Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Hófehér szonett
  2020-07-17 22:28:18, péntek
 
 


Z Nagy László:
Hófehér szonett

Mint menyasszonyt a hófehér fátyol,
sokszor eltakar a lenge látszat,
aztán esküdni is lehet százat,
de a csalódás megtalál bárhol.

A szeretet sosem szürke vázlat,
tisztelettel tanulni még szabad,
amikor a hűség is megtagad,
akkor is legyen bennünk alázat.

Mint hófehér esküvőn a vigalom,
boldogság nem egy napi hatalom,
csalóka hit az örök szerelem?

Minden ölelés hosszan borzongat,
képzelhetjük magunkat boldognak,
ha egy életre szól az érzelem!
 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
Az iskolaőröknek nem lehet testékszere
  2020-07-17 21:57:34, péntek
 
 


Az iskolaőröknek nem lehet testékszere és nem nyilatkozhatnak a sajtónak
Megjelent a Magyar Közlönyben a belügyminiszter rendelete, amely részletesen szabályozza, hogy milyen feltételeknek kell megfelelniük az iskolaőröknek, és hogyan végezhetik a munkájukat. Az Országgyűlés július 3-án szavazta meg, hogy egyes iskolákban egyenruhás iskolaőröket fognak alkalmazni, akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek, és rendőrségi alkalmazottak lesznek. Az indoklás szerint az

állam tűrhetetlennek tekinti, hogy a munkáját végző pedagógust bármilyen fenyegetettségnek tegyék ki, ezért iskolaőrt fogunk alkalmazni azokban az iskolákban, ahol rendszeresen vannak fegyelmi problémák, sőt, ahol a tanárral szembeni erőszak verbális vagy akár fizikai erőszak veszélye is fennáll.

Később az is kiderült, szeptembertől 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben lesznek iskolaőrök, köztük olyan iskolákban is, amelyek ezt nem kérték, és nem is fordultak elő náluk erőszakos esetek.

A most megjelent rendelet szerint az iskolaőrnek jelentkezőknél megvizsgálják az egészségügyi és pszichés alkalmasságot, valamint a fizikai állóképesség követelményeinek való megfelelést. Ezeket a vizsgálatokat rendszeresen ismételni fogják, és csak addig dolgozhatnak iskolaőrként, amíg a feltételeknek megfelelnek.

Az iskolaőrök a rendőrségtől formaruhát, szolgálati igazolványt és szolgálati jelvényt kapnak. A rendelet előírja az ápolt, tiszta megjelenést, és azt is, hogy nem viselhetnek semmilyen ékszert vagy testékszert, kivéve a férfiak esetében a karórát és gyűrűt, a nőknél egy pár fülbevalót. Külön pont rendelkezik arról, hogy az iskolaőrök semmilyen körülmények között nem nyilatkozhatnak a sajtónak, nem szerepelhetnek rádió- és tévéműsorokban, sem saját kezdeményezésre, sem megkeresés alapján kivéve a kulturális, tudományos előadások megtartását.

Ez a rendelkezés korlátozza a sajtót feladatai ellátásában, mert ha egy iskolában történik egy nagy port kavaró, közfelháborodást kiváltó incidens, például megütnek vagy megaláznak egy pedagógust, akkor a sajtó az igazgatóhoz és/vagy az iskolaőrhöz fordulna tájékoztatásért, akik a legtöbb információval rendelkezhetnek az intézményben történtekről. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint azonban az állami iskolafenntartó sok esetben nem engedi nyilatkozni az igazgatókat, az iskolaőrök pedig a jelek szerint még kevésbé lesznek szóra bírhatók.

Az őrök a rendelkezés szerint

elsősegélyt nyújthatnak,
a rendőrség érkezéséig feltartóztathatják az erőszakoskodókat,
igazoltathatnak,
eltávolíthatnak illetéktelen személyeket az iskola területéről,
jelentést tehetnek, felírhatják a mentő rendszámát és biztosíthatják a helyszínt.
Az iskolaőrök ezekhez a feladatokhoz bilincset, gázspray-t és gumibotot használhatnak, az erőszakoskodókat megfoghatják, leszoríthatják vagy elvezethetik. A rendőrbot vagy azonos hatású helyettesítő eszköz alkalmazása esetén törekedniük kell rá, hogy ne okozzanak súlyos sérülést, és az ütés kizárólag a támadó végtagot érheti.
 
 
0 komment , kategória:  ollózva  
Sokszor az önértékelésünk
  2020-07-17 21:47:30, péntek
 
 


Sokszor az önértékelésünk teljesítményhez kötődik: remekül vagyunk, ha sikereket érünk el, és gyötrődünk, ha valamiben kudarcot vallunk. Jojózik az önbecsülésünk attól függően, milyen érdemjegyet adtunk magunknak. Az együttérzés azonban arra tanít, hogy egy-egy kudarc nem az egész lényünk csődje, csupán annyit jelent, hogy azt az egy dolgot elbaltáztuk. Aki könyörületesebb önmagával, könnyebben kér bocsánatot, és hamarabb látja be, ha hibázott. Az önbecsülése nem forog kockán, mert nem gondolja magát alapjában véve rossz embernek vagy csődtömegnek. Ha valaki nem tud önmagával együttérezni, általában dühbe gurul, ha rámutatunk egy hibájára, mert ezzel azt a tudatot tápláljuk benne, hogy nem elég jó.

Ruby Wax
 
 
0 komment , kategória:  Idézet  
Manapság a legtöbb ember
  2020-07-17 21:36:28, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 1398 db bejegyzés
Összes: 8995 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 3172
  • e Hónap: 6266
  • e Év: 74031
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.