Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Misevlog Fábry Kornéllal kicsit másképp
  2020-06-26 23:36:49, péntek
 
  A második évad bakijaiból készült vidám összeállítás.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Szent Pio szobrát avatták Gazdagréten 2018.10.08
  2020-06-26 23:16:47, péntek
 
  Új Buda TV videó Link
Nagyobb kép Link
...... ........... ..............


Nagyobb kép Link
...... ........... ..............


Nagyobb kép Link
...... ........... ..............



- Három évfordulót is ünnepeltek egyszerre a gazdagréti Szent Angyalok Plébánia hívei szeptember 30-án. 1.) A templom felszentelésének 2.)második, a plébánia egyik szobrának megtestesítője, Pio atya stigmatizációjának 100-ik, illetve 3.)halálának 50-ik évfordulóját.
Bővebben Link

*
- Szent Pio atya jubileuma: 2018. Szeptember 23-án videó Link

- 2018. 09.30 Élő-búcsúi szentmise volt, amelyet Szent Pio atya emlékezetére szobor avatás volt. videó Link

- Budapest, 2018. október 5. Pietrelcinai Szent Pio (1887-1968) olasz kapucinus szerzetes szobra a róla elnevezett kis parkban a gazdagréti lakótelep nyugati szélén, a főváros XI. kerületében. Halálának ötvenedik évfordulóján avatták fel 2018 szeptemberében. Jászai Csaba MTVA
...... ........... ........... .....



*
- Szent Pio atya szobra: Pio atya szilikátbronz szobra, a róla elnevezett téren,
2018 őszén Újbuda Önkormányzatától ideiglenes engedélyt kapott. Szükséges volt az akkor elmaradt hivatalos szakértői vizsgálat megtartására. Erre június 11-én került sor, amelyet a MANK Nonprofit Kft. művész szakértői végeztek el. Ennek eredményeként megszületett az állásfoglalás, amely szerint illő és szükséges lenne a magyarokat is különösen tisztelő Szent Pio atya emlékére valódi bronz emlékművet állítani.
A hatóság ismét megújította Pio atya szobrának ideiglenes tartózkodási engedélyét. A szakvélemény ismeretében ezennel gyűjtést hirdetek egy bronzból készült Szent Pio atya szobor beszerzésére, illetve készíttetésére.
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Esti szentmise 06.26 Csíksomlyó
  2020-06-26 17:24:52, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Volt egyszer egy Vadnyugat film és betét dala
  2020-06-26 17:07:14, péntek
 
  Film eredeti betét dala videóLink

Videó Link
Zene: Ennio Morricone
Szöveg: Bradányi Iván
Előadja: Zsuzsa Mihály

*
- Vámosi János és Záray Márta előadásban Videó Link

*
- Volt egyszer egy Vadnyugat 1968 film Videó két és fél órában Link
A film cselekménye:
A film két konfliktust ábrázol, amelyek Flagstone-ban, egy képzeletbeli vadnyugati városkában zajlanak. Az egyik a vasútépítéshez kapcsolódó területi harc, a másik egy hidegvérű gyilkos elleni bosszú. A területi harc Sweetwater tulajdonjogáért folyik, a városka melletti sivatagos területért, ahol a környék egyetlen vízforrása található. A területet Brett McBain vásárolta meg, aki már előre sejtette, hogy a vasútnak mindenképpen ott kell elhaladnia, mert a gőzmozdonyok működéséhez víz kell. Amikor Morton, a félig lebénult vasútmágnás ezt megtudja, elküldi az ilyen piszkos munkákra tartott Franket, hogy ijesszen rá McBainre, hogy az elköltözzön a területről. Ehelyett azonban Frank megöli McBaint és három gyermekét és Cheyenne bandájára utaló hamis nyomot hagy a helyszínen. Eközben egy egykori prostituált érkezik New Orleansból, akiről kiderül, hogy egy hónapja már McBain felesége, tehát ő a terület új tulajdonosa.
A film elején feltűnik egy rejtélyes harmonikázó fegyveres, akinek Cheyenne később a Harmonica nevet adja. Harmonica lelövi mind a három fegyverest, akiket Frank küldött, hogy megöljék őt a vasútállomáson. Egy fogadóban a Sweetwaterhez vezető úton, ahol éppen ott van McBain özvegye is, Harmonica elmondja Cheyenne-nek, hogy a három fegyveres a vasútállomáson a hosszú köpenyben pont úgy nézett ki, mintha Cheyenne emberei lennének. Úgy tűnik, hogy mindkét férfi érdeklődését felkelti az özvegy. Harmonica később elmondja az özvegynek, hogy az adásvételi szerződés záradéka szerint elveszíti a területet, ha a vasútállomás nem épül meg addig, amikorra a vasút eléri Sweetwatert, így Cheyenne arra utasítja az embereit, hogy kezdjék meg az állomás felépítését.
Harmonika és Jill (Charles Bronson és Claudia Cardinale)
Noha Morton meg akarna egyezni az özveggyel a területről, de Frank emiatt ellene fordul és az embereivel fogva tartja a mágnást a magánvonatán. Az özvegy ekkor úgy menti meg az életét, hogy hagyja, hogy Frank kedvét lelje benne, valamint árverésre bocsátja a területet, ahol Frank emberei letörik az árat a licitálók megfélemlítésével. Harmonica áthúzza azonban Frank számítását, amikor beállít Cheyenne-nel és a banditára kitűzött vérdíjjal licitál. Ezután Cheyenne-t Yuma város börtönébe szállítják vonattal, azonban két embere is felül a vonatra, hogy újfent megszöktessék.
A vasútmágnás közben lefizeti őreit, hogy azok Frank ellen forduljanak. Harmonica azonban segít Franknek, hogy kivédje a merényletet. Frank visszatér a vonathoz és látja, hogy Mortont és megmaradt embereit a Cheyenne banda megölte. Ezután Frank Sweetwaterbe megy, hogy végre leszámoljon Harmonicával. Frank hiába kérdezi tőle, hogy ki ő, minden alkalommal csak olyan emberek nevével válaszol, akik életben voltak, mielőtt ismerkedtek Frankkel. Végül Harmonica azt mondja, hogy csak a halál pillanatában fedi fel, hogy ki ő valójában ("only at the point of dying").
Amikor a két férfi a párbajra készül, Harmonicát egy emlékképben látjuk viszont. Ebben Frank egy fiatal fiút arra kényszerít, hogy a bátyját a vállán tartsa, miközben a férfi nyakára kötelet hurkoltak. Ahogy a fiú küzd, hogy megtartsa testvérének súlyát, Frank egy harmonikát erőltet a ziháló fiú szájába. Közben az idősebb testvér elátkozza Franket és a fiú (akiből lett felnőttként Harmonica) összeomlik a földre. A párbaj után Harmonica hangszerét a haldokló Frank szájába teszi, felfedve ezzel kilétét.
Az özvegy felügyeli az építkezést, Harmonica és Cheyenne elbúcsúznak tőle. A két férfi elindul, majd Cheyenne összeesik, mert korábban Morton halálosan megsebesítette a vonatnál, amit eddig eltitkolt. Harmonica végül ellovagol, elviszi magával Cheyenne holttestét, közben befut az állomásra az első vonat a vasútépítő munkásokkal, akiknek az özvegy friss vizet oszt.
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Beer Miklós püspök áldotta meg a hidak védőszentjének ......
  2020-06-26 16:40:40, péntek
 
  Beer Miklós püspök áldotta meg a hidak védőszentjének kisbéri szobrát
Június 21-én Kisbéren Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a helyi Nagyboldogasszony-templomban. A liturgiát követően megáldotta a Szent János téren álló felújított Nepomuki Szent János-szobrot

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ferenc pápa Twitter-üzenete június 26-án
  2020-06-26 16:37:53, péntek
 
  Csak a szívével láthat jól az ember, mert képes ,,meglátni a bensőt": a másikat a hibáin túl, a testvért a gyengeségein túl, a reményt a nehézségekben, Istent mindenben.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Ötvös Csilla Esti muzsika
  2020-06-26 16:36:24, péntek
 
  Videó Link

Képen Ötvös Csilla opera énekes_szubrett

...... ........



...... .........



Rövid ismertetés a művésznőről
Ötvös Csilla (Békásmegyer, 1947. június 29. -) opera-énekesnő (szoprán)
1969 és 1974 között a Zeneakadémián Révhegyi Ferencné tanítványa volt. 1981-től Kapitánffy Istvánnénál képezte tovább magát.
1974-től mint az Operaház magánénekese működik, főként lírai és koloratúr szubrett szerepekben láthatja a közönség.
Az 1990-es évektől a Weiner Leó Konzervatóriumban tanít. Elnyerte a Magyar Kultúráért kitüntetést, 2011-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Bátyjával, Ötvös Csabával gyakorta vendégszerepelnek külföldön is (Ausztria, Németország, Dánia).

A Művésznő weblapja Link

- Opera csillagok - Ötvös Csilla Videó Link két órában
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Zenei virágok 1 - 2 - 3 - 4 - 5. - 6. rész 2020.évben
  2020-06-26 16:01:57, péntek
 
  Hívők nélkül, zárt ajtók mögött volt a koncert meg tartva.
- 2020.05.03 Szilágyi Gyula orgona estje volt.

Közreműködtek:
Bódiss Tamás - basszus
Kecskés Mónika - alt
Szilágyi Gyula - tenor, orgona
Telek Zita - szoprán
Varga Anna - szoprán

- 1. rész Videó Link

*
- 2. rész videó Link
Kereken 400 éve, 1620-ban jelent meg Lisszabonban nyomtatásban az Ibériai félsziget egyik legnagyobb jelentőségű billentyűs gyűjteménye, Padre Manuel Rodrigues COELHO (c.1555 - c.1647) tollából, Flores de Musica (Zenei virágok) címmel, melynek gericét képező, a korabeli hangnemek (móduszok) mindegyikében írott három-három, összesen 24 Tento, polifón szerkesztésű fantázia, valamint az Ave Maris stella és a Pange lingua (hispán változat) himnuszdallamaira írt cantus firmus feldolgozású verzettók, a népszerű Susana dallamra írt négy fantázia és egyéb liturgikus hátterű művek (Kyrié-k, Magnificat-ok) hat didaktikus hangversenyen hangzanak el a Budapest Gazdagréti Szent Angyalok-templom kora 18. sz.-i kasztíliai stílusú Aeris orgonáján, Szilágyi Gyula tolmácsolásában. Az orgonaművek között különféle összetételű énekegyüttesek a portugál Reneszánsz polifónia aranykorából (16-17 sz.), Rodrigues COELHO közvetlen, vagy közvetett mukatársaitól, kortársaitól adnak elő reprezentatív válogatást Estevão Lopes MORAGO, Damião de GÓIS, António PINHEIRO, Manuel MENDES, Pedro de CRISTO, Felipe de MAGALHÃES, Manuel CARDOSO, Duarte LOBO, Estêvão de BRITO, Vicente LUSITANO műveiből.

Képen:Szilágyi Gyula - tenor, orgona
...... ........


Képen:Szilágyi Gyula - tenor, orgona és Tariné, Murányi Erika
...... .........



Zárt körű volt a koncert.
Képeket az APOSTOL TV élő adásáról késziítttem
........



...... .............



........



........



........



- 3. rész videó Link

- ZENEI VIRÁGOK - Gyászosan szól a citerám (FLORES DE MUSICA - VERSA EST IN LUCTUM) 2020.06.22 Videó Link

- 4. rész Videó Link

- 5.. rész videó Link

- 6. rész Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Déva vára
  2020-06-26 14:22:40, péntek
 
  - Kirándulás oldalon Link
.......



Wikipédia Link

Kőmíves Kelemen című népballada
Tizenkét kőmíves összetanakodék,
Magos Déva várát hogy felépítenék,
Hogy felépítenék fél véka ezüstér,
Fél véka ezüstér, fél véka aranyér.
Déva városához meg is megjelöntek,
Magos Déva várhoz hozzá is kezdöttek,
Amit raktak délig, leomlott estére,
Amit raktak estig, leomlott röggelre.

Megint tanakodék tizenkét kőmíves,
Falat megállítni hogy lesz lehetséges,
Míg elvégre ilyen gondolatra jöttek,
Egymás között szoros egyességet töttek:
- Kinek felesége legelőbb jő ide,
Szép gyöngén fogjuk meg, dobjuk bé a tűzbe,
Keverjük a mészbe gyönge teste hamvát,
Avval állítsuk meg magos Déva várát.

Kocsisom, kocsisom, nagyobbik kocsisom,
Én uramhoz mönni lönne akaratom!
- Kőmíves Kelemen felesége mondja, -
Fogd bé a lovakat, fogd bé a hintóba,
Fogd bé a lovakat állj is gyorsan elé,
Hadd menjünk, hadd menjünk Déva vára felé. -

Mikor fele útját elutazták vóna,
Esős idő vala, záporeső hulla.
- Asszonyom, csillagom, forduljunk mi vissza,
Rossz jelenést láttam az éjjel álmomba,
Az éjjel álmomba olyan álmot láttam,
Kőmíves Kelemen udvarában jártam,
Hát az ő udvara gyásszal van béhuzva,
Annak közepibe mély kút vala rakva,
S az ő kicsi fia oda beléhala.
Az éjjeli álom nem telik ma jóra. -
Asszonyom, asszonyom, forduljunk meg vissza! -
- Kocsisom, kocsisom, nem fordulunk vissza,
A lovak se tiéd, a hintó se tiéd,
Csapjad a lovakat, hadd haladjunk elébb. -

Mönnek, möndögélnek Déva vára felé,
Kőmíves Kelemen őket észrevevé,
Megijede szörnyen, imádkozik vala:
- Én uram Istenem, vidd el valahova!
Mind a négy pej lovam törje ki a lábát,
Vessen a hintómnak négy kereke szakát,
Csapjon le az útra tüzes istennyila,
Horkolva térjenek a lovaim vissza! -
Mönnek, möndögélnek Déva vára felé,
Sem lovat, sem hintót semmi baj nem lelé.

- Jó napot, jó napot tizenkét kőmíves!
Neked is jó napot, Kelemen kőmíves! -
Köszöne az asszony, az ura válaszolt:
- Édös feleségem, neked is jó napot!
Hát ide mér jöttél a veszedelmedre,
Szép gyöngén megfogunk, bédobunk a tűzbe.
Tizenkét kőmíves azt a törvényt tette:
Kinek felesége hamarébb jő ide,
Fogjuk meg szép gyöngén, dobjuk bé a tűzbe,
Annak gyönge hamvát keverjük a mészbe,
Avval állítsuk meg magos Déva várát,
Csak így nyerhetjük el annak drága árát. -

Kelemenné asszony, hogy átalértette,
Bánatos szívének így lött felelete:
- Várjatok, várjatok, tizenkét gyilkosok,
Amíg búcsút veszek: csak addig várjatok,
Hogy búcsut vehessek asszony barátimtól,
Asszony barátimtól s szép kicsi fiamtól:
Mert a halottnak is hármat harangoznak,
Én árva fejemnek egyet sem kondítnak. -
Kelemenné asszony avval hazamöne,
Egyször s mindenkorra hogy végbúcsut vönne,
Hogy végbúcsut vönne asszony barátitól,
Asszony barátitól s szép kicsi fiától.

Avval visszamöne Kőmíves Kelemenné,
Sírva haladt magos Déva vára felé,
Megfogák szép gyöngén, bétevék a tűzbe,
Az ő gyönge hamvát keverék a mészbe,
Avval állíták meg magos Déva várát,
Csak így nyerheték meg annak drága árát.

Kőmíves Kelemen mikor hazamöne,
Az ő kicsi fia jöve véle szömbe.
- Isten hozott haza, kedves édösapám!
Hol maradt, hol maradt az én édösanyám?
Az ő édesapja neki így felele:
- Hadd el, fiam, hadd el, hazajő estére.
- Istenem, Istenem, este is ejöve,
Mégis édösanyám még haza nem jöve!
Apám, édösapám! mondja meg igazán,
Hogy hol van, hogy hol van az én édösanyám!
- Mönj el, fiam, mönj el, magos Déva várra,
Ott van a te anyád, kőfalba van rakva.

Elindula sírva az ő kicsi fia,
Elindula sírva magos Déva várán:
- Anyám! Édösanyám! szólj bár egyet hozzám!
- Nem szólhatok fiam! mert a kőfal szorít,
Erős kövek közé vagyok bérakva itt. -

Szíve meghasada s a föld is alatta,
S az ő kicsi fia oda beléhulla.

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napja. 06.26
  2020-06-26 14:05:14, péntek
 
  Lejárt az érettségi, de még nincs eredményhirdetés! Eddig a diákok dolgoztak, most a tanárok lendülnek neki piros ceruzával a munkának! Végzős diákjaink arra kértek, hogy ma a tanárokért imádkozzunk, hogy az igazságosság erényének a gyakorlása mellett, az irgalom erényének szép vonása is ragyogjon fel az ő mostani munkájukban!
Irgalom, milyen gyönyörű szép erény, mennyire szükség van rá a mai világban, mikor irgalmatlan igazak rohangálnak és tüntetve ítélkeznek élők és holtak felett, sajnos sokan különféle izgató, ajzó szerek hatása alatt.
A "kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék. Világszerte mintegy 200 millió ember fogyaszt rendszeresen illegális szereket. A drog évente körülbelül 200 ezer ember haláláért közvetlenül felelős. Az utóbbi évekig Európában a leggyakrabban használt kábítószerek a kannabisz-származékok voltak, míg napjainkra jelentősen növekszik a különböző szintetikus, részben még legálisnak számító tudatmódosító szerek használata. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot

- A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988. június 26. óta évente ezen a napon tartják meg világszerte. Ezen a napon szenvedélybetegségek ellen küzdő szervezetek tartanak prevenciós előadásokat. A nap és az ENSZ 1987-es határozatának egyik fő célja az, hogy az illegális kábítószer-fogyasztást világviszonylatban 50 százalékkal csökkentsék.
Világszerte mintegy 200 millió ember fogyaszt rendszeresen illegális szereket. A drog évente körülbelül 200 ezer ember haláláért közvetlenül felelős. Az utóbbi évekig Európában a leggyakrabban használt kábítószerek a kannabisz-származékok voltak, míg napjainkra jelentősen növekszik a különböző szintetikus, részben még legálisnak számító tudatmódosító szerek használata. Magyarországon 1997 óta tartják hivatalosan a kábítószer-ellenes napot.

- Szentségimádás alatt azokért térdelünk Isten színe elé, akik drogok, alkohol rabságában vergődnek. Sajnos nagyon sokszor ezek a szerek, italok teszik a gyermekeket árvává, gyermekvédelmi otthonok lakóivá. Imádságos szeretettel kérjük teremtő Istenünket, hogy minden bűnös megkötözöttségtől szabadítsa meg az emberiséget.
Szeretettel várunk, Csaba t.
...... ............


Esti szentmise Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 8035
  • e Hónap: 41189
  • e Év: 274936
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.