Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Ne halasszuk holnapra, amit ma megtehetünk!
  2020-07-06 22:36:02, hétfő
 
  - Akinek van ideje, ne várjon időt! Ne halasszuk holnapra, amit ma megtehetünk! A jövő ígéretéből a ,,lehetett volna" marad, és ki mondja meg nekünk, hogy holnap élünk-e? Hallgassuk meg lelkiismeretünknek, az igazi prófétának a hangját: ,,Ha ma halljátok az Úr hangját, ne akarjátok becsukni a fületeket!" Térjünk észhez, és értékeljük, hogy egyedül az elillanó pillanat van a mi birtokukban. Pillanat és pillanat közé ne tuszkoljunk időt, mert az nem a tulajdonunk! Szent Pio atya

- Jézus látja, ismeri és mérlegeli minden cselekedetünket ". (Pio atya)

- Ó, Jézus, nyugodjon meg a szívem az átszúrt szívedben, az élet megpróbáltatásaiban és fájdalmaiban." Pio atya

- Isteni Mesterünk szívének nincs jobb törvénye, mint az engedelmeskedés, alázat és jótékonyság."
Pio atya

- Gyakran nem hallgat ránk az Úr, hogy ne legyünk hálátlanabbak." Pio atya

- Most még csak kis méhecske vagy.
Amikor nem tudsz nagy léptekkel haladni az Istenhez vezető úton, elégedj meg kicsiny lépéseiddel és várj türelemmel, amíg majd futni tudsz vagy inkább repülni. Jó gyermekem, fogadd el, hogy most még csak kis méhecske vagy, akiből nemsokára fürge, nagy méh lesz, mézet készítő. Pio atya

- Ahol nincs engedelmesség, ott nincs erény. Ahol nincs erény, ott nincs jó, ott nincs szeretet; és ahol nincs szeretet, ott nincs Isten; és Isten nélkül nem jutsz el a Paradicsomba. Ez mind olyan, mint egy létra: ha egy lépés hiányzik, elesünk." Pio atya

- Lehet, hogy egész életünk felkészülés a halálra minden nap mi magunk halunk meg ". (Pio atya)".

- Amikor egy emberről suttogsz, az azt jelenti, hogy nem szereted, eltávolítottad a szívedből. De tudd, hogy amikor eltávolítasz egyet a szívedből, azzal a testvérrel Jézus is távozik ". (Pio atya gondolatai)

- Csak Isten akaratát kell cselekednem, és ha tetszik neki, a többi nem számít ". (Pio atya)

- Pietrelcinai Pio atya, védd és lépj közbe minden gyermekért az egész világon."

- Könnyebb volna a világnak Nap nélkül megmaradnia mint Szentmise nélkül Pio atya






Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Az „Ellenállhatatlan Kilenced”
  2020-07-06 22:30:26, hétfő
 
  Ezt imádkozta Pio atya azokért, akik segítségét és közbenjárását kérték az Úrnál, és bensőségesen csak ,,az ő ellenállhatatlan kilencedének" nevezte. Ezen egyszerű szavak végigimádkozását követően árasztotta Isten a Pio atyához zarándokló és imádságát kérő sok-sok ezer hívőre - és hitetlenre is - kegyelmének csodálatos jeleit.
Imádkozásának módja:
Kilenc napon keresztül mindennap imádkozzuk el a Kilenced mindhárom tételét.

A Kilenced:
1. Jézusom, Te mondád: ,,Kérjétek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak néktek." Íme, most zörgetek, keresek és kérem a kegyelmet, hogy:...
Miatyánk..., Üdvözlégy..., Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned. Ámen.

2. Jézusom, Te mondád: ,,Amit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek."
Íme, most a Te nevedben kérem az Atyától a kegyelmet, hogy:...
Miatyánk..., Üdvözlégy..., Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned. Ámen.

3. Jézusom, Te mondád: ,,Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak."
Íme, most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom, és kérem a kegyelmet, hogy:...
Miatyánk..., Üdvözlégy..., Dicsőség...
Jézusom Szentséges Szíve, remélek és bízom Benned. Amen.

Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlenek iránt. Légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is! Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyöngéden szerető Édesanyánknak a közbenjárására a kért kegyelmet!Szent József, Úr
Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk!
~ mi hozzátehetjük: Szent Pio atya, kérünk, imádkozd te is velünk kedves imádat!.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Történelmi Tanösvény Hóvári János professzor úrral
  2020-07-06 22:27:23, hétfő
 
  Mi is történt Erdélyben Báthory István fejedelem halála után?

Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Elhunyt Ennio Morricone Golden Globe-díjas olasz zeneszerző
  2020-07-06 21:53:34, hétfő
 
  -,,Három-négy hangból egyszer csak elindult a mennyország felé. Elkezdett emelkedni. (...) hihetetlen képessége volt erre.
Megdöbbenve értesültem, hogy a filmzene egyik legismertebb és egyik legnagyobb hatású alakja a kétszeres Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző Ennio Morricone ma hajnalban elhunyt. Nagy tisztelője vagyok a munkásságának számos művét játszottam és játszom a mai napig. A Mester tiszteletére és emlékére fogadják szeretettel a Volt egyszer egy Vadnyugat westernfilmhez írt zenéjét.

Ennio Morricone tiszteletére - Once upon a Time in the West - Volt egyszer egy vadnyugat
Videó Link

- Ennio Morricone "Mission" - Concerto di Natale 2012 videó Link
*
Július 6-án 91 éves korában elhunyt a Ferenc pápa által is nagyra becsült, Oscar-díjas olasz zeneszerző.
Ennio Morricone néhány nappal korábban elesett, combcsonttöréssel feküdt egy római kórházban. Ügyvédje az olasz sajtónak azt nyilatkozta, az idős zeneszerző hajnalban tért meg Teremtőjéhez, a hitéből fakadó békében.
A mester az utolsó pillanatait is tiszta elmével, nagy méltósággal élte meg. El tudott búcsúzni feleségétől, Mariától, aki magánéletében és szakmai karrierjében egyaránt hű társa volt egy életen át, elkísérve őt a végsőkig. Temetését szűk körben tartják, tükrözve Ennio Morricone szerényégét, mely élete minden pillanatát jellemezte.
Ennio Morricone 2019-ben díjat kapott a Vatikántól rendkívüli életműve elismeréseképp; az Arany Medált Gianfranco Ravasi, a Kultúra Pápai Tanácsa elnöke adta át a művésznek.
...... .........


A bíboros most egy Twitter-üzenetben fejezte ki részvétét Morricone özvegyének. Szerető együttérzéséről biztosította Mariát és a hozzátartozókat, akik az elhunyt zeneszerzőt gyászolják. ,,Isten oltalmára bízom őt, hogy fogadja be őt a mennyei harmóniába, talán megbízva egy partitúra elkészítésével az angyalok kórusa részére." Ennio Morricone tavaly mondott búcsút a színpadnak, majd váratlanul elfogadta a karmesteri felkérést egy vatikáni hangversenyre, a VI. Pál-teremben. ,,Nem mondhattam nemet" - mondta akkor a világhírű mester.
2016-ban ő vezényelte a római Sinfonietta zenekart és a Santa Cecilia Nemzeti Zeneakadémia kórusát a vatikáni VI. Pál aulában a Szegényekkel a szegényekért zenei kezdeményezés koncertjén.
2015-ben mutatták be Missa Papae Francisci című héttételes zeneművét a jezsuiták római főtemplomában, az Il Gesù-templomban.
- Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője többször is dolgozott a 91 évesen elhunyt Ennio Morricone film zeneszerzővel. Mint az MTI-nek telefonon elmondta, csodálatos ember volt, aki zenébe öntötte mindazt, ami megérintette a lelkét és a szívét.
,,A szobámban itt van két fénykép, az egyiken éppen megköszönök neki valamit, átölelem, a másik akkor készült, amikor a Sorstalanság zenei felvételei zajlottak Budapesten. Magával hozta a stábját, a szólistáit és a keverő hangmérnökét, a zseniális Fabio Venturit is, aki nélkül nem ment sehova, mert ismert minden hangot, amit Ennio kigondolt, és rábízta magát" - mesélte a rendező.
,,Rosszul ért a halálhíre, nagyon szerettem ezt az embert, azon túl, hogy fantasztikus három filmet csináltunk együtt, s ebből egyik az én rendezésem volt, a Sorstalanság, ezért is meghatározó az életemben, hogy ő ezt elvállalta" - fűzte hozzá.
Giuseppe Tornatore Az óceánjáró zongorista legendája című filmjén dolgoztak együtt először, később pedig a Malénán is. ,,Furcsa megjelenésű ember volt, inkább hitte volna az ember szigorú matematikatanárnak, bizonyos értelemben az is volt, rettenetesen imádta a sakkot. Egyszer Polgár Judittal is játszott, amit nagy becsben tartott, mindig emlegette" - emlékezett az első találkozásukra Koltai.
,,Már a Malénát forgattuk, amikor azt mondta egyszer, milyen érdekes, hogy mi ketten képviseljük a vizualitást a Tornatore-filmekben, a kép és az ő zenéje. A Maléna filmzenéjét még a forgatás előtt megírta, érzelmileg annyira tudott azonosulni a történettel, és annyira együtt gondolkodtak Tornatoréval. Erre a zenére forgattunk. A kamera mozgását a zene vezette. Így tényleg együtt képviseltük a vizualitást" - idézte fel.
A Malénával Koltait operatőrként először, Morriconét zeneszerzőként ötödik alkalommal jelölték Oscar-díjra. Egymás közelében ültek a díjátadón. Mint mondta: ,,Egész különös élmény volt, mert nem kapta meg a díjat ötödször sem, ami számomra elképesztő volt, mert már A misszióval is megérdemelte volna. Az egy olyan filmzene volt, amelyhez fogható sincsen. De később elnyerte az életmű-Oscart és az Aljas nyolcas című Tarantino-filmmel a zeneszerzői Oscart is".
Koltai úgy fogalmazott, hogy Morricone halálával ,,egy csoda távozik". Nagyon ritka az olyan ember, aki képes arra, hogy a semmiből fogalmazzon - jegyezte meg vele kapcsolatban Szalay Lajost, a híres grafikust idézve, aki szerint a magyar ember egyik fontos tulajdonsága, hogy a semmiből tud valamit fogalmazni. ,,Szó szerint ez történt Morriconénél is, hogy a semmiből alkotott. Három-négy hangból egyszer csak elindult a mennyország felé. Elkezdett emelkedni. Valami hihetetlen képessége volt erre."
Koltai felidézte, hogy annak idején Morricone római lakásában beszélgetett a Sorstalanságról a zeneszerzővel. ,,Elolvasta a regényt olaszul, és Kertész Imréről faggatott, tudni akarta, hogy mit gondolok, milyen hangszert szeretnék hallani a filmben. Szerette a filmet. Először Rómában látta. A negyven fokos melegben, a bespalettázott ablakok mögött, a lakásában néztük meg. Mellette ültem a sötétben, és láttam, hogy folynak a könnyei" - mesélte.
,,Csoda ember volt, minden elérte a lelkét és a szívét, és arra rögtön tudott zenét írni" - fogalmazott.
,,Mikor utoljára találkoztunk itt Budapesten, már ülve vezényelt. Nagyon örült nekem, átölelt. Megint nagyot veszített a világ" - mondta Koltai Lajos.

Forrás: MTI; Vatikáni Rádió; Catholic News Agency
Fotó: Catholic News Agency
Magyar Kurír 2020.07.06

Nyugodjon örök békében Isten országába.

- Ennio Morricone: Remélem, imáim meghallgatásra találnak 2020. július 6. Link

*
- A szegényeknek ad koncertet Ennio Morricone a Vatikánban 2016. október 30.,
Ennio Morricone Oscar-díjas olasz zeneszerző vezényli a római Sinfonietta zenekart és a Santa Cecilia Nemzeti Zeneakadémia kórusát november 12-én a vatikáni VI. Pál aulában a Szegényekkel a szegényekért zenei kezdeményezés második koncertjén.
A maestro 60 éves zeneszerzői alkotómunkájának leghíresebb darabjaiból és filmzenéiből dirigál darabokat. Mellette Marco Frisina karnagy-prelátus a római egyházmegye zenekarát és kórusát vezényli, műsorán szerepel két saját szerzeménye a jubileum és a karitász témáinak feldolgozásaival jelentette a Vatikáni Rádió.
A zenei eseményt a Nova Opera római nonprofit szervezet a római egyházmegye kórusával karöltve szervezi, az Új Evangelizálás Pápai Tanácsa, a Van Thuan bíboros emlékét ápoló Szent Máté alapítvány támogatásával, a jubileumi szentév lezárásának egyik ünnepi eseményeként, amelynek célja Ferenc pápa jubileumi jótékonysági programjának a támogatása.
A koncertre 6000 embert várnak szerte Európából. A közönség az előadás végén önkéntes adományokkal támogathatja a pápai karitatív program kiemelt céljait, egy új katedrális építését Ugandában és egy mezőgazdasági iskoláét Burkina Fasóban.
A szervezők sok szükséget szenvedőt embert hívnak a koncertre, akik az első sorokban foglalnak majd helyet. Az esemény után a római egyházmegyei kórus fiatal tagjai és jubileumi önkéntesek vacsora- és ajándékcsomaggal kedveskednek az est szegény díszvendégeinek. Az ingyenes jegyeket szerte Európából lehet igényelni a www.concertoperlacarita.org honlapon, a belépőket a regisztrálás időrendje szerint osztják szét.
Forrás: MTI

*
- Interjú az Oscar-díjas Ennio Morriconéval: Hallgassatok zenét, és megérzitek Istent
........


A 87 éves olasz zeneszerző február 28-án Oscar-díjat kapott Quentin Tarantino ,,Aljas nyolcas" című filmjéhez komponált zenéjéért. A Famiglia Cristiana olasz családi hetilap a díjátadó után közölt egy interjút, amelyben Morricone nyilatkozott a hitéről, a zene földöntúli erejéről.
Bővebben Link

*
- Bemutatták Morricone új művét, Ferenc pápa miséjét 2015. június 11 Link

*
- Ennio Morricone Boldog II. János Pálról ír musicalt 2012. október 5 Link

- A feleségemmel, aki nagyon ügyes és lelkiismeretes, nagylelkűségre neveltük gyermekeinket. Ez nem jelenti azt, hogy a gyerekeim teljesen elsajátították a leckét - azt nem tudom, de azt tudom, hogy nagyon jó gyerekek, és hasonlítanak az anyjukra, az apjukra.
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Dr. Csókay András előadása a 38. Máriagyűdi Ifjúsági ......
  2020-07-06 21:40:36, hétfő
 
  Dr. Csókay András előadása a 38. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón 2020.07.06

Videó Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Legyünk nyitott lelkületűek! 06.27
  2020-07-06 21:31:41, hétfő
 
  Elmélkedés Szent László ünnepén 2020.06.27

Videó Link

...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Csaba testvér szentmisét mutat be Gyergyószárhegyen 07.06
  2020-07-06 21:19:34, hétfő
 
  Ezen a napon 1885 - ben, Louis Pasteur első sikeres oltása veszettség ellen, egy kutyaharapott kisfiún.
Testi-lelki tisztaságunk milyen fontos! Néhány parányi mikroba, - akarjuk vagy nem akarjuk - kiolthatja az életünket! A gyűlölet, a harag, bűn is ilyen, lehet, hogy kis dolognak tartjuk, de sajnos elég nagy ahhoz, hogy tönkre tegyen mindent bennünk és körülöttünk, a bűn nem csak megnyomoríthat, de az életünket is képes elvenni!
Döntsünk a tisztaság mellett és pasztörizáljuk az életünket! Lehetséges? Természetesen, hogy megvalósítható, csak határozott konoksággal, a szeretet tüzének magas hőfokán kell élnünk életünket!
Csaba testvér szentmisét mutat be Gyergyószárhegyen
Szentmise Gyergyószárhegyen! A gyerekeknek, kollégáimnak és nagycsaládunk minden támogatójának egy örömteli, bűntől, bajtól mentes szép hetet szeretnénk kérni a jó Istentől! Gyertek, forduljunk együtt szeretettel Istenünk felé! Az őszinte imádság teret, időt áthidalva összeköt bennünket, világunkat megtisztító, éltető szent tüzet gyújt a földön! Szeretettel várunk, Csaba t.

Videó Link

*
- Isten ott él a szívedben. Nem vagy lakatlan sziget. Böjte Csaba
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Esti szentmise 07.06 Csíksomlyó
  2020-07-06 21:16:27, hétfő
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Találkozás Puskás Antal pálos tartományfőnökkel
  2020-07-06 12:55:25, hétfő
 
  Odafigyelni az Úr sugallataira.
Május közepén Arnold Chrapkowski pálos generális a rendi tanács jóváhagyásával - Csóka János tartományfőnök és a tartományi tanács tagjai hivatali idejének lejártával - Puskás Antalt, a budapesti kolostor jelenlegi házfőnökét nevezte ki a Magyar Pálos Rend tartományfőnökévé. A június 1-jén hivatalba lépett új tartományfőnökkel a gellérthegyi Sziklatemplomban beszélgettünk.
- Már nagyon fiatalon, húszévesen belépett a rendbe. Hívő katolikus családba született, vagy más módon jutott el az Úrhoz?

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Jankovics Marcell Trianont idéző rajzai a Vigadó Galériában
  2020-07-06 12:52:24, hétfő
 
  Bővebben Link  
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3646
  • e Hét: 15276
  • e Hónap: 48430
  • e Év: 282177
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.