Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Magyarország csatlakozik a Türk Tanács országainak alapjához
  2020-05-06 23:23:27, szerda
 
  JÓ EZ NEKÜNK!!!??

A Türk Tanács országai úgy döntöttek, hogy befektetési alapot hoznak létre, amelyhez Magyarország is csatlakozik - közölte a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán, miután szerdán részt vett a testület gazdasági és kereskedelmi minisztereinek videokonferenciáján.

Szijjártó Péter elmondta: ezen keresztül a tagállamokban és Magyarországon beruházásokat, befektetéseket tudnak finanszírozni, elsősorban az élelmiszeripar, a mezőgazdaság és az infrastruktúra-fejlesztés területén. A miniszter kiemelte: az alap jelentőségét növeli, hogy abban Törökország is részt vesz, hozzátéve, Ankara célja, hogy záros határidőn belül a világ 10 legerősebb gazdasága közé kerüljön.

A miniszter közölte: köszönetet mondott a Türk Tanács tagországainak azért, hogy a magyar egészségügyi védekezés sikeréhez komoly segítséget nyújtottak az elmúlt időszakban. Üzbegisztán 650 ezer, Kazahsztán 100 ezer, Azerbajdzsán 40 ezer maszkot küldött Magyarországnak. Törökország pedig engedélyezte a maszkok gyártásához szükséges 8 tonnányi alapanyag exportálását Magyarországra.

Kiemelte: azért volt nagy jelentősége ennek a gazdasági miniszteri találkozónak, mert a világjárványnak nemcsak egészségügyi, hanem nagyon komoly gazdasági hatásai is vannak. A világgazdaságban semmi sem lesz ugyanolyan, mint a világjárvány előtt - hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve: jelentős átrendeződés figyelhető meg a világgazdaságban. Ezt jól mutatja - mondta -, hogy a védekezéshez szükséges eszközöket Keletről szerzik be az államok, a világ szinte valamennyi országa a Távol-Keleten, jellemzően Kínában áll ezért sorba.

Szijjártó Péter hozzátette: ez a folyamat, a keleti térség gazdasági erősödése már a világjárvány előtt megindult. 2007-ben a világon végrehajtott beruházások 81 százalékot még nyugati tőkéből finanszírozták. Tavaly már 58 százalék volt a keleti tőkéből finanszírozott beruházások aránya és 40 százalék a nyugatié.

Beszámolt arról is, hogy a Türk Tanács országaival Magyarország megduplázta a kereskedelmi forgalmat az elmúlt 10 évben. Annak érdekében, hogy ezen gazdaságok vállalataival a magyar vállalatok minél profitábilisabb, minél kedvezőbb együttműködést alakíthassanak ki, az Eximbanknál 707 millió dollárnyi hitelkeret áll a magyar vállalkozások rendelkezésére. Ezzel segítik, hogy a Türk Tanács országainak piacain helytállhassanak, beruházásokat hajthassanak végre, el tudják adni termékeiket, szolgáltatásaikat.

A Türk Kereskedelmi és Iparkamara munkájában is részt vesz Magyarország. Ennek az a jelentősége, hogy a türk országok vállalatai itt tudnak legegyszerűbben kapcsolatokat építeni. A türk országok vállalataival történő együttműködés komoly piaci lehetőséget tartogat a magyar vállalkozásoknak - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Szólt arról is, hogy a Türk Tanács európai képviselete Budapesten található. Április elején nagyszabású üzleti fórumot akartak szervezni a magyar fővárosban, ez a koronavírus-helyzet miatt elmaradt, de mindenki egyetértett abban, hogy amint a körülmények lehetővé teszik, megrendezik az eseményt.

Szijjártó Péter kitért arra: a miniszterek egyetértettek abban is, hogy a határokon és az országokban bevezetett korlátozó intézkedések nem jelenhetik a nemzetközi áruforgalom lassítását, ellehetetlenítését. Mindenkinek az az érdeke, hogy a nemzetközi áruforgalom szabadságát, gyorsaságát, akadálymentességét biztosítsák. Ha ezt nem tennék, országaik ellátásbiztonságát sodornák veszélybe. Ezzel kapcsolatban a külgazdasági és külügyminiszter fontos előrelépésnek nevezte, hogy már Törökországba is beléphetnek európai állampolgárságú kamionosok három napra.
 
 
0 komment , kategória:   HÍREK  
Pély Barnabás: különösen érzi magát, itt: Budapest. 2 órája
  2020-05-06 23:02:14, szerda
 
 


Sajnálom, hogy olyankor, amikor össze kellene fognunk, az emberi gyarlóság felülkerekedik és feledésbe merül, hogy a jelenlegi helyzet mindenkire, a zenészekre is hatással van. Ahogy eddig is, úgy a jövőben is azon leszek, hogy a családom, idős szüleim támogatása mellett zenémmel lelki táplálékot adjak az embereknek a boldog és a nehéz időkben. Sajnálom, hogy szégyenkeznem kell az ,,Artisjus Jogvédő Iroda és Egyesület" alapítványi pályázatának elnyerése miatt, aminek elkülönített alapját a dalszerzők, és az egyesületi tagok befolyt jogdíjaiból tettek félre. Méltatlannak ítélem a helyzetet egy olyan időszakban, amikor emberek veszítik el állásukat rajtuk kívül álló okokból. Köszönettel tartozom az Artisjusnak, hogy lehetőséget teremtett arra, hogy főállású előadóként pályázhassak erre, és azért, hogy a szakmai bizottság pozitívan értékelte 400 társammal együtt. Köszönöm, hogy méltónak találtak erre. Úgy döntöttem, hogy a megítélt nettó 136 000 Ft-ot felajánlom a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak. Hiszem, hogy a vírusidőszak elcsendesedése acsarkodás helyett tisztánlátást hoz a jövőre nézve. Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok!

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
A látásmód
  2020-05-06 22:01:37, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teszt
  2020-05-06 00:05:43, szerda
 
 


Kiderült, hol kell megcsináltatni a kezelésekhez szükséges koronavírus-tesztet
Negatív eredményhez kötik azt, hogy valaki kérhet e időpontot orvoshoz.

Két tucat intézményt keresett meg a Hvg.hu, hogy kiderüljön, működik -e a kötelező koronavírus tesztelés a szakrendeléseken.

Mint korábban kiderült, negatív koronavírus teszthez kötik a betegek fogadását az újrainduló szakrendeléseket.

A portál egyetlen egy olyan szakrendelést talált, ahol már működőképesnek tűnt az új rendszer. A XX. kerületi szakrendelőben másnap reggelre kaphattak volna időpontot PCR-tesztre ahhoz, hogy ha negatív eredményt kapnak, akkor kérhessenek időpontot fül-orr-gégészeti rendelésre.

A mintát a szakrendelőben újonnan kialakított helyiségben veszik le, az eredmény pedig 24-72 óra elteltével lenne meg. Azután lehetne időpontért telefonálni.

Felmerül a kérdés, hogy egy ma negatív teszt mit ér pár nap vagy inkább hét múlva, ezért a Hvg.hu az Emberi Erőforrások Minisztériumához fordult, ahol azt válaszolták, egy negatív PCR-lelet jelentősen csökkenti a kockázatát annak, hogy beteg emberen végzik el a tervezett beavatkozást

Az is kiderült, hogy állami térítéses a vizsgálat nem fogászati esetben.

A Hvg.hu kérdésüére, hogy hány napig érvényes egy negatív teszt és hány naponta szükséges tesztelni azt, aki egy több alkalmas kezelésen vesz részt csak részben jött válasz, az Emmi sajtóosztálya szerint az orvos kompetenciája, hogy megismételteti-e a tesztet.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 8887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 1610
  • e Hónap: 7866
  • e Év: 67015
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.