Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Cinkhiány – okok, tünetek, megelőzés
  2020-06-18 22:15:13, csütörtök
 
  Kezdetben inkább diffúz panaszok emlékeztetnek a cinkhiányra. Ha csak csekély mértékű a szervezetben ennek a nyomelemnek a hiánya, különböző reakciók fordulhatnak elő. Az immunrendszer gyengülésével összefüggésben például gyakrabban lépnek fel megfázásos megbetegedések, mint máskor. Ha a hiány hosszabb időn keresztül fennáll, és ezt az állapotot nem ellensúlyozzuk, különféle súlyosabb tünetek következhetnek be.

Az okok felismerése
Az egyoldalú táplálkozás és a rendszeres alkoholfogyasztás cinkhiányt vonhat maga után. Részben azonban örökletes zavar is megállapítható a cinkanyagcserében. Hashajtó vagy fogamzásgátló tabletták gyakori szedése ugyancsak hiányt eredményezhet. Ráadásul az idősebbeknek, gyerekeknek és a várandósoknak magasabb a cinkszükségletük. Maga a stressz is meghatározó lehet a cinkhiány kialakulásában. Az egészségtelen táplálkozás, amely főleg gyorsételekből áll, egy további tényező, amire figyelni kell.

A tünetek értelmezése
A túl kevés cinkbevitelre a szervezet különböző panaszok fellépésével reagál. A fokozott hajhullás, de a rosszul gyógyuló sebek is lehetnek jelek. Halmozottan fordulhatnak elő fertőzések és gyulladások. Általában különféle bőrproblémákért tehető felelőssé a cinkhiány, de depresszív hangulatoknál is szóba kerülhet, valamint ugyanez érvényes az akaratlan súlycsökkenésre. Ha ezek közül valamelyik tünet fellép, esetleg több is, valószínűleg a szervezetben kialakult cinkhiány lesz az ok.

A cinkhiány célzott kezelése
Cink elsősorban a halban, húsban és a tejtermékekben található. A legmagasabb cinkarány a belsőségekre jellemző. Ezek bevonásával a kiegyensúlyozott táplálkozás az ember cinkszükségletét alapvetően fedezi. Azonban ez nem mindig lehetséges. Stresszes szituációkban, vagy amikor diétát folytatunk, hasznos lehet a szervezetbe táplálékkiegészítő formájában cinket juttatni. Az idősebbek, valamint a vegetáriánusok is ezen a módon kerülhetik el a cinkhiányt, mivel sem a gyümölcsben, sem a zöldségben nincs jelen magas arányban ez a létfontosságú nyomelem. Jóllehet a gabonák és a hüvelyesek elfogadható cinkmennyiséggel rendelkeznek, a nehéz oldhatósága miatt ennek csak kis részét képes hasznosítani a szervezet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A holisztikus szemléletű természetgyógyászat
  2020-06-18 22:09:53, csütörtök
 
  Egyre népszerűbb a holisztikus szemléletű természetgyógyászat és alternatív gyógyászat

A modern orvostudományba vetett bizalom az elmúlt években nem feltétlenül nőtt. Mindig újabb botrányok kerülnek napvilágra, például veszélyes vírusok és baktériumok a kórházakban, amelyek néhány páciensnek már az életébe kerültek. És az a tény, hogy a pénz mindig is nagy szerepet játszott a gyógyításban, szintén nem feltétlenül ébreszt bizalmat a legtöbb emberben.

Ezért folyamatosan előtérbe kerülnek az alternatív gyógymódok - mint amilyeneket például a természetgyógyászat kínál. Akár homeopátia, akupunktúra, ájurvéda vagy Bach-virágok - az emberek újra vissza akarnak térni az ősi gyógyászathoz, amely a természettel összhangban dolgozik, és az embert holisztikus lényként szemléli. Éppen ez a holisztikus megközelítés az egyik legnagyobb előnye a természetgyógyászatnak, illetve az alternatív gyógyászatnak. A modern orvostudományban a fő hangsúlyt többnyire csak a betegség tüneteire helyezik, az okok inkább alárendelt szerepet játszanak. Közben egy betegséget csak akkor lehet holisztikusan kezelni, ha megtaláljuk a kiváltóját.

Az a tény, hogy az alternatív gyógyászat sok módszerét máig sem támasztották alá tudományosan, a legtöbb embert nem zavarja. Általában annak adnak igazat, aki eléri a gyógyulást. Ez a tény mindenesetre az alternatív gyógyászat egyik legkritikusabb pontja is, a legtöbb orvos pusztán a pszichológiai hatásokban hisz, amelyek a pácienseknél a sikert kiváltják. Így például az akupunktúra blokádok feloldását végzi, amelyek az emberi test energiapályáin - az úgynevezett meridiánokon - találhatók. Ezeket az energiapályákat azonban máig még egyetlen orvos vagy alternatív gyógyász sem tette láthatóvá.

Végső soron mindenkinek a saját véleményét kell megalkotnia és eldöntenie, hogy tényleg szüksége van-e tudományos bizonyítékokra egy alternatív gyógyászati kezelés hatékonyságáról. Egy próba semmiképp nem árt, különösen akkor, ha a modern orvostudomány területén már egy egész sor orvossal konzultáltunk, akik végül mégsem tudtak segíteni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Sokféle panaszra adhat enyhet a zsálya
  2020-06-18 22:06:12, csütörtök
 
 



A zsálya megszabadít a kellemetlen köhögési ingertől, gyulladásgátló hatásával minden influenzavírus életét megnehezíti. De ez a növény ennél többre is képes. Közelebbről szemügyre véve a zsálya olyan sokféle gyógyhatással rendelkezik, hogy szinte csodaszernek tekinthetjük, amelyet azonban óvatosan fogyasszunk.

Zsálya az ókorban és a középkorban
Egyes zsályafajokat már a korai ókorban is alkalmaztak, az egyiptomiak is beszámoltak gyógyhatásáról. A görögök a növénynemzetség 20 faját ismerték. Többek között a zsálya vérzéscsillapító, vizelethajtó, erősítő és menstruációt segítő hatását dicsérték. A középkorban is ismerték a zsályát, és a következő évszázadokban is olyan nagyra tartották, hogy 1688-ban egy részletes monográfiát publikáltak erről a növényről. A 16. század füveskönyveiben is nagy helyet foglalt el a zsálya. A 18. század közepén az orvosok további tulajdonságait fedezték fel a növénynek, és izzadásgátlóként kezdték használni.

Mediterrán eredet
A zsálya hazája a mediterrán terület, különösen az Adria térségében honos, azonban egész Európában és Észak-Amerikában is termesztik. A növény az év folyamán két időpontban gyűjthető: májusban virágzás előtt vagy szeptemberben virágzás után.

Gyulladásgátló hatású levelek
A zsálya fő hatóanyaga a tujont és a cineolt is tartalmazó illóolaj, tanninok és keserűanyagok. A zsálya általánosan ismert gyulladásgátló, antibakteriális, valamint összehúzó hatásáról. A görcsoldó, vérzéscsillapító, vizelethajtó és tonizáló tulajdonságokat ugyancsak összekötik a növénnyel.

Sokoldalú alkalmazás
A zsálya felhasználási lehetőségeinek listája ennek megfelelően meglehetősen hosszú. A növény általánosan segít a különböző gyulladásoknál (mandulagyulladás, fogínygyulladás), megfázásoknál (köhögés, rekedtség, hörghurut, szamárköhögés), de súlyosabb panaszoknál is, mint a gégehurut, tüdőgyengeség, köszvény, reuma, vesegyengeség és depresszió.

Bélpanaszok és izzadás
A zsálya pozitívan hat bélpanaszok esetén, pl. felfúvódásnál, hasmenésnél, emésztési gyengeségnél és székrekedésnél. Segít erős izzadásnál, hőhullámoknál, változókori és menstruációs panaszoknál. A fogínyvérzést és a gyomorpanaszokat is ellensúlyozhatjuk a növény gyógyhatásaival.

Minden baktérium ellensége - antivirális hatás
Elvileg a zsálya illóolaja külsőleges alkalmazásnál gátolja a baktériumok és gombák szaporodását, valamint antivirális hatású. A listát még folytathatnánk, vegyük azonban figyelembe, hogy a zsálya a tartalmazott tujon miatt nagy adagban és tartósan alkalmazva mérgező gyógynövény.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ma már elismert módszer az aromaterápia
  2020-06-18 21:59:08, csütörtök
 
  A testi, lelki és szellemi ellazulás az utóbbi években sok ember számára egyre fontosabbá vált. Ennek okai sokfélék. Az ember mindennapjai rendszerint egyre stresszesebbek, ehhez jön mindenféle privát kötelezettség, hobbi, gyerekek, háziállatok és sok más, ami időt vesz igénybe. Ebből a stresszből kínál kiutat az aromaterápia. Egy relaxációs terápiáról van itt szó, amelyet illóolajok segítségével végeznek. Ezek mind a testre, mind a szellemre és a lélekre is pozitív hatással vannak, ellazítanak.

Már sok ezer év óta ismert, hogy illatanyagok segítségével reakciók válthatók ki az emberi testben. Az elme és a lélek is nagyon érzékenyen reagál ezekre. Éppen ezért már az ókori kultúrák idejében - Egyiptomban is - szokás volt a növényekből illatanyagokat kivonni, és így például füstölőt készíteni. Az első parfümöket is ebben az időben állították elő ugyancsak növényekből, illetve növényi alkotóelemekből.

Az aromaterápia története 1910-re nyúlik vissza, amikor egy francia vegyész laboratóriumában baleset történt, és egy robbanás révén égési sérüléseket szenvedett. Mivel gyorsan kellett cselekednie, a sérüléseit levendulaolaj segítségével látta el. Már röviddel az eset után látszott, hogy a levendula nagyon jótékonyan hat az egész irritált bőrterületre, és a sebek gyorsabban gyógyulnak tőle. A hegesedés is lényegesen csekélyebb mértékű volt az olaj alkalmazásával. Ez volt a kezdő löket az aromaterápia létrejöttéhez, ezután az illóolajokat különböző módokon használták fel, például szappanokat készítettek, amelyeket ezekkel az olajokkal illatosítottak.

Ma az aromaterápiát alapvetően a növénygyógyászathoz soroljuk. Relaxációs módszerként nemcsak a természetgyógyászatban, hanem már a hagyományos orvostudományban is szinte teljes mértékben elismerik. Az aromaterápia ma egy nagy területet foglal magába. Léteznek például speciális fürdőadalékok, amelyeket már aromaterápiás szerként is elismernek, ezen kívül masszázsolajak, illatlámpába való olajkeverékek is kaphatók.

Óvatosan bánjunk azonban azokkal az illóolajokkal, amelyeket nem természetes nyersanyagokból nyertek, hanem vegyileg, illetve szintetikusan állítottak elő. Ezek az olajok erős allergiás reakciókat válthatnak ki, gyerekeknél és gyenge immunrendszerrel rendelkezőknél mérgezési tünetek is felléphetnek. Legjobb, ha mindig csak természetes, tiszta illóolajokat alkalmazunk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
"A"-vitamin a jó látásért és a növekedésért
  2020-06-18 21:56:03, csütörtök
 
  Az A-vitamin a létfontosságú vitaminok egyike, amelyről az emberi szervezet nem mondhat le. Retinolként is ismert, és számos feladatot lát el a szervezetben.

Az A-vitamin nagyon fontos a színlátáshoz, de a világos és a sötét megkülönböztetéséért is felelős. Általánosságban elmondható, hogy a retinol az egész látási folyamathoz elengedhetetlen. E funkció mellett az A-vitaminnak még további fontos feladatai vannak. Ide tartozik pl. minden belső és külső membrán védelme a szervezetben. A vörösvértestek képzéséhez is nélkülözhetetlen, ezen kívül a retinol nagyon fontos a növekedéshez.

Funkciója az anyagcserében ugyancsak létfontosságú. A csontanyagcsere is jelentős mértékben profitál a retinolból, mert a vitamin nem elhanyagolható szerepet játszik a csont növekedésében és felépítésében. Ezen kívül az A-vitamin közvetlenül és jelentős mértékben részt vesz a csonttörések gyógyulásában.

Bizonyos hormonoknak, pl. az ösztrogénnek és a tesztoszteronnak retinolra van szükségük a szintézisükhöz. Az embriók fejlődésében is lényeges szerepet játszik az A-vitamin, illetve az A-vitamin-sav. A vitaminsav leginkább az idegsejtek képződésében vesz részt. Mivel az A-vitamin védi a belső és külső membránokat, hozzájárul a fertőzések elleni védelemhez is.

Az A-vitamin-szükséglet függ az életkortól és a nemtől, de az életvitelt, illetve az életkörülményeket is számításba kell venni a szükséglet megállapításakor. Az A-vitamin optimális mennyisége naponta 0,8 és 1,0 mg között van. Legjobb, ha a férfiak inkább a felső határt veszik figyelembe, mert nekik némileg több A-vitaminra van szükségük.

Az A-vitamin hőérzékeny, egy része a hosszú főzéstől, a fénytől és a levegőtől megsemmisül. Ezért az A-vitamint tartalmazó élelmiszereket csak rövid ideig főzzük vagy süssük. Ezen kívül ezeket az ételeket legjobb, ha hűtőszekrényben tároljuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Teák magas vérnyomás ellen
  2020-06-18 21:53:18, csütörtök
 
  A három legkönnyebben elérhető teakeverék - amely bizonyítottan vérnyomáscsökkentő hatású - a hibiszkusztea, a fagyöngytea és a zöld tea. A teák hatását a növényi színezőanyagok egy bizonyos csoportjára, a flavonoidokra vezetik vissza. A zsír és a cukor ezt a hatást azonban hátrányosan befolyásolhatja, ezért a teákat ajánlatos cukor nélkül inni.

Hibiszkusztea
A vörös színű hibiszkusztea gyümölcsteaként népszerű. Előnye, hogy egy kis citromlével hidegen is ízletes, és kitűnő szomjoltó. Mivel kalóriaszegény, korlátlan mennyiségben fogyasztható. A hibiszkusztea rendszeres fogyasztása megelőzi a magas vérnyomást. Ezen kívül ismert a gyógyhatása megfázásoknál, érelmeszesedésnél és magas koleszterinszintnél. A hibiszkusztea a májat is védi a betegségektől. Magas vérnyomás elleni teaként hatékony megelőző szer. Elkészítése: 6 evőkanál teát öntsünk fel egy liter forró vízzel, és hagyjuk állni 5-8 percig. Tudományosan is vizsgálták a hibiszkusztea vérnyomásra gyakorolt hatását. A Bostoni Egyetem kutatói 65 résztvevőt vontak be a vizsgálatba, akik 30 és 70 év közöttiek, és 120-150 Hgmm vérnyomásértékekkel rendelkeztek. Míg az egyik csoport 6 héten át minden nap 3 csésze frissen főzött hibiszkuszteát ivott, itt a vérnyomásuk átlagosan 7,2 Hgmm-rel csökkent, addig a kontrollcsoport placebót kapott, és csak 1,3 Hgmm-rel csökkent a vérnyomásuk.

Zöld tea
A zöld tea nemcsak antioxidánsokkal van tele, amely segít a vérben leküzdeni a szabad gyököket, hanem védi a fogakat a szuvasodástól, és elősegíti a fogyást is. A rákos megbetegedéseknél is támogató hatást tulajdonítanak neki. A minket érdeklő tulajdonságaihoz tartozik a vérnyomást szabályozó hatása. Mivel a zöld tea rendszeres fogyasztásával csökkenthető a vérnyomás, hatékony szernek számít magas vérnyomás ellen. Hátránya, hogy nagyon sokáig éberen tart. A kávé vagy a fekete tea élénkítő hatása gyorsan fellép, és csak néhány óráig tart, a zöld tea viszont sokkal hosszabb ideig hat.

Fagyöngytea
Ha a zöld tea egészségesebb alternatíváját keressük, jól járunk a fagyöngyteával. A fagyöngyöt már ősidők óta csodaszerként ismerik, amelynek varázserőt is tulajdonítottak, azonban hogy teaként magas vérnyomás ellen is fogyasztható, azt csak kevesen tudják róla. Pedig a fagyöngytea rendkívül hatékony szer magas vérnyomás ellen, amit a tudomány is alátámasztott.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Egy béltisztítással sok betegség előzhető meg
  2020-06-18 21:49:35, csütörtök
 
 
A bélrendszer a jó közérzetünk tartópillére, és egyúttal a második legnagyobb támadási felület, amellyel rendelkezünk. Naponta ki van téve a helytelen táplálkozásnak, peszticideknek, gyógyszereknek és vegyi adalékoknak, amelyek hozzájárulnak a belek megbetegedéséhez.

Ezen terhelések miatt a beleknek csak nehezen sikerül gyorsan megszabadulni a salakanyagoktól, aminek következményeként a bélfalakon lerakódások képződnek, amelyek károsíthatják a méregtelenítő szerveket, pl. a veséket vagy a májat. Hogy a belek optimálisan el tudják látni feladatukat, és a méregtelenítő szerveknek se kelljen plusz terheket viselniük, tanácsos idejében egy béltisztítást elvégezni. Ez segíthet, hogy újra jobban érezzük magunkat. A bél egy tisztítás után ismét képessé válik egy új bélnyálkahártya felépítésére, amely hozzájárul ahhoz, hogy a tápanyagok a megfelelő koncentrációban kerüljenek a véráramba, valamint a salakanyagok is kimosódjanak.

Mivel manapság alig lehetséges, hogy szennyeződésmentes élelmiszert vegyünk magunkhoz, és a fehér lisztből készült termékek is egyre inkább a napi étrendünk részei, kényszerűen túl kevés rostanyagot fogyasztunk. A rost pedig megmozgatja a beleket, és egészséges bélflórát biztosít.

Nem alábecsülendő az immunrendszer sem, amely elég erősen függ az egészséges belektől. Ez megmagyarázza azt is, miért vagyunk fogékonyabbak a betegségekre, amikor a beleink nincsenek rendben. Különösen a csecsemőknél fontos tehát, hogy a szoptatás révén az anyatejjel egészséges bélflórájuk épüljön fel. Ha egy betegségnél elkerülhetetlen az antibiotikum adása, utána is célszerű lehet a beleket kitisztítani. Az antibiotikumok megtámadják a bélflórát, amelyet aztán újra fel kell építeni, hogy képes legyen szembeszállni az új baktériumokkal.

A béltisztításra sokféle módszer létezik, például a medvehagymakúra, a Gray-kúra, a colon hidroterápia. Érdemes ezekből évente 1-2 alkalommal választani, és tenni valamit az egészséges bélflóránkért. A béltisztítást nagyon jól elősegítik a különböző gyümölcs- és zöldségdiéták, valamint bizonyos teák.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szokások, amelyekért idős korban lesz hálás saját magának
  2020-06-18 21:45:14, csütörtök
 
  Nemcsak a testünket kell edzeni, nemcsak a lelkünkkel kell foglalkozni, hanem az agyunkat is trenírozni szükséges. Számtalan mód van arra, hogy fenntartsuk agyunk egészségét, így ezekkel a kialakult új szokásokkal nemcsak a memóriánkat javíthatjuk, hanem a kognitív funkciókat is.

Az egészséges szokások még akkor is pozitívan hatnak az agy működésére, ha egyébként az öregedési folyamatok részeként - ami sajnos 40 éves kor után óhatatlanul is elkezdődik - gyulladás alakul ki, vagy ha szabad gyökök szabadulnak el az agy különböző részein. Ha valaki egészséges életmódot folytat, akkor csak kicsi az esély arra, hogy akár gyulladás, akár káros oxidációs folyamat induljon el az agyban.

Az agy frontális lebenye különösen hajlamos a degenerációra, az öregedési folyamatok is az agy ezen részét érintik elsősorban. Az agyat nagyon jól lehet trenírozni például keresztrejtvényfejtéssel, de a sakkjáték is elősegíti a memória fejlődését, fejlesztését. Az agy idővel zsugorodik, de tudományos kutatások igazolják, hogy ezek a játékok nagyon hatékonyak ennek a megelőzésében.

A szív egészsége is nagyon lényeges. Érdemes minél több olyan egészséges tevékenységet végezni, ami jó hatással van a szívre, mivel tanulmányok arról számoltak be, hogy minél több ilyen tevékenységet végzünk, annál jobban karbantartjuk az agy kognitív funkcióit. Ha a kardiovaszkuláris rendszer erős, akkor a megfelelő tápanyagok is eljutnak az agyhoz, és ez bizony nagyon hasznos, hogy ne legyenek idősebb korunkban memóriaproblémáink.

Mi kell ahhoz, hogy a szívünk egészséges legyen? Nem szabad dohányozni, törekednünk kell az ideális testsúly fenntartására, el kell érni, hogy megfelelő legyen a koleszterinszintünk, a vérnyomásunk és a vércukorszintünk, fontos, hogy fizikailag aktívak maradjunk, és az egészséges, kiegyensúlyozott étrendre is oda kell figyelnünk. Azaz fogyasszunk elegendő teljes kiőrlésű terméket, friss zöldséget és gyümölcsöt, csökkentsük a só-, illetve a cukorbevitelt.

A rendszeres testmozgás csökkenti az agyban kialakult gyulladást, ami számtalan degeneratív betegség kialakulásához vezethet. Ilyen lehet az Alzheimer-kór, de akár depresszió is kialakulhat gyulladás hatására.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Szorongás és álmatlanság ellen
  2020-06-18 21:42:00, csütörtök
 
 



A macskagyökér az egyik legjobb gyógynövény álmatlanság ellen, de szorongás és ideges nyugtalanság esetén is bátran alkalmazható. A gyógynövénynek nemcsak a nyugtató hatása, hanem a szorongás elleni képességei is kiemelkedőek. A másik nagy előnye a macskagyökérnek, hogy a magas vérnyomást is csökkenti.

A gyógynövény Európában, Észak-Amerikában és Ázsia egyes részein is őshonos. A macskagyökér különféle illóolajokat tartalmaz, illetve valerénsavak is megtalálhatók benne. Ezek az aktív összetevők nyugtatnak és pozitívan hatnak a központi idegrendszerre.

A kutatások során megállapították, hogy a macskagyökér hatással van a GABA (gamma-amino-vajsav) receptorokra, így segít szabályozni az idegsejtek működését és csökkenteni a szorongást. Így a macskagyökér van olyan hatásos, mint egyes szorongás elleni, vényköteles szerek, és még mellékhatásokkal sem kell számolni.

Mivel a gyógynövény hatással van a test és az elme működésére, vagyis segít azokat lenyugtatni, így a magas vérnyomást is csökkenteni tudja. Amennyiben a vérnyomás rendeződik, úgy a szív egészsége is védelmet élvez.

Ez a gyógynövény a benne található aktív komponensek miatt olyan hatékony a szorongás és a stressz leküzdésében, így segítve elő a vérnyomás szabályozását is.

A menstruációs görcsök nagy fájdalmat okozhatnak. Mivel a macskagyökérnek nyugtató hatása van, így segíthet a menstruációs görcsök enyhítésében is. A gyógynövény természetes görcsoldó és nyugtató hatással rendelkezik és természetes izomlazító hatása is van. A macskagyökér a fájdalmas méhösszehúzódásokat tudja kiküszöbölni és az izmokat lazítja el, ezért van pozitív hatással a görcsös fájdalomra.

A szorongásoldó hatása más területeken is megmutatja a pozitív hatását, vagyis ez a gyógynövény a pihentető alvást is biztosítani tudja. A macskagyökér a stressz csökkentésével és a pihentető alvással egy olyan jólétet tud biztosítani, ami nemcsak a testi, hanem a szellemi és a lelki egészséget is biztosítani tudja.

A gyógynövénynek lehetnek mellékhatásai. Ilyen lehet a fejfájás, a szédülés és a gyomorpanaszok.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fülfertőzés természetes gyógymódja
  2020-06-18 21:19:28, csütörtök
 
 



A fülfertőzés nem csak a gyerekek betegsége. Sajnos a felnőttek mindennapjait is megkeseríti ez a probléma, és nem csupán a téli hónapokban. Míg télen a hideg, nyáron a strand vize tesz hajlamossá a fülfertőzésre.

A megoldások
Amennyiben gyakran felülfertőződik a füle, a meleg só nagyon nagy hasznára lehet. Ebben az esetben sót kell egy lábasban melegíteni, majd azt egy zokniba tölteni. A meleg - nem forró!- sót a fülre kell helyezni, és legalább egy fél óráig ott tartani.

A levendulás só is sokat segíthet
A levendulás só két ok miatt is segíthet. Egyrészt a tengeri só tele van értékes ásványi anyagokkal, a levendula pedig fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A sóhoz néhány csepp levendulaolajat is keverhetünk, így könnyedén megnyugszunk és álomba is merülünk. A pihenésnek pedig kiemelkedő szerepe van a gyógyulás szempontjából.

A levendulás só pozitív előnyei
A levendulavirágzattal összekevert só enyhíti a fájdalmat. A fül fájdalma nagyon kellemetlen, mert egy idő már azt érezzük, hogy nemcsak a fülünk, hanem a torkunk és a fejünk is kínzóan fáj. A zokniba himalájai sót is tehetünk. Ez azért hasznos, mivel ennek a sónak a melegítése során negatív ionok szabadulnak fel. A negatív ionokkal kapcsolatban megállapításra került a tény, hogy ezek gyógyító hatásokkal rendelkeznek. Ezek az ionok még a fülben lévő baktériumokat is magukhoz vonzhatják, így többszörösen hasznos a fül számára.

Hogyan készítse el?
Aki készített már ajándékba fürdőbombát vagy fürdőgolyót, jól tudja, hogy a levendulás só elkészítése nagyon egyszerű. Öntsön egy edénybe háromnegyed csésze sót és adjon hozzá két teáskanál szárított levendulavirágot. Levendula-illóolajat is csepegtethet bele. Majd öntse az egészet zokniba és már használhatja is, persze csak a só felmelegítését követően.

Amennyiben úgy érzi, hogy súlyos fülfertőzése van, úgy ne hagyja ki a szakorvosi vizsgálatot, mivel ez a természetes módszer csak az enyhe fülfertőzés tüneteit csillapítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1417
  • e Hét: 6658
  • e Hónap: 26520
  • e Év: 202395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.