Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Ujjak - szervek gyógyítása
  2020-06-09 22:12:40, kedd
 
  Nem biztos, hogy a legkülönfélébb módszerekre, tisztítókúrákra és egyéb alternatívákra van szükséged ahhoz, hogy megtisztítsd bizonyos szerveidet, vagy hogy egészségesebbé varázsold a tested!

Ujjaid ugyanis mind-mind kapcsolódnak valamelyik szervedhez, csak tudni kell, hogy mikor melyiket aktiváljuk!

A hüvelykujj
A tüdőhöz és a szívhez csatlakozik. Ha nehéz légzést vagy heves szívverést érzékelünk, egy percen át dörzsöljük a hüvelykujjunkat és elmúlnak a tünetek.

A mutatóujj
A gyomorhoz és a vastagbéllel áll kapcsolatban. Ha meg szeretnél szabadulni a székrekedéstől, a hasi fájdalomtól, nem kell mást tenned, mint 1 percig masszírozni ezt az ujjaid és hamarosan jobban érzed majd magad.

A középső ujj
A vékonybéllel, a szívvel, az erekkel és a légutakkal köthető össze. Amikor szédülést, hányingert, vagy álmatlanságot tapasztalsz, masszírozd 1 percig a középső ujjad és elmúlnak a rosszullétek.

Gyűrűsujj
Különleges kapcsolatban áll a hangulatunkkal. 1 percen át történő masszírozása képes megakadályozni a depressziót és jobb közérzetet biztosítani.

Kisujj
A veséhez, a fejfájáshoz és a nyaki fájdalomhoz köthető. ‘1 percig masszírozzuk és enyhülnek a kellemetlen tünetei
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Angyal gif
  2020-06-09 21:53:24, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
Szeretethozó angyalka
  2020-06-09 21:51:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
Szeretet angyal
  2020-06-09 21:50:55, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyalok   
Uriel és Auróra
  2020-06-09 21:04:57, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Uriel arkangyal
  2020-06-09 21:03:33, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Zadkiel arkangyal
  2020-06-09 21:02:32, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A természet és az erdei séta ereje
  2020-06-09 20:58:25, kedd
 
 


A szervezetünkre minden hatással van. A jó dolgok éppúgy, mint a rosszak. Gondoljunk csak a környezeti toxinokra, a stresszre vagy a dohányfüstre. Az emberi szervezet a kellemes élményekre pozitívan reagál. Ilyen esemény lehet egy séta az erdőben.

Az erdei séta csodálatos egészségügyi előnyei

Az erdőben való kellemes séta jelentős mértékben csökkenti a stresszt, sőt még az immunfokozó hatását is kimutatták. Emellett segíthet a betegségekből való felépülésben és a magas vérnyomás csökkentésében is.

Az erdei séta pozitívan hat a hangulatra és még a jobb alvást is biztosítani tudja. Az erdőben történő sétálgatás megemeli az energiaszintet és fokozza a koncentrációs képességet.

A stresszhormonok csökkentése
Mai rohanó, stresszes világunkban sok ember küzd azzal, hogy szervezetében megemelkedik a stresszhormon, azaz a kortizol szintje. Az erdei séta kedvezően hat a hangulatra, ami jelentősen képes lecsökkenteni a stresszhormonok magas szintjét. Emellett csökkenti a szimpatikus idegi aktivitást, a vérnyomást és a szívfrekvenciát is.

Jó hatással van az immunrendszer működésére
A természet közelsége elősegíti az immunfunkciók fokozását. A fák és a természet illata, pontosabban egy aromás vegyület, a phytoncides elősegíti az immunrendszer védekezőképességének a növelését, így jobban tudunk védekezni a kórokozókkal, a fertőzésekkel és egyes betegségekkel szemben.

A légzőrendszerre is jó hatással van
Az erdő friss illata még a légzőrendszer működését is javítani tudja. A városi légszennyezettség negatívan hat a tüdő működésére. A szmog és a por belélegzése még a koleszterinszintet is megnöveli, sőt a vércukorszintre is kedvezőtlen hatást gyakorol, melyek okozhatnak érelmeszedést és a különböző szívbetegségek kialakulásáért is felelőssé tehetők. A friss levegő azonban jót tesz az egészségnek.

A kognitív funkciókat is javítja
Az erdőben történő sétálgatás jobb hangulatot eredményez, ez pedig szerepet játszik a mentális teljesítmény növelésében és még a kreatív problémamegoldást is megtámogatja. Tehát ha csak tehetjük, érdemes rendszeresen a közeli erdőben sétálgatni, kirándulni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Orvosi pemetefű-étvágytalanságra és emésztési zavarokra
  2020-06-09 20:41:15, kedd
 
 



Az orvosi pemetefű elsősorban Közép- és Dél-Európában található meg, és az ajakosak családjába tartozik. 40-60 cm magas növény fehér virágokkal, amelyek a szőrös levelek tövében ülnek. A gyógyászatban főként a föld feletti részeit használják, amelyeket virágzási időben gyűjtenek be, és aztán megszárítanak, de a frissen kipréselt levet is hasznosítják.

Ez a növény többek között néhány illóolajat és keserűanyagokat tartalmaz, amelyek közül a marrubiin étvágyfokozó és anyagcserét serkentő hatással rendelkezik. Ezért az orvosi pemetefűt étvágynövelőként vagy teltségérzetnél és felfúvódásnál is alkalmazzák. Bár a hatékonyság tudományosan még nem alátámasztott, a szakértők abból indulnak ki, hogy a tartalmazott keserűanyagok a gyomorsavra és az epére serkentő hatással vannak. Ezért a növényt különféle gyomorkeserű italok, borok vagy köhögés elleni cukorkák előállítására is használják, de gyakran szolgál az epe és a máj működésére ható teák vagy gyomor- és bélpanaszok elleni gyógyszerek alapanyagául.

A homeopátiában az orvosi pemetefűt a légutak gyulladásos megbetegedéseinek kezelésére
alkalmazzák, mivel gyulladáscsökkentő hatása van a légutakban, valamint köptető és nyákoldó tulajdonsága is ismert, így köhögésnél is bevethető.

Ha tehát nincs étvágyunk, vagy gyakran szenvedünk teltségérzettől az étkezések után, akkor magunk is készíthetünk teát orvosi pemetefűből. Ehhez másfél teáskanál szárított növényre és 150 ml vízre van szükségünk. A gyógynövényt felöntjük a forró vízzel, és kb. 5-10 perc múlva leszűrjük. Naponta háromszor fogyaszthatunk étkezések előtt és után ebből a teából, hogy fokozzuk étvágyunkat, illetve kezeljük teltségérzetünket.

Vigyázzunk az adagolással, és legyünk óvatosak, ha meglévő szívbetegségben szenvedünk, mert néhány vizsgálat megerősítette a gyanút, hogy ez a növény túl magas adagolásban, illetve túl hosszú alkalmazásban szívritmuszavarokhoz vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Pszichés betegségek és zavarok-amikor a psziché megbolondul
  2020-06-09 20:08:10, kedd
 
  Egyre több pszichés betegség kerül a köztudatba, mint például a burnout szindróma, a depresszió, a bulimia vagy a kényszerbetegségek. A pszichés betegségek már rég nemcsak a felnőttekre korlátozódnak, hanem egyre több gyerek és fiatal is hajlamos a pszichés problémákra. Az otthoni és iskolai terhek a társadalomban uralkodó teljesítménykényszerrel és szépségideálokkal együtt a gyerekeknél is oda vezetnek, hogy újra meg kell találniuk önmagukat.

Ahogy az ember ki van téve testi betegségeknek, ugyanúgy pszichésen is megbetegedhet. Pszichés betegség vagy pszichés zavar alatt egy ember viselkedésének, gondolkodásának és érzéseinek olyan eltérését értjük, amely a szakmai és szociális képességeit hátrányosan befolyásolja. A klasszikus betegséggel ellentétben a pszichés panaszok egy komplex megbetegedést jelentenek, amelynek okai egy erőteljes, folyamatos terhelésre vagy biológiai tényezőkre, mint pl. a génekre vagy az agy betegségeire vezethetők vissza. Gyakran ezek a zavarok éveken át alakulnak ki, és csak bizonyos élethelyzetekben jutnak kifejezésre.

Tipikus ,,népbetegségek"
Számtalan pszichés betegség, illetve pszichés zavar számít népbetegségnek. Főleg a depresszió vált manapság problémává, amely minden korcsoportot érint. A fiatalok számára a test és az evés témája különösen problémás. Fiatal nők, de egyre több fiatal férfi is gyakran szenved olyan betegségekben, mint az anorexia vagy a bulimia. Felnőtt férfiaknál elsősorban a szenvedélybetegségek gyakoriak. Itt már rég nem csak a marginális társadalmi csoportok érintettek, akiknek nincs szociális hátterük vagy nem tapasztalnak elismerést. Dolgozó férfiak is ugyanúgy kábítószer-fogyasztással próbálják megoldani a hétköznapi problémákat.

Szorongásos zavarok és fóbiák
A szorongással kapcsolatos pszichés betegségeknél is növekedés figyelhető meg. A szorongásos zavarok pánikrohamokkal járhatnak, vagy a levertség súlyos érzéséhez vezethetnek. Sokan szenvednek bizonyos neurózisokban és fóbiákban is, ami oda vezet, hogy kerülik a társas helyzeteket, amelyekben félelmet vagy kellemetlenséget érezhetnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 275 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 833
  • e Hét: 5678
  • e Hónap: 37164
  • e Év: 241865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.