Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Félre a régi kovásszal!
  2020-09-16 21:38:31, szerda
 
  Félre a régi kovásszal!

,,Takarítsátok ki a régi kovászt... mert a mi húsvéti bárányunk, a Krisztus, már megáldoztatott." (1Kor 5,7)

Krisztus a mi húsvéti bárányunk, aki megöletett vétkeinkért. Vére árán nyertünk életet. Most már Isten népe vagyunk, hogy szabadon szolgáljuk őt.
Az összes régi kovászt el kell távolítani a keresztyén közösségből - mondja Pál.
Itt egy régi szokásra utal, amelyet itt-ott még mindig őriznek: zsidó családok átkutatják a házat, hogy régi kovászt találjanak (a szülők elrejtenek néhány szelet régi kenyeret, és a gyerekeknek meg kell azt találniuk), közvetlenül a páska ünnepe előtt.
Nos, mondja Pál, nekünk már megvolt a páskaünnepünk. Ezzel nem azt akarja mondani, hogy egyszer egy évben van egy ilyen ünnepünk. Arra gondol, hogy Jézus Krisztus által egyszer s mindenkorra meg vagyunk váltva.
A régi kovász a megváltásunk előtti időhöz tartozik. És a régi kovászon a régi természet bűneit érti. Ez a ,,rosszaság és gonoszság" kovásza. Ez a dolog nem illik ahhoz a közösséghez, amelyet Krisztus megváltott.
Minthogy Krisztus már megáldoztatott, mint húsvéti bárány, ideje hogy megszabaduljunk gonosz életünk régi kovászától. Mivel ez egy olyan közösség, melyet Isten megváltott, kutassunk fel minden rosszaságot és gonoszságot, és dobjuk ki azokat.
Minden keresztyén tudja, hogy jóllehet meg vagyunk váltva, még nem vagyunk bűntelenek. Ámbár Krisztus megtörte már a bűn régi hatalmát, az még mindig kártékonyan hat közöttünk. Szó ami szó, némely keresztyén olyan sokszor mondja ezt, hogy lassan azt hisszük ,,normálisnak", hogy a keresztyének bűnösök, nem pedig szent nép. A Biblia azonban ezt abnormális gondolatnak tartja.
Akik hisznek Jézus Krisztusban, mint megváltójukban, és mégis sok régi kovász van az életükben, azok azonnal dobják csak ki. A keresztyén ember nem csupán egy olyan bűnös, aki tisztességesen él. És a keresztyén egyház nemcsak egy toldozott-foldozott régi társaság. Hanem valami radikálisan új.
A régi kovász idegen anyag, ami nem tartozik ehhez a testhez. Ronda kinövés, amelyet ki kell vágni.

Napi gondolat
Keresd meg szívedben és életedben a ,,régi kovászt", aztán kérd meg Istent, segítsen megszabadulnod attól.

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Szurdok"
  2020-09-16 08:00:44, szerda
 
  ,,Rejtőzz el a Kerít-patak mellett!" (1Kir 17,3)

Isten szolgájának meg kell tanulnia az élet rejtett oldalának értékét. Az a személy, akinek magas helyen kell szolgálnia mások előtt, el kell foglalnia egy alantas helyet is Isten előtt. Nem szabad meglepődnünk, ha Isten alkalmanként ezt mondja nekünk: ,,Drága Gyermekem, már eleged volt ebből a rohanó tempóból, izgalomból és nyilvánosságból. Most azt akarom, hogy menj és rejtsd el magad - 'rejtőzz el a betegség Kerít-patakja mellett', a 'szomorúság Kerít-patakja mellett', vagy a teljes magányosság bizonyos helyén, ahonnét a tömegek elfordulnak." Boldog az az ember, aki ezt tudja válaszolni az Úrnak: ,,Akaratod az enyém is. Ezért odafutok, hogy elrejtőzzem benned: 'Hadd lakozzam sátradban mindörökké, hadd meneküljek szárnyaid oltalmába!'"(Zsolt 61,4)
Minden megszentelődött léleknek, aki nagy befolyást óhajt gyakorolni másokra, először meg kell nyernie az erőt bizonyos rejtett ,,Kerít-patak"- nál.
A szellemi hatalom megszerzése lehetetlen, hacsak nem rejtőzünk el mások elől és magunk elől is bizonyos mély szurdokban, ahol magunkba szívhatjuk az örökkévaló Isten hatalmát. Legyen életünk olyan, mint a növényzet évszázadokkal ezelőtt, ami magába szívta a napsütés hatalmát, és most energiát ad vissza, miután szénné változott.
Lancelot Andrews, az Anglikán Egyház püspöke és a King James Biblia 1611-es kiadásának egyik fordítója, átélte a maga ,,Kerít-szurdokát", amelyben minden nap öt órát töltött imádságban és Isten előtti áhítatban. A presbiteriánus John Welshnek, Andrews kortársának, akit hitéért bebörtönzött VI. Jakab, Skócia királya, szintén megvolt a maga ,,szakadéka". Úgy vélte, hogy napja elveszett, ha nem töltött 8-10 órát elszigetelt közösségben Istennel. Dávid Brainerd ,,szurdokja" Észak-Amerika erdőiben volt, miközben úttörő misszionáriusként szolgált az amerikai indiánoknak a tizennyolcadik században. És Cristmas Evans, a késői tizennyolcadik és korai tizenkilencedik század prédikátora hosszú és magányos zarándoklást vállalt, Wales hegyei között.
Visszatekintve arra az áldott korszakra, ahonnét dátumozzuk az évszázadokat, sok nevezetes ,,szakadékot" találunk. Patmosz szigetét, a római börtönök magányát, az arábiai sivatagot és Palesztina hegyeit és völgyeit, amelyek felejthetetlenül emlékezetesek, mint amelyeket megismertek azok az emberek, akik alakították modern világunkat.
A mi Urunk is átélte a ,,Kerit-patak" magányosságát Názáretben, Júdea pusztájában, Betánia olajfái között és Gadara városának magányosságában. Tehát egyikünk sem mentesül a ,,szurdok" tapasztalatától, ahol az emberi szavak hangja váltakozik a csöndesség vizeivel, amelyek Isten trónjától folynak, ahol megízleljük az édességet, és magunkba szívjuk az 'Istenben elrejtett' élet hatalmát. (Kol 3,3). (F. B. Meyer)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3380
  • e Hét: 12092
  • e Hónap: 23967
  • e Év: 211769
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.