Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A kárpit története
  2020-08-19 10:04:53, szerda
 
  A kárpit története

,,Teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk, a kárpit, vagyis az ő teste által." (Zsid 10,19-20)

Ismered.-e a kárpit történetét? A kárpitét, amely a templomban függött.
A kárpit nagyon súlyos és nagyon szép volt. Azért függött ott, hogy elválassza Istent a néptől.
Igaz, hogy a templom Isten és népe találkozóhelye is volt. Itt ajánlhatták fel Istennek ajándékaikat, itt élték át Istennel a közösséget. És a templomban bocsánatot és új erőt találtak. Mégis, az a kárpit mindig ott volt. És a kárpit nem ezt mondta: ,,Közösség". Inkább így szólt: ,,Távolság". A kárpit egy nagy ,,Tilos a belépés !" jel volt. A Szent Isten azt mondta a tisztátalan embernek, hogy távolságot kell tartania tőle.
Csak Izráel legszentebb embere járulhatott Isten színe elé, és ő is csak évente egyszer. A főpap jött, megmosdott, és felöltözött hófehér ruhába, hozva a vért. Ráhintette a vért az oltárra, hogy elfedezze vele a nép és saját maga bűneit. Aztán a súlyos kárpit ismét összezárult.
De egy nap Isten ujja eltépte a kárpitot, felülről egészen az aljáig. Ez egy pénteki napon történt, pontosan nagypénteken, éppen akkor, amikor Jézus meghalt egy hegyen, kívül Jeruzsálemen. Amikor Jézus szerető szíve meghasadt, a templomi függöny kettészakadt.
Az összezárult kárpit ezt mondta: ,,Tilos a belépés!" A szétszakadt kárpit így szólt: ,,Belépés
mindazoknak, akik hisznek Jézus Krisztusban."
Most hát ,,tejes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által."
Még a legjelentéktelenebb ember is bemehet egyenesen a szentek szentjébe, amíg hisz Jézus Krisztusban. Ha hisz, akkor megmosdott, és felöltözött hófehér ruhába.
Így hát bátran jöhetünk Istenhez. És Isten hasonlóképpen jön hozzánk, kegyelmesen.
Bemehetünk a szentélybe, és Isten kijön a szent helyről, és bennünket szent hellyé változtat.
A kétirányú forgalom a szétszakadt kárpiton át történik. Krisztus a szétszakadt kárpit.

Napi gondolat

A szétszakadt kárpit lehetővé teszi, hogy Isten színe elé járulj. Hajolj meg Isten előtt, és adj hálát.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szomorúság és Öröm
  2020-08-19 08:05:13, szerda
 
  ,,Mint megszomorítottak, noha mindig örvendezők" (2Kor 6,10).

A Szomorúság gyönyörű lény volt, de gyönyörűsége a holdfényhez hasonlított, amint átragyog az erdő fáinak leveles ágai között. Gyöngéd fénye kicsi, ezüstös tavakat hozott létre itt-ott az erdő talajának finom, zöld moháján. Amikor énekelt, éneke hasonlított a fülemüle mély, édes hívogatásához, és szemében egy olyan személynek a tekintete volt, aki már nem reménykedett az eljövendő boldogságban. Sírni tudott gyöngéd együttérzéssel azokkal, akik sírtak, de hogy örüljön az örülőkkel, az még ismeretlen volt előtte.
Az Öröm személye is csodálatos volt, mert a nyári hajnal ragyogó szépségében tündökölt. Szemében még mindig ott sziporkázott a gyermekkori boldog kuncogás, és haja ragyogott a napfény csókjában. Amikor énekelt, hangja szárnyalt fölfelé, mint a pacsirtáé, és lépései a hódító menetelését visszahangozták, aki soha nem ismert vereséget. Tudott örvendezni bárkivel, aki örvendezett, de hogy sírjon azokkal, akik sírnak, az még ismeretlen volt előtte.
A Szomorúság vágyakozva mondta: ,,Soha nem válhatunk eggyé." Az Öröm ezt válaszolta pillogó szemmel, amint beszélt: ,,Nem, soha, mert az én ösvényem a napsütötte mezőkön kanyarog, ahol a legédesebb rózsák nyílnak, amikor megérkezem, és énekesmadarak várják jövetelemet, hogy elénekeljem legörvendetesebb melódiáimat."
,,Igen, és az én ösvényem - mondta a Szomorúság, lassan félrefordulva - a sötét erdőkön és százszorszépeken át vezet, amelyek csak éjszaka virágoznak. Mégis az összes földi ének legédesebbje - az éjszakai szerelmi dal - az enyém lesz. Ezért Isten veled, drága Öröm, Isten veled!"
Ám, amikor még Szomorúság beszélt, ő és Öröm rájött, hogy valaki áll mellettük. A homály ellenére is éreztek egy királyi jelenlétet, és hirtelen végtelen és szent ámulat árasztotta el őket. Lehulltak a lába elé.
,,Én látom Őt, mint az Öröm Királyát - suttogta Szomorúság -, mert a fején sok korona van, és szögek helye a kezén, a lábán, mint egy nagy győzelem sebforradásai. Előtte minden szomorúságom beleolvadt a halhatatlan szeretetbe és boldogságba. Most neki adom magam örökre."
,,Nem, Szomorúság - mondta lágyan Öröm -, mert én úgy látom Őt, mint a Szomorúság Királyát, és a fején levő korona a tövisek koronája, és kezén meg lábán a szöghelyek egy szörnyű haláltusa sebforradásai. Én is neki adom magam örökre, mert a vele való szomorkodás sokkal édesebb, mint bármilyen öröm, amit valaha ismertem."
,,Akkor mi Őbenne egyek vagyunk - kiáltották boldogságukban -, mert senki más, csak Ő képes egyesíteni az Örömet és a Szomorúságot." Ezért kezet kézbe téve meneteltek a világon, hogy kövessék Őt viharokban és napsütésben, a zord téli hidegben és a boldog nyári melegben, és hogy legyenek bár ,,megszomorítottak, noha mindig örvendezők".

Szomorúság teszi kezét válladra,
És veled megy a nagy életúton?
Miközben az Öröm félre állva
Lemarad tőled eltávolodón?
Ne űzd a Szomorúságot messzire,
Ő Istentől küldöttként jött hozzád;
Mert még köszöntöd Őt holnap jöttére,
S amit most nem tudsz, akkor tisztán látsz.
Ő Isten angyala éji ruhában,
Vele ,,hitben járunk, nem látásban".

[2Kor 5,7]

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 588
  • e Hét: 2960
  • e Hónap: 32272
  • e Év: 220074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.