Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
„Isten szeret engem” – ez az érzés tölt el
  2020-06-07 23:39:10, vasárnap
 
  Ferenc pápa vasárnap délben: ,,Isten szeret engem" - ez az érzés tölt el ma bennünket
A mai ünnep arra hív bennünket, hogy hagyjuk magunkat újra elbűvölni Isten szépségétől; az ő szépségétől, jóságától, kimeríthetetlen igazságától! Ugyanakkor alázatos, közeli szépségről, jóságról és igazságról van szó, amely testté vált, hogy beléphessen életünkbe, történelmünkbe, az én élettörténetembe, mindnyájunk élettörténetébe..."
Június 7-én, Szentháromság vasárnapján a Szentatya a járvány alábbhagyása óta immár másodszor imádkozta el a déli Angelust a megszokott helyről, az Apostoli Palotában lévő dolgozószobájának ablakából a téren egybegyűlt hívőkkel és zarándokokkal.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Szentháromság vasárnapja
  2020-06-07 23:25:47, vasárnap
 
  bemutatja Huszár Lőrinc O.Cist. 06.07
Budai Szent Imre Plébánia

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
20020.06.07. Szentháromság ünnepe. Gazdagrét
  2020-06-07 22:52:13, vasárnap
 
  Mottó: Az Úr irgalmas és könyörülő Isten.
Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége köti össze a híveket.
Isten elküldte Fiát, hogy üdvözli jön általa a világ.
Ma, a Szentháromság ünnepén, azt a gondolatot vigyük haza, hogy Isten nem büntetni akar bennünket, hanem szeretni. Isten a szeretet.
Hitünk szerint egy Isten van, aki három személy: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. A három isteni személyt a szeretet köti össze, egységüket a szeretet biztosítja.
Nagyobb kép Link
...... ........... ........... ......


13 kis gyerek volt első áldozó
Videó Link
Képek forrása: Apostol TV adás
...... ........... ..............



...... ..........



...... ...........



...... ..........



...... ........... ........... .....



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szentháromság vasárnapja 06.07
  2020-06-07 22:46:43, vasárnap
 
  Az Angyalföldi Szent Mihály Templomból közvetítjük a zártkörű szentmisét, melyet Pál Ferenc atya celebrál.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Vízi temetés - hajóról
  2020-06-07 21:28:43, vasárnap
 
  A vízi temetés keretein belül lehetőséget kapunk arra, hogy a hamvakat természetes vizekbe, folyókba, tavakba, vagy akár a tengerbe szórjuk és közben akár a halotti tort is a helyszínen tartsuk meg.
Sok olyan ember van, aki ugyan alteranatív temetkezésben gondolkodik, ám mindeközben a kegyeleti szempontoknak is szeretne megfelelni. Egyik legnépszerűbb példa erre, amikor az elhunyt, vagy családtagjai a természetben szeretnék szétszórni a hamvakat, és a hajós vízi temetést választják. Ez nem csak hazánkra jellemző, hiszen külföldön is nagyon népszerű a vízi temetés, amelyet egyre inkább környezetbarát, lebomló urnák segítségével valósítanak meg.
Többen ezért hajót bérelnek, ahol nem csak a temetés, hanem akár a halotti tor megtartására is lehetőség van.

...... ........


- Hajós temetés: 85.000 Ft - 100.000 Ft
- Hamvak Dunába történő temetése hajóról: bruttó 226.395 Ft-tól
- Vízparti temetés Link
- Díszkút a halotti hamvak szórásához
A halotti hamvak száraz szórására szolgáló, modern technológiával működő díszszórókút szabadtéren, esztétikus, parkosított környezetben, az úgynevezett parkparcellán belül került kialakításra. A halotti hamvak egy üvegcsövön keresztül hullanak a szórókút alatt elhelyezkedő, a hamvak végleges nyughelyéül szolgáló földalatti sírhelybe.
Az országban lévő szórókutakhoz képest a miskolci egyedisége abban rejlik, hogy a vízgépészeti rendszer -25 °C- ig fagyálló folyadékkal feltölthető, így az üzemelés egész éven át lehetséges. Az elhunytak méltó emlékét a díszkút közelében elhelyezkedő gránit táblába vésett nevük, születési és elhalálozási évszámuk őrzi.
...... ........... ........


A Díszkútban elhelyezett elhunytak nyugvási ideje nincs sírhely lejárati időkorláthoz kötve.
Reméljük, hogy ezzel a temetési formával egy újabb lehetőséget tudunk nyújtani a temetkezés területén. A szökőkút látványát nyújtó vízsugaras temetői szórás ára 100 ezer forinttól indul. Budapesti temetés esetén ennél is kevesebb, 60-65 ezer forint,


*
- KEDVEZMÉNYES SZÓRÁSI LEHETŐSÉG BUDAPESTI KÁPOLNÁBAN: 45.000 Ft-tól hamvasztással együtt: 139.945 Ft-tól
- Hamvasztás + hamvak templomi szórásának díja: 199.945 Ft-tól

- Légi temetés videó Link
Göcze Edit szerint az utóbbi formák egyre népszerűbbek Magyarországon, talán nem csak az ár miatt, hanem mert inkább teljesíthetők az elhunyt különleges kívánságai. Előfordul, hogy valaki nagyon kötődött egy erdőhöz vagy épp pilótaként, ejtőernyősként életében is sokat repült, ezért úgy rendelkeznek, hogy haláluk után repülőről szórják szét hamvaikat. Mint a Budapesti Temetkezési Intézet egyik volt vezetője elmondta, az ilyenfajta végtisztességre több éve is voltak példák, a gazdagréti László atya például egy maga vezette lila repülővel végzett légi temetéseket.
...... ........... ........... .....


...... ...........


Néhai Lipp László atya égi temploma Budaörsön pihent, majd Bönyben a szabad ég alatt tárolják.
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Szent Péter esernyője (Bán Frigyes, 1958)
  2020-06-07 16:53:43, vasárnap
 
  A bájos csehszlovák-magyar koprodukció az ötvenes évek legsikeresebb irányzatához tartozik: ironikus, nagyszabású kalandfilm Mikszáth Kálmán regénye alapján. A legnagyobb sztárokkal készült Bán Frigyes rendezésében. A különc Gregorics kapzsi rokonai helyett házasságon kívül született fiára, Gyurkára hagyja mindenét. Az öreg elmaradhatatlan piros esernyője a zsibárushoz kerül. Majd a zuhogó esőben egy őrizetlenül hagyott csecsemő, Veronika, az új plébános kishúga fölé kerül. A falubeliek a jó cselekedetet Szent Péternek tulajdonítják. S az ernyő a későbbiekben is több csodát tesz, mikor Gyurka az örökség reményében az örökség nyomába ered... A film legtündéribb jeleneteiben Törőcsik Mari és Psota Irén megérkeznek Glogova főterére és franciásan affektálnak

Videó Link lejátszási idő 1 óra 30 perc
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
6 Google-kereső trükk,....
  2020-06-07 16:41:06, vasárnap
 
  6 Google-kereső trükk, amit az internetezők nagy része nem ismer!
...... ......


Az alábbiakban 6 olyan tippet mutatunk, melyek segítségével sokkal könnyebben tudjuk használni a Google-t!
1.Hogyan találjuk meg a helyes kifejezést?
Ha egyetlen kifejezésre, névre, helyszínre szeretnénk rákeresni, akkor rakjuk magát a szót idézőjelbe, amikor beírjuk a keresőbe. Így biztosan csak arra az illető dologra dobja ki a kereső a találatokat.

2.Hogyan keressünk olyan kifejezésre, melyből hiányzik egy szó?
Ha elfelejtettünk egy idézetet, vagy a kifejezés egyik tagja nem jut eszünkbe, írjuk a meglévő részt idézőjelbe, és a hiányzó rész helyére tegyünk egy csillagot.

3. Információkeresés
Ha egy pár szót eszünkbe, és pontosabb információra lenne szükségünk egy bizonyos dologról, írjuk egymás után a szavakat, és válasszuk el őket függőleges vonallal. A Google az össze olyan találatot ki fogja dobni, amelyben ezek a kifejezések benne vannak.

4.Hogyan keressünk egy mondatra, ha csak néhány szó jut eszünkbe?
Úgy írjuk be a szavakat a keresőbe, hogy & jelet használjunk közöttük, nem vesszőt.

5.Hogyan lehet megtalálni azokat a dokumentumokat, melyek bizonyos szavakat tartalmaznak.
Írjuk be a szavakat egymás után, plusz jellel közöttük. Space-t nem használunk.

6. Hogy keressünk egy bizonyos weboldalra?
Ha egy információt egy bizonyos weboldalról szeretnénk beszerezni, írjuk be a keresett információt tegyünk utána kettőspontot, és írjuk be a weboldal nevét.

 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
kis cicák mózes kosárban
  2020-06-07 16:34:39, vasárnap
 
  ......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Szentmise közvetítés Szentháromság vasárnapján 06.07
  2020-06-07 16:23:55, vasárnap
 
  Veszprémi érsek
A szentmisét bemutatja Dr. Udvardy György érsek, koncelebrál Nagy Károly c.apát, kanonok a Szent Mihály Bazilika plébánosa, Felker Zsolt káplán. A zenei szolgálatot a Szent Mihály kórus látja el, vezényel Zsilinszky Cecília karnagy, kántor.
Bérmálkozás szentségének kiosztása /bérmálás - felnőtté válás jele az egyházban/
Keresztség szentségének kiosztása 6 felnőtt embereknek /keresztelés/
- Felnőtt korban a keresztelés és a bérmálás egy időben történik.

Videó Link

...... ........



- Fiatalok részesültek beavató szentségekben Isten misztériumának ünnepén Veszprémben
A veszprémi Szent Mihály-főplébánia katekumen fiataljai Szentháromság vasárnapján, június 7-én részesülhettek a beavató szentségekben. A bazilikában ünnepelt szentmisén, amelyen Nagy Károly címzetes apát, kanonok, plébános és Felker Zsolt káplán koncelebrált, Udvardy György érsek öt fiatalt részesített a keresztség, tizenegy katekument az Eucharisztia, tizennégy fiatalt a bérmálás szentségében.
Szentháromság ünnepén Isten misztériumát ünnepeljük, aki Atya, Fiú és Szentlélek - mondta a szentmise elején Udvardy György. - Ugyanígy az ember misztériumát, aki teremtetett, bűnbe esett, de megváltott és élettel ajándékozott. Isten és ember kapcsolatát is ünnepeljük. Ezért külön öröm, hogy bár húsvét éjszakáján, amikor az Egyház életre szüli gyermekeit, nem tudtuk ünnepelni azokat a testvéreinket, akik arra készültek, hogy a beavató szentségekben részesedjenek és e misztérium részesei lehessenek, most ezen a szép ünnepen meg tudjuk tenni. Növekszik az Egyház, él az Egyház, szentül az ember, és hisszük, reméljük, hogy életünk által dicsőítjük a Szentháromságot.
Szentbeszédében a főpásztor örömét fejezte ki, hogy a katekumen fiatalok fölismerték Krisztust saját életükben, készek és képesek voltak változtatni mindazon, ami nem méltó Krisztushoz, megragadni mindazt, ami krisztusi, és most, a hívőközösség jelenlétében, szülők, rokonok, barátok, ismerősök, házastársak ünneplő közösségében kérik az Egyház szentségeit, a keresztséget, a bérmálást és az Eucharisztia szentségét, hogy az életükben fölismert Krisztus életét tudják élni.
Szeretnénk hűségben élni, úgy, hogy sem intellektuálisan, sem egzisztenciálisan ne legyen megkérdőjelezhető az életünk. Amit mondok, amit teszek, amit gondolok, amit érzek, a múltam, a jövőm egységben van-e? Egységben van, mert ismerem Krisztust, mert elkötelezem magam mellette, mert Egyháza által, szentségeinek erejével, s a Lélek erejével táplál bennünket - mondta a veszprémi érsek.
Mi az Egyház tapasztalata, meggyőződése? Mi az Egyház hite, amiért hajlandóak vagyunk életünket is föláldozni? Az Isten Atya. Jézus ezt föltárta nekünk az életével, a küzdelmében; akkor is, amikor a Miatyánk imádságot ránk bízta. Azt is föltárta, hogy Istennek a szeretet nem csupán egy tulajdonsága. Az az állítás, hogy ,,Isten a szeretet", az Isten lényegét fejezi ki. Isten szeretet. A szeretet a mi Atyánk. Hitünk lényegéhez tartozik, hogy élettel ajándékoz meg és éltetni akar. Személy szerint ismer, akar, akarja az életedet, akarja a boldogságodat, akarja az életed teljességét - fordult a katekumen fiatalokhoz Udvardy György. - Fiát adja nekünk, aki éli a mi sorsunkat, tanít, gyógyít, önmagával táplál, s rámutat, hogy egymás testvérei vagyunk. Fiát adja, hogy megváltson gyengeségeinktől, bűneinktől. Látva a jót, az igazat, a szépet, a szentet, Istent, fájdalmas felismerni a gyengeségeimet, rossz útkereséseimet, kudarcaimat. S milyen jó, hogy a szentség erejében biztosak lehetünk, hogy megtisztít mindenkit. Fájdalmas tapasztalnunk, hogy nem minden esetben tudunk, akarunk, vagyunk képesek, bátrak Krisztus módjára élni.
...... ........... .......


Ő a szentségeivel gyógyít, újjáteremti az életet bennünk. Jézus példát is ad. Emellett akartok elköteleződni. Tanítása életre vezet, krisztusi életre. Mindez hitet kíván. Hisszük, hogy Isten Atyánk, hogy Krisztus megváltott bennünket, hogy az életünk méltó, hogy egymásnak testvérei vagyunk, hogy az Egyház utat mutat számunkra, hogy a szentségek táplálnak minket. Az Egyház sem akarja azt mondani, hogy ha a beavató szentségekben részesedtek, akkor semmi nehézség nem lesz az életetekben. Lesz, ott lesz a kereszt. De Jézus ezt már végigjárta. Példát adott. Győzött a kereszten, és élettel ajándékoz meg bennünket. Ebben hiszünk. S hisszük azt is, hogy a parancsai, tanítása életre vezetnek. Jézus azt mondja: ha szerettek engem, megtartjátok parancsaimat. Parancsaim nem nehezek. Mindaz, aki szeret, megtarja tanításomat. Aki nem tartja meg tanításomat, nem szeret. Aki szeret, Atyám is szeretni fogja, s lakást veszünk nála.
Ez történik most. Lakást vesz nálatok. Lakást vesz életetekben. A keresztségben, a Lélek ajándékában s az Eucharisztia erejében.
Fölemeli az életünket, új látásmódot, új döntési lehetőségeket, új érzelmeket, új kapcsolatokat, új cselekvésmódokat ajándékoz nekünk. Ez a kereszt titkában tárul föl előttünk, az áldozat titkában. A keresztben, az áldozatban az Atya a szeretetével jelen van.
Mint az Egyház gyermekei és leendő gyermekei tegyetek tanúbizonyságot arról, hogy hisztek mindebben, amit az Egyház elétek tár, az Atyában, a Fiúban, a Szentlélekben, az Egyházban, a szentségek erejében, Máriában, a testvéri közösségben, s ellene mondotok mindannak, ami életetekben nem Krisztus. Szükséges, hogy hitet tegyetek erről - zárta beszédét a főpásztor.
A keresztelendők a keresztelőkútnál együtt elénekelték a Mindenszentek litániáját. A keresztvíz megáldása után következett a keresztségi ígéretek megújítása, majd a keresztelések, végül a bérmálás.
Tanúi lehettünk Isten csodájának, aki nekünk akarja adni életét. Ezt a titkot ünnepeltük. Isten áldását kérem megkeresztelt, megbérmált és most első áldozott testvéreimnek - mondta a szentmise záróáldása előtt Udvardy György veszprémi érsek.


Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye
Magyar Kurír 2020.06.07
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Szombathelyi Egyházmegye kincsei: A jáki templom
  2020-06-07 16:20:30, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 485 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1575
  • e Hét: 12637
  • e Hónap: 25313
  • e Év: 259060
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.