Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Az egészséges vércukorszint fenntartása
  2020-06-23 22:44:29, kedd
 
  Az egészséges vércukorszintet többek között rendszeres testmozgással és megfelelő, egészséges táplálkozással tarthatjuk fenn.

Kutatások igazolják, hogy azok körében, akik a mediterrán étkezést részesítik előnyben, mintegy 20 százalékkal kisebb az esélye a cukorbetegség kialakulásának. A mediterrán étrend előszeretettel használ zöldségeket és gyümölcsöket, babot, diót, teljes kiőrlésű gabonákat és természetesen extraszűz olívaolajat. A mediterrán térségben csirkehúst és halat is rendszeresen esznek, azonban a vörös húst és az édességet mellőzik, mivel mindkettő erős gyulladáskeltő hatással rendelkezik.

A növényi élelmiszerekben megtalálható fitonutriensek és rostok segítenek normalizálni a vércukorszintet, az olívaolajnak pedig a gyulladáscsökkentő hatása a kiemelkedő.

A kékszőlő antociánokban rendkívül gazdag, amely a vércukorszintre is kedvező hatást gyakorol, de a testtömegindex csökkentésében is szerepet játszik. Márpedig ez is fontos a vércukorszint normalizálásához.

Amennyiben valaki gyakran kihagyja a reggelit, úgy nagyobb valószínűséggel alakul ki nála 2-es típusú cukorbetegség. A reggeli étkezés ugyanis segíthet a vércukorszintet stabilizálni, ami egész nap stabil is marad. Az egyszerű szénhidrátok éppen olyan negatívan hatnak a vércukorszintre, mintha valaki kihagyja a reggeli étkezéseket.

Azon emberek körében, akik a kardio- és az erősítő edzést részesítik előnyben, körükben alacsonyabb a kockázata a cukorbetegség kialakulásának.

Aki irodai munkát végez, óránként mozogjon néhány percet, mert ez is segít megelőzni a cukorbetegséget, hiszen a mozgás segít csökkenteni a megemelkedett vércukorszintet.

Miért fontos a normális vércukorszint? Egyrészt a tartósan és hosszú ideig fennálló magas vércukorszint a cukorbetegség kialakulásához vezethet. Másrészt a tartósan magas és a kezeletlen vércukorszint a cukorbetegség szövődményeit idézheti elő, például vesebetegséget, idegkárosodást, retinabetegséget, stroke-ot és szívbetegséget.

Milyen tünetei vannak a cukorbetegségnek? Az 1-es típusú cukorbetegség tünetei: fokozott vizeletürítés, szájszárazság, fokozott szomjúság, fáradtság és megmagyarázhatatlan fogyás.

Az 2-es típusú cukorbetegség tünetei ugyanazok, mint az 1-es típusú cukorbetegségnek, de a 2-es típusnál a fokozott lábfájdalom is megjelenhet. Amennyiben ezeket a tüneteket észleli, úgy mihamarabb forduljon orvoshoz a kezelés megkezdése és a szövődmények elkerülése végett.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Az immunrendszer védelme
  2020-06-23 22:37:49, kedd
 
  Az immunrendszer a szervezetünk védelmi vonala. Nagyon lényeges, hogy az immunfunkciók megfelelően működjenek, hiszen a szervezet csak ebben az esetben tud védekezni a behatolókkal, vagyis a kórokozókkal, pontosabban a gombákkal és a vírusokkal szemben. Az immunrendszer azonban le is gyengülhet. Az immunrendszer gyengülése jellemző lehet idősebb korban, de gyenge lehet akkor is, ha nem jutunk elegendő és megfelelő tápanyagokhoz, illetve a daganatos megbetegedések is immungyengítő hatással rendelkeznek.

Az immunrendszer túl is működhet. Ez nem azt jelenti, hogy ilyenkor erős lesz az immunrendszer, hanem azt, hogy saját sejtjei, szövetei ellen fordul, mert nem ismeri fel azokat sajátjaként, és ellenük indít támadást. Ekkor beszélünk autoimmun betegségről. Mindkét esetben fontos - alul- és túlműködés esetén is -, hogy kordában tartsuk az immunrendszert.

Az antibiotikumok veszélyei
Az antibiotikumok sokszor hasznosak, hiszen vannak olyan esetek, amikor nem kerülhetjük el a használatukat. A gond csak azzal van, hogy az utóbbi évtizedekben szinte minden betegségre antibiotikumot szedtek az emberek, így nagyon sok rezisztens baktérium fejlődött ki. Sajnos ennek hatására sok esetben olyan betegség és főleg fertőzés alakul ki, amellyel szemben nem létezik megfelelő antibiotikum, és ez az egyén halálát okozhatja.

A mellékhatások
Az antibiotikumok egyes esetekben valóban nagyon hasznosak, viszont számos mellékhatással is rendelkeznek. Ilyen mellékhatás lehet az immunrendszer zavara, a megnövekedett stresszhormonszint, viselkedési problémák, elhízás, illetve glükóz- és tápanyag-felszívódási gondok.

Az antibiotikumok túlzott használata, fogyasztása okozhat még gyulladásos bélbetegséget, 2-es típusú cukorbetegséget, allergiát és asztmát is.

Az antibiotikumok túlzásba vitt használata a bélflóra kényes egyensúlyát is felborítja, emellett csökkenti az immunrendszer funkcióit, nem beszélve arról, hogy a tápanyag-felszívódás sem lesz megfelelő, ami ismét csak negatívan hat az immunrendszer működésére.

Egyéb mellékhatások
Az antibiotikumok a mitokondriális funkciókat is csökkentik, ami elősegíti a programozott sejthalált, és ez jelentősen csökkenti az általános egészségi állapotot. A mitondriumoknak kiemelkedő szerepük van az energiatermelésben és az immunfunkciók helyes működésében.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Ételek a jó látásért
  2020-06-23 22:29:58, kedd
 
  Ebben a tekintetben valószínűleg a legismertebb étel a sárgarépa. Ez azonban nem az egyetlen univerzális eszköz, amelyet a konyhában kell lennie. A szemét más összetevők is segítik, amelyeket nyersen kell használni, vagy rendszeresen hozzá kell adnia a főzéshez. És ez hét közülük.

Fekete ribizli
Kiváló antioxidáns forrás. Vitamin-összetételük szintén erősíti a látást. Különösen segítik az öregedéssel kapcsolatos problémákat. A szemed hosszabb ideig jó állapotban lesz. Különösen friss gyümölcsöket kell használni. Egyes bioboltokban apró szemű olajok vannak. Még hatékonyabb, egész évben használható.

Dió
Ebben a tekintetben a legmegfelelőbb a kesudió és a mandula. Nagyon értékesek az E-vitaminnak köszönhetően, amely erősíti látásunkat. Ugyanilyen fontosak az omega-3 zsírsavak, amelyek viszont megakadályozzák a szem kiszáradását. Manapság ez egy nagyon gyakori probléma, amelyet a nagy szennyezések okoznak a városokban.

Tojássárgája
Segít a degeneratív szembetegségek kezelésében. Ez lelassítja és hosszabb ideig tartja a szemét jó állapotban. Ennek oka a lutein, amelyet egyre inkább talál a sárgája. A felszívódás és felhasználhatóság javítása érdekében össze kell kevernie kókuszdióval vagy olívaolajjal. Ezért hőkezeléshez használja ezt a két alapanyagot kiegészítésként.

Levél zöldség
A lutein egyre inkább tartalmaz leveles zöldségeket. Például a spenót 7,9 mg-ot tartalmaz 100 grammnál. Ezeket a salátákat mindig olívaolajjal kell kombinálnia, hogy javítsák azok emészthetőségét. Ön is támogatja a lutein feldolgozását. Naponta egy adag ilyen zöldséget kell enni.

Hal
A szemét jelenleg különféle elektronikus segédeszközök használják. Folyamatosan nézünk tévét, táblagépen, laptopon vagy mobilon dolgozunk. Nagyon sok olyan ételt kell enni, amelyekben magas az omega-3 zsírsavtartalom, hogy lendületet adjon a szemének. Ide tartoznak a különféle halak, amelyeket sütéssel vagy párolással készíthet. Kerülje a sütést.

Citrusfélék
A C-vitamin ebben az esetben nagy szerepet játszik, ilyen formában sokkal előnyösebb, mint mesterséges helyettesítők szedése. A C-vitamin segít megelőzni a szürkehályogot. Ebben az esetben azonban nem helyénvaló csak a gyümölcslé fogyasztása, jobb, ha egész gyümölcsöt fogyaszt, ezért inkább a grépfrút és a narancsot részesíti előnyben.

Hüvelyes növények
Ezek cinket tartalmaznak, hogy segítsék a lencse védelmét. Ezenkívül megakadályozza más degeneratív betegségeket. Segít megakadályozni a látáskárosodást idős korban, és bizonyos esetekben a számítógép hosszú munkája által okozott szemfájdalmakkal küzd.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 536
  • e Hét: 5777
  • e Hónap: 25639
  • e Év: 201514
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.