Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Fallóskúti kegyhely
  2020-06-02 17:40:12, kedd
 
 








 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A cayenne borsról
  2020-06-02 17:28:33, kedd
 
 


Tudtad hogy a cayenne bors hatásai közé tartozik a bélfalak újjáépülése, az emésztés javulása? Ezen kívül megállítja a szívrohamot és még a fogyásban is segít! Szeretnél többet megtudni róla, igaz?

Lássuk tehát a cayenne bors hatásait:
Magas vitamin A, C, B-komplex, kalcium és kálium tartalma miatt a cayenne képes a gyomorban és a belekben szövetépítő hatású, és helyrerakja a bélflórát. A cayenne katalizátorként működik, és növeli a hatékonyságát más gyógynövényeknek is.

Előfordult már, hogy erős paprikát (akár magyart) ettél, és kipirultál, miközben az orrodat is ki kellett fújni? Az erős paprika melegíti a testet és serkenti a légutak működését, amelyek megszabadulnak így a nyálkától.

A hatóanyagát kapszaicinnak hívják és 2004-ben, Dr. Sanjay K. Srivastava és munkatársai (University of Pittsburgh School of Medicine) a hasnyálmirigy sejteket kezelték kapszaicinnel. Azt találták, hogy segít elpusztítani a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket nem érinti.

A tanulmányt április 20-án, 2005ben jelentették meg az Innovations Report-ban , amelyben Dr. Srivastava kijelentette: " Eredményeink azt mutatják, hogy a kapszaicin hatásos rákellenes szer, apoptózist indukál a rákos sejtekben, és nem okoz jelentős kárt a normál hasnyálmirigy sejtekben, lehetséges új kemoterápiás ágens lehet a hasnyálmirigyrák kezelésében "

És ha cayenne a rákellenes képessége nem lenne elég, a vénák és a szív csodálatos regenerálója is egyben. Ismert, hogy szívroham esetén 30 másodpercen belül újraindítja a szívet. Elsősegélyként cayenne tinktúrát érdemes magadnál hordani, ha gyenge a szíved.

Hasznos lehet az elhízás ellen is. Egy vizsgálat azt mutatta, hogy 10 gramm cayenne bors étkezések idején segített csökkenteni az étvágyat.

Ha mindez nem elég, vérzéses sebre szórva azonnal elállítja a vérzést.

Vízben elkeverve megszabadít a parazitáktól, bélférgektől, napi egyszer fogyasztva.

A jó hír, hogy a mi pirospaprikánk is majdnem ilyen potens gyógyszer, de az erős változatot kell alkalmazni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ujjlenyomatunk és személyiségünk
  2020-06-02 13:33:45, kedd
 
 



Az ujjlenyomatok fontosságára először egy cseh doktor jött rá 1823-ban, akkoriban még csak ,,bőrcsíkokként" emlegették. Azóta az ujjlenyomatok elengedhetetlenek a különböző bűnügyi nyomozások során. Akármilyen hihetetlenül is hangzik, de az ujjlenyomatok vizsgálatával akár 85%-os pontossággal fel lehet térképezni egy adott személy tulajdonságait a dematoglífia segítségével.

De hogyan is működik ez?

Kezdjük azzal, hogy az ujjlenyomatokat 3 nagy kategóriában sorolhatjuk:
vannak az örvénylő/spirálos alakúak, az íves alakúak és a hurok alakúak. Mivel a mintázat minden egyes ujjunkon különbözik, ezért a dermatoglífia csak eléggé komplex módszerekkel képes meghatározni pontosan a tulajdonságainkat, de ha mégis kíváncsi volnál, íme 3 alapinformáció, amiből kiindulhatsz:

Örvénylő/spirálos alakú
Ha ilyen ujjlenyomatokkal rendelkezel, akkor a +flegmatikus" emberek táborát erősíted. Ezek a személyek igen lobbanékonyak. Nyitott lelkű vagy, és nem vagy képes hosszútávon haragot tartani. Még a legbonyolultabbnak tűnő helyzeteket is jól átlátod.

Íves/görbés alakú
Energetikus és magabiztos személyiség vagy, aki könnyen fel tudja kapni a vizet apró dolgokon is. Nagyfokú makacsságod révén mindaddig ragaszkodsz nézőpontodhoz, míg valaki nem mutat be érdemleges bizonyítékot. A hűségességet tesz igazán különlegessé, inkább kitartasz a végsőkig, minthogy elárulj valakit.

Hurok alakú
A derűlátó emberek közé tartozol, mindig kiegyensúlyozott és nyugodt vagy. Az emberek felé melegséggel és megértéssel közeledsz, ezért barátságokat is könnyen kötsz. Az emberek vonzódnak hozzád a nyitottságod és az optimizmusod miatt. Örömmel vállalod az újabb és újabb kihívásokat, mert szereted, ha használhatod az eszed.

Mint ahogy már említettem minden ujj más és más ujjlenyomattípussal rendelkezik, és attól függően, hogy a minták melyik ujjon helyezkednek el különböző képességekre és tulajdonságokra utalnak:

Hüvelykujj: cselekvés és megvalósítás

Mutatóujj: logika és kreativitás

Középsőujj: finommotorika és művészetek felé való hajlás

Gyűrűsujj: hangfelismerés képessége

Kisujj: éleselméjűség

Hogyan tudod leellenőrizni, hogy milyen ujjlenyomattípussal rendelkezel?
A legkönnyebb módja ennek, ha tintába mártod az ujjad és lenyomatot készítesz egy fehér lapra, így könnyedén meg tudod állapítani, hogy a 3 kategória közül melyikbe tartozol.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A krónikus gyulladás és ami mögötte van
  2020-06-02 09:19:27, kedd
 
  Már sok szó esett arról, hogy mennyire fontos, hogy lépéseket tegyünk a krónikus gyulladással szemben. A krónikus gyulladásból ugyanis előbb-utóbb különféle krónikus betegségek alakulhatnak ki, például szívbetegségek vagy cukorbetegség.

A gyulladást egyes ételek is generálhatják
A gyulladást egyes ételek is okozhatják, akár a feldolgozott növényi olajok és a cukor is. Ilyenkor gyulladáscsökkentő ételeket szükséges fogyasztani, sok zöldséget, de az omega-3 zsírsavak is sokat segíthetnek a probléma orvoslásában.

Fertőzések és sérülések mint gyulladást generálók
A szervezetben kialakuló gyulladásért felelőssé tehetők egyes fertőzések vagy sérülések is. Amennyiben a szervezetben akut gyulladás van, úgy az immunrendszer sejtjei a gyulladás megszüntetésével foglalkoznak és nem a fertőzéssel. Ezért is nagy probléma, ha valakinek hosszabb ideje fennálló gyulladás van a szervezetében, hiszen így a legyengült immunrendszert többféle betegség is fenyegetheti.

A bélrendszer, a bélflóra egyensúlytalansága
A bélflóra tartalmaz úgynevezett jó és rossz baktériumokat. Ezeknek a baktériumoknak egyensúlyban kell lenniük ahhoz, hogy a bélrendszer egészséges maradjon, és hogy az emésztés zavartalanul működjön. Amennyiben a rossz bélbaktériumok lesznek túlsúlyban, úgy bélgyulladás is kialakulhat.

A stressz mindennek a megrontója
Még a stressz is képes gyulladást generálni a szervezetben. Stressz hatására megemelkedik a szervezetben a kortizol, azaz a stresszhormon szintje, ami először csak akut gyulladást generál. Ebből később krónikus gyulladás alakulhat ki.

Autoimmun betegség
Autoimmun betegség során az immunrendszer a saját sejtjeit és szöveteit támadja meg, így generál gyulladást a szervezetben. A tartósan fennálló gyulladás pedig autoimmun betegséget okoz.

A mérgező anyagok
Életünk során nagyon sok és sokféle méreganyag kerül az emberi szervezetbe. Ezek a toxikus anyagok általában zsírban oldódnak, így szintén elraktározódnak a zsírsejtekben, majd elősegítik a gyulladás kialakulását. Éppen ezért nagyon lényeges ezektől a méreganyagoktól valamilyen úton-módon megszabadulni.

A szervezetben kialakuló gyulladás krónikus betegségeket okozhat
Milyen krónikus betegségeket okozhat a szervezetben kialakuló gyulladás? Például gyulladásos bélbetegségeket, szívbetegséget, de még a rákos megbetegedések kialakulásáért is felelőssé tehető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Szorongáscsökkentő vitaminok, ásványi anyagok, gyógynövények
  2020-06-02 09:15:58, kedd
 
  A szorongásos zavar egy mentális betegség. Akkor is kialakulhat a szorongás, ha valaki tápanyaghiányban szenved, vagyis alapvető vitaminok és ásványi anyagok hiányoznak a szervezetéből.

Kutatások igazolják, hogy az antioxidáns vitaminok hiánya nagyfokú szorongást képes okozni. Ilyen antioxidáns vitamin az A-, C- és E-vitamin. A gyümölcsök és a zöldségek bővelkednek ezekben az antioxidáns vitaminokban.

A B-vitaminok nagyon fontosak, hiszen biztosítani tudják a sejtanyagcserét és az idegrendszer megfelelő működését. B-vitaminok hiányában szintén kialakulhat szorongás és depresszió. D-vitaminra nemcsak az egészséges csontok miatt van szükségünk, hanem azért is, hogy kiegyensúlyozottak maradjunk. D-vitamin napfény hatására termelődik a szervezetünkben. A téli hónapokban szükség van kiegészítők fogyasztására is, hogy ne uralkodjon el rajtunk a téli depresszió.

A magnézium fontos szerepet játszik számos agyi funkcióban. Elsősorban a stresszhormonokat szabályozza az agyban.

Gyógynövények közül az egyik legjobb idegnyugtató a kamilla. Csökkenti a szorongást és nyugodt alvást képes biztosítani.

Az ashwaganda nemcsak a szorongást, de a stressz-szintet is le tudja csökkenteni. Ez az egyik legjobb adaptogén gyógynövény, amely eredményesen csökkenti a kortizolszintet.

A Gingko biloba egy antioxidánsokban bővelkedő gyógynövény, amely javítja a memóriát és a koncentrációt. Kutatások igazolják, hogy a szorongás oldásában is kitüntetett szerepe van.

A szorongás kellemetlen tüneteit csökkenti a citromfű, ami egy nagyon kellemes illatú gyógynövény. Ha alvási problémák gyötrik, bátran fordulhat ehhez a gyógynövényhez.

A golgotavirágot már évszázadok óta használják szorongás csökkentésére. Ez a gyógynövény lehet olyan hatásos, mint a vényköteles nyugtatók, de nincs mellékhatása és hozzászokni sem lehet.

Az aranygyökér is segít a hangulat fokozásában, de még az energiaszintet is eredményesen megnöveli. Az aranygyökér is egy adaptogén gyógynövény, amely szintén segít leküzdeni a stresszt, annak káros hatásaitól is megóvhat bennünket.

A macskagyökér természetes nyugtató hatásokkal rendelkezik. De nemcsak az idegeket tudja megnyugtatni, hanem álmatlanság esetén is bátran lehet hozzá fordulni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Fokhagymával szépülhetünk is
  2020-06-02 09:10:14, kedd
 
 



A fokhagymának egyáltalán nincs jó illata, de nagyon sok jótékony hatása van, amelyről nem szabad elfeledkeznünk.

Ezt a gyógynövényt a hajápolásban is bátran használhatjuk, hiszen segít megállítani a hajhullást. Ezt a hatást a benne található kénvegyületnek, az allicinnek köszönheti. Nemcsak a hajhullást, hanem a fejbőr korpásodását is megszüntethetjük, ha a szépségápolás kelléktárába ezt a gyógynövényt is bevesszük. Reszeljen le egy gerezd fokhagymát, majd adjon hozzá egy-két evőkanál olívaolajat - természetesen egyszerre nagyobb adag hajápolót is készíthet, de akkor mindenképpen tárolja hűtőszekrényben -, ezt az elegyet masszírozza a fejbőrébe heti 1-2 alkalommal. Majd alaposan mosson hajat.

A fokhagyma a pattanások eltűntetésében is segíthet. A fokhagymában található antioxidánsok remek ellenségei az arc bőrén tanyázó baktériumoknak. Mielőtt a fokhagymát arckezelésre használja, mindenképpen végezzen bőrpróbát, mert lehet, hogy allergiás erre a gyógynövényre. A kezeléshez mindössze egyetlen gerezd fokhagymára van szükség. Reszeljen le a fokhagymát, majd dörzsölje be vele gyengéden a pattanásokat. Hagyja azokon 5-6 percig, majd bő, langyos vízzel mosson arcot.

A fokhagymát ekcéma és pikkelysömör esetén is bátran lehet alkalmazni. Mivel a fokhagyma gyulladást csökkent, így hatékonyan képes elbánni ezzel a két bőrbetegséggel. Keverjen össze egy-két lereszelt fokhagymát egy kevés hordozóolajjal. Ez lehet olíva-, jojoba-, de kókuszolaj is. Kenje be vele az érintett felületet, majd tegyen rá egy gézlapot. Fél óra múlva mossa meg a kezelt bőrfelületet és hidratálja azt a szokásos módon.

A fokhagyma gombaölő tulajdonsága is ismeretes, így a viszketéssel együtt járó bőrgombásodás ellen is nagyon hatásos lehet. Reszeljen le 3-4 gerezd fokhagymát, majd tegye azt egy lavór langyos vízbe. Áztassa benne legalább fél órán keresztül a lábát, majd kenje be a lábát hidratáló krémmel. Ismételje meg a procedúrát, míg fennál a lábán jelentkező bőrprobléma.

A herpesz sokszor olyan pillanatokban jelenik meg az ajkunkon, amikor fontos megjelenésünk van valahol. Reszeljen le egy kevés fokhagymát és helyezze azt a herpeszre. A fokhagyma gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is bír, így hatékonyan enyhíti a fájdalmat és a duzzanatot is csökkenti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hajápolás kefirrel korpa és hajhullás ellen
  2020-06-02 08:59:21, kedd
 
  Eltünteti a korpát, és megszünteti a viszketést: még a hajnövekedést is beindítja a kefir, ha így használod!
A kefir igazi csodaszer a hajápolásban: felgyorsítja a hajnövekedést, és megszabadít a korpától.

A száraz korpa igen gyakori probléma, és sokszor társul hozzá kellemetlen viszketés is. Kialakulásának a genetikai hajlamon kívül is több oka lehet, például a stressz, a helytelen táplálkozás, a nem megfelelő vitaminbevitel vagy épp a különböző termékekre, összetevőkre adott reakcióként is megjelenhet.
Bármi miatt is bukkan azonban fel, az biztos, hogy érdemes minél hamarabb kezelni, és utánajárni a kiváltó tényezőknek.
Ha pedig nem belső tényezők miatt jött létre, külsőleg, megfelelő pakolásokkal is sokat javíthatsz a fejbőröd állapotán.

Így használd a kefirt korpa ellen:
A kefirt sokan ajánlják korpa és viszketés ellen, ugyanis a benne található anyagoknak köszönhetően nagyon hatásos a tünetek kezelésére. Egy híres blogger, Farah Dhukai is ezt javasolta 6,8 millió követőjének, neki ugyanis nagyon bevált a fehér pihék ellen. Sőt, nemcsak a problémát szünteti meg, de még a hajnövekedést is beindítja.

A dolgod csupán annyi, hogy vigyél fel 3-4 evőkanálnyi kefirt a hajadra, legfőképpen a fejbőrödre. Ha fokozni akarod a hatást, keverj hozzá mézet, majd jó alaposan dörzsöld be. Masszírozd 2-3 percig, aztán hagyd hatni negyedórán keresztül. Ezután öblítsd le langyos vízzel, moss hajat samponnal, használj balzsamot, és miután mindent alaposan kimostál, szárítsd meg a tincseidet.

Eltünteti a korpát, és beindítja a hajnövekedéstA kefir a benne található kalciumnak, káliumnak, magnéziumnak, A-, C-, E- és B-vitaminoknak, fehérjének, proteinnek, élesztőnek és tejsavnak köszönheti rendkívül erős, pozitív hatását. Helyreállítja a fejbőr pH-értékét, enyhén hámlasztja, védi és táplálja a bőrt, valamint erősíti, regenerálja a hajhagymákat is. Mindezek miatt rendszeres alkalmazása segít megszüntetni a száraz korpát, egészségesebbé, fényesebbé tenni a szálakat, valamint beindítani a növekedésüket és megállítani a hajhullást.

Ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabb, leggyorsabb eredményt érd el, alkalmazd a kefires pakolást heti 2-3 alkalommal. Egy hónap után már látni is fogod a változást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Az élet...
  2020-06-02 00:08:23, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Rafael arkangyal - a gyógyító
  2020-06-02 00:07:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Ne feledd...
  2020-06-02 00:05:47, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 9449
  • e Hónap: 40935
  • e Év: 245636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.