Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Krisztus eljön
  2020-06-17 22:26:17, szerda
 
  Krisztus eljön, és amikor eljön, az lesz, aki a hajóban felállt, és megdorgálta a szelet. És az emberek csodálkozni fognak, mert a tomboló szenvedélyek, a viaskodó vélemények és a véres háborúk vihara le fog csendesedni, és szentjei csodálni fogják Őt, és megdicsőül minden hívő emberben, miközben maguk a hitetlenek is csodálkozni fognak, és ezt mondják: ,,Ki ez, hogy a szelek is, a tenger is engedelmeskednek neki?"
Boldog szemek lesznek azok, amelyek azon a napon örvendezve meglátják majd Őt. Boldogok lesznek azok az emberek, akik az Eljövendő jobbján ülnek majd. Ó, kedveseim, az én szemem és a ti szemetek meglátja majd Őt, ha először a kereszten függő Megváltóra tekintettünk, és megtaláltuk nála az üdvösségünket. Bátorság, testvérek, még ha csapdosnak is a hullámok, és üvöltenek is a szelek. ,,A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk." Az Ő jelenléte miatt minden bizonyos, és az Ő megjelenése miatt minden dicsőségesen végződik majd.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Krisztus megkoronáztatása
  2020-06-17 22:16:49, szerda
 
  Mindennek Krisztus örök megkoronáztatása a célja.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Krisztus mindenek korlátlan Ura
  2020-06-17 22:15:08, szerda
 
  Krisztus nem csak a természeti erők hatalmas Ura, hanem mindenek korlátlan Ura. És azt akarja, hogy engedelmeskedjenek neki.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Jézus hatalma
  2020-06-17 22:12:31, szerda
 
  Ülj Jézus lábához, hogy csodáld és tiszteld korlátlan hatalmát, és aztán hódolj neki, akit semmi sem korlátoz, aki nem tűr ellentmondást.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Jézus az Úr
  2020-06-17 22:05:23, szerda
 
  Jézus az Úr mind a kicsi, mind a nagy dolgok felett.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Krisztus hatalma
  2020-06-17 22:02:32, szerda
 
  Örüljetek Krisztus hatalmának, amely korlátlan.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Félelem
  2020-06-17 21:48:50, szerda
 
  Ahol Jézus van, ott gyermeki félelem van, amely semmiképpen sem azonos a szolgai félelemmel. Minden hűséges gyermekben félő tisztelet él szülei iránt. Így vagyunk az Úr Jézussal is. Olyan sokat köszönhetünk neki, és Ő olyan nagy és olyan jó, mi pedig olyan kicsik és olyan bűnösök vagyunk, hogy ott kell lennie a szent félelem érzésének, amikor a színe elé lépünk. Adjátok meg magatokat ennek az érzésnek!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Imádság
  2020-06-17 21:40:36, szerda
 
  Ó, uralkodj a szívemben, királyok Királya és urak Ura! Győzz le engem, Uram, tégy alattvalóddá! Hadd legyek por előtted, ha ezáltal csak egy egészen kicsivel is magasabbra emelkedsz. Ó, Uram és Mesterem, örömmel vagyok semmi a színed előtt, hogy Te legyél minden mindenben! Ámen!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Imádságok  
Félelem
  2020-06-17 20:51:51, szerda
 
  Testvérek, jó, ha azt a szent közösséget, amely Jézus jelenlétéből fakad, ápoljuk, és mégis újra és újra alázzon meg bennünket ennek a közelségnek az érzése. Engedjétek meg, hogy a legmerészebb hívőt arra emlékeztessem, hogy a mi szerető Urunk mégis csak Isten mindenekfelett. Őt mindenkinek, aki hozzá közeledik, tisztelnie, becsülnie és imádnia kell. Jóllehet testvéreinek nevez bennünket, mégis ezt mondja: ,,Ti így hívtok engem: Mester, és Uram, és jól mondjátok, mert az vagyok." Azáltal csak nagyobb lett, hogy lehajolt hozzánk, és mi kötelesek vagyunk ezt elismerni.
Ha Jézus közel van hozzánk, az igazi tanítványokat a szent félelem és tisztelet érzése fogja eltölteni. Félek attól, hogy miközben bensőséges közelségben vagyok Krisztussal, és drága Jézusnak, drága Uramnak szólítom, úgy teszek, mintha olyan jó barát volna, akinek - ha akarunk - a vállára csaphatunk. Nem, nem, ez így nincs jól. Így nem tennének az emberek az államfőjükkel sem, és ezért a királyok Királyát sem lehet így megközelíteni. Bármilyen kivételezettek is vagyunk, azért csak hamu és por vagyunk, és a lelkünket félelemnek kell eltöltenie a színe előtt.
Ha Jézus közel van, nagy félelemnek kell elfognia bennünket, mert a viharban nem bíztunk benne.
Ha az Úr Jézus közel jön hozzád, a legjobb, amit tehetsz, hogy ezt mondod: ,,Uram és Mesterem, mivel kitüntetsz a jelenléteddel, először is a lábadhoz borulok, és beismerem, hogy azt gondoltam, a vihar szét fogja zúzni a hajót, és a hullámok elnyelnek Téged is és engem is. Bocsáss meg, Uram! Bocsásd meg, hogy ilyen gonosz gondolataim voltak veled kapcsolatban!"
Ha közel kerülünk Krisztushoz, akkor először nagy megaláztatást kellene éreznünk. Essünk a lábához, és ismerjük be, mennyire helytelenül gondolkoztunk róla!
Olyan tulajdonságokkal ruházzuk fel a szelet és a hullámokat, amelyek csak Istent illetik meg, és a próbatételekre úgy tekintünk, mintha az Urat kísértenék meg, mert fölénk kerekednek. Nem ezért tölt el bennünket félelemmel az Úr jelenléte?

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Spurgeon idézetek  
Isten parancsai nem törhetnek szét
  2020-06-17 18:08:10, szerda
 
  Isten parancsai nem törhetnek szét

Szégyent vallani a boldogság ellentéte (Zsoltárok könyve 119, 6). Szégyent vall az életem, ha széttörik az, amire hagyatkoztam. Akkor ugyanis nincs semmim, ami életemnek értelmet és jogalapot adna, semmi, amire hivatkozhatnék. Életem a gúny tárgya lesz, magam pedig szégyent vallók. Bíztam az erőmben. ... Ha tekintetem a világban nem embereket, dicsőségeket, javakat keres, hanem egyedül Isten parancsát kutatja, akkor nem vallhatok szégyent. Isten parancsai ugyanis nem törhetnek szét, mert maga Isten tartja okét szilárdan, s velük együtt mindazokat, akik rájuk tekintenek. ... Isten parancsait tartom szem előtt akkor, ha döntéseimet nem más emberek, de nem is saját gondolataim vagy tapasztalataim határozzák meg, hanem még istenfélő gondolataim és tapasztalataim ellenére is újra és újra azt keresem, azt kérdezem, mit parancsol nekem Isten. Még legjámborabb döntéseimmel és útjaimmal is szégyent vallhatok, Isten parancsaival azonban sohasem. ... Szükség van azonban a kérdezés és tanulás fáradhatatlan figyelmére, hogy az igazi parancsot megértsük, és felismerjük Isten kimeríthetetlen jóságát minden parancsában.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 481 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 237
  • e Hét: 4743
  • e Hónap: 66412
  • e Év: 185504
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.