Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Az úr az én pásztorom
  2020-08-07 23:17:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Rafael arkangyal
  2020-08-07 23:16:18, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
Keresd békességet ...
  2020-08-07 23:15:26, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás   
A krumplilé gyógyhatásairól
  2020-08-07 00:41:45, péntek
 
  Kedvenc eledelünk, a burgonya jótékony hatása nagyon régóta ismert. Az ízletes gumók ezerféleképpen elkészíthetőek, emellett pedig nagyon egészségesek is. A krumpli az egyik fontos C-vitamin-forrásunk, és nagy szerepe van a szervezet salaktalanításában és lúgosításában is.

Ha kipróbáljuk a burgonyalékúrát, akár még fogyhatunk is tőle, de a szervezetünket egészen biztosan fel tudjuk tölteni a segítségével télire.

A reszelt nyers krumplit régen lázcsillapítóként használták. A reszeléket a talpra kellett helyezni, egy zacskóval leborítani, majd zoknit húzni rá. Amikor kiszáradt, akkor ki kellett cserélni egy új adagra. Lehetőleg egész éjjel a talpon kellett hagyni, vagy addig, ameddig a láz lement tőle - és általában elég hamar lement.

A nyers krumplilé gyomorfájás vagy -fekély ellen is ajánlott: fogyasszunk belőle naponta reggel, étkezés előtt 1 decit, két héten keresztül. A piros krumpli leve pedig kifejezetten jó hatással van a savtúltengésre.

A tapasztalatok szerint a kúra alatt javul a keringés, csökken a cukorbetegek vércukorszintje, a bőr rózsaszínesebb, élettel telibb lesz, eltűnnek róla az ekcémák, foltok, kiütések.

Ha a szervezet eddig visszatartotta a folyadékot, most az is megoldódhat, ennek köszönhetően lelohadnak a dagadt bokák és a szem alatti karikák is eltűnnek. A kéthetes kúra kiválóan méregteleníti a szervezetet, és közben úgy fogyhatunk, hogy a C-vitamin-szükségletünk folyamatosan biztosítva van.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A pitypang gyógyhatásairól
  2020-08-07 00:04:49, péntek
 
 



A pitypang fiatal hajtásai és levelei is egészségesek
A pitypang egy csodaszép gyógynövény. Olyan jó érzés egy olyan mezőre rápillantani, ahol ezek a gyógynövények napsárgán virítanak. Eddig lehet, hogy úgy tudta, hogy csak a pitypang virága lehet hasznos, hiszen például mézet is lehet belőle készíteni, de bizony a virágzás előtti fiatal hajtásai és levelei is nagyon hasznosak ennek a gyógynövénynek. A pitypang nagyon sok értékes tápanyagot és antioxidáns vegyületet tartalmaz, amelyek mind-mind az egészségünket szolgálhatják.

A pitypang egészségügyi hatásai
A pitypangban található antioxidánsok és értékes tápanyagok elősegítik a máj tisztítását, de a vérképzéshez is aktívan hozzájárulnak.

A pitypang nagyon hasznos a szervezet számára
Kora tavasszal, amikor a pitypang még nem virágzik, érdemes gyűjteni belőle egy nagyobb csokorral és más, egészséges zöldséggel és gyógynövénnyel egyetemben kipréselni a levét, amelyet aztán el is lehet fogyasztani. Mindenképpen olyan helyről szükséges azonban ezt a gyógynövényt begyűjteni, ahol nem járnak autók, vagyis nem szennyezettek.

A pitypang csodálatos
Mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a gyógynövényt, mert elősegíti a máj méregtelenítését és regenerációját. A pitypang nemcsak az egészséges látást képes biztosítani, de még a vese működésére is kedvező hatást gyakorol.

A pitypang és a benne lévő értékes tápanyagok
A pitypang nagyon sok antioxidánst és tápanyagot tartalmaz. Mivel nagyon sok benne a kalcium, így rendszeresen fogyasztva jó hatással lehet a csontok egészségére.

A gyógynövény jó forrása a vasnak is, így mindenképpen hasznos szerepe van a vérképzésben és a vérszegénység megelőzésében.

Csak kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúra idején is bátran fogyaszthatjuk. A gyógynövény tele van antioxidáns vitaminnal, így segítséget nyújthat az oxidatív stressz kialakulása ellen.

Nemcsak ásványi anyagokban, de B-vitaminokban is rendkívül gazdag, így az idegrendszerünk is védelmet élvezhet, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gyógynövényt.

Pitypangital egyszerűen

Hozzávalók:
2-3 maréknyi friss pitypang zöld hajtása és levele
1 frissen facsart lime
1 cm gyömbér lereszelve
6-8 db zellerlevél vagy egy kisebb zeller
1 nagyobb uborka
1 közepes alma
Elkészítése:

Készítse elő a hozzávalókat, mosson és hámozzon meg minden olyan összetevőt, amelyet szükséges. Turmixolja le a hozzávalókat. Ha túl sűrűnek találja, adhat hozzá némi vizet. Fogyassza egészséggel!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2020.07 2020. Augusztus 2020.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 188 db bejegyzés
e év: 3611 db bejegyzés
Összes: 49302 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 431
  • e Hét: 2414
  • e Hónap: 16163
  • e Év: 220864
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.