Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
"C" vitamin és a gyulladások
  2020-08-01 23:40:54, szombat
 
  A C-vitaminról már olyan sok jót hallottunk. Többek között védelmet jelent az immunrendszer számára, emellett jót tesz a szív- és érrendszer egészségének, nem beszélve arról, hogy képes bennünket megvédeni a szabad gyökök okozta káros hatásoktól, ezáltal a krónikus betegségektől.

A krónikus gyulladás veszélyes
A krónikus gyulladás nagyon sok veszélyt hordoz magában, hiszen számtalan betegség kialakulását idézheti elő. Ilyen például a szívbetegség, a cukorbetegség, a krónikus fáradtság, és még emésztőrendszeri megbetegedésekhez is vezethet, amennyiben nem viszünk elegendő C-vitamint a szervezetünkbe.

A gyulladás és a C-vitamin
A szervezetünkben a CRP-szint jelzi, ha gyulladás van a szervezetünkben. Egy kutatás során fény derült arra, hogy azoknak az embereknek a szervezetében volt magasabb a CRP-szint, akik csak kevés C-vitamint vagy C-vitamin-tartalmú táplálékot fogyasztottak. Abban az esetben ha valaki nem visz elegendő C-vitamint a szervezetébe, akár 45 százalékkal lehet nagyobb az esélye arra, hogy a szervezetében megemelkedik a gyulladásos markert mérő CRP-szint.

A gyulladás és ami mögötte van
Megkülönböztetünk akut és krónikus gyulladást. Egy kevés gyulladás semmiféle veszélyt nem jelent a szervezetre, hiszen a testünk így védekezik a kórokozókkal, a fertőzésekkel szemben. Azonban ha gyulladás hosszabb ideig is fennállhat, krónikussá is válhat. A krónikus gyulladás azonban már veszélyes, hiszen ennek talaján alakulnak ki a krónikus betegségek. Amennyiben magasabb a szervezetben a CRP-szint vagy a homociszteinszint, akkor mindenképpen törekedni kell ezek csökkentésére, mivel mindkét marker mintegy előre jelzi nemcsak egyes szívbetegségek kialakulását, hanem még a szívrohamot is.

A gyulladás és más betegségek
A krónikus gyulladás hosszú ideig történő megléte a rákos betegségek kialakulásáért is felelőssé tehető. A C-vitamin azonban nagyon sokat segíthet a gyulladás csökkentésében és a krónikus betegségek megelőzésében. Ha nem biztos benne, hogy elegendő C-vitamint fogyaszt, vagy ha kétségei vannak az egészségét illetően, mindenképpen kérjen egy teljes körű laborvizsgálatot, amelynek az eredménye segíthet abban, hogy háziorvosa a megfelelő vitaminokat - legfőképpen a C-vitamint is - javasolja Önnek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Gyorshatású arcmaszk - otthon elkészíthető
  2020-08-01 23:18:41, szombat
 
  Lehet, hogy már most a konyhádban van az az olcsó alapanyag, ami bársonyossá varázsolja a bőröd.

Ez a csodaszer a zselatin, ami nemcsak az ízületek kezelésében hatalmas segítség, hanem a bőrápolásban is.

A zselatin jó néhány drága kozmetikai krémben is megtalálható, csak éppen sokkal kisebb mennyiségben, mint a közértben kapható filléres változata.

Hatása

Helyreállítja a bőr lecsökkent kollagén termelődését, kitölti a kisebb ráncokat és üdébbé varzásolja a bőrt.

Készíts belőle maszkot!

Hozzávalók:
1 teáskanál zselatin
2 teáskanál összetört banán
2 evőkanál forró víz

Keverd össze a vizet a zselatinnal, majd kis ideig hagyd állni, hogy megszívja magát. Ezután keverd bele a banánt.

Kend fel az így kapott maszkot az arcodra, majd amikor megszáradt, dörzsöld le. Csodás a hatása!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Mély ráncokra
  2020-08-01 23:13:19, szombat
 
  Milyen házi kenőcs jó a mély ráncokra?
Egy bizonyos kor után mindenki számára elkerülhetetlen a ráncosodás. Hiába harcolunk ellenük, menekülni nem tudunk, de kialakulásukat késleltetni, vagy jelenlétüket enyhíteni lehetséges. Vannak olyan ráncok, melyek annyira halványak, vékonyak, hogy csak egy kis odafigyelés szükséges, és máris visszahúzódnak. Ha idejében cselekszünk, könnyedén simává varázsolhatjuk az arcunk.

Az alábbi csodakrém 1 hét alatt megszabadít a kisebb és a nagyobb ráncoktól. Addig tegyünk ellenük valamit, míg még nem akkorák, mint egy-egy vizesárok. Készítsük el az egyszerű alapanyagokat tartalmazó kencét, és segítségével táplálhatjuk a bőrt, és a folyadékpótlásról is gondoskodhatunk. Feltölti a bőrt tápanyagokkal, javítja a vérkeringést és a bőrszínt. Mivel tejesen természetes hozzávalókat tartalmaz, nincs semmilyen mellékhatása, és bármilyen bőrtípusra ajánlott. Négy hétig ajánlott használni a cél elérése érdekében, de az első jelek már egy hét után láthatóak lesznek.

HOZZÁVALÓK:
2 teáskanál orvosi vazelin
1 tojássárgája
2 evőkanál mandulaolaj (de helyettesíthetjük olívaolajjal is)
fél evőkanál méz

ALKALMAZÁSA:
Vízgőz felett olvasszuk fel a vazelint, majd pár perc múlva vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a többi hozzávalót is. Kevergessük pár percig, míg krémes, homogén masszát kapunk. Tároljuk el üres, tiszta tégelyben.

Alkalmazása leginkább az esti órákban ajánlott a megtisztított arcbőrre vigyünk fel belőle egy keveset. Masszírozzuk bele, hagyjuk állni fél órát, majd mossuk le egy tiszta forrásvízbe mártott pamut ruhával.

Legalább két órával lefekvés előtt alkalmazd a kezelést, mivel egy óra kell ahhoz, hogy behatoljon a bőrbe, különben az egész a párnára fog kenődni. Használat után a krémet tegyük a hűtőbe, ha elfogyott, készítsünk egy újabb adagot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Ödéma – természetes gyógymódok
  2020-08-01 23:07:56, szombat
 
  Az ödéma számos betegség, illetve állapot jele lehet, mint pl. vesebetegség, szívelégtelenség, terhesség, allergiás reakció, limfóma, májbetegség, de okozhatják különböző gyógyszerek is, pl. szteroidok, non-szteroid gyulladás gátlók.

Az ödéma típusai
Az ödémákat különböző típusokba sorolhatjuk, jellemzően az alapján, hogy a test mely részeiben jelentkeznek a tünetek, illetve mely szervek okozzák a tüneteket.

Az ödéma nem más, mint a víz felhalmozódása a test valamely részében. Ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadék kerül a sejtek közé, a lágy szövetekbe és ez okozza a kellemetlen tüneteket. Az ödéma nem egy önálló betegség, csupán egy látványos jel, mely arra sarkall bennünket, hogy alaposan kivizsgáljuk, mik húzódnak meg a színfalak mögött.

Házi praktikák, természetes gyógymódok ödéma ellen
Számos olyan természetes gyógymód létezik az ödéma ellen, mely különösebb szaktudást nem igényel, a szükséges hozzávalói pedig a legtöbb konyhában megtalálhatók.

Lenmag
Adjon őrölt lenmagot ételeihez. A lenmag nemcsak enyhíti az ödémát, de számtalan olyan tápanyaggal látja el szervezetét, melyre egyébként is nagy szüksége lehet. Az őrölt lenmag mellett fogyasszon rendszeresen lenmagolajat is, ha nem szereti az ízét, akkor kapszula formájában.

Mustárolaj
Kevés olyan jóleső dolog van a Földön, mint egy kiadós masszázs valamilyen jó minőségű, langyos olajjal. Melegítsen fel egy tálban mustárolajat és gyengéden masszírozza ét vele az érintett területeket. A masszázs stimulálja a vérkeringést, segít a felgyülemlett víz távozásában.

Almaecet
Sokan tisztító tonikként minden nap fogyasztják az almaecetet. Az almaecet rendkívül jótékony hatású ödéma esetén is. Fogyassza hígított formában vagy alkalmazza közvetlenül az érintett testrészen. Legalább 5 percig masszírozza vele az ödémás területet, hogy az almaecet egy része be tudjon szívódni a bőrön keresztül. Csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot.

Koriander
Adjon két teáskanál koriander magot egy kevés vízhez és forralja fel. Miután felforrt, szűrje le a folyadékot. Kortyolgassa el az italt.

2 liter vízhez adjon 100g koriander magot, 10 percig főzze, hagyja kihűlni, majd áztassa benne lábát.

Uborka
Igyon meg minden nap egy pohár uborkalevet, mely méregteleníti szervezetét, segít a méreganyagok távozásában és megszünteti az ödémát.

Pitypang tea
A pitypang tea kiváló alternatív megoldás az ödéma megszüntetésére. Fogyasszon naponta 2-3 csésze pitypang teát és a tünetei hamarosan megszűnnek.

Grapefruitos fürdő
Adjon langyos fürdővizéhez néhány csepp grapefruit olajat és élvezze az illatos fürdőt.

Epsom-só
Az epsom-sós fürdő csökkenti az ödémát és enyhíti a fájdalmat.

Teafa olaj
Masszírozza a teafaolajat közvetlenül az ödémás területbe, enyhítse vele fájdalmát.

Fokhagyma
Az antioxidánsokban bővelkedő fokhagyma kiváló természetes gyógymód ödéma esetén. Rágcsáljon el 2-3 gerezd fokhagymát a tünetek csökkentése céljából.

Ananász
Az ananász nagy mennyiségben tartalmaz klórt, ami segít a veséknek a fölösleges folyadék és méreganyagok eltávolításában. Fogyasszon friss ananászt!

Ha ödémában szenved, csökkentse a napi só bevitelt, lehetőleg 2100mg alá, azaz kb. 4g sót fogyaszthat. A túlságosan hideg vagy meleg súlyosbíthatja az ödéma tüneteit, ezért ha hideg van odakinn, öltözzön fel melegen, nyáron pedig kerülje a forróságot.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Mértékegységeink
  2020-08-01 22:37:04, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Gyömbéres-mentás nyári frissítő
  2020-08-01 22:19:57, szombat
 
 



A menta méltán az egyik legkedveltebb gyógynövény. Nem csupán az egészségügyi előnyei kiemelkedők, de a konyhában is nagy hasznát vehetjük, hiszen készíthetünk belőle teát, szörpöt, hideg, frissítő italokat, de levesekhez, főételekhez és salátákhoz is bátran hozzáadhatjuk.

A menta értékes tápanyagai
A menta nagyon sok értékes tápanyagot, azaz vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Többek között megtalálható benne a vas, a mangán és a C-vitamin. Ez utóbbi egy erős antioxidáns, amely nagyon fontos az emberi szervezet számára, hiszen rendszeresen fogyasztva sokféle krónikus betegségtől óvhat meg bennünket.

A menta az IBS-ben szenvedők jó barátja
Az irritábilisbél-szindróma egy kellemetlen betegség. Voltaképpen nem tartják számon komoly betegségként, mégis kellemetlen lehet azok számára, akik IBS-től szenvednek. Hiszen olyan emésztési tüneteket okozhat, mint puffadás, fokozott gázképződés, hasi görcs és hasi diszkomfortérzés. Több kutatás során is bebizonyosodott, hogy a mentában lévő mentol jó hatással van az emésztőrendszer izmaira, így az IBS tüneteit is nagymértékben csökkenteni tudja.

Még az agy működésére is hat

A mentaolaj aromája, vagyis annak belélegzése, pozitívan hat a memóriára, az éberség fokozásában is aktívan részt vesz. A borsmentaolaj még a szorongás oldását is elősegíti, illetve fáradtság esetén is nagyon hatásos lehet.

A menta és a szájhigiénia
Nem véletlen, hogy ma már nagyon sokféle szájápolási termék borsmentát is tartalmaz. A borsmenta segít a lehelet frissítésében. Kellemetlen szájszagot a szájüregben lévő baktériumok okozhatnak. Ezek más szempontból is veszélyesek, hiszen a véráramba kerülve akár még szívbetegségeket is okozhatnak.

Mentás-gyömbéres frissítő hozzávalói:
1 nagy csokor menta
1 nagyobb ujjnyi gyömbér lereszelve
1 nagy citrom frissen facsarva
1 kisebb lime felkarikázva
víz
2-3 levendula
méz (elhagyható)

Elkészítése:
Turmixolja le a megmosott mentaleveleket, a lereszelt gyömbért, a citrom levét, de a meghámozott, kimagozott citromot is bele teheti a hűsítő italba, majd a mézet és a vizet is adja hozzá.

Öntse egy kancsóba a frissítő italt, majd karikázzon bele egy lime-ot, illetve dobjon bele egy-két levendulát is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Pattanástérkép
  2020-08-01 21:59:50, szombat
 
 



Időnként mindenkin bukkannak fel erre-arra pattanások. Ha gyakran jelentkeznek egy bizonyos helyen, akkor nem árt felkeresni egy szakembert, mivel ezek valamelyik szerv megbetegedésére is utalhatnak.
Íme a betegségek, pattanás alapján!

1. pont: hormonok
az áll és a nyak közötti részen jelentkező pattanások a túlzott stressz, mellékvese problémák, túlzott édességfogyasztás, vagy valamilyen hormonális elváltozás következtében is kialakulhatnak.

2-3. pont: nagyfokú stressz
a váll területén jelentkező pattanások a túl sok stressz következtében alakulhatnak ki. Ilyenkor az immunrendszer is sokkal jobban le van gyengülve. Vegyük le a lábunk a gázpedálról, lélegezzünk mélyeket, és élvezzük az életet. Szórakozzunk, pihenjünk.

4. pont: gyomor
ha túl sok gyorséttermi ételt fogyasztunk, nem megfelelő, rendszertelen a táplálkozásunk, akkor a mellkasi részen pattanások alakulhatnak ki. Próbáljunk egészségesebben táplálkozni.

5-6. pont: vitaminhiány
valamilyen vitamin hiányát jelzik az itt kialakult pattanások. Együnk több zöldséget, és gyümölcsöt, ne bízzunk teljes egészében a táplálék-kiegészítőkben, hiszen ezek nem pótolják a természet adta lehetőségeket.

7. pont: cukor probléma
a szervezet nem tudja megfelelően feldolgozni a cukrot, de az is lehet, hogy túl sok édes dolgot fogyasztunk. Mellőzzük egy darabig a kenyeret és a cukrot.

8. pont: higiéniai, szexuális úton terjedő betegségek
ezzel a problémával érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni

9-10. allergia vagy bőrprobléma:
a csípő és comb táján jelentkező pattanások valamilyen allergiát, leginkább tisztítószerekre való érzékenységet jeleznek.

11-12. emésztőrendszer vagy idegrendszer:
ezen a területen jelentkezhetnek akkor pattanások, ha túl magas kalóriatartalmú élelmiszereket fogyasztunk, vagy sokat idegeskedünk, alvásproblémákkal küzdünk.

13-14. pont, emésztőrendszer:
azt jelzi, hogy valami baj van az emésztéssel, ezért ajánlott áttérni egy egészségesebb életmódra
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Hatékony arcmaszkok
  2020-08-01 21:21:46, szombat
 
  Ne habozz! Használd te is ezt a csupán 3 egyszerű összetevőből álló házi készítményt. Nem kellenek drága krémek, felejtsd el a bonyolult kozmetikai készítményeket. Álmaid arca fog visszaköszönni rád a tükörben, ha ezt 100%-ban természetes és könnyen elkészíthető maszkot használod. Olcsó, hatékony és természetes!

3 összetevője:
méz
tojás
tejpor

Tisztító maszk:
Keverj el 1 egész tojást 1 evőkanál mézzel és 1 evőkanál tejporral. Keverd addig, amíg egységes homogén masszát nem kapsz. Ezt kend fel a sminktől megtisztított arcra és hagyd rajta 15 percig. Ezután meleg vízzel öblítsd le. Ha van szokásosan használt krémed azt utána ugyan úgy használhatod. Ez a maszk megtisztítja arcod, leradírozza a nem kívánt szennyeződéseket.

Hidratáló maszk:
Ha a tisztításon túl száraznak is érzed bőröd, készíts hidratáló maszkot néhány csepp mandula olaj hozzáadásával.
Keverj el 1 tojás sárgáját 2-3 csepp mandula olajjal és 2 kanál mézzel. Az előzőleg megtisztított arcra kend fel ezt a maszkot és hagyd hatni 20 percig. Addig pihenj meg, olvass el néhány cikket. Ez könnyű krém a legjobb megoldás a fáradt, száraz bőrödnek. Ha letelt az idő meleg vízzel öblítsd le és meglátod, hétről hétre érezheted, láthatod megszépülő bőrödet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A kávéfogyasztás 4 előnye
  2020-08-01 21:15:19, szombat
 
  A kávé nem az ördögtől való, de azért ügyeljünk a napi bevitt mennyiségre, hiszen nagyobb adagokban fogyasztva számos mellékhatását tapasztalhatjuk meg. Azonban napi 2-3 csésze kávé még az egészségünket is szolgálhatja. Nézzük is meg, hogy mi az a 4 előny, melyet a kávéivás biztosíthat számunkra.

1. A kávé mint antioxidáns-bomba
A kávé tele van antioxidánsokkal. Az antioxidánsok pedig nagyon jó hatással vannak az egészségünkre, hiszen csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladást és megvédenek bennünket az oxidatív stressz káros hatásaitól, így számtalan krónikus betegségtől is. Ezen kívül a kávé egy másik hatékony antioxidánst, klorogénsavat is tartalmaz, amely a szív- és érrendszeri betegségektől óvhat meg minket.

2. A kávé és a memória
Azt már sokan tudják, hogy a kávé jó hatással van a teljesítményre, de azt bizonyára nem sokan tudták, hogy a kávénak a memóriára is pozitív a hatása. A bevitt koffeinadag hatására ugyanis nemcsak a memóriakészség, de a reakcióidő is jelentősen javul. A koffein az agy bizonyos területeire hat, olyan területekre, amelyek nemcsak a memóriáért, hanem a koncentrációért is felelősek.

A kutatások során is igazolódott, hogy a koffein megakadályozhatja a kognitív hanyatlást. Ez jó hír, hiszen kognitív hanyatlás következményeként alakulhat ki a demencia és az Alzheimer-kór. Ennek a pozitív hatásnak az a magyarázata, hogy a koffein megakadályozza az amiloid-béta plakk kialakulását.

3. A kávé és a cukorbetegség
A rendszeres kávéfogyasztás még a 2-es típusú cukorbetegségtől is megóvhat bennünket. A diabétesz nemcsak azért veszélyes, mert súlyos szövődményeket okozhat, hanem azért is, mert jelentősen megnöveli a demencia kialakulásának a kockázatát. Viszont ha rendszeres kávéfogyasztók vagyunk, úgy csökkenhet mind a cukorbetegség, mind a demencia, vagyis a kognitív hanyatlás kialakulásának a kockázata.

4. A kávé és a szív egészsége
A túlzásba vitt kávéfogyasztása természetesen nem jó a szív egészségére nézve sem, viszont a mértékkel fogyasztott kávé nagyon hasznos lehet, mivel a koffein csökkenti az artériás károsodásokat, amelyeket a gyulladás generál. A gyulladáscsökkentő hatás talán a kávéban található antioxidánsoknak köszönhető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
A chilipaprika és a hosszú élet
  2020-08-01 21:09:34, szombat
 
  Ki ne vágyna hosszú és egészséges életre? A természetben nagyon sok olyan gyógynövény és fűszer megtalálható, amelyek elősegíthetik, hogy hosszú ideig egészségesek maradjunk, így hosszabb ideig is éljünk, szemben azokkal, akik fittyet hánynak az egészséges életmódra. Az egyik ilyen természeti csoda a chilipaprika.

A chilipaprika ereje
A chilipaprika valóban egy erős fűszer, de nemcsak ebben rejlik az ereje, hanem a benne lévő kapszaicinnek is köszönheti a hatékonyságát és az egészségre gyakorolt pozitív hatását.

Miért olyan egészséges a chilipaprika?
Többek között azért, mert értékes tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele. Megtalálható benne a C-vitamin, a B6-vitamin, a K1-vitamin és az A-vitamin, illetve a kálium és az olyan növényi vegyületek, mint a kapszaicin és a lutein. Ezek a tápanyagok pedig mind-mind hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához.

Egy kis információ a kapszaicin vegyületről
A chilipaprika tehát nagyon gazdag egy kapszaicin nevű, olyan bioaktív vegyületben, amely nemcsak gyulladásgátló hatással rendelkezik, de akár még a krónikus betegségek kellemetlen tüneteit is csökkenteni tudja. Gondoljunk csak az izomfájdalomra, amelyet ez a paprika hatékonyan tud csökkenteni.

A kapszaicinnel kapcsolatban számtalan kutatást végeztek. Megállapításra került, hogy fokozza a zsírégetést és ezáltal a fogyást is beindítja. Márpedig a fogyás azért is nagyon hasznos, mivel ez számos betegségtől óvhat meg bennünket. A súlytöbblet többek között cukorbetegséget, szív- és érrendszeri betegséget is okozhat.

A kapszaicin gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkentheti a krónikus betegségek, így a daganatos betegségek kialakulásának a kockázatát. Mindemellett segíthet a cukorbetegség kezelésében és a vércukorszint javításában is. Továbbá kiemelkedő a fájdalomcsillapító hatása is.

Tabletta, kapszula, por és krém formájában is kapható

Ma már számtalan változatban kapható chilipaprika vagy kapszaicin. Krém formájában használva nagyon hatásos lehet izomfájdalmak csillapítására, míg a kapszula formája akár a fogyást is elősegítheti. Akár vízben is el lehet keverni egy kevés a chilipaprikaport és úgy elfogyasztani. Ha gyógyszert szed, a chilipaprika fogyasztása előtt tanácsos a kezelőorvosa véleményét kikérni!
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2846
  • e Hét: 11628
  • e Hónap: 43114
  • e Év: 247815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.