Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szentmise Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban 05.31
  2020-06-02 14:25:27, kedd
 
  A felvétel 2020. május 31-én a zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templomban készült.

Videó Link
Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templom
...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Pünkösd  
Nagy lányka és a madár barátsága
  2020-06-02 14:17:22, kedd
 
  ...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Francesco Bamonte írja Pio atya tapasztalataira hivatkozva:
  2020-06-02 14:13:01, kedd
 
  Az ördög véleménye a rózsafüzérről

Francesco Bamonte, Róma hivatalos ördögűzője (Don Gabriel Amorth tanítványa és utóda)
írja most megjelent könyvében a következőket, elsősorban Pio atya tapasztalataira hivatkozva:
Szent Pio Atya gyakran beszámolt egyik álmáról, amelyben a kórusablakából - ahová a szerzetesek szoktak imára összegyűlni- kipillantva a téren végtelen nagy tolongást látott. Pio atya megkérdezte, kik vagytok, mit akartok? A tömeg kórusban, egyszerre, és fülsiketítően, torkaszakadtából ordította: ,,Pio atya halálát!" A szerzetes ekkor vette csak észre, hogy akiket emberi személynek nézett, valójában démonok. E szavak hallatára visszament a kórusra imádkozni, s a Szűzanyát látta közeledni, aki anyai tekintettel, és határozott mozdulattal kezébe nyomta a rózsafüzért, mondván, hogy ezzel a fegyverrel kezedben te leszel a győztes. Pio atya ekkor visszatért az ablakhoz, és megmutatta a kezében lévő rózsafüzért. Rémületében minden démon a földre vetette magát."
,,Ördögűzői tapasztalataim során észrevettem, hogy az ördög számára egyetlen nem liturgikus ima sem annyira gyűlöletes, mint a szent rózsafüzér.
Egyik október 7-én, a Rózsafüzér Királynőjének napján, mikor elővettem zsebemből a rózsafüzért, rögtön így szólt a démon: ,,Fájdalmat okoztok nekem azokkal a szemekkel, ti nyavalyások. És nyavalyások azok is, akik ezt csinálják!(Valószínűleg azokra utalt, akik a rózsafüzéreket készítik.) Parancsoló hangnemben megkérdeztem, miért bosszantanak annyira azok a szemek? ,, Mert annyi ütést kapok. Hagyjátok abba!" Ekkor ráhelyeztem a megszállott személyre a rózsafüzért. A démon pedig ordított: ,,Súlyos! Összenyom, vegyétek le, összenyom!"
,,Más kifejezések a rózsafüzérről különböző ördögűzések alkalmával:
,,Minden szem, amit imádkoztok, ostoroz, és éget!"
,,Rosszul vagyok, amikor annak a füzérnek a titkait szemlélitek. Ütlegeltek vele."
,,Gyűlölöm a rózsafüzért, mert szeretetfüzér, amely mindenkit Velük* egyesít"
(* Jézussal és Máriával; e nevek kimondását kerülik, mert maga a név kimondása is égeti őket
,,Ha mindegyikőtök tudná, azonnal végem lenne. Ha mindenki hittel imádkozná a rózsafüzért, ezt a nyavalyatörést."
,,Undorító, undorító, undorító, undorító, undorító, undorító!"
,,Nem tudjátok, vagy tudjátok, de nem hiszitek, vagy kishitűek vagytok. Má..ár..i...a (- rettenetes erőfeszítés árán képes kimondani ezt a nevet- ) Szeplőtelen Szíve fogja megmenteni
a világot."

- Az ördög fél Pio atyától - Egy olasz ördögűző vallomása
Piero Catalano, a reggio calabria-bovai főegyházmegye ördögűzője Gabriele Amorthnál ,,tanulta ki szakmáját". Munka közben gyakran hívja Pio atyát segítségül, akit a gonosz egyszerűen csak ,,szakállas embernek" vagy pedig polgári nevén Francesco Forgionénak hív.
Irodájában számos szent ereklyéje található, melyeket ördögűzés során használ. Legtöbbször Szent Pio atyát szokta segítségül hívni, akit különösen kedvel, sőt, ő az ördögűzés során gyakran meg is jelenik. ,,A megszállott ember félni kezd, és azt kiáltozza, hogy itt egy szakállas alak - avat be munkájába Catalano. - Akkor szoktam megkérdezni: »Lehet, hogy a szakállas alak Pio atya?« A démon rögtön válaszol: »Nem, ő Francesco Forgione.« Az ördög még Pio atya nevének kimondásától is fél."

- "Ha az ördög izgatott és zajt csap azért van mert az még mindig a lelkedből fakad. " Pio atya




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Hugó testvér elmélkedése 06.02
  2020-06-02 14:09:38, kedd
 
  Elmélkedés
A farizeusok és a Heródes-pártiak közeledése Jézushoz, eszembe juttatja a kígyó közeledését Évához. Párhuzamot állíthatunk a két történet között. Mindkettőben van egy állhír. Ezt hazudja a kígyó: ,,Dehogy is haltok meg! Csak tudja Isten, hogy azon a napon, amelyen arról esztek, megnyílik a szemetek, és olyanok lesztek, mint az Isten: tudni fogjátok a jót és a rosszat!" (Ter 3,5) Pedig Isten az embert a maga képére és hasonlatosságára teremtette! (Vö. Ter 1,26) Jézusnak pedig azt mondják: ,,Tudjuk, hogy igazmondó vagy, és nem nézed az emberek személyét (arcát, képét)..." (Mk 12,14) Tessék? Jézus nem nézi az ember arcát, képét, szívét, személyét? Az Úr, aki tisztában van az Őt próbára tevők képmutatásával, nem nézné az embert? Jól látja az Úr, hogy mi magunk, a világ gondja-baja és a bálványimádás odavezettek bennünket, hogy az Isten-képűségünket megtagadtuk, eltemettük magunkban... Eljött az Úr, hogy szeretettel megragadja az ásót, a kapát és a csákányt, hogy az istenarcot előhívja, felszínre hozza! Add meg Istennek, ami az Istené! Imádd Őt! ,,Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint önmagadat!" (Mk 12,30-31) Meglátod, hogy az Úr azért jött, hogy szemedbe nézzen, hogy megfogja a kezed, hogy veled együtt éljen, hogy boldoggá tegyen egy örök életre! Add meg Istennek, ami az Istené! Imádd Őt!
Hugó testvér
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Karol Wojtyła-domborművet helyeztek el a Vatikánban
  2020-06-02 14:07:42, kedd
 
  Május 30-án Szent II. János Pál pápa arcképéről készült domborművet helyeztek el az Apostoli Alamizsnahivatal székhelyének udvarán.
...... ............


A vatikáni intézmény udvarán található, egy padon fekvő hajléktalan képében ábrázolt Jézus-szobor felett, az Apostoli Alamizsnahivatal bejáratánál kapott helyet a dombormű.
A lengyel pápát ábrázoló alkotást Konrad Krajewski bíboros, pápai főalamizsnás áldotta meg - ismertette a L'Osservatore Romano vatikáni napilap.
A 85 centiméter átmérőjű domborművet carrarai márványból készítette Marco Augusto Dueñas spanyol szobrász.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.06.02
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Vérző Magyarország címmel, a trianoni döntés 100. .....
  2020-06-02 13:59:43, kedd
 
  Vérző Magyarország címmel, a trianoni döntés 100. évfordulóján emlékkonferenciát rendez az Őrvidék Ház Szombathelyen, 2020. június 3-án. Köszöntőt mond: dr. Székely János megyéspüspök
.........

 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
TRIANON 100 - Beszélgetés Popély Gyulával
  2020-06-02 13:24:27, kedd
 
  2020, Trianon 100. évfordulója a nemzeti összetartozás éve. Magyarország trianoni megaláztatásának, a békediktátum aláírásának gyászos 100. évfordulójára emlékezünk idén. Ebből az alkalomból Popély Gyula felvidéki magyar történésszel, egyetemi tanárral, az MTA doktorával beszélgettünk.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
Szent mise délben 06.02
  2020-06-02 13:12:17, kedd
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM
...... ..............



...... ........... ...........



...... ........... ......


Szentmise a szabadban Szárhegyen! Az otthon kedves gyerekeivel, lelkes munkatársaival ma szeretnénk egyfelől megköszönni a jó Istennek, hogy eddig megóvott a betegségtől, másfelől kérni továbbra is az ő gondviselő szeretetét.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Trianon 100 - emlékezés - harangzúgással
  2020-06-02 08:54:33, kedd
 
  Nagyobb kép Link

...... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Pio atya breviáriuma: Lángoló szeretet
  2020-06-02 08:08:07, kedd
 
  ...... ........... ........... ........


Megrendülten nézünk arra a csodálatos titokra, amely Jézus szívét teremtményeihez vonzza. Tekintsünk hatalmas leereszkedésére; emberi testet öltött, hogy nyomorult földi életet éljen közöttünk. Szedjük össze elménk minden erejét, hogy méltóképpen végiggondolhassuk apostoli cselekedeteit, hogy föl tudjuk idézni szenvedésének és mártíriumának szörnyűségeit, hogy imádjuk vérét, amelyet az utolsó cseppig odaadott az emberiség megváltásáért. Alázatos hittel és ugyanazzal a lángoló szeretettel, amely az Ő szívében ég lelkeink iránt, hajtsuk lába elé tisztátalan fejünket.

- Jó a szenvedésekhez hozzászokni, amelyeket Jézus megenged nektek. Jézus, aki nem tudja elviselni, hogy szenvedni lásson benneteket, el fog jönni, hogy megkönnyebbülést hozzon, hogy megvigasztaljon, és hogy újabb bátorságot öntsön lelketekbe.' Szent Pio atya

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 593
  • e Hét: 6284
  • e Hónap: 26967
  • e Év: 229880
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.