti csúcsát is megdöntötte, és már 19. hete áll folyamatosan a slágerlisták élén a Mostantól.
......


"Alapvetően rádiós zenének szántam, így inkább a youtube-os sikere lepett meg igazán. Illetve abban sem voltam biztos, hogy bekerül A Dal 2020 legjobb 30 száma közé. Nem az a fajta alkotó ember vagyok, aki szereti ismételgetni ugyanazt. Így egyáltalán nem cél az, hogy csináljunk még egy ugyanilyet, de az persze igen, hogy jó legyen, és szeressék. A Dal 2020 óta már megjelent egy másik közös duettünk, az Aha, ami a YouTube-on egy hónap alatt több mint 3 millió megtekintést ért el, és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk rá. A napokban több klipforgatás is lesz, kíváncsian várom az új dalok fogadtatását
A duett női tagja, Orsovai Reni is még mindig rácsodálkozik, hogy közös számuk újból és újból felülmúlja önmagát.
Álmaimban sem gondoltam volna, hogy egy olyan szám, amiben én énekelek, ilyen sikereket fog elérni.
Elképedve nézem minden alkalommal, és nagyon nagy örömmel tölt el" - árulta el az énekesnő, aki azt is hozzátette, hogy szerencsére nem nyomja össze a Mostantól sikerének a terhe, hanem energiával tele néz a jövő felé. "Nyilván mindig szeretnénk olyat alkotni, ami sok emberből tud érzelmeket kiváltani. Azt, hogy lesz-e még ilyen dal, csak remélni tudom, mindenesetre én minden egyes zenében, amiben részt veszek, ugyanazt a lelkesedést hozom, teljes maximalizmussal."

Forrás: ORIGO 2020.05.30
 
 
0 komment , kategória:  A dal 2013/14/15/17/18/19  
Pünkösd, a húsvéti idő lezárása
  2020-05-30 19:53:16, szombat
 
  Pünkösd a húsvét után a legrégebbi, a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, amely idén május 31-re esik. Az ünnep elnevezése az Ószövetség koráig nyúlik vissza.
...... .........


Az Ószövetségben a mai pünkösdnek megfelelő ünnep zarándokünnep volt, amelyen Izrael fiainak meg kellett jelenniük Jahve színe előtt (Kiv 34,23; MTörv 16,16). Az ünnep elnevezése a történelem során változott, a hetek ünnepét, az aratási ünnepet (vö. Szám 28,26) felváltotta az első kéve felajánlása utáni ötvenedik nap ünnepe (vö. Lev 23,9-14; Tób 2,1; 2Mak 12,32; ApCsel 2,1), az örömünnep (vö. Iz 9,2), amelyen hálát adtak Jahvénak a búzatermésért. Innen származik az ötvenedik - görögül pentekoszté - elnevezés, amely szóból ered a magyar elnevezés: pünkösd. Jézus korára az ünnep új tartalommal is bővült: a Sínai-hegyen kapott Törvény kihirdetésének emléknapja lett, ami az Egyiptomból való kivonulás után az ötvenedik napon történt. Zarándokünnep volt Izrael népe számára, az egyik olyan alkalom, amikor nagy sokaság érkezett Jeruzsálembe (ApCsel 2,5).
Az Újszövetségben új értelmet nyer az ünnep jelentése: a Jézus feltámadása utáni ötvenedik nap, a Szentlélek eljövetelének napja (ApCsel 2,1-13), éppen az a nap, amikor a zsidó nép a törvényadást ünnepelte.
Pünkösd ünnepnapjához három fontos esemény kötődik: a Szentlélek eljövetele, aki Krisztus megváltó művét beteljesíti, és akinek eljövetelét Jézus búcsúbeszédében megígérte; az Egyház alapítása, valamint az egész világra kiterjedő missziós munka kezdete, hisz a Szentlélek erejével azok az apostolok, akik addig talán Izrael földjét sem hagyták el, szerte a Római Birodalomban hirdetni kezdték Jézus feltámadásának örömhírét. A Szentlélek kiáradásának eseményét az Apostolok cselekedetei (ApCsel 2,1-11) rögzíti. A leírás szerint az apostolok, miután a Szentlélek eltöltötte őket, mindenkinek a saját nyelvén hirdették az evangéliumot. Isten a nyelvek csodájával mutatja meg azt az egységet, amely a közös hit megvallásával kapcsolja össze a különböző nyelven beszélő embereket. Ezáltal született meg az első pünkösdkor az Egyház, amely egy, szent, katolikus és apostoli.
A II. vatikáni zsinat (1962-1965) liturgiareformja szerint pünkösd az ötvennapos húsvéti idő ünnepélyes lezárása. Pünkösd vigíliáján, előestéjén szerte a világban a Szentlélek eljövetelét kérik virrasztva és imádkozva a hívek, többek között egy ősi Szentlélek-váró himnusz szavaival:

Teremtő Lélek, szállj reánk,
ragyogd be lelkünk, tiszta láng,
ki alkotsz, éltetsz szíveket,
hozd nékik bő kegyelmedet!

Kit úgy hívunk: Vigasztaló,
kit ad nekünk az Alkotó,
te élő forrás, égi láng,
szent kenet, égből szállj le ránk!

Pünkösd előtti szombaton tartják a csíksomlyói búcsút, amely az összmagyarság legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepségei közé tartozik. Külön érdemes megemlíteni, hogy idén a csíksomlyói kegyhely és búcsú bekerült a hungarikumok gyűjteményébe. A ferences testvérek korábbi közleményükben arra kérik a zarándoktestvéreket, hogy tekintettel a Covid-19-világjárvány kapcsán hozott egészségügyi döntésekre, idén szervezetten ne zarándokoljanak el a kegyhelyre a pünkösdszombati búcsú alkalmával, hanem szívük zarándoklatával kapcsolódjanak be az ünnepi szentmisébe és az egyéb liturgikus programokba.

Forrás: MKPK Sajtószolgálat
Fotó: Wikimedia Commons
Magyar Kurír 2020.05.30
 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
May 30 2020 Holy Rosary Pope Francis
  2020-05-30 19:23:04, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Esti Szentmise Csaba testvérrel 05.30
  2020-05-30 19:18:13, szombat
 
  A harmadik isteni Személy, a Szentlélek előtt tárjuk szélesre szívünk ajtaját! Isten mindenkinek az edényét csurig teletölti, az őszinte, tiszta vágyunk tágítja a kegyelem előtt a mi lelkünk térfogatát.
19.00 - Szentségimádás, utolsó szerenád Mária tiszteletére a gyermekeinkkel, Déváról! Május minden estéjén Máriát köszöntöttük gyermekeinkkel, szeretettel imádkoztunk, énekeltünk, elmélkedtünk, még mesét is mondtunk drága mennyei édesanyánknak. Reméljük, hogy kedves volt előtte e kitartó kedveskedés!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Rózsafüzér és ünnepélyes lorettói litánia Tihanyból
  2020-05-30 19:15:38, szombat
 
  Rózsafüzér és ünnepélyes Lorettói litánia 18.30-tól Tihanyból

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Tihanyi Bencés apátság  
Litánia és szentmise közvetítés a veszprémi Szent Mihály ...
  2020-05-30 19:13:29, szombat
 
  Litánia és szentmise közvetítés a veszprémi Szent Mihály Bazilikából 05.30
A szentmisét mutat be Nagy Károly c. apát, kanonok, plébános.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Templomunk kertje szép virágokkal bővült.
  2020-05-30 17:57:12, szombat
 
  Templomunk kertjében vártam a helikoptert, melyről Károly atya áldást osztott a hívőkre, s közben készítettem a virágokról.
Saját fotózás
...... ............



...... ........... .......



...... .............



...... ..........



...... .........



...... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Pünkösd szombat ünnepi szentmise 05.30
  2020-05-30 17:33:00, szombat
 
  Videó Link idő tartam 4 óra

Képek a TV adásról



...... ..........



...... ............



...... .............



...... .............



...... ........... .........



...... ...........


*
- Magyar kurír 05.30 Csíksomlyói búcsú: ,,A járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához"
,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?" - Kovács Gergely gyulafehérvári érsek egy olyan történetet mondott el homíliájában, ami mindannyiunkat elgondolkodtat a járványról, a hitünkről, mindarról, ami hiányzik most és a lényegről.
,,A Szentlélek száll le rád" (Lk 1, 36) - ezzel a mottóval szervezték meg az idei, különleges csíksomlyói fogadalmi búcsút, melynek fő celebránsa és ünnepi szónoka a kegytemplomban május 30-án Kovács Gergely gyulafehérvári érsek volt.
A kegytemplomban a világjárvány okozta megszorítások következtében szűk körben megtartott búcsús szentmisén részt vett Jakubinyi György nyugalmazott érsek, Tamás József nyugalmazott püspök, valamint a helyi papság és a ferencesek. A templom előtti téren jelen voltak zarándokok, akik fáradságot nem ismerve jöttek a csíksomlyói Szűzanyához, és magukkal hozták szalagokra írva az útjukba ejtett székelyföldi települések lakóinak üzenetét, kéréseit.
A szentmise elején Urbán Erik OFM, az erdélyi ferences rendtartomány főnöke köszöntötte az egybegyűlteket és mindazokat, akik szívükben zarándokoltak: akik valamelyik kommunikációs csatorna segítségével otthonról kapcsolódtak be az ünnepi szentmisébe-
...... ........... ......


A Kisebb Testvérek Szent István Királyról nevezett Erdélyi Tartománya nevében örömmel köszöntelek benneteket, ezúttal a szokásostól eltérően, az online térben. Tavaly a nyereg-katedrálisban üdvözöltelek titeket, abban a katedrálisban, amelyet a Kis- és Nagy-Somlyó hegyek úgy ölelnek körül, mint bennünket Mária szeretete és mosolya. Ez a katedrális az idén sokszorosára növekedett, hisz ma, a fogadalmi búcsúnk ünnepén az egész Kárpát-medence egy templommá, egy nagy katedrálissá vált, amelynek tartópillére Kárpátalja, Felvidék, Őrvidék, Délvidék-Vajdaság, Bánság, Partium, az anyaország, a moldvai csángó vidék, Erdély, amelynek oltárán ott áll a Napba öltözött Asszony, akit mi úgy ismerünk Csíksomlyói Segítő Szűz, karján a Kisdeddel.
Az Édesanya nem csak azt várja, hogy gyermekei meglátogassák, hanem az idei évben, az Eucharisztia évében, amely egységünknek a kifejezője, ő maga látogat el hozzátok, s Mária alázatosságában háttérbe vonul, és Szent Fiát adja, aki valóságosan jelen van az Oltáriszentségben. Az apostolok Jézus feltámadása után félelmükben bezárkóztak, önkéntes karanténba vonultak, ,,otthon maradtak", de az Úr nem feledkezett meg róluk, elküldte számukra a Szentlelket, hogy megerősödve tegyenek tanúbizonyságot. A Szentlélek szállt le rád, Mária, a Szentlélek tölt el minket is, megerősítve bennünket, hogy rendületlenül hűek maradjunk hitünkhöz, és fogadjuk meg: visszatérünk, Szűzanyánk, csíksomlyói szentélyedbe
...... ............


Szétszórtan és szétszaggatottan vagyunk, de az anyanyelvünkön elmondott imák összefűznek bennünket. Ezzel a lelkülettel imádkozzunk és kapcsolódjunk be közösen az ünnepi szentmisébe" - fogalmazott Urbán Erik OFM.
Bevezetőjében Kovács Gergely érsek kiemelte, hogy nem könnyű úgy tekinteni az idei búcsúra, hogy csupán a technika köt össze bennünket, hisz megszoktuk, hogy évről évre több mint százezer ember zarándokol el Csíksomlyóra. Arra biztatott, hogy szívünkben zarándokoljunk el a Szűzanyához és ebben a megváltozott helyzetben is keressük a jót.

Az alábbiakban az idei az idei csíksomlyói fogadalmi búcsú szónokának, Kovács Gergely gyulafehérvári érseknek az ünnepi homíliáját adjuk közzé teljes terjedelmében:
Krisztusban szeretett testvéreim!
A mai pünkösdszombati búcsú Mária-zarándoklat, de holnap, pünkösd napján a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük. A Szentírás tanúsága szerint a Szűzanya és a tanítványok együtt voltak, együtt készültek, együtt imádkoztak, együtt várták a Szentlélek kiáradását.
Zarándokolni és együtt lenni: a koronavírus-járvány miatti állami rendelkezések következtében épp ez a két elem hiányzik idei ünneplésünkből. De hogyan lehet így ünnepelni? - tették és teszik fel sokan a kérdést.
Egy idős bölcs ember tanyán gazdálkodott fiával együtt. Egy vihar alkalmával lovaik megijedtek, és elszabadulván elkóboroltak. Keresték őket, de nem találták meg. A szomszédok sajnálkoztak rajtuk, és azt mondogatták, hogy milyen nagy rossz érte most őket. Az öreg bölcs erre így szólt: ,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?"
És valóban, pár nap múlva a lovak visszatértek, de magukkal hoztak pár vadlovat is. Így lovaiknak száma kétszeresre növekedett. A szomszédok erre ezt mondták: ,,Örülünk, hogy ilyen nagy szerencse ért". Az öreg bölcs ismét megkérdezte: ,,Honnan tudjátok, hogy ez jó?"
A vadlovakat az öreg bölcs fia be akarta törni, leesett a lóról, eltörte a lábát. A szomszédok most sopánkodtak: ,,Jaj, milyen nagy rossz érte magukat!" Az öreg ismét megkérdezte: ,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?"
Háború tört ki, és a fiatalokat behívták katonának. A bölcs öreg fia azonban nem vált be, mert törött volt a lába. Így a rossz jónak bizonyult, mint ahogy előzőleg a jó rossznak...
Krisztusban szeretett testvéreim!
A mai pünkösdszombati búcsú Mária-zarándoklat, de holnap, pünkösd napján a Szentlélek eljövetelét ünnepeljük. A Szentírás tanúsága szerint a Szűzanya és a tanítványok együtt voltak, együtt készültek, együtt imádkoztak, együtt várták a Szentlélek kiáradását.
Zarándokolni és együtt lenni: a koronavírus-járvány miatti állami rendelkezések következtében épp ez a két elem hiányzik idei ünneplésünkből. De hogyan lehet így ünnepelni? - tették és teszik fel sokan a kérdést.
Egy idős bölcs ember tanyán gazdálkodott fiával együtt. Egy vihar alkalmával lovaik megijedtek, és elszabadulván elkóboroltak. Keresték őket, de nem találták meg. A szomszédok sajnálkoztak rajtuk, és azt mondogatták, hogy milyen nagy rossz érte most őket. Az öreg bölcs erre így szólt: ,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?"
És valóban, pár nap múlva a lovak visszatértek, de magukkal hoztak pár vadlovat is. Így lovaiknak száma kétszeresre növekedett. A szomszédok erre ezt mondták: ,,Örülünk, hogy ilyen nagy szerencse ért". Az öreg bölcs ismét megkérdezte: ,,Honnan tudjátok, hogy ez jó?"
A vadlovakat az öreg bölcs fia be akarta törni, leesett a lóról, eltörte a lábát. A szomszédok most sopánkodtak: ,,Jaj, milyen nagy rossz érte magukat!" Az öreg ismét megkérdezte: ,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?"
Háború tört ki, és a fiatalokat behívták katonának. A bölcs öreg fia azonban nem vált be, mert törött volt a lába. Így a rossz jónak bizonyult, mint ahogy előzőleg a jó rossznak...
Krisztusban szeretett testvéreim!
Szomorú kép - üres a Hegy Nyereg, ahol eddig a pünkösdi búcsú helyszíne volt több ezer ember látogatott ide. Ebben az évben sajnos nem volt senki.
...... ..............


Az elmúlt hetekben, különösen az utóbbi napokban jóformán mindenkitől csak szomorú, letört, csüggedt reakciót kaptam, ha szóba került a mai ünnep. És érthető... Elmarad a megszokott nagy tömeg. Elmaradnak a zarándokcsoportok. Elmarad a megszokott ünneplés. Elmaradnak a távolról jövő vendégek, elmarad a hazalátogató családtag. Nincs mellettem a zarándoklat alatt az idegen, akivel szóba elegyedek, aki megoszt velem egy gondolatot, egy élettapasztalatot, és kiderül, hogy testvérek vagyunk... Elmarad a letört és hazavitt nyírfaág, elmarad a búcsúfia...
Ma délelőtt, miközben az autóban errefelé tartottam, egy üzenetet kaptam. Ez állt benne: ,,Vár minket a jó Mária. Olyan, amikor a vándormadár érzi, hogy útra kell indulnia, benne van a génjeinkben. És én itthon ülök..."

Kedves Testvéreim!
,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?" A Jóisten soha nem akar rosszat népének! ,,Ami van, annak szabad lennie!" - mondja Mustó Péter jezsuita atya. Ha Isten megenged valamit, amit rosszként élek meg, rágódhatom rajta, emészthetem magam, kereshetek magyarázatokat, de a tényen nem tudok változtatni. Nem értem meg, lehet, hogy fáj, de akkor is tudnom kell, hogy Isten jó és jót akar népének!
,,Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?" (Mt 27, 46) - fohászkodik Jézus a kereszten. Úgy érzi, hogy Atyja elhagyta őt - aztán harmadnapra kiderül, hogy mégsem.
A történelem folyamán nem egyszer érezhette úgy népünk, hogy Isten elhagyta, elfordította tőle arcát. És ha ezeket az alkalmakat, ezeket a történéseket felidézzük, rendszerint megkísért bennünket a siránkozás, a kesergés, a mélységes gyász érzése.
És akkor Ferenc pápánk szavai jutnak eszembe, aki egy évvel ezelőtt itt, Csíksomlyón, azt mondta, hogy ,,nem szabad elfelednünk vagy tagadnunk a múlt összetett és szomorú eseményeit", de arra biztatott, hogy tudjunk a jövő érdekében cselekedni, ,,kérve az Úrtól a kegyelmet, hogy a régi és a mostani sérelmeinket és bizalmatlanságainkat változtassa új lehetőségekké a közösség érdekében".
Krisztusban szeretett Testvéreim! Különös, furcsa, szokatlan a mai ünneplésünk. De hadd szabadjon újra föltennem a kérdést: ,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?" A koronavírus-járvány alatt sokszor megfogalmaztuk, hogy annyi minden átértékelődik bennünk... Megtanulhattuk, hogy mi az igazán értékes, a maradandó, a lényeges. Meggyőződésem, hogy a csíksomlyói pünkösdszombati búcsúval is ugyanez történik. A járvány visszavezet bennünket a lényeghez, az ünnep magvához.
És ezt megfogalmazhatjuk a történelem segítségül hívása által, kezdve az 1352-ben tett fogadalomtól, majd az 1484-ben VIII. Ince pápa által adott búcsún keresztül egészen napjainkig, amely mélyen beivódott a vidék katolikusainak lelkébe a ferencesek szolgálata által.
De még inkább megfogalmazza a csíksomlyói pünkösdszombati búcsú mibenlétét, lényegét szentéletű Márton Áron püspökünk, amikor 1949-ben azt mondja szentbeszédében: [összegyűltetek], ,,hogy tanújelét adjátok hiteteknek, és a boldogságos Szűzanya által megerősödve, továbbra is kitartsatok, minden megpróbáltatásotok ellenére a katolikus anya szentegyházba vetetett hitetekben".
Tavaly pedig Ferenc pápa így fogalmazott: ,,Ti minden évben, pünkösd szombatján elzarándokoltok ide, hogy eleget tegyetek őseitek fogadalmának, megerősödjetek az Istenbe vetett hitben és a Szűzanya iránti áhítatban".
A csíksomlyói pünkösdszombati búcsú történetében nem a mai az első alkalom, amikor nem gyűlhetünk össze. De hitünk kifejezésének, a Szűzanyához való ragaszkodásunknak mindez nem lehet akadálya.
A mostani járvány és a vele járó karantén sok mindenre megtanított, megtaníthatott. Hiszem, hogy arra is, hogy tudjuk értékelni az ünnepet, a találkozást.
Milyen rossz érzés volt, amikor valaki nagyon készült a Csíksomlyói Szűzanyához, de betegség vagy más ok miatt végül nem tudott eljönni. Most mindannyian otthon maradottak vagyunk és még búcsúfiát is hiába várunk.

Kedves Testvéreim!
,,Honnan tudjátok, hogy ez rossz?" Ne feledjük, hogy a történelem ura az Isten, aki mindig jót akar nekünk! Vállaljunk sorsközösséget és higgyünk abban, hogy a Szűzanya, a Napba öltözött Asszony megsegít. Nem zarándokolhattunk most el ide, nem lehetünk fizikailag együtt, de a Szűzanyához való gyermeki ragaszkodásunkat semmi és senki nem veheti el.
Imádkozzunk az aranyrózsás csíksomlyói segítő Szűzanyához: ,,Mindannyian a gyermekeid vagyunk, nem vagyunk árvák, mert Te velünk vagy és vigyázol ránk. Róma püspöke arra biztatott, hogy őrizzük meg Erdély örökségét, mely számunkra először Te vagy. Ígérjük gyermeki szeretettel, hogy Hozzád, Csíksomlyói Szűzanyánk és Szent Fiadhoz, Urunkhoz, Jézus Krisztushoz hűségesek maradunk. Ámen!" (Vértesaljai László SJ imája)

Forrás: Romkat.ro
Fotó: Csúcs Mária, Dezső László

Ui:
Gyergyóvidék és a Gyergyói medence északi része is elküldte imáit Csíksomlyóra. Gyergyószárhegy, Borzont és Gyergyócsomafalva lovasai, Tölgyes, Borszék, Gyergyóremete, Gyergyóditró, Gyergyószárhegy, Borzont, Gyergyócsomafalva, Gyergyóalfalu, a Tatárdombi lovarda, Dévai Szent Ferenc Alapítvány Szent Anna Otthon és a Gyergyószárhegyi Ferences Rend imáit és imaszalagjait hozzák el.
 
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 598 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.