Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Biztonság
  2020-08-06 21:04:29, csütörtök
 
  Biztonság

Kezedben
Születni
Jó.

Kezedben
Élni
Érdemes...

Kezedben
Meghalni
Kegyelem...

Járfás Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hogy kaptuk az evangéliumot?
  2020-08-06 20:48:42, csütörtök
 
  Hogy kaptuk az evangéliumot?

,,...amelyet az Úr hirdetett először. Azok pedig, akik hallották, megerősítették ezt számunkra, Isten pedig velük együtt tett bizonyságot jelekkel és csodákkal, sokféle erővel és a Szentlélek ajándékaival, amelyeket akarata szerint osztott ki." (Zsid 2,3-4)

Amit mi úgy ismerünk, hogy Újszövetség, az Isten végső szava a végső időkre. De hogyan kaptuk Isten evangéliumát ebben az írott és nyomtatott formában? A könyv nem a mennyből hullott alá. Története van.
,,...amelyet az Úr hirdetett először." Amit Krisztus mondott és tett, az Isten jó híre az ember számára. Ez volt az evangélium első formája.
Krisztus nemcsak hirdette üzenetét, és nemcsak teljesítette küldetését, hanem az előkészületeket is megtette az egyház jövőjére. Gondja volt rá, hogy hűséges tanúk hirdessék majd azt, amit ő mondott és tett. Ezek a tanúk főleg az apostolok voltak, tizenketten, akik vele voltak, mióta megkezdte szolgálatát. És ezeknek az embereknek mutatta meg, hogy ő él, miután feltámadt a halottak közül.
Ezek a tanúk beszámoltak a világnak a hírről. ,,Isten pedig - miközben ők ezt tették - velük együtt bizonyságot jelekkel és csodákkal, sokféle erővel és a Szentlélek ajándékaival, amelyeket akarata szerint osztott ki." Ily módon Isten aláhúzta annak az igazságát, amit az apostolok mondtak.
Például Péter apostol keze által Isten megcselekedte egy sántával, hogy szökelljen (ApCsel 3), és halállal büntetett egy hazug embert (ApCsel 5). Még egy halott asszonyt is visszahozott az életbe (ApCsel 9). Ekképpen Isten fennszóval kihirdette, hogy az apostolok üzenete megbízható.
Azután jött a harmadik fokozat. Az apostolok meghaltak, de a hívők gondosan ragaszkodtak az apostoli tanításhoz. Szükségük volt a nagyszerű üzenetre, mégpedig maradandó formában. Isten gondoskodott erről a szükségről. Megőrizte az egyházat, és megőrizte az apostoli híradást.
Azoknak az embereknek a híradása, akik Krisztus tanúi voltak, most le van írva Isten gondoskodó kegyelme folytán.
Ez az Újszövetség. Ez az utolsó szó az utolsó időkre. Senki sem tévesztheti el az utat, aki ragaszkodik hozzá. És senki sem élheti azt túl, ha semmibe veszi.

Napi gondolat
Istennek gondja volt arra, hogy üzenete mindenképpen eljusson hozzánk. Mit mond neked ez a tény Istenről? És mit mond rólunk? És Isten üzenetéről?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Próbák
  2020-08-06 20:18:19, csütörtök
 
  ,,Minden hegyemet úttá teszem" (Ézs 49,11).

Isten úgy intézi, hogy akadályaink az ő céljait szolgálják. Mindnyájunk életében vannak hegyek, és ezek gyakran olyan emberek és dolgok, amelyek azzal fenyegetnek, hogy akadályozzák lelki életünk haladását. Az akadályok lehetnek a rólunk mondott hamis vádak; egy nehéz elfoglaltság, valamilyen ,,tövis" a testünkben (2Kor 12,7), vagy a mindennapi keresztünk. Gyakran imádkozunk eltávolításukért, mert egyre inkább úgy hisszük, hogyha ezek eltávoznának, akkor sokkal gyöngédebb, tisztább és szentebb életet élnénk.
,,Ó, balgák és rest szívűek...!" (Lk 24,25) Ezek azok a feltételek, amikre szükségünk van, hogy elérjük vívmányainkat, és ezek benne vannak az életünkben mint eszközök az ajándékok és tulajdonságok létrehozására, amikért oly régen imádkozunk. Sok év óta imádkozunk a türelemért, és amikor valami megpróbál minket kitartásunkon túl, elmenekülünk. Próbáljuk elkerülni, úgy tekintjük, mint megmászhatatlan akadályt óhajtott célunk útjában, és azt hisszük, ha elkerülne az útból, azonnali szabadulást és győzelmet élnénk át.
Ez nem így van! Egyszerűen a türelmetlenné válás oldaláról tekintjük a kísértéseket. Ez nem lenne türelem. Egyedül csak úgy szerezhetjük meg a türelmet, ha kitartunk az olyan próbák között is, amelyek elviselhetetlennek tűnnek a mai napon is.
Fordulj meg menekülésedből, és engedelmeskedj! Igényeld hit által, hogy részese lehess Jézus türelmének, és Őbenne élve nézz szembe próbáiddal! Életedben nincs semmi, ami elkeserít vagy foglalkoztat annyira, hogy nem tudnál alázatossá lenni a legmagasztosabb célért. Gondolj arra, hogy ezek Isten hegyei. Ő céllal helyezte oda ezeket, és tudjuk, hogy sohasem vall kudarcot abban, hogy megtartja ígéreteit.
,,Isten tudja az ahhoz vezető utat, Ő ismeri annak helyét. Mert Ő ellát a föld határáig, mindent lát szeme az ég alatt." (Jób 28,23-24) Tehát amikor a hegyek lábához érkezünk, megtaláljuk a továbbvezető utat. (F. B. Meyer)

Próbáink célja nemcsak az, hogy vizsgáztassák méltó voltunkat, hanem az is, hogy erősítsék azt, mint ahogy a hatalmas tölgyfát vizsgáztatják és ugyanakkor erősítik is a viharok.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 366 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35815 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 435
  • e Hét: 3337
  • e Hónap: 65006
  • e Év: 184098
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.