Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Levéltetvek ellen
  2020-06-15 22:05:36, hétfő
 
  A levéltetvek megjelenése az ökológiailag egyensúlyban lévő kertekben nem jelent drámát, hiszen a katicabogarak és más hasznos rovarok gondoskodnak arról, hogy ne tudjanak túlszaporodni. Bizonyos mértékig ezért tolerálnunk kell őket. Azonban a zöldfűszerek, saláták esetében kellemetlen lehet a telepek megjelenése, mert fogyaszthatatlanná válhatnak a növények.

Ezek a házi szerek környezetbarátok, nem mérgezőek és gyorsan elkészíthetjük magunk is:
Hagymafőzet: az összevágott hagymát pároljuk lassan 30 percig 1 liter vízben. Hagyjuk kihűlni, szűrjük át, majd a növényeket hígítatlan oldattal erősen permetezzük (a tetveknek nem tetszik a szag).

Fokhagymafőzet: 50 g friss fokhagymát vágjunk finomra és öntsünk rá 1,5 liter forrásban lévő vizet. Hagyjuk legalább 3 órán át ázni, majd szűrjük le. Vigyük fel töményen a növényekre (a levéltetveknek nem tetszik a szag).

Oregánófőzet: 100 g friss (vagy 10 g szárított) oregánóra öntsünk fél liter forrásban lévő vizet és hagyjuk ázni 15-20 percig. Hagyjuk kihűlni, szűrjük át, majd 1:3 arányban vízzel hígítva permetezzük a növényekre (a levéltetvek elkerülik a szagot).

Tej-víz-keverék: keverjünk el tejet vízzel 1:2 arányban, és permetezzük a növényekre (a tejsav káros a tetvekre).

Fekete tea: 2 filtert fél liter vízben főzzünk meg és hagyjuk 15 percig ázni. Kihűlés után ezzel permetezzük a növényeket (a tanninok károsítják a tetveket).

Ecetes oldat: fél liter ecetet 4,5 liter vízben keverjünk el és permetezzük a növényekre (a tetvek elkerülik a savas környezetet).

Csalánfőzet: 200 g friss (vagy 20 g szárított) csalánlevelet durván aprítsunk fel, 2 napra áztassuk 1 liter vízbe. Fontos, hogy az erjedés ne induljon el! 2 nap elteltével szűrjük le a főzetet és a fertőzött növényi részekre hígítatlanul, bőven permetezzünk. Ha szükséges, ismételjük meg a műveletet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Fügelevél szörp
  2020-06-15 21:23:45, hétfő
 
 



Gyorsan kész, nagyon zöld és már az első korty szerelem. Sokak szerint tisztán füge íze van, de akad, aki kókuszt érez benne. Egy biztos: ez a szörp eszméletlen finom!

Igen, ez a szörp nem virágból vagy gyümölcsből, hanem a füge leveléből készül! Összeállítása rendkívül egyszerű, egyáltalán nem kell vele pepecselni. A végeredmény pedig varázslatosan finom, egyedi ízvilágú, élénkzöld, hűsítő szörp. Az interneten lévő befőző csoportok forgalmából egyértelműen látszik, hogy igencsak megmozgatta a magyar háziasszonyok fantáziáját az egyelőre újnak számító nyári üdítő. Rengetegen elkészítették a trendi italt, a legtöbben lelkendeznek róla. Íze sokakat a fügére vagy a kókuszra emlékeztet, van, aki szerint egyszerűen csak zöld fű aromája van. Egy biztos: nagy kánikulában jéggel-citrommal igen jól esik elkortyolgatni egy nagy pohárral belőle.




FÜGEFALEVÉL SZÖRP

Hozzávalók:

5 fügefalevél
7 dl víz
36 dkg cukor
15 g citromsav
+ 1 citrom

Így készül:

A hozzávalókból főzzünk szirupot. Hűtsük le. Csavarjuk bele 1 citrom levét és 5 megmosott fügefalevéllel turmixoljuk össze. Szűrjük üvegbe, hűtőben tartva egy hétig szörpként fogyasztható. Vízzel hígítva nagyon finom nyári üdítő italt kapunk.

A nyár ajándéka
Ezt a szörpöt mindig frissen készítsük, nem érdemes forralással és dunsztolással tartósítani, ugyanis a hő hatására elveszíti varázslatosan szép zöld színét. Szerencsére egész nyáron készíthető, mivel a fügenövénynek csak a levele kell hozzá.

A fügelevél a cukorbetegség gyógyításáról legismertebb, de sok egyéb felhasználási lehetősége is van. Alkalmazható hörghurut, genitális szemölcsök, májzsugorodás, magas vérnyomás, bőrproblémák és fekélyek kezelésére is.

A fügelevél antidiabetikus tulajdonságokkal rendelkezik, fügelevél kivonat alkalmazása mellett kevesebb inzulin beadására lehet szükség. A cukorbetegnek ébredés után, a reggelivel együtt elfogyasztva a leghatékonyabb.

A fügelevél csodálatos hatását számos egészségügyi probléma esetén segítségül hívhatjuk:

Hörghurut: Tegyünk 2-3 fügelevelet és egy kevés piloncillot (mexikói cukor) fél liter vízbe és forraljuk 15 percen át. Távolítsuk el a leveleket és igyuk meg a teát.

Szív-és érrendszeri, illetve daganatos betegségek: Mindennap fogyasszunk friss fügeteát és egy kevés gyümölcsöt is.

Genitális szemölcsök: Használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

Aranyér: A már említett módon főzzünk fügelevél teát, hagyjuk kihűlni, majd alkalmazzuk az érintett területeken, vagy készítsünk belőle ülőfürdőt.

Májzsugorodás: Alaposan mossunk meg négy fügelevelet, zúzzuk össze egy cukorkával, öntsük fel egy pohár vízzel és naponta kétszer fogyasszuk.

Magas vérnyomás: Készítsünk teát három fügelevélből és fogyasszuk naponta.

Gombás fejbőrfertőzés, szemölcsök, kelések: Használjuk a fügelevél nedvét az érintett területeken.

Övsömör: 3-4 fügelevélből készítsünk teát, hagyjuk kihűlni és távolítsuk el a leveleket. Nedvesítsünk be a folyadékkal be egy kendőt és mossuk át az érintett területeket.

Fekély: Rágjunk el két fügelevelet naponta. Előrehaladott fekély esetén ezt reggel, éhgyomorra tegyük.

Rossz szájszag: Kellemesebb lesz a lehelet, ha rendszeresen rágcsálunk fügefalevelet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.