Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Krisztus
  2020-08-12 23:03:39, szerda
 
  Azért kísértetett meg Krisztus, hogy a kísértő a keresztyént ne győzze le.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Krisztus
  2020-08-12 23:01:33, szerda
 
  Annál inkább elhagyja az ember Krisztust, mennél inkább szereti azt, amit Krisztus nem szeret.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Krisztus
  2020-08-12 22:58:59, szerda
 
  Mindazoknak, akik felveszik Krisztus szentségét, keresztyén a nevük, de nem mindannyian élnek e szentséghez méltóan.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Bizalom Istenben
  2020-08-12 22:45:55, szerda
 
  Isten elvárja gyermekeitől, hogy úgy bízzanak benne, hogy minden nehézség közepette egyedül őreá hagyatkoznak.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nehézség
  2020-08-12 22:44:15, szerda
 
  A nehézségek idején derül ki, hogy kiben bízunk.

Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Hit
  2020-08-12 22:35:53, szerda
 
  ,,Mert a fügefa nem fog virágozni, a szőlőkben nem lesz gyümölcs, hiányzik az olajfa termése, a szántóföldek sem teremnek eleséget. Kivész a juh az akolból, és nem lesz ökör az istállóban. De én örvendezni fogok az Úrban, és vigadok szabadító Istenemben" (Hab 3,17-18).

Kérlek, figyeld meg, milyen katasztrofális helyzetek írnak le ebben a fejezetben, és jegyezd meg, hogy mennyire bátorító az a hit, ami itt kifejeződik. Mintha az író ezt mondta volna: ,,Még ha kénytelen vagyok is átmenni azon, hogy egyáltalán nem tudom, hol találom meg következő táplálékomat; és még ha a házam üres és földjeim nem is hoznak termést, és látom az isteni csapást ott, ahol valamikor láttam Isten bőséges gondviselésének gyümölcseit; - akkor is 'örvendezni fogok az ÚRBAN'."
Úgy vélem, hogy ezek a szavak méltók arra, hogy örökre kőbe íródjanak gyémánt irónnal. Ó, bárcsak Isten irgalmából mélyen bevésődnének mindnyájunk szívének táblájába! Jóllehet a fenti igevers nagyon tömör, mégis érzékelteti vagy kifejezi az író következő gondolatait: elkeseredésének idején Istenhez menekül; megőrzi szellemi tartását a legsötétebb körülmények között is; bármi történjék, örvendezik szent örömmel Istenben, és boldogan várakozik rá.
Hősies bizalom! Dicsőséges hit! Legyőzhetetlen szeretet! (Philip Doddridge)

Múlt éjjel vörösbegy énekelt az esőn,
És az eső visszhangozta azt csepergőn,
Még inkább meggazdagítva az örömöm.

Ezért megkérdeztem, hogy ha bajok jönnek,
Miért is hulljanak szememből a könnyek?
Hisz a napsugarak tovább özönölnek.

Aki örvendezve néz szembe a bajjal,
Könnyebbül a terhe sok sírással, jajjal;
Akkor szép az ének, hogyha végig víg dal.

Megtanultam leckém, pöttyös szárnyú madár,
Énekedtől szerte felvidul a határ,
Bízva Istenemben, eltölt az örömár.

Eben Eugene Rexford

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A hit bizonyosságai
  2020-08-12 21:04:55, szerda
 
  A hit bizonyosságai

,,Ezért tehát az Isten, mivel még teljesebben akarta megmutatni az ígéret örököseinek, hogy elhatározása változhatatlan, esküvel vállalt kezességet." (Zsid 6,17)

Vannak keresztyének, akik ellenzik a bíróság előtti eskü alkalmazását. Jóllehet egyetértünk azzal, hogy a keresztyéneknek általában nem szükséges esküdözniük (az ő ,,igenjük" egyszerűen ,,igen", és ,,nemjük" azt jelenti: ,,nem"), az elöljáróság előtti eskünek mégis van értelme. Gondoskodnunk kell arról, hogy a ceremónia ne váljék olyan esetlegessé.
Az eskü annak a bevallása, hogy minden ember állhatatlan. Nem lehet megbízni a szavukban. Hazudsz te is, hazudok én is, szoktuk mondani, de most meg akarunk esküdni. ,,Isten engem úgy segítsen." Most ünnepélyesen odaállunk az elé a Valaki elé, aki lehetetlen, hogy hazudjék. ,,Az igazságot mondom, a teljes igazságot, és csakis az igazságot, Isten engem úgy segítsen." Az emberek önmaguknál nagyobbra esküsznek, és... mindent megerősít az eskü. (16.v.)
Most azonban Isten esküszik meg. Ez teljesen szükségtelennek tűnik. Neki minden szava igaz. Akkor hát miért kellene megerősítenie azt, ami magában is megáll? Azért tette ezt, mert segíteni akar gyengeségünkön. Azt akarja, hogy szívünkből elhiggyük, hogy ígéretei ,,igen" és ,,ámen", hogy ,,bizonyosak" és ,,rendíthetetlenek" azok. ,,Két változhatatlan tény által (az ige és Isten esküje), amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk." (18.v.)
Krisztus egyházának az a fő teendője, hogy ,,kiszolgáltassa" az igét és a sákramentumokat. Ez a munka - ha azt hűségesen végzik - építi az egyházat, és szolgálja Isten országának az eljövetelét. A sákramentumok (a keresztség és az úrvacsora) semmit nem tesznek hozzá az igéhez. Semmi ,,extrát" nem kapunk a sákramentumokban, amiben ne részesülnénk pusztán azáltal, hogy hiszünk az evangélium igéjében.
Az ige és a sákramentumok olyanok, mint Isten ígérete és esküje. Isten körülveszi népét az ő ,,igenjével" és ,,ámenjével". Minden ,,bizonyos" és ,,rendíthetetlen". Ezért hát erős bátorítást kaptunk, hogy tökéletesen higgyünk Istenben.

Napi gondolat
Mi tesz téged bizonyossá abban, hogy Isten ígéretei tökéletesen megbízhatóak?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Krisztus szeretete
  2020-08-12 07:48:37, szerda
 
  ,,Amikor viszont meghallotta, hogy beteg, két napig azon a helyen maradt, ahol volt" (Jn 11,6).

A csodálatos történet a következő nyilatkozattal kezdődik: ,,Jézus pedig szerette Mártát és annak nővérét és Lázárt" (5.vers). Mintha Isten azt tanítaná nekünk, hogy az Ő velünk való bánásmódjának szíve és alapja az - bármilyen sötét és titokzatos legyen az éjszaka -, hogy hiszünk az Ő végtelen, meg nem érdemelt és változatlan szeretetében, és ezt meg is valljuk. A szeretet azonban megengedi a fájdalom létezését.
Mária és Márta soha nem vonta kétségbe, hogy Jézus gyorsan elhárít majd minden akadályt, hogy megőrizze testvérüket a haláltól, Ő viszont ,,még két napig azon a helyen maradt, ahol volt".
Milyen döbbenetes helyzet: ,,még két napig"! Jézus nem azért maradt ott még két napig, mivel nem szerette őket, hanem mivel igenis nagyon szerette őket. Egyedül az Ő szeretete tartotta Őt vissza attól, hogy azonnal rohanjon a nagyon kedves, de gyászba borult otthonba. A végtelen szeretetnél kisebb ok is késztethette volna arra, hogy azonnal siessen a hozzá közel álló, de nyugtalan szívek enyhítésére, hogy véget vessen a gyásznak, és megkapják a könnyek letörlésének áldását, hogy szomorúságukat és fájdalmukat elűzze. Csak az isteni szeretet hatalma tudta visszatartani a Megváltó gyöngédségének közvetlen megvalósulását, amíg a fájdalom angyala elvégezte munkáját.
Ki tudja fölbecsülni azt a nagy adósságot, amivel tartozunk a szenvedésnek és fájdalomnak? Ha nem ezek alapján állnánk, akkor nekünk kevés képességünk volna a keresztyén élet sok nagy erényének a gyakorlására. Hol lenne a hitünk, ha nem a próbákban edződött volna, amelyek vizsgáztatják; vagy türelmünk, ha nem kellett volna semmit sem elviselnünk vagy tapasztalnunk, és a nyomorúságok nem fejlesztették volna azt?

Már semmitől nem rettegünk,
Hisz velünk van hű Mesterünk,
Ki mindennél drágább nekünk,
Mert Ő szeret.

Akkor is, ha borult az ég,
És szívünk fájdalomban ég,
Ő felénk nyújtja szent kezét,
Mert úgy szeret.

Bár itt lent minden változik,
Szívét jóság tölti színig,
És hű marad halálunkig,
Hiszen szeret.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 501
  • e Hét: 5007
  • e Hónap: 66676
  • e Év: 185768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.