Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Cicakukucs
  2020-06-04 22:20:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Etosba Nemzeti Park Namíbia
  2020-06-04 22:17:36, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Alagút gif
  2020-06-04 22:13:01, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Fokhagyma gyógyhatásairól
  2020-06-04 22:06:52, csütörtök
 
 



A nyers fokhagymában gazdag étrend védelmet nyújthat a bakteriális, vírusos és gombás fertőzések ellen.
Pár tudnivaló errő a csodatevő fűszernövényről, beleértve pár tippet, trükköt és a megfelelő felhasználási módot:

- A fokhagyma nagyon alacsony kalóriatartalmú, egy gerezd ( körülbelül 3 grammos) mindössze 4 kalóriát tartalmaz .
- A fokhagyma igen gazdag forrás az immunrendszer számára szükséges B6 vitaminban.
- A fokhagyma jód szintje magas, ennek köszönhetően bizonyítottan hatásos a pajzsmirigy túlműködéses állapot kezelésében.
- A fokhagyma C-vitaminban gazdag, ami azért jó, mert a skorbutot hatásosan lehet kezelni a C-vitaminnal.
- A fokhagyma szabályozza a vércukorszintet, mivel emeli a vér inzulinszintjét.
- A fokhagyma gátolja több rákfajta kialakulását, beleértve a prosztata rákot, a mellrákot, a vastagbél rákot, a gyomorrákot és a hólyagrákot.
- A fokhagyma elősegíti a hajnövekedését és megelőzi a hajhullást.

A nyers fokhagymából készült természetes olaj a fejbe masszírova egy hatékony gyógymód a hajhullás megelőzésére. Oliva olajjal vagy mandula olajjal keverve pedig még hatásosabb lehet.

- A fokhagyma hatékonyan riasztja el a szúnyogokat és egyéb bogarakat.

Egy népszerű és egyszerű módszer a szúnyogok távoltatására a fokhagymával az, hogy a szúnyogok által kedvelt helyeket be kell hinteni szárított, darált fokhagymával. Az eredmény perceken belül észrevehető.

- Kutatások bizonyítják, hogy a fokhagyma segít a babáknak a gyarapodásban a méhen belül, tehát ezzel megelőzi azt, hogy a gyermekek alacsony súllyal szülessenek.
- Ha herpesszel küzd masszírozzon mézzel elkevert fokhagymát az érintett területre, hogy megszabaduljon tőle, ez egy igen egyszerű és gazdaságos megoldás ez ellen az idegesítő probléma ellen.
- Ajánlott a fokhagyma olaj alkalmazása a szemölcsökön, ez eredményezheti a szemölcs elszáradását és leválását a bőrről. Egy másik hatásos módszer lehet, ha egy szelet fokhagymát a szemölcsre ragaszt és rajta hagyja egy napig, majd ezt megismétli 3 napot keresztül és problémája megoldódik.
- A fokhagymának nincs szüksége arra, hogy a hűtőgépben tárolják, mivel kedveli a levegő keringését és a hűtőben való tartása hatással lehet a fokhagymát körülvevú ételekre.
- A fokhagyma 300 fajtája ismert, ezekből a legtöbb már 5000 éve jelen van a földön.
- A fokhagymának saját napja is van. Április 19. a Nemzetközi Fokhagyma Nap.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A fitoösztrogénekről
  2020-06-04 22:00:38, csütörtök
 
 



Mik azok a fitoösztrogének?

A fitoösztrogének olyan természetes növényi vegyületek, amelyek növényekben és növényi alapú élelmiszerekben találhatók meg. Amikor valaki fitoösztrogéneket fogyaszt, akkor ezzel az ösztrogén nevű hormon termelődését segíti elő.

Ha a női szervezetben ösztrogén nevű hormon szabadul fel, az részt vesz a menstruációs ciklus szabályozásában. A szervezetben az endokrin rendszer felelős ennek a hormonnak a termelődésért. A nőknél a menopauza egy vízválasztó, ugyanis ekkor elkezd csökkenni az ösztrogén szintje.

Milyen táplálékok tartalmaznak fitoösztrogéneket? A zöldségek, a gyümölcsök, néhány gabonaféle és a hüvelyesek. A fitoösztrogének mintegy utánozzák az ösztrogént. Nemcsak utánozzák, hanem a fitoösztrogének kémiai összetétele is nagyon hasonló az ösztrogének kémiai szerkezetéhez. Mivel a fitoösztrogének nem kötődnek az ösztrogén receptorokhoz, így azok hatása is jóval gyengébb.

A menopauza közeledtével fontos, hogy a hormonok egyensúlyba kerüljenek, így rendkívül hasznos lehet a fitoösztrogének fogyasztása.

A perimenopauza már a korai negyvenes években elkezdődik a nők életében. Ebben az életszakaszban a következő tünetekkel kell számolni: hőhullámok, mellfájdalom, alacsony libidó, fáradtság, szabálytalan menstruációs ciklusok, hangulatingadozás, depresszió.

A fitoösztrogének a szintetikus ösztrogént is tartalmazó hormonpótló terápiák egyik természetes alternatívái lehetnek. A fitoösztrogéneknek számtalan előnye létezik. Az egyik ilyen hatás a hőhullámok enyhítése. Nemcsak enyhíti a hőhullámokat, de mindezt kellemetlen mellékhatások nélkül teszi.

A menopauza utáni időszakban az ösztrogénhiány negatívan hat a csontok egészségére, azaz csontritkulás is kialakulhat.

Amikor egy nőnél lecsökken az ösztrogénszint, az hatással lehet nem csak a hangulatra, de az energia szintjére is. Azonban a fitoösztrogének segíthetnek ezen tünetek enyhítésében és megszüntetésében.

Egyes tanulmányok arról számoltak be, hogy a fitoösztrogéneknek kiemelkedő szerepe lehet a mellrák elleni küzdelemben. Leginkább a szójakészítményekről bizonyosodott be, hogy hatásosak lehetnek a mellrák megelőzésében. A szója is gazdag fitoösztrogénekben. Azonban más állítások szerint a szójakészítmények akár még elő is idézhetik a daganat kialakulását. Az ázsiai nőknél ez azért nem jelent veszélyt, mivel ők kislánykoruk óta fogyasztanak szóját, míg egy európai nő általában csak a menopauza időszakában fogyasztja, hogy elmúljanak a menopauzális tünetei.

A haza nőgyógyászok többsége nem bíztat kifejezett fitoösztrogénfogyasztásra, helyette a vegyes étrendet preferálják, amelyek szintén tartalmaznak a szervezet számára elegendő fitoösztrogént.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Rosacea ellen
  2020-06-04 21:54:20, csütörtök
 
 



A rosacea természetes gyógymódjai: kókuszolaj, méz, uborka, levendulaolaj, kurkuma

A rosacea egy bőrbetegség, amely során a bőr kivörösödik - legfőképpen az orron, az állon, a szemek körül és az orcákon. A bőr begyullad és ilyenkor égő érzés is kialakulhat a bőrben. Kisebb értágulatok is megjelenhetnek a bőrön, illetve gyulladt, gennyet is tartalmazó apró fehér göbök, csomók is az arcon vagy a nyakon.

Igaz, hogy a rosaceára léteznek speciális krémek és egyes orvosok szteroidos kenőcsöket vagy gyógyszereket is felírnak a probléma orvoslására, azonban ezek a szerek tele vannak olyan anyagokkal, amelyek káros mellékhatásokat is okozhatnak.

A rosaceára léteznek természetes megoldások, amelyek nagyon hasznosak lehetnek. Az egyik ilyen természetes szer a kókuszolaj. A rosacea kialakulása gyakran annak köszönhető, hogy gyulladás alakul ki a bélben. A kókuszolaj csökkenti a bélben kialakuló gyulladást, így ezzel a rosacea kellemetlen tünetei is megszűnhetnek.

A lazac, a makréla és a legtöbb hal omega-3 zsírsavakban gazdag. Az omega-3 zsírsavak szintén csökkenteni tudják a rosacea tüneteit.

A méz is remek rosacea ellen, hiszen nemcsak gyulladásgátló, de antimikrobiális hatásokkal is rendelkezik. A méz csökkentheti a vörösséget, vagyis nagyon hasznos a gyulladt bőr és a bőrpír ellen, emellett a gyulladáscsökkentésben is kitüntetett szerepet játszik.

A levendulaolaj gyulladásgátló és fertőtlenítő hatással bír, ezért nagyon hasznos lehet, ha kis, apró erek jelennek meg az arcon, illetve a bőrpír megszüntetésében is kitüntetett szerepet játszik.

Uborkából maszkot is készíthetünk, amely csökkenti a rosacea tüneteit. Az uborka megnyitja az arc pórusait, eltünteti a kis erecskéket, és a bőrpír csökkentését is elérhetjük ennek a zöldségnek a segítségével.

Bőrgyulladás ellen nagyon hasznos lehet az Aloe vera is. A nyugtató hatású Aloe vera gél csökkenti a bőrpírt, enyhíti a gyulladást és az ebből származó kellemetlenségeket. A gyógynövény nagyon hasznos lehet azok számára, akik gyakran küzdenek bőrirritációval.

A zöld tea az egyik legjobb orvosság rosacea ellen. Mivel antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így javítani tudja a bőr állapotát.

A kurkuma szintén gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik és antioxidáns hatással is bír. A kurkuma rendszeres fogyasztása az egész szervezetben megszünteti a gyulladást, így minden tünetet megszüntethetünk azzal, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a fűszert.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Mitől keletkezhet véraláfutás?
  2020-06-04 21:47:04, csütörtök
 
  A véraláfutás leggyakrabban akkor keletkezik a bőrön, ha balesetet szenvedtünk vagy egyszerűen csak beütöttük a végtagunkat valahová. Azonban vannak olyan betegségek, amelyek miatt könnyedén, már kisebb sérülés miatt is megjelenhet rajtunk a véraláfutás.

A véraláfutás nem más, mint a bőr alatti kis vérerek, hajszálerek törése és vérzése. A kor előrehaladtával ezek a hajszálerek jóval törékenyebbé válnak, így gyakran keletkeznek a vékony bőrön véraláfutások. Ezek a zúzódások bármilyen életkorban is keletkeznek, nagyon ártalmatlanok és semmiféle kezelést nem igényelnek.

Ha idősebb korban jelentkezik, akkor sincs oka az aggodalomra. Idősebbeknél általában mindig ugyanazon a helyen keletkezik ilyen véraláfutás, általában az UV-sugárzásnak kitett bőrfelszínen, például a kézfejen vagy az arcon.

Az ilyen véraláfutások keletkezése sokkal gyakoribb a nők, mint a férfiak körében. Léteznek olyan gyógyszerek, például az ízületi gyulladásra szedett pirulák, amelyek hajlamosítanak az ilyen véraláfutások megjelenésére, mivel ezek a bőrt vékonyabbá teszik, így azok hajlamosabbak lesznek a kisebb-nagyobb sérülésekre, pontosabban érzékenyebbek lesznek a külső behatásokra.

Vannak bizonyos véralvadást csökkentő gyógyszerek, mint az Aspirin, amely szintén hajlamosabbá tesz a bőr alatti bevérzésekre. Csak emiatt ne hagyja abba a gyógyszerek szedését, inkább fedje azt el színezett testápolóval.

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek szintén okozhatnak érelváltozásokat, pontosabban elősegítik a véraláfutások megjelenését a bőrön. Ilyen gyógynövény a fokhagyma, a Gingko biloba, a ginszeng, a gyömbér vagy a fűzfakéreg.

Bizonyos antidepresszánsok is hajlamosítanak a véraláfutások megjelenésére.

A túlzásba vitt alkoholfogyasztás károsítja a májat és májcirrózist okoz. Egy idő után a máj leáll azon fehérjék termelésével, amelyek meggátolják a vérrögképződést. Ilyenkor vérzékenység jelenik meg, amely legfőképpen véraláfutás formájában jelentkezik.

Egyes vitaminok hiánya is okozhat hasonló jellegű problémát. A C-vitamin hiánya például okozhat vérzékenységet. Felelőssé tehető például az orr- vagy az ínyvérzésért. Az is nagy gond, ha valakinek olyan bélrendellenessége van, ami megakadályozza, hogy a tápanyagok hasznosuljanak.

A vasculitis vagy érgyulladás is produkálhat hasonló tüneteket. A véraláfutások mellett megjelenhet zsibbadás, fekélyek és lila foltok a bőrön.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
A szív- és érrendszeri egészség védelme K2-vitaminnal
  2020-06-04 21:44:00, csütörtök
 
  A K1-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a vérrögképződés és a vérzési rendellenességek megelőzésében, ezzel szemben a K2-vitaminnak teljesen más szerep jut. Ennek a vitaminnak nagy szerepe van a növekedésében, a termékenységben, az agyi működésében, de a csontok és a fogak egészségét is biztosítani tudja. Ez a vitamin az egészséges bélflóra fenntartását is elősegíti.

A K2-vitamin segíti a szervezetet a kalcium megfelelő felhasználásában, és megakadályozza az artériák meszesedését, ami azért nagyon fontos, mivel így megelőzhetők a szív- és érrendszeri megbetegedések. A legújabb kutatások arról számolnak be, hogy a K2-vitamin hiánya összefüggésbe hozható a csontritkulás kialakulásával is.

A K2-vitamin azért is egy nagyon fontos vitamin, mert általa megakadályozható, hogy kalcium halmozódjon fel a szervezetben, különösen a lágy szövetekben. Amennyiben a szervezetben nincs elegendő ebből a vitaminból, úgy megindul az artériákban a plakk-képződés, de a fogakon is kialakulhat fogkő, illetve megjelenhetnek az artritisz kellemetlen tünetei is. Ezek a tünetek a következők lehetnek: csökkent rugalmasság, ízületi merevség, duzzanat és fájdalom.

A K2-vitamin gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így bizonyos szempontól a rákos megbetegedésekkel szemben is védelmet nyújthat. Ennek a vitaminnak tehát az egyik legfontosabb feladata, hogy ne halmozódjon fel sok kalcium a szervezetben. Ez a vitamin számos fehérje működését is biztosítani tudja. Elősegíti a növekedést és a fejlődést. A K2-vitamin részt vesz az artériák falának rugalmasan tartásában, a csontok és a fogak szerkezetének fenntartásában és a sejtnövekedés szabályozásában.

A K2-vitamin az egyik legfontosabb szívvédő vitamin, mivel megakadályozza az artériák falának a merevségét, azaz rugalmasan tartja azokat. Ez a vitamin csökkenti az érrendszer károsodásának a kialakulását, és meggátolja a kalcium lerakódását az erek falán.

A K2-vitamin mintegy húsz százalékkal növeli meg a szív teljesítményét, illetve jó hatással van a szív- és érrendszer működésére is.

A csontritkulás megakadályozásában a K2-vitamin, a kalcium és a D3-vitamin együttes szedésével érhetünk el jelentős eredményeket. Kutatások igazolják, hogy ez a trió posztmenopauzás nőknél jelentősen csökkenti a csonttörések kialakulásának a kockázatát.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Ne nézz vissza...
  2020-06-04 21:15:07, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
Az értelem....
  2020-06-04 21:05:14, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Bölcs gondolatok  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4031
  • e Hét: 12813
  • e Hónap: 44299
  • e Év: 249000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.