Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Rozmaring gyógyhatásairól
  2020-05-05 23:57:19, kedd
 
 



A Földközi-tenger partvidékén őshonos rozmaring egy illatos örökzöld gyógynövény. Természetesen fűszerként is lehet használni, hiszen íze és illata nagyon jól harmonizál a sült húsokkal. A rozmaring gazdag forrása a B6-vitaminnak, a vasnak és a kalciumnak.

A rozmaring tele van antioxidáns vegyületekkel. Kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása. Ezek a hatások részt vesznek az immunrendszer megerősítésében, de a vérkeringést is fokozni tudják.

A rozmaring egyik csodálatos hatása, hogy nagyon hatékony az emésztés javításában. A rozmaring-illóolajjal történő inhaláció pedig a koncentráció fokozásában játszik kiemelkedő szerepet. Azonban nemcsak a koncentráció fokozását segíti elő, hanem a teljesítményt is javítani tudja, illetve a hangulat fokozását is elérhetjük a segítségével.

A rozmaring neurológiai védelmet is biztosít, állítják ezt a szakemberek. A rozmaring egyik értékes összetevője a karnozinsav, amely eredményesen harcol az agyban keletkező szabad gyökök ellen. A szabad gyökök azért olyan veszélyesek, mivel ez oxidatív stresszt okoz, amely negatívan hat az agy működésére, és annak funkcióit is jelentősen csökkenteni tudja. A rozmaringról tehát az bizonyosodott be, hogy védelmet élvezhetünk általa az agy károsodásával szemben.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a rozmaring segít megakadályozni, pontosabban lassítani az agyi öregedési folyamatokat. A rozmaringnak tehát terápiás hatása is van, elsősorban az Alzheimer-kór megelőzésében találták hasznosnak a kutatások alkalmával.

A rozmaringban található karnozinsav a szem egészségének támogatásában is aktívan részt vesz. A kor előrehaladtával egyre gyakoribb betegség a makuladegeneráció. Azonban a rozmaring segítséget nyújthat ezzel a betegséggel szemben.

A gyógynövényeknek is lehetnek mellékhatásaik, így a rozmaring sem kivétel ez alól. Kisebb adagban történő fogyasztása nem jelent veszélyt a szervezetre, azonban nagyobb adagban már komoly mellékhatásokkal kell számolnunk. A mellékhatások közül meg kell említeni a hányást, a görcsöket és a tüdőödémát. Terhes nőknek egyáltalán nem tanácsos a fogyasztása, mivel vetélést okozhat. Egyes gyógyszerekkel együtt fokozott óvatosságot igényel a rozmaring fogyasztása. Ilyenek a véralvadásgátló szerek, a magas vérnyomásra szedett gyógyszerek, illetve a vizelethajtó és a depresszióra szedett gyógyszerek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Képességeinkről
  2020-05-05 23:47:39, kedd
 
  10 csodálatos képesség, ami születésünktől fogva megadatott, de elhanyagoljuk

Az emberi test és önmagában az emberi agy még oly sok titkot rejt magában, amit talán soha nem fogunk tudni megfejteni vagy bebizonyítani. A hollywood-i filmvilágban rengeteg olyan filmmel találkozhatunk, amelyek a bennünk és az agyunkban rejlő képességek kiaknázatlanságára hívja fel a figyelmet. Csak kitaláció lenne?


Sok-sok dolog van, amely születésünk óta megadatott számunkra, de nem vagyunk tudatában és nem használjuk ki saját magunk érdekében.

1- A belső hang
A nagy próféták, mint Jézus, Mohamed vagy Zarathustra küldetésükre a belső hangjukon keresztül ébredtek rá, amelyet szívükben hallottak meg. Mindannyian figyeltek erre a belső hangra. Szent Johanna is azt állította, hogy ezek a hangok beszéltek hozzá. Minden egyes emberben megszólal a belső hang, amikor szükség van rá és csak rajtunk múlik, hogy figyelünk-e rá.

2- A belső világ
A belső világunk egy olyan hely, ahol békére lelhetünk, és amelytől boldogok lehetünk. Ebben a belső világban találhatjuk meg, fedezhetjük fel életünk valódi és igaz célját.

3- A lélegzet visszatartása
A lélegzet visszatartása befolyásolja az idegrendszer működését, segít azt lenyugtatni. Végy egy mély lélegzetet és hosszan lélegezd ki, 10 ütemben, így hagyhatod a testet megnyugodni.


4- A tekintet
Észrevetted már valaha, hogy voltak olyan emberek, akik, amikor beszéltek hozzád és rád néztek, valamilyen oknál fogva izgatottá váltak vagy éppen fordítva? Ez azért van, mert a tekintet hatalmas erővel bír. A szemen keresztüli ,,beszéd" nagyszerű módja a telepatikus kommunikációnak.

5- A non-verbális kommunikáció
Egy nyelvet beszélünk, a szív nyelvét. Ez a nyelv különösen kifejezett a szerelmesek vagy az ikrek között például.

6- A jóság
Mindannyian képesek vagyunk rá, csupán elhatározás kérdése. Ha másokkal jók vagyunk, az mindig nagy örömmel tölt el minket, ezáltal vonzzuk a többi élő lelkét magunkhoz és ezért hirdeti és bátorírtja minden vallás ezt a gyakorlatot.

7- Az intuíció
Minden egyes alkalommal, amikor nehéz válaszút elé kerülünk, az intuíciónk megsúgja a helyes választást, amely számunkra a legjobb lehet. Ha hallgatunk rá, akkor az életünk a jó irányban haladhat tovább.

8- A humorérzék
Valóban igaz, hogy a nevetés a legjobb orvosság és a pozitivitás, amely egy jó kedélyű emberből árad, ragadós.


9- Az alkotás
Minden egyes alkalommal, amikor valami újat hozol létre, az elégedettség érzése jár át. Az alkotással járó spirituális energia óriási.

10- A meditálásra való képesség
Nincs olyan, hogy valaki tud, vagy nem tud. Mind képesek vagyunk rá, csak lehet, hogy nem vagyunk tudatában. Minden alkalommal, amikor lecsendesedik az elméd, amikor merengsz, és nem gondolsz semmire, amikor flowban vagy, akkor valójában meditálsz. Ez történhet egy helyben ülve vagy egy tevékenység végzése közben is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Babérlevél kevésbé ismert hatásai
  2020-05-05 23:42:51, kedd
 
  A babérnak elsősorban a bogyóját és a levelét lehet hasznosítani. A bogyókat még éretten szüretelik le és belőle nyerik a babérvaj nevű olajat. A levelek pedig sok úgynevezett cineolban gazdag illóolajat tartalmaznak. A cineolról érdemes tudni, hogy a kámfor-csoportba tartozó vegyület. Nyákoldó, fájdalomcsillapító, antiszeptikus hatású, ezért sikerrel alkalmazhatók a fertőző légzőszervi megbetegedések kezelésére.

Az alábbi módszer hatásai:
Nyugtatja az idegrendszert
Erősíti az immunrendszert
Javítja az általános szellemi tevékenységet
Serkenti az izzadás folyamatát
enyhíti a fájdalmat
Kezeli a visszereket és a fájdalmas ízületeket.

Hozzávalók:
30 gramm babérlevél
250 ml olívaolaj

Elkészítés:
Törjük össze a babérleveleket, majd öntsük az olívaolajat egy üvegbe és keverjük el benne jól a zúzott leveleket is. Zárjuk le az üveget és tartsuk sötét, hűvös helyen 14 napig. Naponta rázzuk meg az üveget. A 14. nap elteltével szűrjük le egy géz segítségével az olajat, majd öntsük át az olajat egy tiszta edénybe. Száraz, hűvös helyen tároljuk.

Használata:
Az egyik legjobb módszer kissé megmelegíteni ezt az olajat és gyengéden bemasszírozni a fájdalmas területbe. Használhatjuk fekélyekre, gyulladásra, migrénre, fül fertőzésekre, fejfájásra.

Lázcsillapítónak is hatékony, emellett csökkenti a hasi fájdalmat, serkenti a máj és a vese működését és szabályozza az étvágyat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Miteszerek ellen
  2020-05-05 17:24:14, kedd
 
  Az orvosok által kezelt leggyakoribb bőrbetegség az akne, amelyet általában pattanásnak neveznek. De nem minden akne egyforma. A piros dudorok, a mitesszerek és a cisztikus pattanás eltérő. Most a mitesszerek kezelésében segítünk.

A mitesszerek általában keratin, faggyú és elhalt sejtek összegyűlt keveréke a pórusokban. Íme, hogyan távolítsd el ezeket az undorító fekete pöttyöket a bőrödről:

1. TOJÁSFEHÉRJE MASZK
A tojásfehérje rendkívül jó a bőr számára, mert tápanyagokban gazdag.

Hozzávalók:
1 tojás;
1 tiszta törülköző;
Egy kis tál;
vécépapír vagy papírzsebkendő

Csináld ezt:
Válaszd szét a tojássárgáját a fehérjétől;
Alaposan öblítsed le az arcod;
Szárítsd meg az arcod;
Vidd fel a tojásfehérjét az arcodra;
A toalettpapírral vagy a zsebkendővel az arcán finoman fedd le a tojásfehérjét;
5-10 percig tartsd rajta, hogy a réteg megszáradhasson;
Ezután tegyél egy második réteget a zsebkendőre vagy papírra.
Legyen ez a réteg is száraz;
Amikor a maszk teljesen száraz, az arcodnak feszülnie kell kicsit;
Húzd le a maszkot
Öblítsed le az arcod langyos vízzel, és vigyed fel kedvenc hidratálódat.

2. Méz és fahéj
Ez egy erős kombináció, mert a méz sok baktériumellenes hatóanyagot tartalmaz. Másrészt a fahéj fokozza a keringést.

Hozzávalók:

Nyers bio méz;
Őrölt fahéj;
Géz

Csináld ezt:
Keverd össze a mézet és a fahéjat;
Vigyél fel egy vékony réteget a mitesszeres részre;
Helyezz rá gézt
Várj 5-8 percig;
Ezután távolítsad el a gézt, és öblítsed le az arcod langyos vízzel;
Alkalmazzad kedvenc hidratálódat.

3. CUKOR
A hámlasztás eltávolítja az elhalt bőrsejteket, amelyek eltömítik a pórusokat

Hozzávalók:
4 evőkanál jojobaolaj;
1 csésze fehér vagy barna cukor;
1 légmentes üvegedény;
illóolaj- opcionális;

Csináld ezt:
Keveed össze a cukrot és a jojobaolajat, amíg sima nem lesz;
Tároljad légmentes üvegedényben, és tartsad azt hideg helyen.
Használat előtt jól keverd át a keveréket.
Mindig nedves arcra, körkörös mozdulatokkal masszírozva kell felvinni;
Hagyd hatni 20-30 percig;
Öblítsed le vízzel, és alkalmazzad kedvenc hidratálódat;
Megjegyzés: Ne használjad a keveréket hetente többször, mert bőrirritációt okozhat.

4. CITROMLÉ
A citromlé sok vitamint és tápanyagot tartalmaz, amelyek nagyon hatékonyak a mitesszerekkel szemben.

Citromlé;
cukor
Joghurt;
Só;
rózsavíz vagy tej;
Egy üveg;

Csináld ezt:
Keverj össze mézet, joghurtot, sót és citromlevet;
A keveréket egyenletesen alkalmazzad az arcodra, és dörzsöljed át vele a leginkább érintett területet;
Ha csak lemosór akarsz. Csak a citromlével keverd össze a rózsavizet vagy a tejet, hogy egy arctisztítót kapj belőle;
Mindkét keveréket naponta, legfeljebb 10-12 napig lehet alkalmazni.
5. ZÖLD TEA
A zöld tea sokféle módon hat a szervezetre, mitesszerek ellen is bevethető.

Zöld tea;
Víz;
teáskanál;
Puha törülköző;
tál.

Csináld ezt:
Forrázd le a szárított teafüvet egy tálban.
Turmixgéppel keverd össze a teát és a vizet, míg pasztát kapsz belőle.
Dörzsöljed ezt a pasztát óvatosan a bőrödbe, és pár percig masszírozd át vele.
Ha kész, öblítsd le a pasztát langyos vízzel;
A hidratáló alkalmazása előtt a bőrt puha törülközővel szárítsd meg;
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Alma és almahéj gyógyhatásairól
  2020-05-05 17:19:09, kedd
 
  Van egy népszerű mondás: "egy alma naponta távol tartja az orvost". Ez azért van, mert az alma tele van tápanyaggal. Ez a gyümölcs világszerte nagyon népszerű.

De tudtad, hogy az almahéj ugyanolyan tápláló? Az alma héja nagyszerű a bőr és a haj számára, és igazi fogyasztó csodaszer

Az almahéj előnyei
1. Míg az A-vitamin a bőrre és a látásra hat, a C-vitamin a legjobb tápanyag az immunrendszer erősítéséhez. Ugyanez a vitamin nagyon jó a bőrnek is. Az alma héja K-vitaminban és folátokban is gazdag.

2. Az alma héja jó forrása az ásványi anyagoknak. Az Illinois-i Egyetem szerint az alma héja olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, kálium, foszfor, folsav és vas. Az erős csontok és fogak fenntartásához a szervezet ásványi anyagokat, például kalciumot és foszfort használ. Továbbá az almahéj megfelelő mennyiségű cinket, nátriumot és magnéziumot tartalmaz.

3. Az alma héja fontos étkezési rost forrás. Az alma rosttartalmának körülbelül kétharmada a héjban van. A rostok jelenléte ideális a fogyáshoz. A szervezet zsírszöveteit célozza meg, és hatékonyan megtisztítja az immunrendszert.

4. Az alma héja az antioxidánsok legnagyobb természetes forrása. Ha olyan gyümölcsöt keresel, amely antioxidánsokat tartalmaz, mint a fenolsav és a flavonoid, válaszd az almát. Az antioxidánsok védelmet nyújtanak a mérgek, a szabad gyökök és a káros molekulák ellen. Az almahéj hatástalanítja a szabad gyököket, amelyek gyakran egészségügyi rendellenességek kialakulásához vezetnek. Ezért rendkívül fontos naponta egy almát elfogyazstani, hogy megelőzzön olyan betegségeket, mint a szívroham és a cukorbetegség.

5. Csodálatos alma illóolaj. Felejtsd el a légfrissítőket, amelyek gyakran kellemetlen illatúak. Párolj a tűzhelyen egy kevés almahéjat, hogy a frissen sült almás pite illatát előcsalogasd belőle. Egyszerűen helyezd a héjat egy vizes fazékba, és adj hozzá fahéjat. Ez nagyszerű módja annak, hogy megszabadulj a fűszeres ételek szagától.

Az alma további előnyei

Fogyás
Az alma vízben és rostokban gazdag. Akik az étkezést megelőzően alma szeleteket fogyasztottak egy tanulmányban, jóllakottabbnak érezték magukat, mint azok, akik nem kaptak belőle. Az alma eltelít, mivel kevésbé kalória gazdag, de tele van rostban, és eltelíti a gyomrot. Ezenkívül bizonyos természetes vegyületeivel is elősegítheti a fogyást.

Az alma segít megelőzni a magas vérnyomást
Mivel az alma magas káliumtartalmú, ezért segít a vérnyomás szabályozásában, csökkenti a stroke kockázatát.

Emésztés
Az USDA szerint egy nagy alma a napi ajánlott diétás rost bevitel 20% -át teszi ki. A rostok segítenek az emésztési folyamat javításában. A rendszeres rostbevitel biztosítja a zökkenőmentes bélmozgást és megelőzi a székrekedést, a hasmenést, az irritábilis bél szindrómát (IBS) és más gyomorbetegségeket.

Fehérebb, egészségesebb fogak
Az alma nem helyettesíti a fogkefét, de a harapása és rágása növeli a száj nyáltermelését, csökkentve a fogszuvasodást a baktériumok szintjének csökkentésével.

Az alma segít csökkenteni a koleszterint
Egy közepes alma 5 gramm rostot szállít, többet, mint a legtöbb gabonaféle. A pektin megakadályozza a koleszterin felhalmozódását az erek falaiban, ezáltal csökkentve az atherosclerosis és a szívbetegségek kockázatát.

Vérszegénység
Az alma azért hasznos, mert vasat tartalmaz. Az alma nemcsak megakadályozza az anaemiát, hanem az alapvető szervek megfelelő oxigénellátását is biztosítja a testben lévő vörösvértestek számának növelésével. Ez javítja a vérkeringést is.

Az immunrendszer
A C-vitaminban gazdag alma, az antioxidáns vegyületek és a fehérje fontos szerepet játszhat a megelőzésben, az immunitás fokozásában és az izomtónus javításában. Segít a szervezet méregtelenítésében és az általános egészség javulásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 329 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 268
  • e Hét: 5509
  • e Hónap: 25371
  • e Év: 201246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.