Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Pio atya szép gondolatai
  2020-06-16 19:33:13, kedd
 
  - A gyenge lélek olyan, mint megmenteni egy fát, ami szárad." (Pio atya)

- Tegyünk jót, amíg van időnk a rendelkezésünkre. Így dicsőséget adunk mennyei Atyánknak, megszenteljük magunkat és jó példát mutatunk másoknak." (Pio atya)

- Igazi vicces felelet
'' Nem hiszek a stigmáidban, csak azért jelennek meg, mert nagyon erősen gondolkodsz Krisztus sebeiről ''' - mondta egy orvos Pio..atyának.
És . Pio atya válaszol neki:
Szép munka, fiam, gondolkodj intenzíven, hogy ökör legyél, és nézd meg, hogy fognak e szarvaid nőni..."

- "Fegyverezd fel magad a ,,fegyverrel '', és több erőd lesz a napi harc során." Pio atya

...... ............



- "Próbálj csatlakozni a gyermekek egyszerűségéhez és a felnőttek körültekintős égéhez." Pio atya

- Mindig adjatok hálát az Úrnak azért, amit kaptatok. Ez a legjobb módja annak, hogy még több kegyelemben részesüljetek. Szent Pio atya

- Jézus szent szíve, minden jónak forrása, imádlak Téged, hiszek Benned szeretlek Téged és bánom minden bűnömet.
Neked ajándékozom az én szegény szívemet. Tedd alázatossá, tisztává és minden kívánságodnak megfelelővé.
Add jóságos Jézusom, hogy én Benned és Te énbennem élj.
Védj meg (veszedelemben) veszélyben, vigasztalj a szenvedésben, őrizd meg testem egészségét, add áldomást minden művemre, és a szent halál kegyelmét add meg nekem. Ámen

- Életed viharaiban keress menedéket Jézus Szent Szívében. Pio atya

- Jézus legyen az őröd és életed minden tápláléka ". Pio atya

- Utolsó részlet Pio atya leveléből Conchita Gonzalezhez
SZENT APA PIO ÉS GARABANDAL
'' Tudom, hogy sokan nem hiszik el, hogy találkozol a fehér ruhás hölggyel, amikor azt hiszed, hogy már túl késő "

- '' Legyen a példánk Jézus Krisztus, aki szeretett minket,addig amíg a vére el nem folyt." Pio atya

- ' Veled maradok, Jézusom, és nem hagylak el, amíg biztonságos helyre nem teszel engem!"
Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
II. János Pál pápa szentté avatta Boldog Pio atyát I. rész
  2020-06-16 19:20:02, kedd
 
  2002 június 16 II. János Pál pápa szentté avatta Boldog Pio atyát I. rész
...... ......


Vatikán: Vasárnap, június 16-án délelőtt a Szent Péter téren bemutatott szentmisén II. János Pál pápa a szentek sorába iktatta Pietrelcinai Boldog Pio atyát.
A régóta várt eseményt a Szent Péter téren és a környező utcákban jelen lévő több mint 300 ezer hívő, valamint a San Giovanni Rotondóban és a kapucinus szerzetes szülőhelyén, Pietrelcinában összegyűlt több tízezer zarándok tapsvihara köszöntötte.
Pio atya szentté avatása hetek óta lázban tartotta Olaszországot. Vannak, akik második Assisi Szent Ferencként tartják számon a kapucinus szerzetest, akinek tisztelete már az egész világon elterjedt. Az 1999-ben történt boldoggá avatás óta ez a tisztelet még csak tovább erősödött.
,,A mi Urunk, Jézus Krisztus, Péter és Pál apostolok, valamint saját tekintélyükkel Pietrelcinai Boldog Piót szentnek nyilvánítjuk, és nevét beírjuk a Szentek Könyvébe" - II. János Pál latin nyelven mondott szavaival Pio atya felvételt nyert a katolikus egyház szentjeinek sorába. A szentatya pápasága alatt ő a 246. szentté avatott személy.
A szentté avatásra szokás szerint közvetlenül a bűnbánati szertartás után került sor. José Saraiva Martins bíboros, a Szentté Avatási Kongregáció prefektusa a hívő nép nevében felkérte a pápát, hogy iktassa a szentek sorába Pietrelcinai Boldog Pio atyát. Mielőtt erre sor került volna, a szentatya felhívására az egybegyűltek közösen elimádkozták a Mindenszentek litániáját, ezzel is kifejezve a földi zarándokegyház és az üdvözültek által képviselt diadalmas egyház közösségét, azoknak a közbenjárását kérve, akiknek sorában köszönthetjük most már a szent életű olasz kapucinus szerzetest is.
*
Mindenható, örök Isten, te Szent Pio áldozópapnak megadtad azt a kegyelmet, hogy különleges módon részesedjék Fiad szenvedésében, és papi szolgálata által megújuljanak közöttünk irgalmasságod csodái. Közbenjárására add, hogy mi is részt vállaljunk Krisztus szenvedésében, és így feltámadásának dicsőségében is részesüljünk. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen."
*
Pió atya - a XX. század legkarizmatikusabb szentje

II.János Pál pápa 2002. június 16-án Rómában szentté avatta Pió atyát. A karizmatikus szerzetes neve fogalommá vált a katolikus hívők körében, története a 20. század misztikájának önálló fejezete. Egy olasz katolikus folyóirat felmérése szerint Olaszországban többen imádkoznak Pió atyához, mint az összes többi szenthez - beleértve magát Szűz Máriát és Jézust is.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Ferenc pápa rejtélyes kapcsolata Pio atyával I. rész
  2020-06-16 19:15:11, kedd
 
  ...... ........


Ferenc pápa március 17-én Pio atya életének színtereire, Pietrelcinába és San Giovanni Rotondóba utazik. Az Il Sismografo olasz hírportál utánajárt, honnan ered a pápa tisztelete a stigmatizált szent iránt.
A harmadik pápa lesz, aki látogatást tesz San Giovanni Rotondóban, ezúttal a szent halálának ötvenedik évfordulója alkalmából - Szent II. János Pál 1987. május 23-án, Benedek pápa 2009. június 21-én járt ott. Az első pápa lesz, aki Pietrelcinába is ellátogat, Pio atya stigmái megjelenésének századik évfordulóját ünnepelve.
Alejandro Russo, a Buenos Aires-i székesegyház rektora interjút adott a Padre Pio TV-nek, amely teljes hosszában majd március 17-én, a pápalátogatás napján kerül adásba. Véleménye szerint sok kapcsolódási pont van Ferenc pápa és Pio atya között, még ha eltérőek is személyes és a történelmi korból adódó élettapasztalataik. Közös vonásaik a betegek iránti figyelem, a népi vallásosság tisztelete, az ördög jelenlétének komolyan vétele és az, hogy fontosnak tartják a hétköznapokban azokat az apró gesztusokat, amelyek a keresztény lelkiségből fakadnak.
Ignazio Ingaro - Il segni di Padre Pio. Da santo perseguitato a simbolo della Chiesa della Misericordia di papa Francesco (Pio atya jele. Üldözött szentből Ferenc pápa irgalmas Egyházának szimbóluma) címmel könyvet írt arról, mit jelent Pio atya személye az Egyház számára. A kötetben megszólal Marciano Morra, aki huszonöt éven át volt a Pio atya-imaközösségek főtitkára, és aki Buenos Airesben találkozott Bergoglio bíborossal, hogy beszélgessenek a pietrelcinai szentről.
Ferenc pápa beszédeiben és homíliáiban mindeddig soha nem idézte Pietrelcinai Pio atyát, mégis ő volt az, aki az irgalmasság szentévében a Szent Péter-bazilikába vitette a stigmák szentjének földi maradványait. Ingrao, a Panorama hetilap Vatikán-szakértője ezt a rejtélyesnek mondható kapcsolatot vizsgálta. Kiindulópontnak azt a mondatot választotta, amelyet Ferenc pápa 2014 áprilisában, Pio atya fából készült szobrának megáldásakor mondott: ,,Pio atya, most közelebb vagyunk egymáshoz, én megáldalak téged, te pedig védelmezz engem!"
Az író Marciano Morra kapucinus szerzetest hívja segítségül, hogy kiderítse a rejtélyes szálat, amely összeköti a pápát és a stigmatizált szentet. Morra elmondta: ,,Amikor Buenos Aires érseke volt, Bergoglio csak szórványos, másodkézből érkező híreket kapott Pio atyáról. Aztán két fontos dolog történt. Mindkettő 2002-ben, amikor már bíboros volt: ez év június 16-án avatták szentté Pio atyát, és mint a város érseke ebből az alkalomból szembesült azzal, hogy az argentin fővárost szinte hajszálerekként szövik át a Pio atya-imaközösségek. Felkeltette az érdeklődését a szent élete és az imaközösségek működése. Már legalább nyolcvan ilyen imakör működött a fővárosban.

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Yeshiva Darchei Torah Choir - Shalom Aleichem
  2020-06-16 19:09:32, kedd
 
  Gyerek kórus előadásban Shalom Aleichem

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Sister Cristina - Like a Virgin vallásos videó
  2020-06-16 18:47:40, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Bűnbánati kilencedre hív Böjte Csaba 06.16
  2020-06-16 18:42:26, kedd
 
  Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes - Keresztelő Szent János ünnepére készülve - a mai naptól, június 16-tól június 24-ig bűnbánati kilencedre hív.
Keresztelő Szent János a bűnbánat nagy prófétája, az emberiséget a megtérésre vezetve készíti elő Jézus Krisztussal való személyes találkozást! Eltelt kétezer év, de Keresztelő Szent János üzenete ma is érvényes. Fel kell készítenünk magunkat és egymást is, a Szentháromsággal való találkozóra, hisz földi létünknek egyetlen igazán fontos célja, feladata, hogy felnőjünk oda, hogy ünneplőbe öltözve, Teremtőnkkel egy asztalhoz ülhessünk egy örökkévalóságra!

Videó Link

*
- Hogy Teremtőnkkel egy asztalhoz ülhessünk egy örökkévalóságra - Bűnbánati kilencedre hív Böjte Csaba
Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes - Keresztelő Szent János ünnepére készülve - a mai naptól, június 16-tól június 24-ig bűnbánati kilencedre hív.
Keresztelő Szent János ünnepére készülve!
,,A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit! Minden hegyet és halmot elhordanak; ami görbe, egyenes lesz, a göröngyös pedig sima úttá" (Lk 3, 4)
Keresztelő Szent János a bűnbánat nagy prófétája, az emberiséget a megtérésre vezetve készíti elő a Jézus Krisztussal való személyes találkozást. Eltelt kétezer év, de Keresztelő Szent János üzenete ma is érvényes. Fel kell készítenünk magunkat és egymást is a Szentháromsággal való találkozóra, hisz földi létünknek egyetlen igazán fontos célja, feladata, hogy felnőjünk oda, hogy ünneplőbe öltözve, Teremtőnkkel egy asztalhoz ülhessünk egy örökkévalóságra.
Keresztelő Szent János ünnepére készülve, nagy alázattal egy bűnbánati kilencedre hívlak benneteket. Gyertek, imádságos szeretettel dobjuk ki magunkból mindazt, ami lehúz, beszennyez: a bűnt, annak minden fajtáját, hogy Isten gyermekeinek szabadságában élhessünk! Ezért június 16. és 24. között mindennap 17.30-tól (magyarországi idő szerint 16.30 - a szerk.) egy teológust, bűnbánatot gyakorló testvérünket meglátogatnánk virtuálisan, hogy tanácsot, tanítást kérjünk tőle. 18 órától (magyarországi idő szerint 17 órától) kezdődő szentmisénkben Megváltónkat kérve, értünk vállalt keresztáldozatából erőt merítve, újjátervezzük életünket.
A bűnbánati zarándokúton, az Ószövetség nagy szentje mellett az Újszövetség nagy bűnbánó mesterét is segítségül hívnánk. Szent Ferenc magát egy életen keresztül assisi bűnbánó kisebb testvérnek nevezte, egész életét átjárta, meghatározta a bűnbánat, ezért is hiszem, hogy Keresztelő Szent Jánosban és Szent Ferenc atyánkban jó mesterekre találunk a megtérés útján!

- Program:
Keresztelő Szent János ünnepére készülve, Szent Ferenc vezetésével, a következő állomásokat szeretnénk érinteni:
Június 16. Az eszmélődés csendjében! - Szent Ferenc megtérése: ,,Kinek akarsz szolgálni...?"

Június 17. Önmagam ítélőszéke előtt - Lelkiismeret-vizsgálat. ,,Míg bűnben éltem...."

Június 18. Megtérés - életem átgondolása után alapvető döntést hozok. ,,Mi édes volt, az keserűvé vált, ami keserű volt az életemben, az megédesedett..."

Június 19. Megvallom bűneimet... - Ferenc nagyböjtben a templom közepén önmagát vádolva hamut hint saját fejére és fennhangon imádkozza az 50. zsoltárt.

Június 20. Bűnbánó kisebb testvérek útján. Szent Ferenc egy életen keresztül zarándokol, bűnét bánva elgyalogol Szent Jakab sírjához is.

Június 21. Jó elhatározásokban Isten akaratát követni - ,,Építsd fel templomomat..."

Június 22. Ha magamat vádolom a szentgyónásban, akkor Krisztus lesz az ügyvédem. ,,Én Uram, én Istenem, Istenem és mindenem...."

Június 23. Megtérés: Istennel, egyházzal, embertársaimmal rendezem kapcsolatomat. ,,Aztán egyházi rendjükre való tekintettel olyan határtalan bizalmat adott nekem az Úr és ad szüntelen papjai iránt, kik a római Szentegyház szabályai szerint élnek, hogy még ha üldöznének is, akkor is csak hozzájuk menekülnék."

Június 24. Uram, tégy engem a te békéd eszközévé - Istengyermeki méltósággal, bűntől megtisztulva, szabadon élem életemet, szolgálva szeretettel Teremtő Istenemet, és az egész teremtett világot, közülük különös módon is az embertársaimat!
Gyertek, ,,Teremjük hát a megtérés méltó gyümölcseit, - nem feledve, hogy - a fejsze már a fák gyökerén fekszik. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzre vetnek." (vö. Lk 3,8) Nem kell félnünk a bűnbánat útjára lépni, mert Krisztus Urunk nem a bűnös halálát akarja, hanem azt, hogy megtérjünk és életünk legyen bőségben!
Szeretettel várunk az eszmélődés ösvényén, Csaba testvér
...... ............



Fotó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.06.16
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti szentmise Déva 06.16
  2020-06-16 18:39:44, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Lezajlott az első hullám Magyarországon,
  2020-06-16 12:12:54, kedd
 
  Lezajlott az első hullám Magyarországon, de nem dőlhetünk hátra, a koronavírus továbbra is jelen van az országban - tájékoztatott Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Ma várhatóan megszűnik a veszélyhelyzet és dönthetnek az idősek számára fenntartott vásárlási idősáv létjogosultságáról is.
Jó lenne, ha megszűnne, mert a három óra kevés volt az idősek számára a vásárlásra.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Pio atya film három és fél órában
  2020-06-16 12:09:12, kedd
 
  Olasz filmdráma
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Csodával határos,történetek Pio atyával
  2020-06-16 12:06:07, kedd
 
  Gemma pupillák nélkül született. A legavatottabb szemészek kijelentették: teljesen reménytelen eset.
Amikor hétéves lett, a nagyanyja magával vitte San Giovanni Rotondóba az ártatlan és igen szerencsétlen gyermeket. Részt vettek Szent Pio atya hajnali szentmiséjén.
A szentmise végén a leányka halk hangot hallott belsejében: «Gemma, gyere ide hozzám!» A nagymama kezénél fogva vezette a sápadt, remegő gyereket a tömegen keresztül. A Padre az oltár lépcsőjén várta, és szeretettel kérdezte: «Szeretnél első áldozó lenni?» «Szeretnék, atyám!» Pio atya azonnal visszatért a sekrestyébe és meggyóntatta, utána megáldoztatta.
A nagymama mindent élénken figyelt. Odahajolt a kislányhoz, és megkérdezte: - Kértél valami kegyelmet az Úr Jézustól?» «Nagymama, én elfelejtettem kérni... - sóhajtott Gemma. Erre a nagymama szemét törölgetve Pio Atyához fordult: Atya, kérem, mi igen messziről jöttünk, és... Padre Pio jóságos melegséggel szakította félbe: - Szeretném a kis Gemmát megáldani...Megáldotta, majd megsimogatta az arcát e szavakkal: Légy igen jó kislány!-
Abban a pillanatban a kislány arca teljesen megváltozott, az élettelen szemek életet sugároztak, a gyermek felsikoltott: Nagymama, látok! Először Isten emberét látta, aki boldogan mosolygott rá, miután megáldotta, aztán az oltárt, nagyanyját, látta a zsúfolásig megtelt templomot, és a vele zokogó tömeget, mely könnyes szemmel magasztalta Isten dicsőségét.
Ennek a nőnek (Gemmának) a mai napig nincsenek pupillái, mégis minden fizikai törvény ellenére kitűnően lát. A tudósok tüzetesen kivizsgálták ezt a csodálatos, mindmáig tartó csodát.

*
- Nello Masini atya története Pio atya közbenjárásával
...Nello Masini atya, a Szent József Kongregáció tagja az 1950-es években ismerte meg Pio atyát. Lelki gyermeke lett, rendkívül tisztelte, és sokszor meglátogatta San Giovanni Rotondóban.
Egyik nyáron szerzetestársaival lelkigyakorlatra mentek Venetóba. A testvérek a folyó végén egy távoli szobában szállásolták el a testes, hangosan horkoló Nello atyát, hogy senkit ne zavarjon. Egyik éjjel Nello atya kiment a mosdóba, ám véletlenül úgy magára zárta az ajtót, hogy nem tudott kimenni. Hiába kiabált segítségért, senki nem hallotta, ezért elhatározta, hogy az ablakon át kimászik a tetőre.
Neki is gyürkőzött, ám százhúsz kilójával beszorult a szűk ablaknyílásba. Tehetetlenségében Pio atyához fohászkodott. Kisvártatva, maga sem tudta, hogyan, kijutott a tetőre, onnan egy nyitott ablakon át a könyvtárszobába, végül vissza a saját szobájába. Másnap reggel az volt az első gondolata: "De jó, hogy Pio atya megsegített az éjjel!"
Néhány hónappal később meglátogatta lelkiatyját San Giovanni Rotondóban. A verandán imádkozó Pio atya, amint meglátta, nevetve felkiáltott: "Don Nello, Don Nello, az az éjszaka a tetőn...!"...
Carla Riceputinak, a pap unokahúgának vallomása, Cesena, 2001. november 29.

*
- Pio atya sokat tanított az erényekről, melyek közül külön kiemelte a hitet, a reményt és a szeretetet, de elengedhetetlenül fontosnak tartotta az engedelmességet, a bizalmat, a hálát és a mértékletességet is.
A legfontosabb keresztényi erények szerinte a szeretet és az alázatosság:
"Mindig arra törekedjünk, hogy szerények legyünk a szeretet és az alázatosság erényeiben, mert ezek »a nagy épületnek« a vezérgerendái, amikre a többi erény épülhet. Nagy szeretettel alázzuk meg magunkat Isten és az embertársaink előtt, mert Isten csak azokhoz szól, akik nagy alázattal viseltetnek Vele szemben."
A másik fő erény a szeretet - amint atyja és rendjének alapítója, Assziszi Szent Ferenc, úgy Pio atya is mindent az isteni szeretetre vezetett vissza, hiszen "a szeretet Isten, és aki szeretetben él, az Istenben él!".
"Ha szeretni akarunk, az már szeretetünk jele. A szeretet ellen vétkezni annyi, mint bûnt elkövetni Isten és a természet ellen.
Isten nap mint nap próbára tesz minket, hogy bebizonyítsuk iránta érzett imádatunkat. A szeretet az a csodálatos mágnes, amely a lelkeket kirántja a tompultságból és a középszerűségből, hogy magához vonzza őket.
Ámde ez a szeretet keresztre van feszítve; csak a keresztfán találhatjuk meg. Ha a szeretetet akarjuk, de a szenvedést visszautasítjuk, akkor nincs esélyünk! Jézus felénk nyújtja karjait, de kezei át vannak szegezve.
Ahhoz, hogy megölelhessük Őt, hogy szívünk mesterévé válhasson, és mindaddig folytassa bennünk művét, míg a szeretetben teljesen tökéletesen át nem alakulunk, át kell karolnunk keresztjét is, s részt kell vennünk haláltusájában!"

*
- Pio atya breviáriuma: Szentgyónás
A szenvedélyek és az ellensége erők közepette segítsen meg bennünket az Ő kimeríthetetlen irgalmasságának édes reménye! Bizalommal járuljunk a szentgyónáshoz, ahol ő minden pillanatban atyai szeretettel vár ránk. Bár tudjuk, hogy a viszonzásra képtelenek vagyunk, ne kételkedjünk ünnepélyes bűnbocsánatában. Helyezzünk sírkövet bűneinkre, ahogyan az Úr tette.

- Amikor valaki Pio atyával beszélt, hogy köszönetet mondjon neki, mindig azt mondta: ′′ Hadd köszönjük meg Jézusnak!" (Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1159
  • e Hét: 24219
  • e Hónap: 57373
  • e Év: 291120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.