Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Odaszenteltség
  2020-08-04 22:36:21, kedd
 
  ,,Adjátok oda magatokat Istennek, mint akik a halálból életre keltetek!" (Róm 6,13)

Egy este elmentem, hogy meghallgassak egy prédikációt az odaszenteltségről. Semmi különös nem érintett az üzenetből, de amint letérdeltünk imádkozni, a prédikátor ezt mondta: ,,Ó, Uram, tudod, hogy bízhatunk abban a Férfiban, aki meghalt értünk." Ez volt az üzenetem. Fölkeltem térdeimről, és amikor végigmentem az utcán, hogy elérjem a vonatot, mélyen elgondolkoztatott mindaz, amit az odaszenteltség jelentett nekem. Féltem, amint felmértem a személyes költséget, és hirtelen az utcai forgalom zaja felett jött ez az üzenet: ,,Bízhatsz abban a Férfiban, aki meghalt érted." Vonatra ültem, és amint utaztam hazafelé, gondolkodtam a változásokról, áldozatokról és kiábrándulásokról, amit az odaszenteltség jelentett az életemnek - és még mindig féltem.
Hazaérkezéskor egyenesen a szobámba mentem, térdre estem és láttam, ahogy életem végigpereg a szemem előtt. Keresztyén voltam, tisztségviselő egy gyülekezetben és vasárnapi iskola tanító, de soha nem adtam át életemet Istennek akaratom határozott cselekedetével. Mégis, amint gondolkodtam ,,értékes" terveimen, amik akadályokba ütközhetnek, mivel szeretett reményeimet föl kell adnom, és választott hivatásomat talán abba kell hagynom - féltem.
Teljesen eltévesztettem szemem elől a jobb utat, amit Isten tartogatott nekem, ezért lélekben elfutottam tőle. Ekkor, az utolsó alkalommal, a legbelső lényemre ható meggyőző erőnek hirtelen lendületével hozzám érkezett az üzenet: ,,Gyermekem, bízhatsz abban a Férfiban, aki meghalt érted. Ha nem tudsz benne bízni, akkor kibe helyezheted bizalmadat?" Végül ez elrendezte előttem a kérdést, mert egy szempillantás alatt rájöttem, hogy az a Férfi, aki szeretett engem eléggé ahhoz, hogy meghaljon értem, abszolút mértékben megbízható az általa megmentett élet teljes tudatával.
Drága Barátom, bízhatsz abban a Férfiban, aki meghalt érted. Bízhatsz benne, hogy megakadályoz minden tervet, ami nem vezet célba, és segít teljesítened mindazt, ami az Ő legnagyobb dicsőségét eredményezi és a te legmagasabb rendű javadat szolgálja. Bízhatsz benne, hogy vezet téged azon az ösvényen, ami neked a legjobb ezen a világon. (J. H. M.)

Amint vagyok, csak úgy jövök,
Nem az erőm, a Te erőd,
A véred mossa le a bűnt,
Isten Báránya, ím, jövök!

Az élet nem roncs, amit ki kell menteni a világból, hanem eszköz, amit fel kell használni a világban.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten utolsó szava
  2020-08-04 21:45:30, kedd
 
  Isten utolsó szava

,,Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk." (Zsid 1,1-2)

Az Újszövetség két részre osztja a történelmet, mégpedig a Krisztus előtti időkre, és a Krisztus eljövetele utáni időszakra.
Istennek mindkét korszakban volt szava népéhez. Igéje emberi száj közvetítésével vált hallhatóvá. A különbség azonban az Isten által felhasznált eszközben van. A régi időkben a próféták által szólt hozzánk. A próféták szó a legtágabb értelemben használatos itt, úgy, hogy Mózesre éppúgy vonatkozik, mint Dávidra és Ézsaiásra. De ezekben az utolsó időkben Isten az ő Fia által szólt hozzánk.
Mi az utolsó időkben élünk. Isten most a Fiú által szól. A Zsidókhoz írt levél elmagyarázza, hogy amit Isten Krisztusban mond nekünk, az csakugyan az ő utolsó szava. Minden fejezet hangsúlyozza ezt a központi tényt.
Istennek a Krisztusban megszólaló üzenete Isten utolsó szava kettős értelemben.
Először is azért utolsó szó ez, mert Istennek a legbensőségesebb szava. Nem csupán az igazság, hanem az igazság teljessége. Isten Jézus Krisztusban megjelent Igéjét az ő utolsó szavának hívjuk, mivel Isten most ,,kitette elénk a szívét". Ebben a beszédben semmi sem marad elrejtve. Mindent elmondott.
Vannak emberek, akik attól félnek, hogy vannak homályos és elrejtett tények Istent illetően, ,,dolgok, melyeket soha nem tudhatunk", dolgok, melyek félelemmel vagy gyanakvással tölthetnek el minket. De ez nem igaz. Isten mindent elmondott, amit nekünk róla tudnunk kell. Mindent, az ő egyetlen Fia, Krisztus által.
Másodszor, amit Istent elmondott Krisztusban, az ő utolsó szava, mert végső vagy végleges szava. Az ő végakarata és testamentuma. Nem szabad semmiféle további kijelentést várnunk.
Mi valahogy mindig egy új kijelentést keresünk, mely izgalmasabb, mint ami már birtokunkban van. Sok vallási kultusz és szekta ebből a váradalomból húz hasznot. De ne zavarjanak meg minket a csalók, akik azt állítják, hogy ők részesültek valamiféle modernebb kijelentésben. Ha tudjuk, hogy mit tett és mondott Isten nekünk Krisztusban, akkor miénk az ő végső időkre vonatkozó végső szava.

Napi gondolat
Mi minden következik abból, hogy Krisztus Isten utolsó szava? Próbáld meg kiegészíteni ezt az állítást: Mivel Krisztus Istennek utolsó szava, ezért én...!

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.