Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Világ bajnokságok labdarúgás
  2020-07-07 21:27:03, kedd
 
  - Férfi Labdarúgó-világbajnokságok Link

- Férfi Labdarúgó olimpia Link
Másik link Link
Magyar férfi labdarúgás szép eredményei az olimpián
Nagyobb kép Link

...... ..............



Olimpiákon elért érmeink összesítésben
1.) )Magyarország 3 aranyérem; 1 ezüst;1 bronzérem
2.) Nagy-Britannia 3 aranyérem
3.) Argentína 2 aranyérem; 2 ezüstérem

*
Férfi labdarúgás B.L. 1992 - 2019 Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Két szentről neveztek el túraútvonalat az Appenninekben
  2020-07-07 14:18:30, kedd
 
  Szent II. János Pál, valamint a Fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábor (Gabriele dell'Addolorata) nevét viseli ezentúl egy új túraútvonal a közép-olaszországi Gran Sasso - Monti della Laga Nemzeti Parkban, Abruzzo tartományban.
Július 4-én, szombaton este áldotta meg az erdei utat Lorenzo Leuzzi, Teramo-Atri püspöke. A főpásztor szentmisét mutatott be a Fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábor abruzzói kegyhelyén, amelyen részt vett többek között a nemzeti park elnöke és Dario Di Giosia atya, a kegyhely rektora.
A ,,két szent útja" ötlete két fontos idei évforduló kapcsán született: száz éve, 1920. május 13-án nyilvánította XV. Benedek pápa a Fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábort a fiatalok védőszentjének; 1920. május 18-án megszületett Karol Wojtyła, a későbbi II. János Pál pápa, aki a fiatalokkal mindig egyedülálló kapcsolatot ápolt, és 1985. június 30-án felkereste a Fájdalmas Szűzről nevezett Szent Gábor kegyhelyét Abruzzóban.
A két szentről elnevezett útvonal Szent Gábor kegyhelyétől indul és a Szent II. János Pálnak szentelt kegyhelyen ér véget, San Pietro della Jenca településen, L'Aquila közelében.
Az útvonal áthalad néhány falun a Gran Sasso környékén, majd az Appenninek legmagasabb részére (Vado di Corno) vezet, amely 1924 méteren fekszik; innen lefelé indul Assergi felé, végül a lengyel pápáról elnevezett kegyhelyen ér véget.
A túraútvonal 39 kilométer hosszú, körülbelül 14 óra alatt járható végig. Természeti, történelmi és vallási értékekben bővelkedő vidéken halad át. A túrázók az Appenninek legszebb panorámáiban gyönyörködhetnek az út során.


Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.07.07
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
II. János Pál pápa és a cikluskövetés
  2020-07-07 13:40:42, kedd
 
  II. János Pál pápa egy 1998-ban írt levelében rámutatott, hogy manapság a természetes fogamzásszabályozást elválasztják annak etikai aspektusaitól, és pusztán funkcionális szempontból veszik figyelembe. Ezért a természetes módszerekről téves módon úgy beszélnek, mint a fogamzásgátlás egy másik formájáról. Holott jelentős különbség van a fogamzásgátlás és a terméketlen időszakokra figyelő magatartás között. ,,A természetes ciklusok figyelembevétele - ugyanis - magával hozza a személy, azaz a nő idejének, s egyúttal a kölcsönös megbecsülés, a közös feladat és az önuralom dialógusának elfogadását is", mely egyben a hűséget is kifejezi. Vagyis a természetes fogamzásszabályozás egyszerűen elfogadja Isten kezéből a menstruációs ciklus terméketlen időszakát, amelyet Isten helyezett bele a nő természetébe. (FC 32)
...... ...........


Az előbb az Egyház tanítása kapcsán az ő írásaira hivatkoztak. Mennyire ismerte a Szentatya a cikluskövetés témáját?
- II. János Pál pápa - azon túl, hogy számos beszédében és írásában foglalkozott a témával - a test teológiájának köszönhetően új szintre emelte a természetes családtervezésről szóló egyházi tanítást. A Szentatya alaposan tanulmányozta és ismerte a családtervezés témáját, és szívügyének tekintette a házaspárok és családok boldogságát. Az Evangelium vitae kezdetű enciklikájában kiemelte, hogy az élet szolgálatában álló nevelés magában foglalja azt is, hogy a házaspárokat a felelősségteljes családtervezésre oktassák. A házaspárokat pedig arra hívta, hogy ,,tartsák tiszteletben a személyükbe írt biológiai törvényeket". És rávilágított arra, hogy éppen ,,ez a tisztelet teszi törvényessé a nemzés iránti felelősség szolgálatában a születésszabályozás természetes módszereihez való folyamodást: ezek tudományos szempontból egyre jobbak lesznek, és konkrét lehetőséget nyújtanak az erkölcsi értékekkel összhangban lévő döntésekhez." (EV 97)
1996-ban, a családtervezési módszerek oktatóihoz szólva kiemelte, hogy a természetes fogamzásszabályozás globális szinten ,,támogatja a nők és a népek szabadságának és emancipációjának folyamatát azoktól a hamis családtervezési programoktól, amelyek sajnálatos módon a fogamzásgátlás, az abortusz és a sterilizálás különféle formáit terjesztik".
- Nem is gondoltam volna, hogy a Szentatya még az oktatókat is megszólította...
*
Amellett, hogy nagyon támogatta a cikluskövetés oktatását és fejlesztését, ismerte a módszerek kifejlesztőit?
- II. János Pál pápa jól ismerte a módszerek kifejlesztőinek munkáját. 1992-ben ötven szakértőt fogadott Rómában, a Természetes termékenységszabályozás: a hiteles alternatíva mottójú csúcstalálkozó keretében. Sokukkal, így a Billings házaspárral, Thomas Hilgers és Joseph Rötzer professzorokkal személyes barátságot is ápolt. Nagyra értékelte és mindig bátorította a munkájukat. A Szentatya világosan látta, hogy a cikluskövetési módszerek konkrét segítséget jelentenek a házaspároknak. Pápasága alatt anyagilag támogatta a Creighton-módszert kidolgozó VI. Pál Intézetet Omahában, valamint annak a részlegnek a kialakítását a Római Szent Szív Katolikus Egyetemen, ahol a Billings-módszert tanítják és oktatókat képeznek.
A Billings házaspárt kinevezte a Pápai Tudományos Akadémia tagjaivá, akik Hilgers professzorral együtt a Pápai Életvédő Akadémia tagjai is voltak. A Billings házaspár és Rötzer professzor munkáját a Nagy Szent Gergely lovagrenddel ismerte el, melyet még XVI. Gergely pápa alapított. Ezzel a kitüntetéssel azoknak a tudósoknak és kutatóknak a munkáját ismerik el, akik nagyban hozzájárultak az emberiség fejlődéséhez.
II. János Pál a Vatikánban több ízben is találkozott a természetes családtervezési módszerek oktatóival. 1996-ban mondott beszédében a Szentatya elérkezettnek látta az időt, hogy minden plébánián és családsegítő szervezetnél legyenek szakképzett oktatók, akik a természetes cikluskövetési módszerek alkalmazását megtanítják a házaspároknak. Azt tanácsolta a püspököknek és a pasztorációért felelős személyeknek, hogy támogassák ezt az értékes szolgálatot.


Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.07.06
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Szentmise a Sziklatemplomból 07.06
  2020-07-07 13:19:01, kedd
 
  P. Puskás R. Antal mutatta be a szentmisét
...... ............



...... ........... ........


Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ezüstmise a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozón
  2020-07-07 13:03:52, kedd
 
  Ezüstmisét ünnepel Schraub Ádám véméndi plébános Máriagyűdön, a 38. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó keretében.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Csaba testvér szentmisét mutat be 07.07 este 18 órától
  2020-07-07 13:00:27, kedd
 
  Létünket meghatározó, mindkét identitásunkat megadó alapvető érték, szövetségkötésből született! Jézus Krisztusban Isten szövetséget kötött velünk, így mi keresztények bátran hirdetjük, hogy az Újszövetség népei vagyunk! S mint erdélyi székely magyar ember büszkén vállalom, hogy Árpád nagyfejedelem vérszerződésének gyermeke vagyok! Mindkét szövetségkötés él, a történelem homályában nem zárult le, az évezredek viszontagságában nem hunyt ki, nem halt meg, ma is nyitott és egyfelől a keresztség szentségében, másfelől az összetartozás tudatos vállalásával e nagycsaládnak részévé válhatunk! Szentmisénkben szeretnénk Istennel, egymással kötött szövetségünket megújítani, elmélyíteni, nagycsaládunkra Isten áldását kérni!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Cukrászda Budakalászon, ahol a falról Don Bosco figyel
  2020-07-07 12:22:12, kedd
 
  Több mint fagyi.
A Gerbeaud legendás cukrászaitól tanult mesterségbeli tudással, jó alapanyagokkal készült finomságok várják július 4. óta Budakalász központjában, a Valdocco cukrászdában a vendégeket. A megáldáson kóstolhattuk meg fagylaltjukat.
A kis üzletet barátok töltik meg, a bolt ünnepélyes megáldására gyűltek össze. Közösségi társuk - Rüsics István cukrászmester - Budakalászon cukrászdát nyitott. ,,Kora reggel elmentem fogorvoshoz, hogy délelőtt már ehessek fagylaltot" - az olasz és magyar felmenőkkel is bíró Depaula Flavio plébániai kormányzó szavai komoly dicséretet jelentenek a Valdocco - Finomságok szeretettel nevet viselő cukrászdának. A Rüsics István és családja elkötelezettsége révén a szaléziakhoz kötődő vállalkozás Budakalász központjában, a Petőfi téren nyitott cukrászdát. A mesterséget a Gerbeaud-ban elsajátító cukrász tudja a jó fagylalt titkát. Éveken át a top tízben voltak Budapesten.
Ám a Valdocco többről szól, mint jó fagylaltról, finom süteményről és kávéról. A belépővel kereszt néz szembe, Bosco Szent János figyel a falról, a polcon ,,Don Bosco neked is üzen" felirattal a szent mondásait tartalmazó doboz. ,,Itt is meg kell jeleníteni, hova tartozunk, mit gondolunk a világról" - magyarázza a mester, és elmondja, mennyi kérdést kap vendégeitől, és ez már beszélgetési alap. István a napi munka során mindig talál alkalmat, hogy kijöjjön a vendégek közé. Most is szívesen beszélget, az arcán ott a mosoly. ,,Mi úgy szeretnénk evangelizálni, hogy lássák, örömünk van. Boldog ember vagyok, a családom egészséges, boldog, 35 éve tartó házasságban feleségemmel három gyereket neveltünk fel, unokám van. A Szent József Társaskör aktív tagja vagyok. Szeretem a munkám. Amit elkészítek, és ahogy beszélek, az mutassa meg, mi ad nekem naponta erőt" - fogalmazza meg, mit jelent számára ez az evangelizáció.
A Valdocco a találkozásról is szól. Erről beszél a megáldás során Depaula Flavio. ,,Nektek a reményt és a szeretetet kell megerősíteni. A mai korban, ahol én és a telefonom, én és a gépem, én és a tabletem kapcsolata uralkodik, mindez megszűnik egy időre. Emberek jönnek ide vásárolni, olyan dolgokat vesznek, amikben ott a ti kezetek munkája, és ott a ti szeretetetek. Fontos, hogy ma mindenki keresse, hogyan tud evangelizálni. A párbeszéd, a találkozás olyan emberekkel, akik nemcsak magukat keresik, adni tud a másiknak." Flavio atya szerint Rüsics István ezek közé tartozik. ,,Tud közeledni az emberekhez, kérdezni. Kevés olyan üzlet van, ahol szent van a falon, de ma már a kereszt is ritkaság, ez is mutatja, itt másról is van szó. Jézusról és az Egyház egy nagy szentjéről. Ha az emberek rá tudnak tekinteni, és tudnak mindennap a kereszttől indulni, Don Bosco pártfogását kérve, akkor tudnak keresztény tanúságot tenni."
...... ........... ......



...... ..............


A név, Valdocco - vértanúk völgye, ahol három római katona szenvedett vértanúságot - is Don Boscóhoz kötődik. Így hívják Torinónak azt a városrészét, ahol az első szalézi ház állt, és ma ott van a Segítő Szűz Mária-bazilika.
A családi vállalkozás jelenleg két cukrászdában működik. Az elsőt hét évvel ezelőtt nyitották az Astoriánál. A turizmus ellehetetlenülése hozta az előremenekülés gondolatát, hogy üzletet nyissanak az agglomerációban. Rüsics Istvántól nem idegen az újrakezdés. Húsz évvel ezelőtt a Horn-kormány gazdaságpolitikája nehéz helyzetbe hozta a családot. ,,Feleségemmel az újlaki plébániai karitászban dolgoztunk, jó kapcsolatban voltunk a szaléziakkal. Ők vetették fel az ötletet, hogy osztrák plébániák mintájára készüljek vasárnaponként süteményekkel, amiket a mise után eladhatunk. Ábrahám Béla SDB, az akkori házfőnök befogadott a Bécsi úton. Ebből tudott túlélni a család." Néhány hónapra rá a szaléziak konyháján kezdtek el dolgozni, és 18 éven át a rendezvényeiket látták el süteményekkel, míg a vasárnapi eladásból Böjte Csaba gyermekeit támogatták.
A megáldást kóstoló követte. Mintegy húszféle ízből - köztük klasszikusok és különlegességek - nem volt könnyű választani. Rüsics István szerint a finom fagylalt garanciája a jó alapanyag. Vaj, tejszín, akkor is, ha a kókuszzsír lényegesen olcsóbb, igazi gyümölcs, nem pedig aroma. A klasszikusok mellett fontosnak tartja, hogy kipróbáljon új dolgokat, de nem feltétlenül akar mindenben haladni a trenddel. Kihagyhatatlan különlegesség a pisztáciafagylalt, amelynek lényege a finomra őrölt, majd sajtolt magból készült sűrítmény. Ezt picit megsózzák, így ,,kiadja az ízét".
Hosszan tart a kóstolás. Folyik a beszélgetés a Petőfi téri kis üzletben. ,,Törzsvevők leszünk" - búcsúznak az első vendégek.


Fotó: Merényi Zita
...... ........... ..............



...... ........... ..............


Trauttwein Éva/Magyar Kurír 2020.07.07
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Útravaló – 2020. július 7.
  2020-07-07 12:15:37, kedd
 
  Ma arra tanít minket Jézus, hogy nem kell minden vádra válaszolni, nem kell minden vitába belemenni. A megkülönböztetés ajándéka különleges ajándék. Jézus látja a tömeget: nem vitákra és hadakozásra vágyakozik, hanem egy igazi pásztorra, egy kis békére, nyugalomra. Mindennek megvan az ideje, lesz majd vita is később, de most másnak van itt az ideje: a gyógyításnak, az egészséges életnek, az örömhírnek. Minden pásztornak, minden vezetőnek, családfőnek egyensúlyt kell találnia Jézus példája alapján. Kevés ilyen van, már Jézus is tudta, hogy az ilyen vezetőkért imádkozni kell. Imádkozni azért, hogy jól ismerjék fel a helyzeteket, tudják, mikor van az aratás ideje és mikor a vetésé, mikor a veszekedésé és mikor a kibékülésé.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
14. évközi hét kedd 07.07
  2020-07-07 12:08:15, kedd
 
  OLVASMÁNY Ozeás próféta könyvéből
Isten megtorolja népe hűtlenségét.
Prófétája által Szamariát megfenyegeti az Úr:
Királyokat választottak ők nélkülem; fejedelmeket választottak tudtomon kívül; ezüstjükből és aranyukból bálványokat csináltak, de csak romlásukra.
Elvetem (arany)borjúdat, Szamaria! Haragom felgerjed ellenük; még meddig nem tudnak bálványaiktól megszabadulni?
Hiszen Izraelből való ez, mesterember készítette, nem isten az, és bizony szilánkokká lesz Szamaria (arany)borjúja.
Szelet vetnek ők, de majd vihart aratnak, s a búzaszál nem hoz kalászt, a kalász nem ad lisztet, és ha ad is, idegenek eszik meg azt.
Mert sok oltárt épített Efraim, hogy vétkezzék, bűnné lettek számára az oltárok.
Ha még oly sok törvényt is írok elő neki, ő csak idegeneknek tekinti azokat.
Szeretik a véres áldozatokat, húst áldoznak és esznek; de az Úr nem veszi ezt kegyesen;megemlékezik most gonoszságaikról, és megtorolja rajtuk bűneiket.
Visszatérnek ők majd Egyiptomba!
Ez az Isten igéje. Oz 8,4-7.11-13

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Jézus bejárja Galileát: tanít és gyógyít mindenütt.
Egyszer egy ördögtől megszállott néma embert hoztak Jézus elé. Mihelyt kiűzte belőle az ördögöt, megszólalt a néma. A nép elámult ezen, és azt mondogatta: ,,Ilyen még sohasem történt Izraelben." A farizeusok azonban megjegyezték: ,,Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket."
Jézus ezután bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette Isten országának örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt.
Amikor látta a népsokaságot, megesett rajtuk a szíve, mert olyan fáradtak és kimerültek voltak, mint a nyáj, amelynek nincsen pásztora. Akkor így szólt tanítványaihoz: ,,Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 9,32-38
...... .............



Imádság
Ó emberszerető Uralkodónk, gyújtsd föl szívünkben isteni ismeretednek ragyogó világosságát, nyisd fel szemünket, hogy helyesen fogjuk föl hirdetett igédet; ültesd el bennünk áldott parancsaidnak félelmét, hogy minden testi kívánságot leküzdve, tetszésedet keresve és a szerint cselekedve mindenben átlelkesült életet éljünk. Mert Te vagy lelkünk és testünk világossága, Krisztus, Istenünk, és örök Atyáddal és legszentebb, jóságos és életet adó Lelkeddel együtt magasztalunk téged most és mindenkor és mindörökkön örökké.

Elmélkedés
A mai evangéliumi történet három dolgot állít elénk: a segítségre szoruló embereket, Jézus segítségének indítékát és módját, továbbá azt, hogy az ember miként tudja elérni Isten segítségét.
Amerre csak járt, Jézus mindenütt betegekkel találkozott. Sokszor kifejezetten az volt az emberek szándéka, hogy elvigyék hozzá beteg családtagjaikat és gyógyulást kérjenek számukra. Más helyeken pedig az igazságra éhezők keresik fel, hogy tanítását hallgassák. Mindegy, hogy testi vagy lelki hiányban szenved valaki, a segítségre szorulókat úgy írja le az evangélista, mint a pásztor nélküli bárányokat. Be kell látnom, hogy bizony én is ehhez a nyájhoz tartozom.
Jézus nem marad tétlen. Ő nem tehetetlen, hanem olyan erő birtokában van, amilyennel senki más ember nem rendelkezik. A testi bajokat megszünteti gyógyító csodáival, a lelki szomjúságot enyhíti tanításával. Az irgalom indítja őt erre, amelyet ez a kifejezés ír le: ,,megesett rajtuk a szíve." Be kell látnom, hogy néha én is olyan nyomorúságos helyzetben vagyok, hogy engem látva, megesik rajtam Jézus szíve.
Hogyan tudjuk elérni Isten segítségét? Csak kérnünk kell őt! Imádkoznunk kell hozzá! Bármilyen hiányt szenvedünk, bizalommal Jézushoz kell fordulnunk! Be kell látnom, hogy mástól nem várhatok segítséget.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1664
  • e Hét: 3845
  • e Hónap: 36999
  • e Év: 270746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.