Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
A hazaszeretetnek hálából és tettekből kell állnia
  2020-08-13 15:23:08, csütörtök
 
  Székely János: A hazaszeretetnek hálából és tettekből kell állnia
Ahhoz, hogy nemzetünk és európai kultúránk megmaradjon, szeretetben és hűségben élő családok kellenek, akik tudják, hogy szeretetre, és arra születtünk, hogy ajándékká tegyük az életünket - mondta lapunknak Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Mária Országa Imaközösség védnöke és lelki vezetője a közösség holnap délutáni, augusztusi elsőpénteki imája apropóján.
Ahhoz, hogy hazánk megmaradjon, mindenekelőtt hit kell, lelkesedni tudó emberek kellenek, nagylelkű emberek, akik le akarnak tenni valamit a közös asztalra
...... ........... ...........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Leipzig– Atlético B.L-negyeddöntő csütörtökön
  2020-08-13 10:47:09, csütörtök
 
  Tét a legjobb négy csapat közé jutás
Leipzig- Atlético B.L-negyeddöntő csütörtökön M4 sport tv élőben közvetíti 21 órakor

2020.08.12-én Atlanta . PSG 1:2 - A Paris Saint-Germain a hajrában két gólt szerezve győzte le 2-1-re az újonc Atalantát a Bajnokok Ligája első, szerdai negyeddöntőjében.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
A Hagia Sophia története – 1. rész
  2020-08-13 10:15:24, csütörtök
 
  Claudio Monge olasz Domonkos-rendi szerzetes hosszú évek óta Isztambulban él. A Vatikáni Rádiónak adott interjúban felidézte a Hagia Sophia hányattatott történetét.

Bővebben és további cikkek Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Simon György örökös főszerkesztő 2020. augusztus 8-án elhuny
  2020-08-13 10:12:55, csütörtök
 
  A Szent István Rádió és Televízió mély megrendüléssel tudatja, hogy Simon György örökös főszerkesztő 2020. augusztus 8-án elhunyt.
Búcsúztatásáról a család szándéka szerint adunk tájékoztatást a későbbiekben.
Imádkozzunk lelki üdvéért! Nyugodjék békében!
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Pio atya intelmei és tanácsai
  2020-08-13 10:11:24, csütörtök
 
  - Arra törekezzél, hogy ábrázoljad Jézus egyszerűségét magadban, távol tartva a szívedet a földi körültekintéstől, a testies tárgyaktól. Próbálj meg olyan elmét, amely gondolataiban mindig tiszta, ötleteiben mindig egyenes, szándékában mindig szent; akkor az akarat, amely csak Istent, ízlését, dicsőségét, becsületét keresi. (Pio atya)

- Egészen boldog
Mi hát a boldogság, ha nem mindenféle jónak a birtoklása, amely az embert teljesen elégedetté teszi? De van-e valaki ezen a földön, aki egészen boldognak mondhatja magát? Biztosan nincs. Az ember akkor lenne igazán boldog, ha hűséges maradna Istenéhez. De mivel tele van bűnökkel, sohasem lesz egészen boldog. Csak a Mennyben található hát a boldogság! Ott nem fenyeget annak a veszélye, hogy elveszítjük Istent, nincs szenvedés, halál. Örök élet van ott, Jézus Krisztussal!
........



- Tudod mi a vallás?
Egy olyan iskola, ahol minden lelket képezni kell, hogy jól simított és csiszolt legyen a Szentlélek által, aki úgy viselkedik, mint egy orvos, hogy a lelkük, jól simított és csiszolt legyen, hogy egyesülve csatlakozhasson az Isten akaratához....
A vallás egy betegszoba a lelki betegek részére, akik szeretnének meggyógyulni, ezért nekimennek a fájdalmas műtétnek. Pio atya

- Győzni szeretnél? - Ismerd meg Pio atya gondolatait a rózsafüzérről
Pietrelcinai Szent Pióról, azaz Pio atyáról közismert, hogy nagyon közel állt a szívéhez a rózsafüzér. Az Aleteia portál egyik munkatársa kigyűjtött írásaiból néhány erről, illetve a Szűzanyáról szóló szövegrészt.
Távozz tőlem, sátán
A gonosz meg akarja semmisíteni ezt az imádságot, de ez soha nem fog sikerülni neki. A rózsafüzér azok imája, akik minden és mindenki felett győzedelmeskednek. A Miasszonyunk tanította nekünk ezt az imát, mint ahogy Jézus tanította a Miatyánkot.
Az egyetlen fegyver
Vannak, akik olyan esztelenek, hogy azt hiszik, végig tudnak menni az életen Égi Édesanyánk segítsége nélkül. Szeressétek a Madonnát, és imádkozzátok a rózsafüzért, mert az ő rózsafüzére az egyetlen fegyver a mai világ bűnei, veszedelmei ellen.
Fogd meg az anyukád kezét
A sötétség idején a rózsafüzérbe kapaszkodni olyan, mintha megfognád Égi Édesanyád kezét. Imádkozd mindennap a rózsafüzért! Bízd rá magad Máriára - Ő gondoskodik rólad.
Mellette
A figyelmünk irányuljon az Üdvözlégyre és a köszöntésekre, amelyekkel a Szent Szűz felé fordulunk, és a titkokra, amelyeket szemlélünk. Mária jelen van mindegyik titokban, szeretettel és fájdalommal telve osztozott mindenben.
Amilyen gyakran csak lehetséges
Szeresd a Szűzanyát, és segíts, hogy mások is megszeressék; mindig imádkozd a rózsafüzért, amilyen gyakran csak lehetséges.



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó
  2020-08-13 10:08:34, csütörtök
 
  Facebook oldali videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Film készült Bódi Mária Magdolnáról, a vértanú munkáslányról
  2020-08-13 09:59:47, csütörtök
 
  Már megtekinthető Buvári Tamás Magdolna című új magyar játékfilmjének előzetese. A Bódi Mária Magdolna életébe bepillantást nyújtó alkotás szeptember 17-től kerül országszerte a mozikba. A huszonnégy évesen mártírhalált halt munkáslány boldoggá avatásának egyházmegyei szakasza lezárult, jelenleg a Szentek Ügyeinek Kongregációja vizsgálja az ügyet a Vatikánban.
A film Bódi Mária Magdolna két drámai napját mutatja be: egy napsütéses napot, amikor 1933-ban, 12 éves korában sorsára nézve egy rejtélyes ,,üzenetet" kap, és élete utolsó napját, amikor elkerülhetetlen számára az áldozathozatal és a halál. 1945. március 23. a II. világháború egyik utolsó napja Magyarországon, amikor az orosz hadsereg megérkezik a balatoni régióba, így Litérre is, és egy orosz katona meggyilkolja Magdolnát.

Buvári Tamás rendező az alkotást visszatérésnek tekinti a fekete-fehér filmhez: Tóth Zsolt operatőr barátjával együtt három első közös filmüket is ezzel a technikával készítették. ,,A Magdolnát vizualitása határozza meg, hisszük, hogy az érzelmekre ható, szuggesztív képeken keresztül olyan dimenziók nyílhatnak meg a nézők számára, amelyek szavakkal nem elmondhatók. Ehhez a drámához, vagy inkább görög sorstragédiához jól áll az emberi arcot középpontba állító fényképezés, a meditatív tempó, a hosszabb beállítások - igaz, a két különböző napot némileg eltérő stílusban igyekeztünk ábrázolni."
A film fényképezéséért Tóth Zsolt 2020 februárjában elnyerte a III. Kovács László és Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny díját.
A gyermek Magdolnát Buvári Villő, a felnőtt lányt - a Rossz versekből ismert - Nagy Katica alakítja. A szereplők között van Danis Lídia, Trokán Anna, Turós-Máté Kinga, Hegyi Zoltán, Fehér László, Horváth Csaba.
A Magdolna díszbemutatója a Veszprém-Balaton Filmpikniken lesz, szeptember 4-én, nyilvános premierjére a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon, szeptember 9-én kerül sor.
Az alkotás zenéjét Szirtes Edina Mókus szerezte. A játékfilm gyártója a veszprémi Szeretfilm Stúdió. A mozi közösségi finanszírozásban valósult meg, együttműködésben az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém - Balaton 2023 programsorozattal.
*
Bódi Mária Magdolna szülei uradalmi cselédek voltak, nehéz körülmények között nevelkedett. Szerzetesi hivatást érzett, de rendezetlen családi viszonyai miatt nem nyílt rá lehetősége, hogy beléphessen valamelyik szerzetesközösségbe.
,,Magdi életének legnagyobb élményét az Eucharisztia, a szentáldozás jelentette elsőáldozó korától kezdve. Akkor is következetesen és hűségesen mindennap szentáldozáshoz járult, amikor a fűzfői Nitrokémia üzemének munkásnőjeként három műszakos beosztásban dolgozott - fogalmazott 2015-ben, Bódi Mária Magdolna halála 70. évfordulóján Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, aki Litéren, a vértanúság színhelyén mutatott be szentmisét. - Krisztus iránti szeretete az emberekkel való viszonyát is áthatotta: szorgalmas, derűs, talpraesett embernek ismerték munkahelyén, kollégái és felettesei nagyra becsülték. Magdi a Mária kongregáció munkájában is lelkesen részt vett, különösen a szegények és rászorulók odaadó szolgálatában."
Bódi Magdolna imádságaiban azért fohászkodott, hogy fiatalon halhasson meg, és halála közelebb vigye a fiatalokat az Úrhoz - mondta el a bíboros. - Isten elfogadta imáját: amikor 1945. március 23-án a fegyveres szovjet katonák rátámadtak Litéren, az óvóhely bejáratánál az asszonyokra, Magdolna ellenállt, és menekülni próbált. Ezért érték a halálos lövések. Azzal a lelkülettel halt meg, ami áldozatos életét is jellemezte. Ezek voltak utolsó szavai: ,,Uram, Királyom! Végy magadhoz!" Halálakor is rózsafüzért tartott a kezében.
A Veszprémi Egyházmegyében 2005 óta tartanak évről évre nagyszabású megemlékezést Bódi Mária Magdolnáról a litéri temetőben és a helyi általános iskola udvarán, vértanúsága színhelyén. Idén a koronavírus-járvány miatt ez elmaradt, de az egyházmegye így is igyekszik méltó módon megünnepelni Magdi halálának 75. évfordulóját.
- Magdolna - filmdráma előzetes (trailer) videó Link Nagy Katica és Buvári Villő főszereplésével

Forrás: Szeret.Film Stúdió, Veszprémi Főegyházmegye
Magyar Kurír .2020.08.12

Bódi Mária Magdolnáról szóló további cikkek Link
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
Pio atya megáldotta és szentelte a mandula fákat
  2020-08-13 09:50:34, csütörtök
 
  San Giovanni Rotondo parasztjai szeretően emlékeznek a következő eseményre. Tavasszal a mandulafák virágoztak és jó termést ígértek. De sajnos több millió falánk hernyó érkezett és falta fel a leveleket és virágokat. Nem kímélték még a héjat sem. Miután két napon keresztül próbálták megállítani a fertőzést, a parasztok, akiknek a mandula volt az egyetlen gazdasági erőforrásuk - úgy döntöttek, hogy a problémáról beszélnek Pió atyával. Pio atya megnézte a fákat a zárda ablakából és úgy döntött, hogy megáldja őket. Felvette a szent ünnepi ruhákat és elkezdett imádkozni. Amikor befejezte az imádkozást, vette a szenteltvizet és a kereszt jelét rajzolta vele a levegőbe a fák irányában. Másnap a hernyók eltűntek de a mandulafák úgy néztek ki, mint csupasz botok. Ez katasztrófa volt: az aratás elveszett. Az, ami aztán történt, hihetetlen! Bőséges termés volt; olyan aratás, amit azelőtt soha nem láttak, mert hogyan lehetséges, hogy a fák virágok nélkül gyümölcsöket teremjenek? Hogy volt lehetséges, hogy olyanok voltak, mint a botok, és mégis gyümölcs nőtt rajtuk? A tudósok nem voltak képesek rá, hogy ennek a jelenségnek bármilyen magyarázatát adják.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Küzdjünk a koronavírus kísérőjelenségei ellen,
  2020-08-13 09:39:45, csütörtök
 
  Küzdjünk a koronavírus kísérőjelenségei ellen, védjük a harmóniát
A világjárvány kihívásairól kezdett új sorozatának második katekézisét tartotta Ferenc pápa augusztus 12-én, szerdán az Apostoli Palota könyvtárszobájában internetes élő közvetítés formájában. A koronavírus-járvány kísérőjelenségeire hívta fel a figyelmet, amelyek megbontják a társadalmi harmóniát és megzavarják a teremtett világ rendjét is. Tudatos állásfoglalással kell küzdeni az individualizmus ellen, amelynek neve a szolgálat.
A pandémia megmutatta, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk és hogy mennyire egymáshoz kapcsolódik az életünk - kezdte beszédét Ferenc pápa. Ha nem törődünk egymással, kezdve a legutolsókkal, akiket leginkább sújt a járvány, beleértve a teremtett világot, akkor nem tudjuk meggyógyítani a világot. Dicséretesnek nevezte a szentatya sok ember elkötelezettségét, akik ezekben a hónapokban példát adtak az emberi és keresztény szeretetről, amikor saját egészségüket is kockáztatva a betegek szolgálatába álltak. Ők valóban hősök! - szólt elismeréssel a pápa.
Mindazonáltal a koronavírus nem az egyetlen leküzdendő betegség, mert a világjárvány tágabb társadalmi betegségeket hozott felszínre. Ezek egyike a személy torz szemlélete, amely félreismeri a méltóságát és annak kapcsolati jellegeit. Néha úgy tekintünk a másikra, mint tárgyra, amit használat után leselejtezünk. Valójában ez a szemléletmód megvakít és önzően agresszív leselejtezésre indít, ami fogyasztási cikké alakítja át az emberi személyt - idézett a pápa Laudato si' kezdetű enciklikájából (LS 22).
Ellenben hitünk fényénél tudjuk, hogy Isten a férfira és a nőre másképpen tekint. Ő nem tárgynak teremtett minket, hanem szeretett és szeretetre képes személynek: saját képére és hasonlatosságára teremtett. Ilyen módon egyedüli méltóságot adott nekünk, miközben a vele való életközösségre hívott minket, közösségben fivéreinkkel és nővéreinkkel, a teremtett világ tiszteletben tartásával. Azt mondhatjuk, közösségben és harmóniában - tette hozzá szabadon Ferenc pápa. A teremtés ugyanis harmónia, amire meghívást kaptunk, hogy éljük és ismételjük meg ezt a harmóniát. Ebben a közösségben, ebben a harmóniában, mely közösség, Isten az élet nemzésének és őrzésének a képességét adja nekünk, hogy dolgozzunk és vegyük gondunkba a földet. Innét érthető, hogy harmónia nélkül nem lehet életet nemzeni és megőrizni, mert szétrombolják azt.
Erről a harmónia nélküli, individualista magatartásról találunk egy példát az evangéliumokban, amikor János és Jakab apostolok anyja azt kéri Jézustól, hogy fiai az új király jobbján és balján ülhessenek. Ám Jézus egy új látásmódot javasol: mégpedig a szolgálatot, amelyben az ember életét adja másokért. Jézust ezt mindjárt meg is erősíti azzal, hogy meggyógyít két vakot, akik tanítványai lesznek (vö. Mt 20,29-34). Arra törekedni viszont, hogy felkapaszkodjunk az életben, hogy mások fölé kerekedjünk, valójában szétrombolja a harmóniát. Ez az uralom logikája, ami uralja a többieket. A harmónia egy másik dolog: szolgálat!
Kérjük az Úrtól, hogy adjon a testvérekre figyelő szemet, főként azokra, akik szenvednek. Jézus tanítványaiként nem lehetünk sem közömbösek, sem egyénieskedők. Mindkét magatartás szemben áll a harmóniával. A közömbös mindig másfelé néz, az egyénieskedő pedig csak a saját érdekeire tekint. Az Isten által teremtett harmónia ellenben azt kéri, hogy tekintsünk a másikra, a problémáira, hogy közösségben legyünk egymással. Minden személyben, legyen bármilyen színű, nyelvű vagy állapotú, az emberi méltóságot kell meglátni. A harmónia ugyanis arra vezet, hogy felismerd az Isten teremtette emberi méltóságot, nemde? - kérdezte a pápa. Ennek a közepében az ember áll.
Ferenc pápa a II. vatikáni zsinat tanítására utalt, ami szerint az emberi méltóság azért elidegeníthetetlen, mert az Isten teremtette (GS 12) és ez az alapja a társadalmi életnek, továbbá meghatározza annak hatékony alapelveit. A modern kultúra összefüggésében a legközelebbi vonatkozás az emberi személy elidegeníthetetlen méltóságára Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata, amelyet Szent II. János Pál pápa ,,az emberi nem nehéz és fáradságos útjára emelt mérföldkőnek" nevezett az ENSZ székházában tartott 1979-es beszédében. Ez egyúttal ,,az emberi öntudat egyik legmagasabb kifejezése". Ezek a jogok nem egyéniek, hanem társadalmiak, népek és nemzetek jogai. Az emberi személy ugyanis a méltóságában társadalmi lény, az egy és hármas Isten képére teremtve. Mi társadalmiak vagyunk, szükségünk van arra, hogy ezt a harmóniát társadalmilag éljük, de önzés esetén tekintetünk nem a másik, a közösség felé irányul, hanem visszatér önmagunkra és szétrombolja a harmóniát.
Az emberi méltóságnak ez a megújított öntudatosítása együtt jár társadalmi, gazdasági és politikai következményekkel. Istentől kapott ajándékként kell tekinteni a testvérre és az egész teremtett világra. Így a testvérre együttérzéssel nézünk, nem pedig megvetéssel és ellenséges érzéssel. A hit fényénél, a kegyelem segítségével, lelkes teremtőképességgel feloldhatjuk a történelem drámáit. Felelőssége a hitéből fakad, amit Isten ajándékaként az egész emberiség és a teremtett világ szolgálatába állít. Miközben mindnyájan fáradozunk a vírus csapásával szemben, a hit arra indít, hogy komolyan és tevékenyen kötelezzük el magunkat az emberi méltóság megsértése iránt közömbös magatartással szemben. A közömbösségnek ez a magatartása együtt jár a leselejtezés kultúrájával, a hit ellenben azt igényli, hogy gyógyuljunk ki önzéseinkből. Az Úr adja vissza ehhez a látásunkat, hogy felfedezhessük egymást az emberi család tagjaiként! - zárta katekézisét Ferenc pápa.


Forrás: Vatican News 2020.08.12

*
- A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
A koronavírus nem az egyetlen kór, amivel meg kell küzdenünk. A világjárvány nagyobb társadalmi betegségeket is felszínre hozott. Ezek közül az egyik az a torz látásmód, mely semmibe veszi az ember méltóságát és társas mivoltát.
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Boldog XI. Ince pápa 08.13- Katolikus egyház vezetője
  2020-08-13 08:53:08, csütörtök
 
  ...... ...........


- Igenaptár oldalon Link

- Útravaló oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link
A római katolikus egyház 240. pápája 1676. szeptember 21-étől haláláig. A pápát "Magyarország megmentője" jelzővel is illetik, mert sokat küzdött Magyarország török megszállás alóli felszabadításáért.
Képen: XI. Ince pápa szobra Budapesten, a budai várban
...... ...........


Boldoggá avatására csak 1956-ban került sor.

- Katolikus oldalon Link

- A lánglelkű pápa nélkül nem verték volna ki a muszlim hódítókat Link

- Magyar kurír oldalon Link
XI. Ince (Benedetto Odescalchi), (1611-1689) a Római Katolikus Egyház pápája volt 1676. szeptember 21-étől haláláig. Boldoggá avatási eljárását a XVIII. század végén indították el, melyet a franciák tiltakozása miatt félbe kellett szakítani, így kanonizálására csak 1956. október 7-én kerülhetett sor.

- Szentangyalok plébánia videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 385 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5520
  • e Hét: 11321
  • e Hónap: 44475
  • e Év: 278222
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.